- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
menopausa
csendes tag
Sziasztok!
Az új laptopomban egy Western Digital hdd van, ami kb. 2 másodpercenkét parkoltatja a fejecskéjét. Ez gondolom, hogy élettartam szempontjából nem túl jó + a kínai faliórához hasonló kattogó hang is eléggé idegesít. A gépen egy opensuse van, ami jól reagál a "hdparm -B 255 /dev/sda" parancsra (az APM-et átállítja off ra), de nem jegyzi meg, szóval minden indítás után be kell írnom. Próbáltam az init.d/boot.local fájba beírni a fenti sort, hogy fusson le automatikusan, de nem jött be. Az lenne a kérésem, hogy ha vk. tudna, kisegíthetne egy scripttel, ami boot után lefuttatja a fenti parancsot, mert ezt én nem nagyon vágom. Persze az is megoldás, hogy mindig beirkálom, de a feleségem nem igazán rajong az ötletért, ugyanis ő is használja a gépet.
Segítségeteket előre is köszönöm,Üdv!
-
menopausa
csendes tag
Sziasztok!
Az új laptopomban egy Western Digital hdd van, ami kb. 2 másodpercenkét parkoltatja a fejecskéjét. Ez gondolom, hogy élettartam szempontjából nem túl jó + a kínai faliórához hasonló kattogó hang is eléggé idegesít. A gépen egy opensuse van, ami jól reagál a "hdparm -B 255 /dev/sda" parancsra (az APM-et átállítja off ra), de nem jegyzi meg, szóval minden indítás után be kell írnom. Próbáltam az init.d/boot.local fájba beírni a fenti sort, hogy fusson le automatikusan, de nem jött be. Az lenne a kérésem, hogy ha vk. tudna, kisegíthetne egy scripttel, ami boot után lefuttatja a fenti parancsot, mert ezt én nem nagyon vágom. Persze az is megoldás, hogy mindig beirkálom, de a feleségem nem igazán rajong az ötletért, ugyanis ő is használja a gépet.
Segítségeteket előre is köszönöm,Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest