- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Lecseréltem az oprendszer a Raspberrymen.
Eredetileg Fedora IoT-ot akartam rá, de háromszori próbálkozásra sem sikerült elindítanom az installját, aminek magától el kellett volna indulnia. Sebaj, gondoltam, úgyis kísérletezős kedvemben vagyok, feldobtam rá egy Devuant. Oké, frankó, működik, és nagyon gyors, csak hát na... az összes disztróm systemd-es, vannak systemd service fájlaim, én systemd-re vagyok berendezkedve, úgyhogy gondoltam, legyen inkább Debian (Raspberry Pi OS), mégis csak ez a hivatalosan ajánlott rendszer RPi-re.
Ez is felment, frankó, működik, elkezdtem összerakni a dolgaim, Apache virtual hostok, radicale, stb., na a radicale elhasalt, egy csodálatos hibaüzenet (valami ilyesmi volt, hogy requests.exceptions.SSLError: HTTPSConnectionPool(host='www.url.com', port=443): Max retries exceeded with url: (Caused by SSLError(SSLError(336265225, '[SSL] PEM lib (_ssl.c:3837)')))) és fél méter traceback kíséretében (persze, ezt is úgy kellett kikönyörögni tőle, alapból csak az stdout-ra logol). Valószínűleg valami Python hiba lehetett, amit azóta javítottak, de Debian-ig még nem csorgott le a javítás.Na jó, mondom, a Debian nem a barátom, keressünk mást. Mivel úgyis RHEL-alapú rendszert akartam rá, elkezdtem vacillálni a Rocky és az AlmaLinux között. A Rocky jelen pillanatban népszerűbb, úgyhogy az ment rá.
Feltelepítettem, beállítottam a szokásos dolgokat, hozzáadtam az RPM Fusiont (ez hozza magával az EPEL-t is), és összeraktam a radicale szerverem, és most teljesen jól működik. Általános használat közben egy kicsit lassabb, mint Devuannal, illetve hát a dnf jóval lassabb, de legalább minden működik.
Egyetlen egy hibába futottam bele, segfaultot dob, ha kbdrate-tel állítgatom a billentyűzetet, de ez valami RPi specifikus hiba lehet, mert másnál is előjött már évekkel ezelőtt Raspbian alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest