- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Kellene nekem ez a logo vektorosan vagy a font neve.
-
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
köszi!
nekem csak a press quality-vel volt hajlandó pdf-et csinálni.
(Mondjuk a TIFF-be mentést se értem igazán, Indy lekezeli rendesen a PSD-t is.)
jogosPS-ben lehet valahogy vágóélet tenni a képekre? azért szokott még a nyomda szüttyögni és igazából amiatt kell az Indy-s kanyar a folyamatba.
-
Shim
őstag
válasz
sanyixXx #4193 üzenetére
PDF rögtön Photoshopból exportálva, hiba nélkül.
Így vektorosak maradtak a betűk. Ha átrakod Indybe, ott már raszterizálja.
(Mondjuk a TIFF-be mentést se értem igazán, Indy lekezeli rendesen a PSD-t is.)
Ha akár ezt, akár a te legutóbbi változatod elfogadja a nyomda, azért kérj egy soft proofot.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Dexter68 #4187 üzenetére
egyikből sem
tegnap újra küldtem még délután, azóta nem szólt senki, hogy gond lenne vele...
attól tartok egyébként, hogy aki elkezdte a munkát a photoshopban, az berhelt el valamit és meg azt folytattam.
köszi mindenkinek a segítséget.
feltöltöttem ide a PSD-t, hátha megtaláljátok a fenti hibaüzenet okát.
köszi mégeccer!
-
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sanyixXx #4185 üzenetére
mellesleg meg bekaphatja a nyomda, mert nem ők az első, akikkel dolgozom és eddig senki nem szólt egy mukkot sem, hogy gond lenne a feketével.
azt persze a faszi nem tudta megmondani, hogy a PS-ben vagy Indy-ben mit állítsak be, mert hát ő a Corelhez ért...true szakember.
mindenesetre ha van még ötletetek, azt szívesen fogadom. tologattam a CMYK csúszkáját a K-nál 100%-ra, a többit meg 0-ra, de nem hiszem, hogy evvel oldottam volna meg a dolgot.köszi
mod: estig le kell lépnem, de ha megjöttem fellesek ide, ha még van tippetek.
-
sanyixXx
senior tag
kaptam egy ilyet
:
%%[ ProductName: Distiller ]%%
%%[Page: 1]%%
%%[LastPage]%%
<PDFX ISO="15930-1:2001" COMPLIANT="false">
PDF/X Compliance Report
1. Color
[Violation] The calibrated CMYK colorspace was found on the following pages:
Page 1, Occurrences: 1
The CMYK and gray scale printing tone values must be color corrected and adjusted for a single characterized printing condition.
Violations: The total found in this section was 1.
2. Summary
Warnings: The total found in this document was 0.
Violations: The total found in this document was 1.
The number of color problems found in this document was 1.
This document does not pass PDF/X-1a compliance checks.
</PDFX>
%%[ Warning: Did not pass PDF/X compliance tests. No PDF file produced. ] %% -
Shim
őstag
válasz
sanyixXx #4181 üzenetére
Nem tudom ez miért jelent nekik problémát. A fekete színt direkt vegyesen, mind a négy színből szokták nyomni, mivel a sima fekete festék nem ad elég telített feketét.
(Ezt a négy színből álló feketét hívják "rich black"-nek.)
Mindegy hogyan exportálod a végleges PDF-et, mivel Photoshopban, ha feketével rajzolsz, rögtön mind a négy színcsatornán megjelenik a fekete.Esetleg megpróbálhatsz Photoshopból rögtön nyomdakész PDF-et exportálni.
File // Print // Printer: Adobe PDF
Page Setup // Adobe PDF Settings // Default Settings legördülő menü: PDF/X-1a:2001Küldd el így, mondd hogy ezeket a beállításokat használtad, nézzék meg így tetszik-e nekik.
"a betűtípus nincs meg nekem, ami a matricán van"
Ez mondjuk elég gáz, ebből te így nem fogsz szép vektoros betűket exportálni. -
sanyixXx
senior tag
hali!
lenne egy kis gondom.
egy matricát szeretnék egy nyomdával kinyomtattatni, de a fekete színen problémáznak. egy szín helyett négyből van összerakva és nem tudom, hogy mit kezdjek vele.
eddig úgy csináltam, hogy a matrica alap .PSD fileját mentettem .TIF -be, majd az InDesign-ban PostScriptet csináltam belőle és azt disztilláltam. eddig ez minden nyomdánál bejött, de ennél nem stimmel.lehet, hogy az a baj, hogy a betűtípus nincs meg nekem, ami a matricán van és ezáltal nem szövegként van értelmezve?
plz help, sürgős lenne!
-
MarioAna
senior tag
válasz
MmDorian #4179 üzenetére
Google-al kerestem róluk képet
. (bal szélső zöld az absinthe) Nemtom én nero szerkesztőt nem használtam, csak photoshopot alap cuccokkal (semmi különleges plugin, effect, ecset). Asszem a dry brush+plastic wrappal szórakoztam, azzal értem el ilyen hatást.
Bár talán a fütyülős üvegnél már túl van effektezve. -
MarioAna
senior tag
válasz
Nyugdíjas #4177 üzenetére
DJ Beat-es feltöltő oldalra töltöttem fel eddig, csak az megszűnt vagy nem tudom mi van vele
, a Picasa meg most nincs a gépen
. De felraktam tinypic-re is hátha ezzel működik már.
Eredeti
Módosított
nem egy hatalmas nagy munka, de nekem tetszik, meg házi feladatnak megteszi.
-
MarioAna
senior tag
Rajz és vizuális kultúra házi feladatomat szeretném megosztani:
Manet : A Bar at the Folies Bergere című festményét szerkesztgettem át kicsit:
az EREDETI, és a MÓDOSÍTOTT. Ha esetleg valami észrevételetek van nyugodtan elmondhatjátok, így tanul az ember.
-
ponix
aktív tag
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
MmDorian #4165 üzenetére
Bár nem tudom milyen technikát használtál hozzá, sokat segít hasonló esetekben egy displacement map, a megfelelő layer blending mode kiválasztása, esetleg layer opacity softos csökkentése, illetve kontraszt csúszkák állítgatása egy kis color balance és curves beállítással megdobva. Sokat lehet szöszölni vele, az biztos...
matyiGo: az elején nálam sem működött a CS4 zökkenőmentesen, átmenetileg GPU acc. nélkül használtam, aztán volt egy videokari csere (3650 » 9600GT), azóta rendben megy, és gyorsabb is, mint a CS3. Remélem sikerül helyrekalapálni valahogy!
-
MmDorian
őstag
Lehet, hogy ezen is túl színes a kép.
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni? Egy lány megkért, hogy a haját át kéne szőkíteni, de rajtam kifogott ez. Kerestem tutorialt, de nem találtam semmitEl tudná valaki vállalni nekem? Pm-ben küldeném akkor a linket. Előre is köszönöm a segítséget
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Unatkoztam, hát alkottam egy kicsit : Kép
A hátsó talán túl élénk. És a halat sem, közelről, "hibakereső szemmel" kell nézni.
-
Dexter68
addikt
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
SOS kéne egy kis help!
A képen látható szöveg milyen font -tal készült?Előre is kösz!
-
total90
veterán
Lenne még egy kérdésem
Tehát szeretnék szöveget rakni a képre és a szövegnek árnyékod adni, de nem feketés, hanem fehéret. Ezt meg lehet csinálni valahogy ?
-
total90
veterán
Ndruu & Agostino Köszönöm szépen, működik
-
válasz
total90 #4150 üzenetére
Ha van egy background layered (800x600), behúzod a másik képet is, ez egy új rétegként jelenik meg, a 800x600-as réteg fölött. Kiválasztod ezt a nagy méretű layert, Ctrl+T (ez a Layer Free Transform), rámész a sarkára, elkezded húzni, lenyomod bal Alt-ot meg a Shiftet és akkor középpontosan és méretarányosan fogja átméretezni.
-
Agostino
addikt
válasz
total90 #4150 üzenetére
Üdv.
Persze, lehet így kézzel méretezni is. Fogod a képet, amin dolgozol. Ctrl+a lenyom, ezzel kijelölöd az egészet, ezután egy ctrl+t kombináció jön, amivel alakítani tudod a képet. Most már rákattinthatsz akármelyik sarokra, és az egereddel húzhatod ide-oda azt. Ha négyzetesen szeretnéd, akkor tartsd lenyomva a shift billentyűt is.
-
total90
veterán
Hello!
Hogyan lehet méretet állítani a PS-ban ? Tehát van egy alap háttér (800*600) és egy kép amit rá akarok tenni (1600*1450). Ezt ott hogyan tudom átméretezni ?
-
Shim
őstag
Ha jól értem az előzményeket, szeretnéd első könyved kis példányszámban megjelentetni.
Ezt érdemes lehet elolvasni. Ezen kívül figyelmedbe ajánlom kis példányszám esetén az igény szerinti nyomtatást (Printing on Demand) és az igény szerinti könyvkötést (Binding on Demand). (A fenti linken találsz egy árajánlat kalkulátort is. Nem tudom mennyire pontos, illetve mennyire átlagos árakat dob ki, de ha másnak nem, akkor viszonyításnak jó.)
Elég nagy hype van msot e körül a szakmában, viszonylag olcsón, kis példányszámban, elsőkönyves szerzőknek is lehetőséget ad könyv megjelentetésére.Nyugaton persze elterjedtebb, befutott és elismert szolgáltatás ez, de itthon is találni nyomdákat / kiadókat, akik ezzel foglalkoznak.
Figyelmedbe ajánlom ezt a cikket, van benne pár hasznos infó és link.
Üdv,
Shim -
Shim
őstag
500% fölött ne jelenjen meg rács:
View >> Show >> Pixel Gridtibi72:
Először próbáljátok kikapcsolni az Advanced Settings-nél a funkciókat. Kezdjétek az Advanced Drawing rész kikapcsolásával. Nekem ez megoldotta a problémákat. (Most viszont Vista alatt hiba nélkül megy szerencsére.) -
Met
nagyúr
Kaptam ma egy logot. egy grafikai studiótól, az alábbi szöveggel:
küldöm a xxxxx logót Corel drow 11, és jpg formátumban. -
Met
nagyúr
Mivel nem vagyok nyomda nem tudok árat mondani.
Azt mondtam, hogy találd ki mit szeretnél és akkor tudnak árat adni.
Régebben hallottam olyat, hogy ha valaki ki akar adni egy könyvet akkor kell x ember aki megveszi, a szerzőnek kell vinni egy listás vagy mit., nem tudom igaz e -
ponix
aktív tag
A word-be megvan most már 187 oldal, előre láthatólag 220-230 oldal lesz a vége! 11-es Times betűvel jelenleg, és gondolom, hogy A5-ös körüli méretben, vagy A5 és A4 között valami ésszerű méretben! Fogalmam sincs milyen méretek vannak egyáltalán ! Mondjuk csak, hogy lássunk különbségeket, egy 5000 és egy 10 000 példányos kiadás esetén milyen költségekkel kell kalkulálnom? Kb? Sacc, nem kell itt most nagy számolásokat csinálni, csak a nagyságrendeket volna jó látni!
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
matyiGo #4131 üzenetére
Edit » Preferences » General » Performance » Advanced
Vedd ki a pipát a "3D Interaction Acceleration" elöl. Ez elvileg megoldja a problémádat.Ha nem, próbáld meg a 11.0.1-es patch-et.
Ha ez sem segít, lődd ki a GPU gyorsítást, ki lehet bírni nélküle
-
Met
nagyúr
Mi a választék? Bármi.
Mi mennyibe kerül? Ha kitalálod mit akarsz, tudnak árat adni.Ahogy Dexter is írta, először Neked kell kitalálni, hogy mit szeretnél és hány darabot.
Ha megvan a szöveg word-ben akkor az egy jó kiinduló alap mert már lehet látni a hozzávetőleges oldalszámot, ha megvan az oldalszám akkor már kiderül, hogy milyen kötési eljárások jöhetnek szóba stb. -
matyiGo
aktív tag
Hi!
van egy ilyen parám és sehogy sem tudok rá megoldást találni:tünetek: késik az ecset, lassaú.. etc
kezelés: felraktam új drivert a gépre meg újrapakoltam a PS-t 2szer
konfig: ati HD4670 512mb, E7300 @ 3,2ghz, 2giga rum.
-..és mégis szarakodikmit gondoltok?
-
Dexter68
addikt
Ha lehet, ne photoshopban tördeld. Erre megvannak a megfelelő programok (indesign, quark), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy szakma, amit évekig tanulnak az emberek. Ki kell találni, hogy mekkora méretű könyvet szeretnél milyen margóviszonyokkal, ahhoz kell találni egy jól olvasható kenyérbetűt, ki kell találni a címrendszert, meg úgy általában az egész tipográfiáját. Aztán itt vannak a kötelező futamok: borító, címnegyedív, tartalom, isbn szám, ilyesmik.
Ha nem szakember csinálja, kevés kivételtől eltekintve már messziről ordít, hogy amatőr munka.A nyomdai költség erősen függ a mérettől, a mennyiségtől, a papírminőségtől, attól, hogy színes vagy fekete-fehér, hogy milyen a borító (keménytáblás vgy puha, van-e fóliázva, lakkozva, hány színnel van nyomva, stb.)
-
ponix
aktív tag
Kollégák! Egy könyv kiadáshoz, milyen feltételeknek kell megfelelni? Ez persze nem csak PS-es dolog persze, de nyomdai dolog! Az a helyzet, hogy írtam egy könyvet, és saját kiadásban szeretném megjelentetni! Ennek milyen feltételei, és milyen nyomdai költségei vannak?
-
ponix
aktív tag
Kollégák! Egy könyv kiadáshoz, milyen feltételeknek kell megfelelni? Ez persze nem csak PS-es dolog persze, de nyomdai dolog! Az a helyzet, hogy írtam egy könyvet, és saját kiadásban szeretném megjelentetni! Ennek milyen feltételei, és milyen nyomdai költségei vannak?
-
alien_
őstag
Van annak ellenszere, hogy OpenGL támogatánál 500%-os nagyítás fölött ne hozzon be "rácsot" a pixelek közé a progi?
-
ByKa
csendes tag
Sziasztok!
Sos gyorskérdés :Céges win notebook, Photoshop 7, notiLCD + külső monitor.
PSben kép megnyit, PS külső monitoron fut, ablak/új ablakkal duplikálom a képet, szeretném a noti képernyőjén látni fullscreen-ben a képet, miközben a ps területén a külső monitoron szerkesztem (Wacom videó bemutatókon ezt látni, cintiq-en szerkeszt, sima monitoron teljes képernyőn látszik minden módosítás)...
Namármost a duplikálás ok, minden módosítás látszik is mindkét képen, PS eszközpalettáit gond nélkül pakolhatom egyik monitorról a másikra, de magát a duplikált képet (természetesen keretestől - ablakostól) nem engedi ki a PS a munkaterületéről.
Tud vki segíteni?
_ Remélem érthető voltam.Köszi!
-
alien_
őstag
Eredeti PS CS4 (fóliás win-es, nem student) olcsón érdekel valakit? Egyenlőre csak igényfelmérés, privi, ha érdekel...
-
Dexter68
addikt
válasz
Agostino #4113 üzenetére
Én a Smashingot szoktam nézni, de ez nem kizárólag photoshop.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Létezik olyan weboldal, ahol mindig megjelennek a legfrissebb trendek, PS ötletek és design terén? Mi a divat, hogyan, várható irányok ilyesmi.
-
Narancs
őstag
Cső!
Eddig CS2 HUN-t használtam, most CS4 ENG van a gépen. Hol a toszban lehet beállítani, hogy a baloldali eszköztár pont olyan legyen mint CS2-ben alaból? Már azt szoktam meg...
Szerk: megtaláltam, csak rámtört a pánik...huhh...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Óóó lányok, miket össze nem hordtok itt rakásra
-
tibi72
aktív tag
Találtam egy jo közép utat a v.kártyában
Asus EN9600GT Matrix HTDI 512MB 256bit DDR3 PCI-E EN9600GT-MATRIX/HTDI/512M Videókártya
Elég jokat irnak rola Leirásban olvastam hogy grafikus magal van ellátva többinél csak grafikus processzor van irva .Van ennek jelentösége vagy külömbség? -
tibi72
aktív tag
válasz
BLiNk3r #4101 üzenetére
Tegnap felattam,de még azt észre vetem hogy mielöt le tiltja GPU-t rajzoltam vele a Ps-ben és le van maradva a festés a ecsethegytöl. Ha kivan kapcsolva GPU akkor pontosan követi.Retusálásnál elég zavaro és pontattlan az egérnél is meg a wacom táblánál is. Még probálkozom ammit ajánlotál,de én szerintem veszek egy új v.kártyát.Köszönöm a türelmes segitségedett.
-
BLiNk3r
senior tag
Alapból a jelenlegi kártyáddal is működnie kellene, nem tudom mi lehet a probléma, esetleg egy próbát megér, ha végignézed a Troubleshooting-ot. hacsak nem akarsz mindenáron videokarit cserélni. A két általad írt kártya közül bármelyiket választhatod, a Giga nyilván halkabb lesz a passzív hűtés miatt, az Asus viszont hűvösebb az aktív hűtésnek köszönhetően.Szóval mellé nagyon nem nyúlhatsz, bármelyiket veszed, nem jársz rosszul!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged