- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Táp ventilátor csere
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Ez a kliens teljesen kiforrott, kernel developerek is használják (pl.: Greg Kroah-Hartman) és nagyon sok power user is, mert rohadt jól belőhető. Az alap config relatíve
gyorsanrövid időn belül megvan, csak ha az ember személyre akarja szabni minél jobban (makrók, szkriptek, színek, vim környezetbe ágyazás), akkor el lehet vele tökölni rendesen. De ha kész lesz, akkor szó szerint akár 1 gombnyomással is el tudom e-mailezni mondjuk az adott webpage linkjét valakinek, ha úgy tetszik.
A leveleket Vimmel tudom írni, ami szintén előny, mert ugye a Vim is eleve szarrá konfigolható, tehát olyan kényelmes lesz, ahogyan nekem tetszik.A képeket a mellékleteknél sorolja fel (amit külön oldalon lehet listázni). Ha meg akarom nézni, egy gombnyomás és a beállított képnézegetőmmel tudom nézni (/tmp alá tölti addig). Pdf, audio, video stb. dettó, a beállított programommal nézhető. A html mellékleteket/formázást pedig vagy GUI browserben (Firefox) vagy akár terminálos böngészőben (lynx, w3m) is meg lehet nyitni. Ha le akarok menteni valamit, az is egy gombnyomás. Lehet, hogy a képeket direktbe is meg tudja jeleníteni, még nem volt időm utánajárni. hiszen a terminál képes rá (urxvt+w3m imgdisplay). A Ranger-ben (file manager) például van kép előnézetem, szóval nem lehetetlen ez sem.
A mutt azért tetszik, mert sokat tud, kényelmesen használható (csak először jól be kell lőni, azzal van meló) és nem kér erőforrást, nincs fancy, nincs bloat, a tartalom és a funkcionalitás az első. És mivel Vim környezetbe ágyazom, kényelmes, hogy szinte minden fő programban hasonlóak a key bindjeim.

Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman T3 Plus CM 650W
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A leveleket Vimmel tudom írni, ami szintén előny, mert ugye a Vim is eleve szarrá konfigolható, tehát olyan kényelmes lesz, ahogyan nekem tetszik.