Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sdi
addikt
Én kb. 100 vagyok és már egy évet elment alattam minden külső károsodás nélkül / igaz, én vettem az ülőrészre plusz kemény szivacsot /, de szerintem a 120 már nagyon a határán lehet, nem biztos, hogy sokáig bírná. Egyébként az árához képest nem rossz cucc, tavaly még 25K-ért vettem.
-
user26
senior tag
Nem, nem hintázok.
Én úgy gondoltam, hogy pont e miatt masszív "masszívnak" tűnik és nem nyiklik össze, vagy a háttámlát tartó csavar menete nem szakad meg, és e miatt nem lesz plafon nézző szék tv/monitor helyett.
Tévedhetek persze. Nem szeretnék belefutni olyan székbe, ami egy 120kg/185cm mackós, testes alkatú ember alatt pár hónap alatt önkre megy. Főként normálisan bele ülve, háttámlának dölve, ülve maradva, film/sorozat nézni, illetve hosszabb, rövidebb pc -n office munkálatokat végezni. Jelenleg enyhén előre dőlve, puposan ülök, és ez nagyon kényelmetlen. Ha meg hátra dőlök, szinte félig meddig fekszek, és az se kényelmes. :/ -
sphe
senior tag
Igazából ettől még nem biztos hogy masszív a háttámla, maximum a keretében lehetsz biztos mert nem látszik innen hogy vannak e merevitő fém bordák a háttámlában.
Ha nincsenek hátproblémáid akkor az IKEA markus szék eléggé bevált programozó barátomnak aki 120+ kg és fél éve használja, elég masszív háttámlája van anélkül is hogy a karfa nem tartja. -
user26
senior tag
Sziasztok!
@Sidi, ha jól értem neked ilyen volt/van: [link] , több széket nézegettem a napokban, de valahogy mindig vissza-vissza tértem az általad linkelthez.
Többek között, mert számomra egyszerű, letisztul, és ami meggyőzőenhat, hogy a háttámasz része masszív, erősnek tűnik.
Erre gondolok:
Tudnál, vagy tudnátok ilyen hasonló széket ajánlani, 120kg -ig ?
Köszi! -
sphe
senior tag
Voltam egy fél napot nézelődni. Nagyon erőteljes testtudatossággal rendelkezem - meg is jegyezték nagyon határozott elképzeléseim vannak mi a jó amin még is lepődtem - egész nap székeket próbáltam és nagyon érdemes volt. Sokat tanultam belőle. Az én hátam számára a legjobb tartást az irodai székek közül egyelőre nem a prémium modellek, hanem egy kb 100 ezres modell kínálta. Ez tényleg egyedi preferencia kérdése, mert a prémium márkák íve nem volt pontosan olyan, de mindenki dereka más, no meg nálam előny ha nem tartja a vállamat. Egészségesebben le tudom ejteni a lapockám. Nagyon hasznos újítás amit láttam az a hálós háttámla részre szabadon milliméter pontossággal felhelyezhető mágneses megoldássú plusz derék szivacs.
Az ergonomikus székek közül a spinalis rodeo jött be a legjobban. Abban egyszerűen nem éreztem hogy gerincem van, egy élmény volt! El is lehet kérni pár nap kötelezettség mentes próbára.
A vicces az, hogy mindkettő szék kicsi méretet foglal, tehát Pszichonaranc végül neked lesz igazad és két székem lesz? :)
A másik legnagyobb budapesti office szék bemutatóterem egyelőre zárva van betegség miatt, azt mindenképpen végig próbálnám mielőtt leteszem irodai szék mellett a voksom. -
Delirious
tag
Erre valaki #7118? Egy ilyenen gondolkodom Nitro Concepts E250, valakinek esetleg tapasztalata vele? Egy tag már elmondta a véleményét, de hátha más is használ/t ilyent. A 70k körüli ár nekem már a plafon, most annyi az ára. Köszi!
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc #7134 üzenetére
Köszi!
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc #7132 üzenetére
A jelenlegi IKEA szék karfáját egy évvel korábban fejjel lefelé szereltem be (tehát lefelé fordítva állnak), ami karfa eltüntetésre bevált. A secretlab titan Evo 2022 karfája 3-3 imbusz csavarral van rögzítve, tehát azok is teljes mértékben eltüntethetőek. Ilyesmi karfát keresek ergonómikus szék kivitelben.
A 2022es titan ki-be és le-fel állítható derék támasza nem lenne rossz csak még ennyi állítási lehetőséggel sincs elég görbülete ahogy a videók alapján nézem és blind tesztekben hozzám hasonló méretű egyénnek (de amúgy másoknak se) nem volt kiemelkedő a komfort érzet és a tartás (sem rossz, azt is meg kell hagyni), persze csak prémium kategóriás ergonómikus székek mellett. Gamer székek terén top. -
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc #7130 üzenetére
Köszi a brainstormingot! Az office plaza itt van a közelemben úgyhogy oda mindenképp benèzek és ha van még más típusú ergonómikus megoldásokat kínáló bolt, azok is érdekelnek. Végig gondolva rá áldoznám a pénzt a borsosabb termékre is ha annyit segít. Két szék sajnos helyhiány miatt nem férne el (hosszúkás a szoba), és gitározás közben több időt töltök ülve és hajlamosabb vagyok a tartásról elfeledkezni ezért pont hogy ekkor fontosabb az ergonómia a derék számára.
-
Pszihonaranc
senior tag
Én azt ajánlom, hogy próbálgasd ki első körben azokat, amiket kinézetél és megtetszett, ha van rá lehetőséged (például office pláza, vagy számos hely van még Budapesten, ha érdekel küldök még). Lényeg az, hogy ne érjen meglepetés egy új székkel, azt meg hogy jó - e vagy sem úgyis csak hosszú távon derül ki.
Az ergohuman valóban nagyon profi szék, és bár nem tudom melyik Steelcase-re gondolsz, de általánosságban azok is prémium cuccokat gyártanak. Beszerezni őket viszont kész rémálom, mert vagy nincs vagy túl drága, vagy használt és úgy is csípős árú.
Uh, ezzel a kartámaszos dologgal nagyon beszűkítetted a mozgásteret.. Mivel ez nem fő szempont a legtöbb irodai szék használó számára, így nem is fordítanak erre nagy hangsúlyt a gyártók. Elég kár lenne egy ilyen nagyon spéci igény miatt lemondani egy amúgy kiváló székről. Szerintem nem éri meg az áldozatot. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy nézzünk inkább külön ergonomikus széket, ahol csak a rendes, klasszikus ülés a szempont, és külön gitár széket. Így mind a kettő lehet kompromisszum mentes. Legfeljebb kicsit jobban odadigyelünk az árra hogy mindkettő beleférjen.
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc #7128 üzenetére
Szia!
Ergonómiai székeknek akár jobban is örülnék és rá is találtam párra! Viszont ahogy szétnéztem (egész nap a neten lógtam kb minden helyett) eléggé szűkíti a kört hogy gitározás végett a kartámasz kiálló csonk nélkül leszerelhető kell hogy legyen. Nagyon tetszenek az Ergohuman, vagy a Steelcase aktív gerinctartáskövető megoldása, viszont azoknál a csonk egybe van öntve az "alvázzal".
(időközben rádöbbentem hogy egy évig full derékszögbe volt állítva az IKEA székem és ettől előre hajoltam, nem csoda hogy állandó nyíró erő keletkezett a hátam alsó részénél. Hátrébb döntöttem a háttámlát és tettem a derekam mögé egy derék párnát - ég és föld.)Ez a videó hasznos volt amúgy, több mint 1000 órás több emberes teszt eredmények: [link]
A videóban amelyiknek állítható vagy adaptiv a derék támasz része (mert ugye nem mindenkinek ugyanolyan az alkata, nekem az IKEA derék támasza pl magas pár centivel és lapos) annak a kartámasz fém csonkja egyben van az alappal.
-
Pszihonaranc
senior tag
Szia
Csak gamerre gondolsz, vagy ergonomikus irodai is játszik? Illetve szimpatizálsz - e a hálós kivitelezéssel (ilyen ár kategóriában már jó minőségű és tartós hálós székek is vannak) előnyük az, hogy könnyűek, jól szellőznek és ha jó minőségűek, akkor bizony feszesen is tartanak, nem ülöd ki őket, mint a szivacsot.
