- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steam Deck
- Fujifilm X
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #26949 üzenetére
Ilyenről nem tudok. Alapértelmezetten az eltávolítható meghajtók gyorsítótárazása szokott lenni beállítva. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem csak a cache a baj ilyenkor, mert ha ki is írja a meghajtóra fizikailag az adatokat, és kihúzod az OS alól, nem csatolja le a fájlrendszert, és az is gondot okoz egymagában. Ezt még tizensok éve én is megszoptam néhányszor, hogy pendrive-ra, meg USB mass storage-ös mp3 lejátszóra fájlokat küldtem XP-s gépen, de mivel siettem, csak úgy kihúztam leválasztás nélkül, és gond volt belőle, nem látszottak a ráírt fájlok, pedig a cache biztosan kiíródott rá. Tudtam, hogy hülyeséget csinálok, nem javallott, de úgy voltam vele, hátha 1-2× belefér. Nem fér bele. Azóta mindegy mennyire sietős, mindig leválasztom, ezt a lépést semmi esetre sem szabad lespórolni, beáldozni a biztonságot a sebesség vagy a kényelem érdekében. Ez egy annyira alap dolog, mint hogy konnektorból sem huzigáljuk ki a gépet menet közben.
De ugyanez pepitában, mikor kezdőbb userek azzal szívnak, hogy a Win10 a fast boot miatt default csak félhibernálós állapotba áll le, utána betöltik dual bootban a Linuxot, és csodálkoznak, hogy miért írogat hibát a korábban le nem csatolt NTFS fájlrendszerre. Ebben az esetben sem az a gond, hogy nem sync-elődött ki a cache a tartalma, hanem hogy nem lett lecsatolva a fájlrendszer. A fájlrendszer le nem csatolása csak akkor megy el, ha csak read onlyként volt felcsatolva, de még ilyenkor sem javallott leválasztás nélkül lehuzigálni, a futó rendszeren okozhat anomáliákat. Tudom, ezt elég morbid haladó topikban magyarázni, mert az ilyen alap dolgok errefelé mindenkinek triviálisak, de hát ha itt jött elő, akkor jobbnak láttam kicsit mélyebben tisztázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED monitor topik
- Reklámblokkolók topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest