- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bambano #12905 üzenetére
Igen, de mire
Volt mondjuk kernelfrissítés, mióta telepítettem a gépet, de nem hinném, hogy a 3.0.x - ről 3.0.y -ra váltás... Vagy ha igen, akkor monnyonle
@vadcoca : Eth0 felől elérhető a TFTP is, és minden más is, csak eth1-ről nem, szóval amúgy működnie kéne eth1 felől is. Viszont alaphelyzetben úgy volt belőve, hogy www, ftp, samba, minden átment a gépen, és most ezek sem, úgy, hogy gyak. nincs semmi szabály az iptables-ben...
-
-
-
-
-
válasz
bambano #12892 üzenetére
Na, kis kiegészítés
sudo iptables --list
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationsudo iptables -t nat --list
Chain PREROUTING (policy ACCEPT)
Chain INPUT (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Chain POSTROUTING (policy ACCEPT)
MASQUERADE all -- anywhere anywheresudo cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
1Tegnap kiütöttem az iptables-ből a szabályokat, mert hátha elkeféltem valamit, vagy az ufw kefélt el esetleg (az most ki is an lőve), de nem. IP-t kiadja az eth1 -en, de az eth0 és eth1 között semmi nem megy át.
Illetve az eth0-n elérhető a webszerverem is, meg a FTP is, eth1-ről nem. Egyik sincs interfészhez kötve. A DHCP csak az eth1-en ad ki IP-t. -
-
OK, még furább : a 2. kártyán Samba-n is elérhető a gépem, de se ftp, se http, se tftp. És főleg nem megy rajta keresztül, aminek keresztül kéne.
Próálkoztam, iptables kitakarít, és
iptables -t NAT -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
iptables v1.4.10: can't initialize iptables table `NAT': Table does not exist (do you need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.Ezzel mit akar mondani? Eddig semmit nem kellett betöltenem, ha NAT akartam... 3.x kernel, Ubuntu 11.10...
-
Na rájöttem, mi a baja a PXE bootomnak... A gépem a 2. hálókártya felől (amin a DHCP-m, meg a TFTP is megy) marhára nem elérhető! Pingelni tudom, meg a DHCP is kimegy, de semmi más. És ez amikor (1 hónapja) a jelenlegi Linuxot telepítettem, még ment, szépen natolt :S
IP forwarding beállítva, Iptables-en nem változtattam... NAT ment eddig is... Mi a rák baja lehet... -
válasz
Greenebola #12880 üzenetére
Meg mindenféle alapon. Nekem van egy SMC, meg egy valami annyira noname, hogy azt se tudom, milyen chipes.
-
válasz
Greenebola #12872 üzenetére
64Mb-ra XP-t?
Netezésre nem lesz jó. Egy 256Mb-os gépen TinyCore-al, olyan bűn lassú a Chrome, mint állat.
Esetleg még az xxxtab, vagy mi a neve, annak a böngészőnek, ami nagyon kicsi, de még az sem ajánlott...Én a szintén K6 alapú 64Mb-os gépemre csak azért akarok tenni Linuxot, hogy menjen rajta valami chatkliens.
-
válasz
Fooler89 #12869 üzenetére
Az OK, de gondolom olyan leírás, hogy udhcpd howto, nem lesz, most mondjuk pont olyat keresek
Különben dícséretes
@Greenebola : Milyen laptop? Proci, ram? 256Mb-nál már mondjuk egy Tinycore-on sem az a baj, hogy lassú a renccer, hanemhogy pl. benyomsz neki egy Chrome-ot, és az lassú...
Amíg nem akarod valamire használni, addig lassú az is (bár mondjuk SSH terminálnak frankó) Amúgy amiben 40Gb-os winyó van, és fut rajta egy XP is, ott fut a Lubuntu is, csak ne az LXDE felületet használd, hanem mondjuk Fluxboxot, vagy Blackboxot.
-
Akkor PXE téma tovább
Van működő PXE Linuxom. Na most ezt kinyomtam CD-re, elindul, és kéne bootoltatni hálóról.
A gépemen megy egy DHCP szerver (udhcpd...
) meg egy TFTP is (atftpd). Van /tftpboot könyvtáram, stb., van benne pxelinux.0 file, pxelinux.cfg könyvtár, abban default file. A PXELinux, ami a CD-ről bootol, megkapja a DHCP-től, hogy mit bootoljon fel, ki is írja, hogy file /tftpboot/pxelinux.0 , aztán közli, hogy nem tudott róla felbootolni, timeoutol, csókolom.
Próbáltam többféleképp megadni a pxelinux.0 elérési útját, de semmi...
Valaminek van ötlete, hogy mit lehetne...? Az atftpd logjait sehol nem találom, következő lépés, hogy tftp klienssel ellenőrzöm a szervert, de addig jöhetnének tippek
-
-
Napi hülye kérdés.
Csináltam egy Syslinux image-t, aminek egy PXElinuxot kellene bootolnia.
Leírás alapján megcsináltam az iso-t, a gpxelinu.0 image-t tettem bele, lilo konfigfile megírva, stb.Bebootol róla a masina. Kiválasztom, hogy bootolja a PXE-t, el is kezdi, majd ott, hogy " Loading boot sector... Booting... " megáll. Milyen okai lehetnek ennek...? :S
Sajnos kb. semmi leírás nincs erről, hogy pl. melyik .0 image mit csinál, ami a syslinuxban van... Illetve, hogy mik a teendők hiba esetén :S
-
-
-
válasz
bambano #12819 üzenetére
Aham! Na ezt nem tudtam, hogy a dd erre is jó.
Azt én is gondoltam, hogy 800MHz kevés lesz, de úgy voltam vele, hogy esetleg megoldható a kártya használata mencoderrel is. Ha nem, akkor tényleg nem lehet vele felvenni.Mondjuk az az 1.3-as Duron is csak azért volt kevés, mert asszonynak olyan követelményei voltak, hogy... 640x480-ban simán vette mpeg-4 -be.
-
-
Nemtom, attól függ, meddig van adattal, amit átméretezel. Ha tele, akkor sokáig tart.
@Vladi : Konzolos megoldás az mencoder. Tudok hozzá adni frankó parancssort. De mondjuk egy gyors winyó és sok RAM nem fog ártani akkor sem, ha HW kódolást tud a kártya.
Nekem egy 1.3-as Duron éppenhogy nem tudott felvenni (nem sok hiányzott), HW kódolás mentes tunerrel. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tud valaki olyan boot floppyt, ami felbootol egy tftp szerveren levő cuccot?
Nem létfontosságú, csak kíváncsiság.
Van egy PXE nélküli gépem, Linuxot akarok rajta próbálgatni, de nem akarom lemezre írogatni.@bambano : Na ez a nem mindegy.
Remélem ku* gyorsan jön a frissítés -
Ufraw-ot használ valaki újabb Canon géppel? Én 1100D raw-jaival akarnám, de nem ismeri a színprofilját. Az 1000D-t ismeri, de nem tudom vele elhitetni, hogy ez 1000D lenne.
Sajnos a Darktable nem konvertál túl szépen (meg hányok tőle), a Rawstuido meg kiakad, ha megnyitok vele valamit.
Megpatcheltem az Ufraw-ot, egy oldalon volt olyan patch, amivel viszi az 1100D-t is, le is fordul szépn, de úgy sem megy :S -
-
Kliensgépeken frisstés letilt.
Szerveren enged.
Szerveren a frisstéseket kimásolni egy könyvtárba, amit látnak a kliensek. (Akár APT cache-ből.)
A frisstések elvileg .deb csomagok
Script lefut (időztve, vagy minden boottal) a klienseken, hogy minden, az adott könyvtárban levő .deb-et szépen installjon fel.Ez csak egy hirtelen ötlet, nemtom meg lehet-e egyszerűen oldani.
-
-
válasz
MacCaine #12692 üzenetére
Sok gép esetén már nem baj, ha pl. egy helyi szerverről szedik a csomagokat, mert nem terheli mind a 30-50 gép a kifele menő hálót, illetve ha csak azok a frissülések mennek rá, amit a rendszergarázda enged, akkor elkerülhetők azok az esetek, hogy egy hibás frisstés hazavágja az összes gépet. (KDE-hez volt ilyen, amikor frisstés után nem találta a default témát, és nem indult el...)
-
-
-
-
válasz
Siriusb #12662 üzenetére
Saját hülyeségem
Amúgy működik, csak igazából az a bajom vele, mint a többi ilyen minimál-linux-szal, hogy nem ismeri a hangkártyát, stb., és mire rendes rendszert faragok belőle, semmivel sem lesz gyorsabb, mint az Ubi a saját kernelemmel
(plusz még pl. ugyanaz a Chrome megy rajta, ami ugyanúgy lezabál minden ramot...) Mindegy, egy 500 megán
fent hagyom, elvan ott
Viszont azóta megy az Flwm az Ubira is felfele
-
Na persze, az volt a baja, hogy feltettem vele a bootloadert, és az nyilván nem Grub2.
A helyes Grub bejegyzés (Grub helyreállítás után...
) :
menuentry "mybootloader" {
set root=(hd0,3)
chainloader +1
}(hd0,3 helyett nyilván a TCL partíciója, chainloader +1 helyett pedig esetleg kellhet chainloader --force +1 , ezt azért írom ide, hogy ha valaki a gúgliból találja meg, annak egyszerű legyen...)
@rt06, Siriusb : Köszi a segítséget !
-
-
Na most ott tartok, hogy megy az Ubi, megy minden, van Grub, csak nem tudok rájönni, hogyan bootolom be a TCL-t.
Ez van a grub.cfg-ben :
set root=(hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz quiet
initrd /boot/initrd.imgElvileg az sda3 -on van a TCL, dezt még csak végigpróbálom (2-3 lehetőség) hogy mire állítsam a rootot, de hogyan kell megadni, hogy hol van a rendszer? A sda3-on egy tce könyvtárban csücsöl, de akkor se bootol ha a full elérési utat megadom neki, azt mondja, hogy "error : unknown command 'kernel' "
-
A franc, most meg fel se tudta csatolni... teszem vissza a backupot a partícióról, remélem, azzal fel lehet csatolni...
-
-
Nya most be is szívtam
Szóval adott a gép. Van rajta
sda1 - Win2000
Pár partíció extended, stb
sda6 - Ubuntu
sda7 - TinyCoreTinycore telepítése után kapcsiból a winnyóz indul.
Bebootoltam Ubuntu telepítőről, chroot, stb., update-grub, stb, megcsinálta, és még mindig a winnyogsz indul... Grub meg sem jelenik.
Erre valakinek van ötlete?
-
-
Napi hülye kérdés.
TinyCore-al valakinek van tapasztalata?
Kipróbáltam, és adódtak gondok.-Pentium 1 laptop : Bootol, stb., de nincs GUI, vaslszeg a VGA kártya (Trident) nem tetszik neki, és nincs háló (PCMCIA 3com kártya)
-HP P3-as laptop : frankón megy. (Na jó, ez annyira nem gond, de asszem akkor nem a CD-vel van baj.)
Kérdés, a P1-re valaki tud segíteni meghackelni, hogy felismerje a VGA-t, és a hálókártyát? Oda lenne igazán érdekes, bár nemsokára zúzom fel a HP-ra is...
-
-
-
Na végre le tudtam fordítani egy működő kernelt...
Korábban a Synapticcal feltett kernelforrás nem fordult le, most megpróbáltam egy régebbit (2.6.35), az igen. Viszont ehhez lent voltak az Ubuntu patchek,és valsószínűleg emiatt, be is bootol.
Anyáztam egy kicsit, most pedig összekattintgatok egy sajátot
A segítséget mindenkinek köszi -
-
Az tuti, hogy az előzőnél volt egy ata_piix, meg egy ibmata, meg még 2db ata modul cat /proc/modules -re. Most kiszedtem az old ata supportot, és egy darab sincs... Pedig az Intel piix -et bepipáltam.
(Amúgy cat /proc/modules -re, amit kiír hogy <modulnév> 0(vagy 1) - Live, abban mit jelent az 1? Nem azt, hogy melyik modult használja? Mert nem az ata_piix mellett volt 1.)
Ls /dev/sd* -ot már korábban is néztem, nem létezik benne semmilyen sd kezdetű :S -
Sokadik... Közben megnéztem, hogy amikor kirak az initramfs shellbe, akkor megvan-e az ata_piix modul. Megvan... Tehát akkor a root eszközt más miatt nem látja, csak akkor már végképp nem értem, miért.
-
-
-
-
válasz
bambano #12466 üzenetére
Először uuid-vel csináltam, de azzal sem ment, és ugyanezt írta ki, csak nem a /dev/sda6-t panaszkodta, hanem az uuid-t :S
Jah, az initramfs shellben meg tudom valahogy nézni a létező uuid-ket?Az initramfs update-t megpróbálom! Meg azt is, hogy visszatolom a grubot uuid módba.
Az all sem nagyon számít, ha széttúrja a gyáriakat, van backupom a működő rendszerről, illetve semmi fontos nincs a gépen... -
válasz
bambano #12464 üzenetére
Ez az, elvileg bele van fordítva, ami kell neki.
Azt a módszert csináltam, amikor lefordítod, megcsinálja a modulokat is (fakeroot, kpkg), és debian csomagot csinál belőle. A csomagot feltettem, elvileg csinált initramfs-t is hozzá, magától updateli a grubot is...Kb. ennyit követtem el konfig után :
make-kpkg clean
fakeroot make-kpkg --initrd --append-to-version=-custom kernel_image kernel_headers
dpkg -i linux-image-2.6...izé....deb
dpkg -i linux-headers-2.6...izé....debModulokat mivel fordítom le külön hozzá? Illetve utána gondolom mkinitramfs lesz a következő?
-
A várakozós dolog nem jött be (közben azt megtaláltam gúglival is), a /dev -ben pedig nincs sda6 (vagy csak nem látom, mert more-ra nem áll meg).
Ha nincs, akkor gondolom az arra utal, hogy nincs meg valamelyik eszköz, nem fordítottam bele->de ha be volt neki jelölve, akkor miért nem fordult le?
Kérdés, az ata_piix (Intel 440bx chipsethez) IDE vezérlőhöz mit kell bepipálni? Mert nekem a legacy Intel, meg a BX440-hez való is be van. -
Íme :
http://kepz.atw.hu/dscf6558.jpgAz sda6 -ra panaszkodik, azt értem, de UUID-vel sem ment :S (Ja, meg az sda6-on van az oprendszer
)
-
-
-
Hello!
Van egy kis kernelfordítás bajom. Lubuntun akarok saját okulásomra egy kernelt fordítani (2.6.35), a debian csomagépítős módszerrel. Ott ütköztem falba, hogy bekonfigolom, lefordítom, felteszem, de nem hajlandó bebootolni egyik általam fordított kernel sem. Amikor a root filerendszert csatolná, megáll timeouttal, és kidom az initramfs promptba.
Sem UUID, sem /dev/izé módon megadott root útvonallal nem jó...Valaki tudna erre tippet adni, hogy mi lehet a baja? Gúglival csak a várakozási idő megnövelését találtam, de az sem működik :S
-
-
-
Na közben fejlemények, cseréltem drivert, a Marvell-es sk98lin-nel megy.
És poén, az alaplap hivatalosan nem támogatja a power off-ból ébredést, de Linuxról leállítva megy....!
LOL. Winnyózról nem, csak sleepből.
(Amúgy a sleepből ébredés is teljesen szabvány, amennyire én tudom... Az is csak egy power state. )Egyébként azért a sleepből ébredést kapargattam, mert úgy tudtam, hogy power off-ból nem kell mennie.
Amúgy a mostani Ubim már elég sokat látott, és nem mindig indul el - mondjuk tízből egyszer megáll boot közben, és egy ctrl-alt-del hatására rendben újraindul. De ugye nekem akkor kell ez a móka, amikor nem vagyok otthon mondjuk egy hétigSzóval ha akkor nem indul el, akkor az eszik meg jópár wattot, hogy ott pörög a gép egy Kubuntu felirattal
Most az lesz, hogy ha elmegyek itthonról hosszabb időre, akkor sleep, ha csak melózni, akkor kikapcsolva is lehet, aztán ha nagyon kell, berúgom
-
válasz
Speeedfire #12321 üzenetére
A 11.x környékén még azért ghost és tsai is ott voltak, ami azért legkevésbé sem ingyenes (a CD is figyelmeztetett előtte). Mondjuk én azóta nem néztem, a csóka úgy látszik átalakította az üzleti modelljét, mert mindenki warezolta a cuccát
Amúgy ja, az egyik legjobban használható dolog ez.
-
válasz
Speeedfire #12319 üzenetére
Hiren's nem ingyenes, de amúgy az tényleg kb. mindenre jó
-
-
Hello!
Hülye kérdés (ahogy tőlem szokásos).
Mitől kapcsolhat le a hálókártyám sleep módban Ubi 10.04LTS-sel? (Így nem tudom ébreszteni a gépet WOL-lal. Winnyóz alatt megy, de azt inkább hanyagolnám.)
A hálókártya Marvell 88E8056, PCIE-s, sky2 modul hajtja.
- ethtool -lal belövöm, hogy a WOL engedélyezve legyen
- acpitool-lal engedélyezem az ébresztést
- de nem ébreszt, mert sleep módban lekapcsolja a kártyát...valaki tud ebben segíteni, hogy mivel lehet elérni, hogy ne kapcsolja le?
-
-
-
válasz
Rickazoid #11770 üzenetére
Hát, ha az alaplapi csati rossz, akkor szerintem nem ilyen hibát generálna. Avagy kontakthiba pl. a csati forrasztásainál, de az meredek lenne... (Persze az alaplap is lehet repedt, de az meg nem ilyen hibajelenség szokott lenni, hanem csontkeményre fagyás, be se kapcsolás...)
Az IDE részt könnyen le tudod ellenőrizni, egy kölcsön winyóval.Mmmmh! Esetleg még túlmelegedés lehet, de az sem túl valószínű.
-
Hello!
Van egy ilyen bajom, hogy egy GMA950-es VGA-n nem megy a hardware YUY support... Lubuntu-ról van szó, mi kell ehhez, hogy menjen? Mert elvileg drivert tesz fel magának a dög település közben. (TVtime panaszkodik rá, hogy neki ilyen kell.)
Gúgli semmi értelmeset nem mond erre, csak ATI meg Nvidia kártyákhoz... -
-
Az asztali gépemen van egy 10Gb-os swap partísün a 4Gb RAM mellé. A 64 bites Kubuntu még egy büdös byte-ot nem írt rá, GIMP+böngészde+TV együtt néha karcolja a 2Gb RAM fogyasztást... A kis P3-as HP laptop, amit most nyúzok laptop címén, egy Lubuntu+Fluxbox+Chrome-al, erősen tekeri a wiynót, szerintem használ swapet, de nem néztem, mennyit. Kicsit lassabb, mint egy Win2000, viszont kb. ezerszer biztonságosabb
Anyám AthlonXP 2600+ -án a Xubuntu sem szokott 1Gb RAM-ot zabálni, annyi van benne. -
válasz
Brown ügynök #11621 üzenetére
Figyu, ha értesz a Linuxhoz, abból bajod nem lesz. Sőt. Webszerverek, ha esetleg neked kellene melóhelyen adminisztrálni, lehet, hogy Linux alapúak lennének.
Sőt, így megpályázhatsz direkt Linux administrátor/rendszergizda állást is, én is voltam már ilyenen, és pl. pont az SQL tudás hiányán buktam be.
Ha meg informatikus lennél, és nem értesz, csak winnyózhoz, az szakmailag sem egy jó pont szerintem. Én pont ezért kezdtem el pingvinezni, és ideje lenne már Mac OS-t is abajgatni.Elvileg nincs különbség persze winnyózon futó apacs, stb. és Linuxon futó között, csak néha a gyakorlatban.
-
Na, működik... Nagy nehezen elhitte a router is, meg a NM is, hogy tényleg jó jelszót írtam be...
Még csak azt nem tudom, hogy hogyan kell ennek a dögnek default kapcsolatot beállítani (azaz, ha van drótos háló, akkor használja azt).A segítséget köszi mindenkinek
-
Na a NetworkManager már megy, kezeli is a cuccokat, csak a wifire nem hajlandó csatlakozni... se WEP, se WPA, akármit csinálok.
Mivel másik hálón ment, tuti hogy jó a hálókártya, csak azt nem érteni, itthon miért nem csatlakozik... -
válasz
bambano #11613 üzenetére
Ha megsúgod a scriptet akkor átírom magamnak
De még utánanézek a Networkmanager konfigurálásának, mert már a hálózatokat beállítottam, csak még nem az kezeli az eszközöket.
Nem csináltam még ilyet, mert sosem kellett. Azaz tudtam, hogy kelleni fog, de gondoltam itt rá fogok érni szórakozni vele, korábban meg elhavazás volt. -
-
-
-
Szokásos hülye kérdés, amire gúglival nem nagyon találtam semmit...
Van egy jól működő wifim otthon, amire az öreg P3-as notim csatlakozik, Lubuntuval. A /etc/networks/interfaces -be beírtam szépen a dolgokat, működik.
Most hazajöttem, anyámnál kéne a wifire csatlakozni, de jó lenne úgy megoldani, hogy ne kelljen mindig átírni. (Wifi-radar alapból nem műxik jól, bár még próbálkozok vele, de azzal eddig semmire nem tudtam csatlakozni.)
Meg lehet ezt oldani valahogyan, hogy több wifi konfigot írok be, és arra csatlakozik, amire tud?A másik, hasonló gond.