A magasságod és a súlyod alapján szerencsére sok szék közül válogathatunk! -
Nazo
tag
válasz
360xbox360 #7125 üzenetére
Nekem Alzás állítható asztalom van, elégedett vagyok vele. Amikre figyelni érdemes vásárláskor, a motorok száma (Arenaracer-nél 2. Ez jó), terhelhetőség (125KG, jó), menthető pozíciók (ez is van), és az asztallap méret ha azzal vesszük. A linkelt Arenaracer ennyiért szerintem teljesen jó. (A felfestett érintőgombok is tetszenek, nekem mindig meg kell érinteni az irányítópanelt hogy lássam hol vannak a gombok)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
360xbox360 #7125 üzenetére
Ha normális a supp akkor kiküldik a csere háttámlát és utána elég visszaküldened a hibásat.
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
3hónapja vásároltam egy Noblechairs HERO széket viszont a deréktámasz egyszer reccsent egyet és azóta nyikorog/recseg/ropog, ha neki dőlök. Érzésre tart továbbra is, de azért nem ezt várnám egy 150 ezres széktől. Találkozott már valaki ilyesmivel? Garancia hogy működik ilyen esetben, küldenek egy új alkatrészt vagy vissza kell küldeni az egész széket?
Off: Életben lévő asztalos topikot nem találtam ezért itt kérdezném. Használ valaki állítható asztalt? Mely márkák ajánlottak? Valakinek van tapasztalata arenaracer asztallal: https://ipon.hu/shop/termek/arenaracer-art-1400x-gamer-asztal/1936185 ?
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
200-250k -ig széket keresek az alábbi paraméterekkel:
183cm 82kg, sok ülő irodai és zenei munka (szintetizátor, gitár), volt már gerinc sérvem ezért a sokoldalúan állítható háttámla fontos. Az asztalom egy kicsit magasabb az átlagosnál, ezért nem árt ha az ülőfelület is magasabbra tehető.
A háttámla váll része ha lehet ne legyen "pillangó" ami előre tolja a vállat (kissé vállas is vagyok) mert szerintem (és manuálterapeuták szerint is) ízületileg enyhén szólva is előnytelen és egészségtelen.
Eddig a sokat favorizált IKEA székemen ültem de fáj benne a hátam, sok ülés után a már a szerkezeten ülök, egy év alatt felpuhult a szivacs. Kipróbáltam a JYSK gamer székeit (ez volt közelben) amik elsőre igen kényelmesnek tűnnek (főleg a NIBE) de az előretolt váll, szivacs és anyagminőség miatt nem tűnnek jónak. A secretlab titan esélyes némi itteni olvasás során. Előre is köszönöm az ajánlásokat -
urban.marton
csendes tag
Sziasztok!
Az OK010-es székre szerelhető billentyűzettartóval esetleg volt már dolgotok? Gyakorlatban kényelmes, szerintetek érdemes? Én aliról rendelném, eddig nem találtam jobb áron:
[link] -
Dirtyz
őstag
Sziasztok! Nem is tudtam, hogy van ilyen topic..., szóval, van egy eladó Huzaro 7.3-as székem. Szerintetek mi lehet a reális eladási ára?
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc #7120 üzenetére
A magas ár sem zárja ki a silány minőséget.
Lásd Samurai.
Pár formára hajtogatott acélcsőért, meg ragasztóval összetartott bőr darálékért elkérnek 120k-t.
Aztán a "párnázott" ülőlapja nagy része pozdorja, rajta 2 centi szivaccsal.Előző, 25k-s Jysk székem ár/értékben sokkal jobb volt, ráadásul duplaannyit szolgált.
-
Pszihonaranc
senior tag
A magas ár sem zárja ki a silány minőséget. És attól még hogy az ember ül rajta 20 percet egy boltban, abból sem derül ki, hogy jó lesz - e maximum annyi hogy szörnyű, vagy nem.
Szerintem nyugodtan szét lehet nézni olcsónak nem nevezhető, inkább mérsékelt árkategóriában. Ha a szék kényelmes csak rövid az élettartama, anyagilag lehet racionálisabb döntés, mint egy 2-3-4x annyiba kerülő.
Nem a srác igényeire küldöm a hálósat, hanem a többi fórumtárséra.
-
rolandg
tag
Örülök neki, hogy bejött, használd egészséggel! Tényleg nagyon más. Nekem korábban egy szintén drága, 18 éve vásárolt vezetői fotelem volt, de még ahhoz képest is annyira más, pedig az bőr volt. Kb. ugyan ennyi lett volna most egy olyan is, de ez volt a jobb választás. Egyszerűen imádom használni.
-
Delirious
tag
Hali!
Szeretnék segítséget kérni gamer szék vásárláshoz. Jelenleg egy olcsó műbőr székem van, amihez lábmagasítót vettem, mert nem érte le a lábam. Pólóban ülve a hátam általában beleizzad, szóval jó gagyi a jelenlegi székem. Keresnék szövetet vagy valami olyan anyagot, amibe nem annyira izzadnék (egyébként nem vagyok izzadós típus). Fontos lenne, hogy leérjen a lábam is, sajnos elég apró vagyok. (kb. 166 cm magas vagyok és 75 kg.). Egyébként semmi extra nem kell, legyen kényelmes. Nem feltétlen preferálom a csicsás kirívó dolgokat vagy színeket, szóval a színvilága lehetne egyszerű is. Árról fogalmam sincs, jó lenne egy alacsonyabb árú ha létezik ilyen, ami megfelel a feltételeimnek. Köszi előre is!
-
Sdi
addikt
válasz
Pszihonaranc #7115 üzenetére
Meg lehet nézni őket, de az alacsony ár sajnos valószínűleg silány anyagokat takar. Nekem volt egy ilyenem. Fél év után a "vastagon párnázott ülésre" vennem kellett egy ülőpárnát, mert törte a sejhajomat, 1 év után a "csúszásmentesített kartámaszok" szétrepedtek. 2 év után a lift bexart / nem vagyok 120 kg, max 100 /. Olcsó volt 30K. 1 éve ilyenen "terpeszkedem", [link] de ezt is ki kellett egészítenem az ülőlapon egy 3 cm vastag extra kemény szivaccsal.
A srác nem szeretne hálós széket. -
Pszihonaranc
senior tag
Igazából Storno mindkettő, mert most jutott eszembe, hogy fórum társnak 120kg+ szék kellene, ezekhez meg 110kg teherbírás van feltüntetve.
Más: Német eBayen találtam hálós székeket, kB egy kaptafára mennek, de ilyen 99-148€-s áron értelmes alternatíva lehet annak, aki nem szeretne vagyont költeni erre. Postázzák is hozzánk kB 17 euróért. Van 150kg teherbírású is köztük. Karfás, fejtámlás, stb.
Ha valakit érdekel, linkelek. -
Sdi
addikt
válasz
Pszihonaranc #7113 üzenetére
Az Ufo kinéz valahogy, de az antarest én sem venném meg, hosszabb távon meglehetősen kényelmetlen lehet, valóban vékonynak tűnik és nincs alatta valami extra rugózás.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
4nick8
őstag
válasz
Pszihonaranc #7111 üzenetére
Ez ránézésre látszik hogy vékony az ülőlap párnázottsága. Vagyis 10 perc alatt átülöd és utána a szerkezeten üldögélsz.
-
user26
senior tag
válasz
Pszihonaranc #7099 üzenetére
@Pszihonaranc!
Tudnál esetleg olcsóbb, vagy ez ár környékén ajánlani, javasolni pár darabot ?Amit javasoltál olyanra értem.
Köszi.
Ezt most találtam! [link]
Na most ez vajon nem lesz "űrhajós kiképző" szék ? Tehát ha hátra dőlök a székbe tartsa meg a hátam, vagy ha hátra is dől, ne a plafont nézzem fent... -
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc #7094 üzenetére
A Heroban van beepitett, allithato es adnak hozza derek es fejparnat pluszban.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc #7106 üzenetére
Párnától pont nem látszik, hogy ívelt a háttámla alja, nem teljesen lapos.
-
albiosz
őstag
válasz
Pszihonaranc #7100 üzenetére
Igen, köszi. Nézegetem és hamarosan válaszolok.
-
nyunyu
félisten
válasz
albiosz #7097 üzenetére
Ez a Noble hero egyébként szinronmechanikás?
Nem változik a háttámla és az ülőlap beállított szöge hintázáskor a Heron, egyben billennek hátra.
Szinkronmechanikás székeken a háttámla gyorsabban billen hátra, mint az ülőlap, folyamatosan változna a bezárt szögük.
Háttámla dőlésszöget állító mechanizmust hangolhatták volna kevésbé agresszívra a Heron, most lehet választani, hogy vagy az ujjaidat tépi le az állító kar, vagy tarkónvág a támlával.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc #7094 üzenetére
A noble székeken van derék támasz?
Herohoz, Iconhoz adnak derék és fej párnát, Epichez nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest