Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Nos, sajnos azt kell mondjam, a Mac még nem tart ott, hogy otthonra nyugodt szívvel ajánlani tudjam. Az ára szerintem annyira nem vészes, alap eMac bruttó 200 körül, a G5 hatszázezres indulója azért már húzósabb... de az mégis egy kétprocis rendszer - brutális teljesítménnyel. És macintoshéknál ez az ár tartalmazza az operációs rendszert és egy csomó programot, pc-mac összehasonlításnál érdemes ezt is figyelembe venni. (no meg persze úgy fair, ha az árakat ''neves'' pc - mac viszonylatban nézzük) Egy mai mac már többnyire szabvány hétköznapi alkatrészekkel bővíthető (pl. ram, dvd-író). Ugyanakkor a későbbi upgrade erősen korlátozott. Egy pc-t lehet szinte alkatrészenként cserélni, gyorsítani, mac-nél alaplap+proci adott, a körítést lehet némileg változtatni. Szóval ha majd lassúnak találja valaki a dual G5 2 GHz-est, kénytelen lesz az egész gépet lecserélni...
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'') 
Szoftver. Ízlések és pofonok, nekem az OsX annyira tökéletes, hogy szinte fáj, maga az oprendszer fantasztikusan gyors, látszik, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver rész. Mondjuk nekem az XP-vel sincs bajom, csak nem kell naponta új programokat feltelepíteni ''kipróbálásiból''. Ja, de, van bajom, XP alatt maga a GUI érezhetően lassabb, de nem vészes.
Sebesség. Ez ugye nehezen összemérhető, de összehasonkításképp: a munkahelyi asztalom egyik sarkán mac G4 1 GHz, az ellenfél P4 (nem cerka, habár grafikai gép) 1,7 GHz. Mindkettőben 1 giga ram. Photoshop 6.0 alatt ugyanazokat a műveleteket végeztem mindkét gépen, és a mac néhol győzött... Általában ~10 %-kal dolgozott tovább, mint a pc. Figyelembe véve az órajel különbségeket ez azért szép eredmény a mac-től. Ezek után egy dual G5 2 GHz-et el lehet képzelni... (Sajnos még én is csak elképzelni tudom...)
Összességében a macintosh annak jó választás, aki egy bizonyos feladatra (pl. kiadványszerkesztés, zeneszerkesztés vagy egyszerű otthoni használat, internet, levél a nagymaminak) akar gépet. Állítólag minden feladatra van mac-es program, de pc-re több programot írnak, és könnyebb is beszerezni pc-s programot (igen, a vásárlásra gondolok).
Ugyanakkor akit elkap a Macintosh-életérzés, úgyis venni fog egy mac-et. Játszani meg egy pléjsztésönt. És pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP Z2 Mini G9 - i714700 /32gb/512gb/nVidia T1000 (GB
- DELL 7060 Mini PC - Core i5 8500T 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD - csak pár db
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- RTX 3060 Ti Gamer PC 200+ FPS RGB Azonnal vihető
- MSI Cyborg 15 Gaming Laptop - i7 / RTX 4060 / 144Hz - Garanciás, Újszerű
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'') 
TigerCat