Amióta megoldottam ezen a gépen a wifit, a drótos hálóra nem hajlandó csatlakozni. (Ugyanarra a routerre menne, amiről a wifi is jön.)auto eth0
iface eth0 inet dhcpEnnyi van az eth0-hoz, és ha nincs wifi, akkor megy is.
Pedig szerintem ennek (is) mennie kéne... -
Hülye kérdés. Alsamixerben hogyan lehet a CD-in-t felvenni a szabályzók, vagy bemeneti források közé?
Ubi 10.04, Intel HD Audio,és lenne egy TV tuner, ami a CD-inre adja a hangot... -
Hello!
Nagy kérdés. Valakinek sikerült-e már beüzemelnie Leadtek WinFast TV2000 XP RM TV tunert Linuxon? A Bt878 -as verzióról van szó, (a későbbi XP Expert-ek már CX88xx -el készültek). Az RM ugyanaz, mint a sima 2000 XP, csak az FM tunere van letiltva.
Nekem most lett egy ilyenem, és bár a bttv megtalálja, a dmesg szerint nincs audio eszköz a kártyán :
[ 28.794963] bttv0: audio absent, no audio device found!
[ 28.802330] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (bt878 #0 [sw])Többféle tunerrel kipróbáltam, a default 5-össel képet sem ad, card=34, tuner=38 esetén van kép, de Tvtime-al nem lehet csatornát váltani, (viszont mplayerrrel ha megadom neki a frekit, akkor a kívánt frekiről jön az adás...
)
Hang meg sehogyan sincs.
Korábban láttam a kártyát XP alatt működni, szóval hardverileg teljesen jó.
Ha valakinek van tapasztalata, annak örülnék ha meg tudná osztani
Köszi!(Ja igen, 10.04-es Ubiról van szó, de megnéztem 9.10 livecd alatt is, ugyanezt dobja a dmesg.)
-
Na szóval konkrét hibajelenség : A TightVNC kliens szerint Server closed the connection, a java kliens szerint vagy ugyanez (de a klienst letölti) vagy recv failed...
Ugyanez, ha a K menüből indítom a X11VNC GUI-t, bepötyögöm a jelszavakat, bekattintom, hogy ccept, meg stb., akkor frankón működik...
-
X11vnc még mindig...
Tud valaki segíteni abban, hogy miért nem tudom elindítani a dögöt parancssorból úgy, hogy jó legyen hozzá a jelszavam, amit megadtam neki?x11vnc -display :0 -passwd xxxxxxx -bg -accept -forever -viewpasswd yyy -http -gui tray
Ha ezzel indítom, akkor az X-en kidobja az ikont, de bejelentkezni nem lehet rá... Próbáltam rfbauth -tal is, de akkor el sem indul, mert nem tud kapcsolódni az X-hez.
(Manualt már végignéztem, de nem lettem okosabb
)
-
-
Hülye kérdések újra
X11VNC-t akarnék automatikusan indítani. Kubuntu 10.04, a X11VNC megy szépen, ha elindítom, megadom jelszó, Accept Connections, stb. Rá is lehet csatlakozni jól.
Na most ugyanezt kéne eljátszani, csak úgy, hogy a KDE indulásakor elinduljon. Gondoltam kitalálom, hogyan lehet terminálból futtatni, bedobom egy file-ba, és azt a KDE automatikus indításában megadom.
A gondom az, hogy terminálból indítva hiába adom meg a password file-t, nem enged be senkit. (Nem beszélve arról, hogy kéne esetleg ikon a tálcára, Java viewer applet, view only password, accept connections alapból...)Az eddigi legértelmesebb panacsom :
x11vnc -display :0 -auth /home/vendeg/.Xauthority -passwd xxx -accept -forever -viewpasswd yyy -http -gui trayHa tud valaki segíteni, annak köszi
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Siriusb #10537 üzenetére
@Siriusb & Atapi :
Megvan a megoldás.
GUI-s mixerben nem látszott 2 elem. Input 0 és Input 1.
Na ezek a bementválasztó kapcsolók!
Áttoltam Line-ra, és máris tökéletes a hang felvételkor.
Na most azt meg ne kérdezzétek, hogy ha nem voltak jól belőve, akkor TV nézéskor miért volt hang, ill. felvétel közben... meg hogy ha parancssorból izélgattam az input swtcheket, akkor miért nem javult...Mondjuk így meg a Skype-nak nincs hangja, de azt 1000 évenként egyszer használom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest