Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
"Mondjuk még mindig nem értem a memory ülő párna miben segít neked azon kívül hogy olvastál valamit."
Olvastam valamit? Azt írtam, hogy utána lehet olvasni a témának, de úgy látom ezt nem tetted meg, én pedig valós tapasztalatot írtam le, hogy jó és segít. Nem csak memóriahabos farokcsontpárna létezik, van sima szivacsos is (az is bevált), a lényege az, hogy az ember ülő részét megemeli annyira, hogy a gerincet nem nyomja (vagy kevésbé), mivel a gerinc(oszlop végi rész) rész ki van hagyva. Ha nem világos gondolj mondjuk egy csigára amikor ujjal közelítesz feléje, szépen be fog húzódni, ez nem bonyolult dolog. Ha valamit nem nyomsz, nyilván nem lesz nyomásból eredő probléma.
Ezért is írtam példának hogy az egyik gyárban ahol dolgoztam már eleve az összes szék olyan volt, hogy a gerinc helye jelentősen be volt süllyesztve, tehát van olyan gyártó aki ilyen széket képes gyártani, és van olyan értelmes cég, aki a dolgozók egészsége érdekében ezt képes meg is venni.
Lehetséges hogy a székek kialakításával is lehet játszani, de pl. pont fentebb írta valaki, hogy nem tudja hova tenni a derékpárnát hogy ne kapjon idegbajt mert sehogyse kényelmes. Na az ő gerincén akkor a derékpárna nem fog segíteni - viszont ha ki lenne hagyva a gerincoszlop végén az ülőrész, akkor nem lenne felesleges nyomás.
Persze nyilván különbség van egyébként olyan szék között, amire bárki ráülhet (olyan munkahely ahol cserélődnek az emberek - műszak) meg olyan között, amin van 200 beállítási lehetőség jó sok pénzért, amivel garantálni lehet azt, hogy azon kívül mint aki magának beállította, senki sem fog rajta tudni kényelmesen ülni.De ha már így belementünk (belementem) a témába, a gerinckímélő memóriahabos párna ellenére éreztem hogy csak nyomja valami a farokcsontom, elkezdtem tapogatni, és valami csavarvéget éreztem. Na fasza.
De kezdjük az elején, mikor megvettem az "olcsó" möbelixes széket, nyilván megnéztem ülnek-e a csavarok azzal, ami a rajzon szerepel. Hát nagyon nem. A honlapról aztán többféle (összeszerelési) rajzot tudtam letölteni, és csak az egyik ült a csavarokkal 100%-ban, nyilván ez alapján raktam össze a széket. Nade a gyakorlatban mint mondtam éreztem hogy a csavar kiáll a lapból pont a gerinc tájékán, még szerencse hogy volt ülőpárna, amúgy ki tudja milyen sérülést szedhettem volna össze. Úgyhogy csavar kiteker, és beletettem (lakkozás és száradás után) rövidebbet. Mivel eredetileg kiállt, azaz feleslegesen lógott a levegőben, a csavar vége nyilvánvalóan semmit nem tartott. A csavart rövidebbre cserélve már nem éreztem hogy feleslegesen kiállna és nyomna. Vagy a csavart méretezték el gyárilag, vagy jól méretezték, csak valaki mondjuk elkezdett olcsósítani azzal hogy vékonyított az ülőlap faroston, de a csavar hosszát elfelejtette korrigálni. Na ennyit kiegészítésnek, ami szintén valós tapasztalat, én nem "olvastam valahol". -
mikk2000
őstag
Mikor megvettem egy relatíve olcsó széket, akkor rögtön vettem egy memóriahabos ülőpárnát, ami úgy van kialakítva, hogy a gerincnél ki van hagyva az anyaga. Mert én meg azt tapasztaltam, és ez az információ hozzáférhető, hogy a gerinc felesleges nyomása értelmetlen, és idővel fájdalmas is lesz. Dolgoztam olyan gyárban, hogy a székek eleve úgy voltak kialakítva, hogy a gerincnek megvolt a "lyuk" a székben, azaz nem kellett semmiféle "gerinclyukas" ülőpárnával szerencsétlenkedni. Már csak a kérdés az, miért nem hagyják meg a gerincnek való lyukat az összes széken, főleg a drágábbakon? Hadd menjen tönkre az ember gerince csak a dizájn miatt?
-
-
-
Dicker
őstag
Próbáltad/nézted a AR Supreme szövet változatát? Milyen az anyaga, érdemes vele foglalkozni? Hány kg-ig ajánlott? Nem láttam sehol leírva ezt.
Bőrt nem akarok, így eddig ezt néztem ki, és a Noble Hero Antracitot. A kettőt kellene valahogy összehasonlítanom majd, ha addig más nem jön a képbe. -
macilacus
senior tag
Szia, köszönöm a választ és az ötletet
A Nitro Concepts S300-ast már régebben próbáltam a Nyugati téri Barcraftba, van nekik vagy négy darab.
Az ötletedre felhívtam az egyik üzletet hátha van lehetőség kipróbálásra. Felajánlották, hogy az irodájukba ki tudom próbálni az ArenaRacer Craftsmant és az ArenaRacer Dark Desertet, ahol is a kipróbálás után a Craftsman mellet döntöttem így már a ArenaRacer Titan kipróbálását el is vetettem. Amit amúgy az AfterHours információja alapján az In-Game Gamer Bárban lehet.
Még egyszer köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Harbinger85
aktív tag
Értem. Néztem, tényleg húzós árak, de az az érzésem a székekre nézve "hol van a többi része?" Akkor marad az IKEA-s darab, elnézve a videót tényleg jól állítható és a fejet is támassza ha kell. UGye ez az: [link]
De a hálós részével nagyon kell vigyáznom és figyelnem, mert a macska ez két húzással szétkapja. -
Harbinger85
aktív tag
Csak gyenge hatásúnak és a macska.. (hacsaka ddig nem lesz új helye). Kipróbálni sajnos nem tudom, a közelben nincs IKEA. Nincs ismerősörm és pánikbeteg vagyok, nem tudok nagyobb távokat utazni.
Nekem már az 55k szék is kicsit sok. Mennyi az igazán drága, ergónomikus? Csak hogy képben legyek. -
-
ManUnited
aktív tag
Emagra, nem emag. És igen, az irodabutik.hu oldalon van a címük, ha jól tudom az általuk forgalmazott összes szék kipróbálható, de az emagra székekből tuti hogy az összes kint van. Sőt, kifejezetten ajánlott kipróbálni, én sem azzal a székkel jöttem el végül, mint amiért eredetileg mentem.
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
Én azt ajánlom, hogy próbálgasd ki első körben azokat, amiket kinézetél és megtetszett, ha van rá lehetőséged (például office pláza, vagy számos hely van még Budapesten, ha érdekel küldök még). Lényeg az, hogy ne érjen meglepetés egy új székkel, azt meg hogy jó - e vagy sem úgyis csak hosszú távon derül ki.
Az ergohuman valóban nagyon profi szék, és bár nem tudom melyik Steelcase-re gondolsz, de általánosságban azok is prémium cuccokat gyártanak. Beszerezni őket viszont kész rémálom, mert vagy nincs vagy túl drága, vagy használt és úgy is csípős árú.
Uh, ezzel a kartámaszos dologgal nagyon beszűkítetted a mozgásteret.. Mivel ez nem fő szempont a legtöbb irodai szék használó számára, így nem is fordítanak erre nagy hangsúlyt a gyártók. Elég kár lenne egy ilyen nagyon spéci igény miatt lemondani egy amúgy kiváló székről. Szerintem nem éri meg az áldozatot. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy nézzünk inkább külön ergonomikus széket, ahol csak a rendes, klasszikus ülés a szempont, és külön gitár széket. Így mind a kettő lehet kompromisszum mentes. Legfeljebb kicsit jobban odadigyelünk az árra hogy mindkettő beleférjen.
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
Szia
Csak gamerre gondolsz, vagy ergonomikus irodai is játszik? Illetve szimpatizálsz - e a hálós kivitelezéssel (ilyen ár kategóriában már jó minőségű és tartós hálós székek is vannak) előnyük az, hogy könnyűek, jól szellőznek és ha jó minőségűek, akkor bizony feszesen is tartanak, nem ülöd ki őket, mint a szivacsot.
A magasságod és a súlyod alapján szerencsére sok szék közül válogathatunk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Okos Otthon / Smart Home
- Audacity - hangszerkesztés
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- További aktív témák...