- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tanisz #26344 üzenetére
Ha már sonar ilyen lelkesen lebeszélt róla, akkor részemről egy belevau: én azt csinálnám, hogy egy nagyon alap, minimal rendszert rá, ami szinte bármi lehet (RHEL/CentOS környékén a SELinux, Ubuntu esetében az apparmor jelenthet némi kihívást bizonyos esetekben) és a tényleges szolgáltatásokat virtuális gépbe tenném.
Azokat is úgy, hogy külön vm az elsődleges feladatokra és külön a felsorolt adatbázis szerver, webszerver, alkalmazás szerver.
Virtuális gépeket (én kvm, virtualbox párosig jutottam, xen-t, vmware variációkat nem nagyon használtam) ha muszáj, lehet akár vnc-n keresztül is használni, illetve meg nem mondom, hogy pl. a virt-manager alapállapotban milyen protokollal (A Spice nem tudom, mit jelent, alternatívaként itt is van vnc) használja a távoli konzolt, de azzal is lehet jól használni. Igaz, én csak karakteres konzolt használok vele távoli gépen.
Egyáltalán: a felsorolt feladatokhoz minek a GUI?
Egyébként ha csak alkalmanként kell grafikus felület, akkor simán "ssh -X" lépek be (Windows-on ehhez korábban kellett egy cygwin és rá egy X11, nem tudom, a linux subsystem változtatott-e rajta valamit, de azt hiszem, nem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest