- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Nos, sajnos azt kell mondjam, a Mac még nem tart ott, hogy otthonra nyugodt szívvel ajánlani tudjam. Az ára szerintem annyira nem vészes, alap eMac bruttó 200 körül, a G5 hatszázezres indulója azért már húzósabb... de az mégis egy kétprocis rendszer - brutális teljesítménnyel. És macintoshéknál ez az ár tartalmazza az operációs rendszert és egy csomó programot, pc-mac összehasonlításnál érdemes ezt is figyelembe venni. (no meg persze úgy fair, ha az árakat ''neves'' pc - mac viszonylatban nézzük) Egy mai mac már többnyire szabvány hétköznapi alkatrészekkel bővíthető (pl. ram, dvd-író). Ugyanakkor a későbbi upgrade erősen korlátozott. Egy pc-t lehet szinte alkatrészenként cserélni, gyorsítani, mac-nél alaplap+proci adott, a körítést lehet némileg változtatni. Szóval ha majd lassúnak találja valaki a dual G5 2 GHz-est, kénytelen lesz az egész gépet lecserélni... (húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'')
Szoftver. Ízlések és pofonok, nekem az OsX annyira tökéletes, hogy szinte fáj, maga az oprendszer fantasztikusan gyors, látszik, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver rész. Mondjuk nekem az XP-vel sincs bajom, csak nem kell naponta új programokat feltelepíteni ''kipróbálásiból''. Ja, de, van bajom, XP alatt maga a GUI érezhetően lassabb, de nem vészes.
Sebesség. Ez ugye nehezen összemérhető, de összehasonkításképp: a munkahelyi asztalom egyik sarkán mac G4 1 GHz, az ellenfél P4 (nem cerka, habár grafikai gép) 1,7 GHz. Mindkettőben 1 giga ram. Photoshop 6.0 alatt ugyanazokat a műveleteket végeztem mindkét gépen, és a mac néhol győzött... Általában ~10 %-kal dolgozott tovább, mint a pc. Figyelembe véve az órajel különbségeket ez azért szép eredmény a mac-től. Ezek után egy dual G5 2 GHz-et el lehet képzelni... (Sajnos még én is csak elképzelni tudom...)
Összességében a macintosh annak jó választás, aki egy bizonyos feladatra (pl. kiadványszerkesztés, zeneszerkesztés vagy egyszerű otthoni használat, internet, levél a nagymaminak) akar gépet. Állítólag minden feladatra van mac-es program, de pc-re több programot írnak, és könnyebb is beszerezni pc-s programot (igen, a vásárlásra gondolok).
Ugyanakkor akit elkap a Macintosh-életérzés, úgyis venni fog egy mac-et. Játszani meg egy pléjsztésönt. És pont.Kelj fel és járjunk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Synology NAS
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM