- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
Üdv! Látom, feléledt a topik. Én is most keresek széket, ami megfelel az elvárásaimnak, és nem csillagászati áron kapható (5 számjegynél több ne legyen). Sokat ülök a gép előtt, használom munkára, játékra, filmnézésre. Nézegettem az ún. gamer székeket (Akracing, Dxracer, stb.), nem tudom, ezek megérik-e az árukat. Szépek, jónak tűnnek, de nem volt még lehetőségem kipróbálni őket. Sima irodai széket munkahelyemen tudtam tesztelni többet is, de azoknál valami jobb kellene. Valami olyan, ami strapabíró (100-120 kilót bírjon el megbízhatóan), lehetőleg szövetborítású, mert a bőrbe nyáron belerohadok, és persze ami a legfontosabb, kényelmes legyen.
-
Tin
veterán
köszi!
végülis vettem egy bőr markust az ikeában, 35-ért vétek lett volna otthagyni.
ezt ki tudtam próbálni, hogy viselkedik az asztalnál, becsúszik-e alá, és egész jónak tűnik. az én méreteimhez megfelelőnek tűnik az ülőlap és a hátlap is, a fejtámasz pont a vállam fölött kezdődik, egyedül a deréktámasz idegesítő benne, és nem is állítható/kiszedhető, de gondolom az majd kipuhul, mert ott is volt olyan szék, amiben nem volt zavaró.
szóval most elodáztam a dolgot, vettem egy B széket, és majd ha nagyon nem jó, később rászánom az időt, és keresek egy frankót. de addigis kell ülnöm valamin
-
-
Régi kikás szék gázrugója adta meg magát ~1,5 év után, de szerencsére nem durrant el csak eresztett.
Karfa magassága nagyon tág határok között álíltható, pont most engedtem lejjebb és csúsztattam az asztal alá.
Szerencsére széltében nem vagyok olyan nagy, nekem még pont kényelmes a szék. Nyilván nem mindegy, hogy a 100kg mellé az ember 170 centi vagy 190
Aquánál vettem mert akkor sokkal jobb áron volt mint a pixelnél, AK Racing és az Arozzi székeket néztem, igazából külföldi review-ból sincs túl sok, de amit elolvastam ott dícsérték az AK székeit. Még egy ikeás versenyző volt vmi 50k körüli árban, de nem győzött meg :/ -
Tin
veterán
köszönöm, ez így korrekt.
a karfa állíthatóság nekem fontos az asztal alá becsúszás / félig fekve gépelés miatt. a forgathatóság kevésbé, ha jó helyen van, nem gáz. a fejpárna jó, a deréktámasz szerintem annyira emberfüggő, hogy max az ember varr magának sajátot. a gázrugó látom egy sarkallatos pont, még nem volt szerencsém olyan székhez, ami leeresztett, igaz, egy steelcase gázrugó már eldurrant alattam, mondjuk az a szék már elég régi volt és előttem mások is használták
ami tényleg para lehet, az az, ha szűk a szék, és az ember beleizzad. ez ugye a háton és az ülőlapon van, és nem mindegy. megnézed, kocsiban is vannak olyanok, amikor gyakorlatilag az oldalsó támasztókon ül az ember, nem pedig közöttük, mert kicsi a szék. mondjuk, ha 100 kiló vagy, akkor gondolom te sem vagy az a nádszálvékony típus.
megnézem ezt az ikeás széket, most akciós. beleülök, kipróbálom, aztán megrágom a dolgot.
egyébként az általad használt szék árkategóriájában néztél másokat is? néztem, a pixelben van választék másokból is, de annyira nem vágom ezeket minőségileg, hogy a neten is rengeteg soha nem hallott székmárkát magasztalnak az egekbe, amik még olcsóbbak is mint ezek.
-
Jah az kimaradt
Nagyon masszív szerkezet, egy fémváz van körbe a székben. A csillagtalp sztem van vagy 5 kiló, a kerekek jó minőségűek. A karfa magassága állítható, de oldalirányba sajnos nem lehet forgatni. A gázrugó úthossza nekem pont megfelel, nem ereszt le pár óra üldögélés után. A kárpit lehet műbőr vagy szövet, én utóbbit választottam mert nyáron a bőrbe sztem belerohad az ember. A támla majdnem vízszintesig ledönthető egy kar segítségével így elég jól be lehet állítani. Adnak egy derék ill egy fejtámaszt is, opcionális, hogy használod vagy sem, én a fejpárnát használom.
Negatívum: nekem vmiért baromi körülményes volt az összeszerelés, de lehet csak én vagyok béna. Nem forgatható alkartámaszok. Ha testesebb az ember akkor lehet, hogy keskeny a kagylóülés kialakítás. -
Válaszolva a bestbuyos topikban feltett kérdésedre.
Sokáig nézegettem én is, de nem találtam olyat a ~100kilóm alá ami tutira kibírt volna 2-3 évet. Így akadtam rá az ak racingekre. Kértem ajánlatot vmi egyedi olasz gyártmányú spéci irodai székre, de a 995€-s árat kicsit sokallottam, ill a csaj ezt sem tudta megmondani hány kg teherbírású a gázrugója. -
Tin
veterán
sziasztok,
irodai széket keresnék, melóhoz. napi 10-16 óra gép előtt ülés, heti 5-7 napban. 185+ magas vagyok és 100+ kg, tehát nem kistestű. tartós kell és kényelmes, amiben nem nyíródik ki a hátam.
melóban steelcase székek vannak, azok jók, de mocskosul drágák. korábbi melóban herman milleren is ültem vagy 1 évig, mondjuk nekem a hálós annyira nem jön be, de a szék jó volt. szóval van összehasonlítási alapom, hogy mi a jó szék.
nyilván szeretném olcsóbban megúszni, de ahogy látom, nem fogom. 100 fölé nem szívesen mennék, de inkább olcsóbbat keresnék. személyes vélemények előnyben.
válaszokat köszi
-
eami
veterán
IKEA-ban most akciós a Markus forgószék.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Arról kérdezném a jelenlévőket (bár a téma kicsit pang
), hogy használ-e valaki ilyen széket: [link]
Elvileg jónak néz ki, az ára sem rossz, délután kipróbálom, csak a saját tapasztalat is számítana.
Előre is köszi a hozzászólásokat.
Üdv.
P1eTr0 -
feggef
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az IKEA MARKUS -nál jobb szék kapható 45 -ért? Érdemes keresgetni?
kösz -
Cheesy
őstag
Jelentem ma hoztam haza és szereltem össze az Ikeás MARKUS széket. (sötétszürke, szövetes)
23KG és ami kell, az fém. Nem a karfák tartják a háttámlát az ülőlaphoz, eddig az tört el amikor tönkrement egy székem. Határozottan úgy tűnik és olyan érzés, hogy "van benne anyag".
-
actions9
tag
Halk, nem recsegő, ropogó széket keresnék, otthoni éjszakai munkához, tud valaki ajánlani ilyet?
(pl. bőr szóba sem jöhet, mert az önmagában morgó hangot ad) -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Otthoni irodámba szeretnék forgószéket venni. Napi XX órát gép előtt töltök, úgyhogy fontos, hogy jó tartást biztosítson. Tudnátok ajánlani egy kényelmes és tartós darabot olyan 50 000 Ft + áfáig?
Előre is köszi!
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
eRROL A SZEKROL MI A VELEMENYETEK ?
Nem nagyon tudom azt sem hogy honnan erdemes vasarolni, mert nem igazan talalok olyan boltokat ahol arulnak.
-
salmiakki
tag
válasz
#42007296 #227 üzenetére
Esetleg van közületek valakinek ilyen széke? Kíváncsi lennék a tapasztalataira
https://www.bestmarkt.hu/arozzi-monza-jatekules-narancssarga-p269052
(U:I.: Sorry, a témára akartam a választ, nem a hsz.-re :S)
-
törölt tag
-
eami
veterán
Hali,
én is épp nézelődök és nekem IKEAból ajánlották a MARKUS és VOLMAR székeket. Utóbbi 80 ezertől felfele kezdődik az nyilván kiesett, viszont a MARKUSból van kettő 40 ezer körül:
egyik és a másikIlletve találtam egy bejegyzést hupon is az egyikről.
Jó kis széknek tűnik és ahogy hallottam elég strapabíró is. Én csak azért töröm még rajta a fejem mert a háttámla hálós és nem tudom két kisgyerek mellett mennyire jó ötlet hálósat venni. Azon kívül tuti ezek közül választanék most azonnal
(és eléggé esélyes hogy a háló ellenére is ez lesz)
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni:
Szeretnék egy forgószéket magamnak otthonra, mert az előző széttörött, max 40k-ban gondolkodom.
Szempontok:
- fejtámla kell
- karfa is
- minél gerinckímélőbb és ergonomikusabb
- hintamechanika egyáltalán nem fontos
- nem beleizzadós
- természetesen minél kényelmesebb (egyik részét az ergonomikus kielégíti, a másik, hogy a belesüppedősbe hosszú távon elzsibbad és beleizzad az ember, a kemény meg nyom.)
- nem kiállítási tárgy lesz, de azért ne nézzen úgy ki, mint valami okádmányHa konkrét, bevált típusokat nem is tudtok, boltokat mondjatok kérlek, ahol van bőven választék!
EIK!
-
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
Az előbb széttört alattam a 2 éve vett székem
Kéne már egy olyan amit nem a karfa kerete fog össze, mert az előző kettő is így tört szét, amikor hátradőlve filmet néztem. Tudtok ajánlani egy strapabíró, erős forgószéket?
20-30k között lenne jó megállni árban... -
thomeef
őstag
Fú de pang ez a topik, pedig érdekelne hogy miben csücsülnek az emberek a gép előtt 24/7
-
sittes79
addikt
Otthon/munkahelyen minimum 8 óra gép előtt üléshez szeretnék valami jó kis kényelmes masszív hát támasztós széket max 30.000 a keret.
Köszi
-
fradi81
veterán
hali
Ezt néztem ki neten, jó lehet? Ezeknek a székeknek a szivacs részét lehet cseréltetni mikor már kényelmetlen lesz?
[link] -
egyedülülő
őstag
Sziasztok a Kika féle D-sign székről van valakinek bármilyen tapasztalata?
-
Honkydoo
őstag
-
Alex91
félisten
Meshback SY irodai munkaszék fekete, vegul ilyen lett.
-
Alex91
félisten
Rocada RD-997, errol van valami velemeny? Esetleg tud valaki jo aron tartos, nagy teherbirasu fogoszeket?
-
ak05
tag
üdv
sikerült venni egy ilyet: [link]
összeszerelés után ráülök,visszasüllyed a szék az minimum szék magasságig
ötlet?
köszi -
nyunyu
félisten
válasz
BomiBoogie #204 üzenetére
Atlagos szekekhez kepest ez annyiban ergononikusabb, hogy lehet fel-le tologatni a hattamlajat.
Ulolap+hattamla szoget szabalyzo szinkronmechanikat is csak akkor szurtam ki, amikor egyik kollega szekere ultem le, amelyiken nem volt bedugva a hintat gatlo pocok. -
nyunyu
félisten
Melohelyen nagyon bejon a Sitag Reality:
Csak az ara harom-negyszerese a szekre koltheto lovemnak.
Van valami hasonlo szek, elerheto aron?
-
artiny
őstag
Vélemények ezekről az IKEA-s székekről, hosszútávon kényelmes?
1:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S69884545/2:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S79898269/3:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40073179/#/20073180 -
Adonimus
senior tag
Hali Mindenkinek. Én anno a piacom vettem egy bőr fotelt, kitört az egyik kartámasza és kicsit megtuningoltuk:
Először méretre vágtuk a vasat, hegesztés, majd rákerültek a tartók:
Majd végül a karfák is:
Az alap szék a piacon alig volt pár ezer forint. Nagyon megérte. Ismerős vett egy hasonlót boltba jópár ezer forintért és már kb. 1 év után már szakad több helyen szét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest