- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bufy
csendes tag
Hi all!
Nekem van egy aspire 7520g notim és xp fut rajta, minden hibátlan kivéve azt hogy a hang nem jó és az everest a lapkészletre ismeretlent ir ki!Ha valaki tudja ezekre a megoldást az legyenszives irni egy privit!Elöre is köcce!
Az xp drivereket innen tudjátok leszedni:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_xp_not_authorized
-
sanchy
aktív tag
én az ún. xp_winter edition-t raktam fel. Egy szót sem ejtett arról hogy nem ismeri meg a winyót. Lehet már alapból benne volt a sata driver. Passz
-
sanchy
aktív tag
Valakinek sikerült már felraknia egy 5520G-re XP-t?
Kérném szépen keressen meg, mert én is szeretném valahogy feltenni!
Előre is kösz!
-
sanchy
aktív tag
Kéne egy kis segítség.
Hol a búbánatban lehet levenni a vidikariról azt a plusz 700egynéhány megát amit a memóriából HÚZ LE!!!!!!????? -
Jávi
tag
sziasztok! még lenne egy pár kérdésem
először is miben különbözik egy athlon x2es és a turion x2es? mert ezen múlik hogy mit veszek c2d-t vagy amdt... -
twollah
nagyúr
Allitolag az Acer 5710Zben a BIOSban at lehet allitani, hogy a SATA HDDt PATAnak lassa a rendszer es igy konnyebben felmegy ra az XP SP2.
Hol talalom ezt az opciot a BIOSban?
-
tomiee85
senior tag
Valaki léci irja össze nekem miket kell nLite al betennem xp-be ha azt akaraok a gyárilag linuxos 5520g-re...
THX -
Bomc
aktív tag
Felraktam az XP-t meg az összes drivert, (kivéve a kártyaolvasó drivert), és az a bajom hogy a Leállításnál nem ajálja fel a Hibernálást, pedig a Vezérlőpultban be van jelölve a a 4zet... mondjuk tudom hibernálni a Feladatkezelőből is de az kicsit kényelmetlen
-
Jávi
tag
amúgy melyik jobb vga még notiba az x1250es radeon vagy az új x3100as intel?
-
Zolko001
tag
Sziasztok!
Eladó egy új fóliázott Acer Aspire 3050-es notebook. SZÁMLÁVAL és GARANCIÁVAL.
AMD Mobile sempron 3600+ (2000MHz), 512Mb mem., ATIxpress 1100 VGA, 14,1" WXGA(1280x800), 80 GB SATA HDD, DVD super multi, S-video, Wlan, 3 USB, 5in1 kártyaolvasó,
Ár: 105.000 Ft
Tel.: 0670-582-77-99 -
Jávi
tag
köszönöm a választ! lehet már szombaton meg is lesz a zsír kis notim
már alig várom!!!
-
wfang
csendes tag
Sziasztok!
Notivásárlás előtt állok, szokásos kérdések következnének:
2 alternatívát találtam:
Acer Travelmate 5720G http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=5842
Asus FR vagy FVL http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6804Kérdéseim: Állítólag (???) az Acer gépek (melyek nem igen minőségükről voltak híresek) utól érték a jobb gépeket.
Az idők változnak, ki tudja, igaz ez? Az Asus mindig is jó minőség volt, de mostanság nem egy gépet visznek vissza
hibásan...
So melyikről mit tudtok? Acer nagyon fejlődik és dömpingel, szinte tök ua. a gép acer-nél 100e-rel olcsóbb.
És az nem mind1...itt Mo.-n meg tuti..
Melyiket érdemes választani?Elvárások:
hordozhatóság(hosszú üzemidő, sok port), megbízhatóság(nem melegszik, klaviatúra normális, sok munka mellett a "sok apró hiányosság"
nem fog megőríteni), erős proc. és mem., videó kártya nem fontos, linux kompatibilitás nagyon jó lenne, játék semmi
nem lesz rajta futtatva, de Cad cam, ilyenek esetleg...
Max 250e van rá.Köszi minden segítséget akinek van tapasztalata és fáradhatatlanul segíti a még kezdő ebihalakat...
Üdv.: wfang
-
Bomc
aktív tag
Érdekes ez a Vista-élményindex! Asztali gépemre (3 GHz Celeron, 256+256+512 RAM, ATI 9600XT, 250 GB vinyó, ASUS P4S800D-X alaplap) 3,9 pontot adott, 5710-emre meg csak 3,1-et...
-
isoram
csendes tag
Hali
az ACER ftp-s oldalán találsz olyat, hogy ASPIRE XP ....,
azon belül megkeresed a te notid tipusát, általában 4 azonos hardveres notihoz tartoznak azonos driverek.
ott van olyan driver is ami XP és vista is egyben
nekem AS7520G-hez mindenn ott volt, bár a vga drivert valahonnan máshonnan szedtem le mert az frissebnek tűnt, ha kell a számát megtudom adni a többi google dolga.
Empowering nekem sincs viszont a képernyőt lehet programozni tápellátás alapján kb. 4.féle beállítás van, proci sajnos nincs. -
twollah
nagyúr
Az 5710z-ben is ugyan ez a HDD van, mint a tiedben.
Szerintem hangos, a 3,5"os Samsung HDDmhez kepest igen csak.
Kattogni kattog, de gondolom ez amitt van (lehet), hogy egy szuk terbe van bepasszirozva.
A kerreges alatt nem tudom mit ertesz.
En azt vettem eszre, hogy a HDD neha egy nagyobbat kattan a megszokottnal, nem tudom miert csinalja talan olyankor kalibralja a fejet a HDD."Az egér kurzor meg fel le ugrált és vibrált a kerregés ideje alatt"
Lehet, hogy oltari nagy hulyeseget irok, de talan a tapipad bolondult meg a vibracio miatt.
Bar neha nalan elofordul, hogy az optikai egerem (Logitech fapad optikai gorgos eger) megbolondul vmi kosz miatt a textil egerpadon es akkor ugral a kurzor amig meg nem mozditom az egeret. -
_Roy_
tag
Azt szeretném kérdezni 5710g tulajoktól, vagy azoktól, akiknek 160gb-os hitachi vinyójuk van, hogy mennyire hangos és szokott e kerregni a vinyó, mert az enyém az szokott kicsit hangosabban, mint kéne szerintem. Valamint csinált olyat, hogy felraktam egy számot memóriakártyáról és azt elindítottam és a vinyó kerreget elég rendesen, az egér kurzor meg fel le ugrált és vibrált a kerregés ideje alatt. Ezt vinyóhibának véljem?!
Köszi a segítséget! -
Bomc
aktív tag
Hmm ez érdekes! DVD konvertálás közben csak 55-60%-on megy a proci... egyik mag hullámai alacsonyabbak, másiké visont majdnem 90%-os magasságban van
-
Jávi
tag
Üdv mindenkinek!
Légyszi segítsetek! notebook vásárlás előtt vagyok... melyiket vegyem meg a turion x2est amiben egy hd 2400xt ati vga van vagy a core2 duost amiben egy x3100as intel vga van. melyik vga a jobb?
válaszokat előre is kösz -
Bomc
aktív tag
Mondjuk én miután feltelepült a Vista, kicsit nézelődtem benne, aztán a Norton Ghost-tal kimentettem 2 DVD-re, de marha lassú benne az író, 11 GB-ot, 2 óra 40 perc alatt irta ki
szerencsére megmaradt, igy bármikor vissza tudom rá tenni, végül is ha már megvettem géppel együtt akor nem fogom letörölni, csak jó lesz valamikor
-
twollah
nagyúr
Akkor van szukseg ha ujra szeretned telepiteni a Vistat, mert elhalt vagy stb tortent.
Az Acernek van vmi toolja amivel le tudod menteni a rendszert 2 azaz ketto DVDre es kesobb akar onnan is vissza tudod allitani a gyari beallitasu Vistad.
Mondjuk ez akkor jo ha elhalalozott az eredeti HDD-d ami a laptopban volt. -
Bomc
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen fájlok voltak a rejtett partición?
-
pink75
aktív tag
sziasztok,
1522 lmi-vel volt már tapasztalatotok?
köszi -
Bomc
aktív tag
Szereztem egy 5710-et...ugy is lehet hálózatról használni hogy nincs benne az akku?
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok. Szerintetek melyik lenne a jobb vétel?
Ez:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6750
vagy pedig ez:
http://www.usanotebook.hu/?PHPSESSID=dc9498596a6362c36542ebec82406a5e&tpl=product&prid=6705
Kérdezném hogy az amd procija a jobb vagy pedig az intelé?
Illetve hogy melyik vidikari lenne jobb, a 8400M-G vagy pedig a Radeon x2300-hd?
Az nvidia 64 bites a radeon pedig 128. Számít ez valamit?Várom a mihamarabbi válaszokat, mert a héten már venném meg!
Segítsetek lécci!!!!!!!
-
Roderic
tag
válasz
Crusader01 #3150 üzenetére
akkor vedd meg!!
-
Roderic
tag
válasz
Crusader01 #3145 üzenetére
Hello Crusader01!!
Szerintem megéri az Aspire 5520. A 8400g-től ne várj annyit mint egy asztali 8600GT-től..De azért a játékok szépen fognak menni rajta. -
Zsolo007
tag
Sziasztok!
Van egy igen érdekes problémáma travelmate 4272-esemmel:
Ha 90°-nál tovább kihajtom a kijelzőt, elveszti a tartását és egyszerűen hátrazuhan amíg el nem éri a maximumot (ami kicsit több mint 180°). Valamelyikőtök meg tudná esetleg mondani, hogy melyik csavart kell meghúzni, hogy ezt a problémát megoldjám (vagy a dolog nem ilyen egyszerű?). Valahogy nem szeretnék szervízbe ballagni vele, meg nem is tudom, hogy ez garanciális problémának számít-e(Mondjuk már jó ideje így van, a gép már 9 hónapos, és úgy kb. 1 hónap után jelentkezett a dolog, eleinte jó volt, de semmilyen sérülés sem érte, teljesen "magától" csinálja).Előre is köszönöm!
-
Bomc
aktív tag
Nlite-val kapcsolatba lenne egy kérdésem: olyan xp-m van ami nem indul bootoláskor, mert az az elmebeteg akitől elkértem, nem cd copyzta, csak simán átmásolta...na mindegy, és az lenne kérdésem hogy az nlive-vel ugye bele lehet tenni az SP2-t, beleintegrálni, és az IE7-et is bele lehet? Vagy azt nem? Meg au újabb LIVE MSN-t vagy Media Player 10-et?
-
Crusader01
tag
Sziasztok! A héten szeretnék venni egy acer aspire 5520 as laptopot és az lenne a kérdésem, hogy a benne lévő geforce 8400g videokari mennyire közelíti meg az asztali változatot? Tehát játékok mennyire mennek rajta pl? Amugy 2giga ram és amd tl58-as proci van benne.
-
Bomc
aktív tag
Hú már "lelkes újonc" lettem... ez tök jó
-
bufy
csendes tag
Hi. Ha valakinek van aspire 7520g hez olyan drivere ami az xp-alatt jó akkor dobjon rám legyenszives egy privit!!!Thx
-
tomiee85
senior tag
válasz
Anthony001 #3137 üzenetére
ez nem integrált.....azok kb 200-300 pontot hoznak 3dmark06ban
-
lackoka
tag
Ez még [link] segíthet.
-
tomiee85
senior tag
szóval ezzel az nlite al az otthoni gép xp-jéről csinálsz telepítőt a notira? vagy hogyan működik a dolog?
bele kell integrálni a notihoz való cuccokat? -
Bomc
aktív tag
Lenne egy kérdésem: op.rendszer nélküli laptopot akarok venni, linuxot akarok rátenni, annak is kell sata driver?
-
gt0618
tag
Üdv Mindenki!
Én egy ex5620-t vettem, és tartottam tőle, hogy nem megy rá xp (nem is ment csak nlite után), de ehhez legalább van/volt (most éppen nem elérhető) gyári acer-es xp-csomag az ftpjükön. Ami sárga felkiáltójeles eszköz volt az meg eltávolít-> majd újrafelismer után jó.
Jellemző, hogy (amíg az xp drivereket töltöttem le kipróbáltam) egy friss linux distro egy hang nélkül ment fel, semmi szenvedés vagy driver keresgélés.
Egyébként csendes,hűvös,stabil.
-
tomiee85
senior tag
válasz
Anthony001 #3127 üzenetére
nekem haver hozza...olcsón
-
tomiee85
senior tag
válasz
Anthony001 #3124 üzenetére
általános vélekedés hogy 1gb ram kevés a vistának.....és 1gb al lassabb mint az xp...2gb al ha rendben van minden elvileg gyorsabb
-
tomiee85
senior tag
válasz
Anthony001 #3122 üzenetére
én se akarok vistáért fizetni amikor 1gb mellett tuti nem fogok mást csak xp-t használni
-
tomiee85
senior tag
válasz
Anthony001 #3120 üzenetére
ennek örülök....
MÁS:
A TM5520 ugye elvileg business kivitelű...ez miben nyilvánul meg?? (gondolom a magnézium ötvözet nem ennek az árkategróriának a jellemzője....) -
ribarszki
őstag
válasz
tomiee85 #3114 üzenetére
Látom elég nagy a fejetlenség Driver, és Xp ügyileg.
No de sorban. Az Empowering egy Acer szoftver, melyet ha elindítasz, beállíthatod, hogy automata keressen internetet, beállíthatod az akksi energiafogyasztását úgy, hogy csökkenti a processzor sebességét, és a képernyő fényerejét. Biztonsági mentéseket készíthetsz, és figyelem! ITT! lehet kiírni a Vistás, és az összes drivert ami egy rejtett partíción van. És ami nagyon ajánlatos. (Nem a biost tudod állítani)A másik téma. Érdekes, mert nekem sem ajánlotta fel, hogy írjam ki a Vistát, pedig nem töröltem semmit, ebben a többieknek igazuk van! De megnéztem azt a pici könyvet amit adtak mellé, és ott leírja, hogy hogyan tudom kiírni az adott oprendszert, és a drivereket 2 Dvd-re.
Harmadszor: Ahogyan mások is írták, nem kapsz semmilyen cd-t a gép mellé. Egy rejtett partíción van rajta az összes. De azok Vistás driverek. Szóval ha Xp-hez kell, akkor le kell vadászni a netről, vagy warez oldalakról a drivereket. Ehhez pedig sok sikert! 100%-ra belőni szerintem úgysem tudod. Arról nem is beszélve, hogy nlite kell hozzá, és a HD-s hangkártyát xp alatt beüzemelni is szép feladat. UAA bus driver. Utána eszközkezelőben keresgetni, és tallózni, szóval jó móka.
No sok sikert.
-
ML320
senior tag
Acer AS3055NWXMi notit használ valaki?
Sajna be kell ruháznom egybe, és mert sokat kell hurcolászni, de nem lesz állandó nagy igénybevételnek kitéve, ezért inkább egy olcsóbb/kisebb méretű notit nézegettem. Ez meg nettó kilencvenpár ezer!!! És beszerezhető, tehát nem azért olcsó, hogy érdeklődj, és kapsz másikat. -
twollah
nagyúr
válasz
Anthony001 #3111 üzenetére
Akkor lehet, hogy mar vki bekapcsolta elotted azt a gepet.
Ha tenyleg te ersz hozza eloszor akkor a gep felrakja neked a Vistat (ha Vistaval vetted), ez eltart kb. 3/4 orat es utanna kapsz egy hasznalhato rendszert.
-
Chili7
őstag
válasz
Anthony001 #3109 üzenetére
Nem kaptok semmit, mert rajta van az os éz az összes driver egy rejtett partíción, amit az első bekapcsoláskor / op rendszer telepítéskor ajánlatos kiírni. Fel is ajánlja, de gondolom ész nélkül töröltök / telepítetek.
-
bufy
csendes tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy Acer aspire 7520g-t és az lenne a kérdésem hogy mivel nem kaptam driver cd-t amit nem tom hogy kelett-e volna vagy nem, ha van vkinek ilyen az irjon már lécci hogy ö kapott-e hozzá driver cdt, szoval a kérdésem hogy honnan lehet esetleg letölteni hozzá a drivereket mert a vistát letöröltem és xp sp2 blade editiont raktam rá de igy semmit nem tok használni mert nem ismer fel szinte semmit.Szoval ha vki tudja honnan lehet esetleg letölteni vagy mit lehet ilyenkor tenni az irjon pls.Thx
-
ribarszki
őstag
válasz
Asteroth #3104 üzenetére
1 napja írtam le neked, hogy mi a probléma oka! Csak úgy tudod eltüntetni, hogy ha az Xp telepítésnél formatálod az adott partíciót, amin a Vista van. Az, hogy miért nem ismeri fel az Xp a Sata vinyót, nem fogom leírni. Olvass vissza kicsit.
Ja, jótanács: Xp-t ne írj ki Dvd-re mert nem fogja felpörgetni.
hali -
Asteroth
csendes tag
Köce! Ténleg a touchpad miatt volt az ugrálás,
hehe
Arra viszont még mindíg nem jöttem rá, hogy hogyan tudnám eltünteni a Vistát a gépemről
Az xp nem lássa és amit készítettem a Gyári beállításos dvd-ket arról meg csak telepít és nem tok formázni sem külön, no meg partícionálni se
Valaki?
ha eszetekbe jut bármi akkor írjatok, mert megőrülök, hogy egy nyamvatt Daemon toolst sem tudok telepíteni a vistára
Thx még 1x !
-
válasz
ribarszki #3101 üzenetére
Helló Ribarszki!
Szóval ismét Vista felhasználóvá avanzsáltál?
Én is ennél maradtam. Nem kínlódok az xp-vel, lemondtam a FlatOut2-ről, ami egyébként a Vista promó videójában is benne van - kissé érdekes, hogy ott müxik - és maradtam a Norton Antivírusnál.
Viszont most egész jól szuperál, de szeretnék egy nagyobb és gyorsabb vinyót bele.
Szerintetek mit vegyek? Most egy 160 gigás van és egy 250-es gyorsabb kellene.
Az asztalimban az volt, nagyon jól ment, illetve van egy 100 gigás külső laptop vinyóm, ezzel kb 31 ezerrel lehet másolni. Tegnap teszteltem...
Szóval milyen vinyót ajánlatok?Köszi előre is!
-
tolditamas
csendes tag
Kedves Mindenki!
Minap lettem egy Acer ASPIRE 5310 boldog tulajdonosa. Nem volt túl egyszerű a gép instalálása. Zavart, hogy nincs hozzá konkrét segítség. De mindegy. Egy gondom van, mégpedig, hogy az eszközök között kiírja a "broadcom 802.11g hálózati adaptert" , hogy nem fog megfelelően működni. Ezt egy kis felkiáltójellel is jelzi. Nem találtam hozzá a cd-n sem szoftvert. Nem tudom mi lehet ez. Tudtok segíteni?
Van benne wlan és bluetooth is. Várom a tippeket. Köszönöm előre is.
Tamás -
ribarszki
őstag
válasz
InquisiThor #3100 üzenetére
Nekem Aspire 5920g-m van, és nagyon hasonlóan jártam el. Norton vir le, office le, stb...
De! Én is azon gondolkoztam, hogy Xp kéne a gépre. Hát megetettem. Szedtem le Sata drivert, nlite, stb.. Végre felment az Xp! Csakhogy nincs Epowering szoftver Xp-hez. Én nem találtam. Nem működött a jobb oldali play, stb érintőombos vezérlő, és az eszközkezelőben kb 5hardver mellett volt sárga felkiáltójel. MEgpróbálhatod feltenni az Xp-t, de nem ajánlom, mert rengeteg bosszúsággal fog járni, és ha nem tudod tutuira belőni, nem is lesz gyorsabb. Szóval elment rá másfél napom, és végül visszaraktam a Vistát, és most bologan élek. Boldogan? Se a Fifa, de a Carbon nem fut rendesen Vista alatt. No de ezek részletkérdések, nem ez az elsődleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Autós topik
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest