Hirdetés
- Előkészíti a vörös szőnyeget a neurális leképezéshez a shader modell 6.9
- Kiadta majd visszavonta a legújabb GeForce drivert az NVIDIA
- Gyorsuló Arc meghajtót prezentált az Intel
- Feje tetejére állt a felskálázóverseny a Resident Evil Requiemben
- Új gigakonzorcium erősítené meg az ARM szoftveres hátterét
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
Igazából mindegy, majd az RDP portjára állítom a VNC-t, hátha akkor átenged, most ez legyen a legkisebb bajom...
Lenne viszont egy nagyobb problémám - igaz ez Android alapú, de a vége a hiányos Linux ismereteimben merül ki...
Csináltam egy mentést a készülék egyik partíciójának egy részéről (ugyanis ez FSTABban sincs benne, csak egy hidden partícióként, és a mérete van megadva - 100Mb).
A parancs ez volt:shell@android:/ # dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/dump bs=1024 count=102400
Lehúztam gépre, majd a file parancs kimenete ez:
[root@ExARCH platform-tools]# file dump
dump: x86 boot sector;
partition 1: ID=0x83, starthead 0, startsector 204816, 262144 sectors;
partition 2: ID=0x83, starthead 0, startsector 466960, 1572864 sectors;
partition 3: ID=0x83, starthead 0, startsector 2039824, 524288 sectors;
partition 4: ID=0x5, starthead 0, startsector 2564112, 4989008 sectors, code offset 0x4f - kicsit tagoltam, hogy átláthatóbb legyen.
Ezt szeretném szétszedni, hogy az egyes részeket lássam, hogy mit rejtenek, viszont tippem sincs hogy lehetne. Egybe mountolni nem tudom, mert nem találja az EXT4 filerendszert, fdisk -l-re fdisk: unable to read dump: Inappropriate ioctl for device a válasz...Köszönöm előre is a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 4100 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB Asus Vento AD DeepCool 400W
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest