-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tha_answer #19272 üzenetére
Az az igazság, hogy szerintem még nem elterjedt a háztartásokban a 2,4 GHz-en AX-et tudó kliens (nálunk pl. nincs ilyen), valamint nem is biztos, hogy szükséges akkora sebesség, így a többségnek bőven elég lehet.
Árban viszont nagyon jó vétel a Xiaomi AX3200. Én 2022 áprilisában 18000 Ft-ért vettem újonnan és most is kapható kb. annyiért.Szerk.: Hirtelen egyébként a témával kapcsolatban (AX 2,4 GHz-en) csak ezt a tesztet találtam, mint releváns mérés. Én nem látom annyira durvának az eltéréseket, különösen azt tekintve, hogy egy AC-s routerrel az AC-s kliens hozza az AX-es kliensek sebességét... Azt csak halkan teszem hozzá, hogy N-es klienssel 2,4 GHz-en én simán mérek 200 Mbps környékén (még MT7621-es AC65P esetén is).
-
xabolcs
őstag
válasz
tha_answer #19278 üzenetére
Egyik szemem sir, a masik meg uveg, hogy igy ratalaltak a ramips/mt7621-es platformra a gyartok es nem atallottak rapakolni AX-es radiot.
Orulok, mert ki lehet fogni olcso es jo vetelt.
Sirok, mert a frissebb mediatek/{filogic,mt7622} platformon mar van hardveres wifi gyorsitas is. -
yodee_
őstag
válasz
Mi a baj az AX részével?
-
xabolcs
őstag
válasz
Nekem a kamuaxes jelzo tulzas, de teny, hogy az Xiaomi AX3200 csak 5 GHz-n tudja az AX szabvanyt, 2.4 GHz-en sima mezei N-es router.
Egyebkent ebbol az mt7621 + AX kombinaciobol pont woodworm ajanlott korabban: ZyXEL WSM20 (Multy M1)
-
xabolcs
őstag
válasz
tha_answer #19260 üzenetére
Sajnalom, hogy nem fer bele a masodik 2.5 GbE, de mindenkeppen erdekes probalkozas! Remelem osszejon!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tha_answer #19257 üzenetére
Úgy értettem, hogy az új verzióból már kikerült (a linkelt master branch-ban nincs benne, de már a v4-ben sincs). Az OpenWrt még a 3.0.26-os freeradius-t build-eli.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tha_answer #19255 üzenetére
Az, hogy írtad a wpad-openssl-t elkerülte a figyelmemet.
Attól még, hogy alap configgal használod, a default config-ban kipróbálhatnád az általam javasolt &-et. A /etc/freeradius3/sites-enabled/default config-ból ki is került ez a vizsgálat. -
vargalex
Topikgazda
válasz
tha_answer #19253 üzenetére
A
(TLS) Failed loading legacy provider
hibára: úgy látom, hogy libopenssl-legacy kell a konfigurációd miatt (opcionális függőség).Nem látjuk a konfigurációdat, de az
Expected a module return code
hibaüzenet alapján azt gondolnám, hogy a feltétel vizsgálatnál te valójában azEAP-Key-Name
attribútum létezését akarod ellenőrizni, azaz kellene elé egy &. -
xabolcs
őstag
válasz
tha_answer #19249 üzenetére
Utobbi.
Peldahoz nem is kell messzire menni: Xiaomi AX3600. Sok eve jelent meg, aztan csak a 23.05-os OpenWrt-vel lett hivatalos kiadas.
Az alapokat pedig az emlitett robimarko es Ansuel tette le. Xiaomi meg a Qualcomm meg se nyikkant.Ellenpeldanak ott van a Mediatek: le van maradva a qcom-hoz kepest, de ramips/mt7621 ota mukodik a hw offload, az ujabbaknal pedig mar a wifi gyorsitas is (wed).
De gyartobol is van peldaerteku: Bananapi es a GL.iNet. Az utobbinak most jelent meg a GL-MT6000 routere es mar backportolva van a 23.05-re.
-
tlac
nagyúr
válasz
tha_answer #19242 üzenetére
de ez a hivatalos openwrt?
ez a router? [link]
mert azt mondja, hogy nem is kompatibilis vele -
xabolcs
őstag
válasz
tha_answer #19242 üzenetére
Probalkozhatsz (
/etc/opkg/distfeeds.conf
,/etc/opkg/customfeeds.conf
) a legutolso 18.06-os csomagokkal, de sem "ipq60xx
" nincs, sem "arm_cortex-a7
", szoval inkompatibilitas konnyen elofordulhat. -
xabolcs
őstag
válasz
tha_answer #19240 üzenetére
Azokat kerdezt, ahonnan a routeren futo firmware-t szerezted!
A legjobb, amit tudsz tenni, hogy nem futtatsz "opkg update"-et! Illetve koveted az "Add support for Xiaomi AX1800 Wifi 6 router" nemzetkozi forumot!
Ha van kedved, akkor kovetheted robimarko munkajat! A qualcommax-ipq60xx branch relevansnak tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest