Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Plazma TV topic
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
RAID1 beállítással kínlódok Debian alatt. A vasban van 4 egyforma típusú, méretű HDD amiből az sdb és sdc párost szeretném összefűzni. Alapból mindkettőn volt egy GPT tábla, illetve egy 512 MB méretű EFI partíció. Ezeket fdisk-kel töröltem, majd adtam neki egy
mdadm --create --verbose --raid-devices=2 --level=1 /dev/md0 /dev/sd{b,c}parancsot, hagy' szóljon! mdadm szólt, hogy vigyázzak, ugyanis nem üres a diszk, ennek ellenére y-nal megerősítettem a kérelmet.Majd egy
mkfs.ext4 /dev/md0, illetve egy csatolás utáni meggyőződés során meggyőződtem róla, hogy a tömb működik.Adtam neki egy
mdadm --detail --scan | tee -a /etc/mdadm/mdadm.confés egyupdate-initramfs -uparancsot is, fstabba beleírtam a csatolási pontot és rebootoltam. Reboot után kötet sehol, journalctl szerint a csatolás timeoutolt, s mdadm verbose kimenetre azzal bombáz, hogy Expected magic <uuid>, got 00000000. Nagyon régen csináltam RAID kötetet, de ilyesmi anomáliára nem emlékszem.Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Xiaomi Robotporszívók (robot vacuum, Roborock)
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest