Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Megreformálná a PC-s kézikonzolok SSD-jét a Biwin
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Ha jól tájékozódtam, akkor ide kell írnom.
Nem vagyok abszolút kezdő, de inkább előbb kérdezek, mint, hogy hülyeséget csináljak
Adott egy AMD FX-8350, Asus Sabertooth 990FX, 16 GB RAM + HDD-k konfig.
Ebből a konfigból szeretnék egy otthoni "szervert" készíteni, azért raktam idézőjelbe, mert nem feltétlen van szükségem linux szerver disztribúcióra.
A gép hálózati megosztásra+ FTP-re lenne használva ( főleg Wines gépek és Androidos eszközök csatlakoznának hozzá).
Valamint besegetítene a munkámban is, telepítenék rá Oracle XE-t, Postgre-t, MySQL-t. Valamint ha szükséges, akkor Tomcat, JBOSS alkalmazásszervereket is.Kihasználtságának 60%-ban a hálózati megosztás/FTP-re lenne használva, a maradék a munka segítésére.
Eddig RedHat alapú disztibúciókkal volt dolgom ( OracleLinix, CentOS).
Amiben nem vagyok képben, hogy olyan oprendszer kellene, amire könnyedén (egyszerűen beállítva) tudok windowsos gépről RDP-vel bejelentkezni.
A GUI-s felület használatára is szükségem lenne, ha távolról el akarom érni a gépet.
Valamint GUI a legfelhasználóbarátabb legyen, mert néha használná olyan is, aki soha nem linuxozott és windows RDPhez szokott csak.Melyik OP-rendszert ajánlanátok erre? Lehet szerver is ákar, de nem rgaszkdom hozzá
A lehető legegyszerűbb kezelhetőségre lenne szükségem, akár GUIn keresztül is. Én megtudok oldani szinte mindent Terminálból,az nem gond, de a felhasználóbarát disztrókat nem ismerem, nem is foglalkoztam korábban ilyen téren disztribúciókkal.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Taniszha esetleg nemide tartozna a kérdésem, kérem a topikgazdát/admint törölje a hozzászólásom. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- A Tremere klánra fókuszál a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 új előzetese
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest