- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #1470 üzenetére
talán meg lehet, de ez esetben azt mondom, hogy ha már fizetsz a wines progiért, akkor az alá win kell. minden emuláció teljesítmény-csökkenéssel jár.ez van, remélhetőleg egyszer a nagy cégek is látni fognak fantáziát és vásárlóképes keresletet (!) a linux mögött.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #1470 üzenetére
Mindenféle win emu teljesen legális, tényleg ''csak'' az a lényeg, meglegyen eredetiben a program.
Alapvetően 2 vonal van:
- wine:
Ez igazából nem emulátor, de a végeredmény hasonló (azaz wines program fog futni linux alatt), viszont gyakorlatilag sebességvesztés nélkül (sőt, adott esetben gyorsabb is lehet). A probléma vele, hogy kompatibilitása elég gyér (és sajnos az ilyen ''nagy'' programok általában pont nem mennek)
- Gép emuláló programok (pl. vmware):
Az egész gépet emulálják (értsd: miután elindítod, először fel kell tenni egy operációs rendszert, azaz esetedben windowst). Az előnyük a nagy fokú kompatibilitás (én régen gond nélkül tudtam scannelni, PS-t használni ezen keresztük), hátrányuk, hogy megfogják a gépet. Állítólag a mostani verziók / gépek-nek köszönhetően ez csak pár % sebességcsökkenést jelent, de adott esetben ez épp elég lehet.
A wine ingyenes, az emuláló programok általában fizetősek. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Felhasznalo9 #1468 üzenetére
legutóbbi infóim szerint (amit azután gyűjtöttem be, hogy a deb topikba írtam) épp ezek a programok (meg még pár) hiányziklinux alá. sajnos normális kémiai rajzolóprogit (ChemDraw-hoz hasonló) én se találok. dtp-ről egyszer hallottam, hogy van, csak nagyon gyengécske a wines alternatívákhoz képest. tervező meg megintcsak pénzes van, de elég macerás a használata, egy időben próbálkoztam vele (a nevét majd megkeresem, vagy beugrik).
megvan, cycas.
de: [link], én is ezen a lapon akadtam rá évekkel ezelőtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3302
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest