- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
en a "docker" nevu wmappletet hasznalom mar evek ota, 4 ikon elfer rajta, mukodik vele skype, opera, transmission, amarok, ami kell
, KDE3 es KDE4 appok, mindegy neki
a "futtatas" menut meg ra lehet rakni barmilyen hotkeyre, vagy barmilyen mas parancsot, szoval konnyen testreszabhato barmi is kell -
czappa
aktív tag
sry kifutottam a szerkesztési időből, szóval:
Találtam egy docker nevű alkalmazást wm-hez, picit furcsa, hogy - ha jól vettem észre - apponként egyet kell indítani. De ez lehet egy megoldás.szerk.: idézet a README-ből: "Docker requires a KDE3 compliant window manager to handle KDE3 system tray icons"
Kíváncsi leszek, hogy működik majd kde4-es alkalmazásokkal. -
Sanyix
őstag
Hát aztmondják a hivatalos ati driverek már elég jók, de linuxon választék is van, lehet nemhivatalosat használni, lehet fglrx-et(én eddig ilyet használtam radeon9600prau-val), meg még ami van.
Nekem a fő gépemen vindóz van, mert azon szinte csak játszom (bár reménykedem, hogy eljön egyszer az opengl, vagy a linuxra haxolt directx ideje), de a szüleim böngészős gépére ubuntut telepítettem, minimálba, gui nélkül. Kb fél óra alatt netes telepítéssel, és a nemsok linuxos tapasztalatommal, simán összehoztam a rendszert xorg, fluxbox telepítéssel. Nem kellett sokat turkálni benne, de amit kellett az is egyszerű volt, minden olyan logikusan van elrendezve. Minél jobban ismerem meg a linuxot annál összeszedettebb, és profibb rendszernek tűnik
-
7
addikt
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
Ez lesz a fontos sor. Keress ra a PCI:1:0:1-re a /etc/X11/xorg.conf-ban, es ird at arra, amit az lspci parancs kidob a videokartyadra (sajnos most nem ulok Linuxos gepnel, ugyhogy nez el, ha tevedek)
-
Vladi
nagyúr
Üdv!
Azzal kezdeném, hogy a programok 80%-a még mindíg csak 32 bites kódban íródott. (Vagy mi a szösz.) Tehát, a programoknak csak kis része lett 64 bitre optimalizálva. Így eleve több csomag kell, mivel a libek egy része 64-es és 32-es változatban is fenn kell hogy legyen. (Függőségek miatt.) Emiatt persze egy csomó lefordított programmal lehet gond. ésígytovább...
Driverekkel sem igazán jól ellátott. Egy csomó hardver egyszerűen nem megy.
Olyan apróságokhoz nincs 64-es port, mint flash, java, kodekek egy jó része, és így tovább.
[Core 6 x64-re például külön kellett ''felerőszakolni'' a firefox32-t, hogy némi flash legyen. Opera meg flashes oldalaktól vágott egy hátast. Mplayerrel ugyanez volt a helyzet.]
Arról nem is beszélve, hogy ugyanazon a vason 32-bites Xlinux X-ver hajszálnyival gyorsabb is mint a 64-es változat.
Egy szó mint száz: desktopon az egyész 64 bit egy merő marketingkamu.
Ez a helyzet csak akkor változik meg, ha a programok 90%-a lesz 64bitre portolva.
Szerverre viszont kiváló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Háztartási gépek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest