Hirdetés
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Perre viszi korábbi szakemberének csúcstechnológiás árulását a TSMC
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Autós kamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Nekiestem újra az elejétől, immáron okosabban és tapasztaltabban.
Ez a parancs volt az, amit kiadtam:
make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld CXX=mips-openwrt-linux-uclibc-g++ CXXFLAGS="-march=24kc" STAGING_DIR=/home/helomi/openwrt/trunk/staging_dir
Először a tinyxml, majd a ptokax fordult le, mindkettő hiba nélkül. Bár a ptokax makefile-jába bele kellett nyúlnom egy kicsit, mert alapesetben az ld nem találta a -lz-t -llua5.1-et. Átírtam -llua-ra és az include-hoz hozzáadtam az elérési utat, ahol megtalálható a routerre fordított liblua és libz. Így már gond és hibaüzenet nélkül lefutott a make. Feltöltöm azért pastebinre a makefile-t, hátha én csesztem el valamit: [link]
Felmásoltam a routerre a kész ptokax-et, adtam neki indítási jogot és panaszkodott, hogy nem találja a libstdc++.so.6-ot. Gyorsan be is másoltam neki az openwrt lib könyvtárából a router /lib könyvtárába, így már indul...na, ha nem dobna segmentation fault-ot. Tehát újraforgatva sincs sajnos változás. De már nagyon közel vagyok, nem szeretném feladni.

Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest