Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anakin007

    aktív tag

    válasz lapa #13496 üzenetére

    Van mindkettő, de előszőr nem jutott eszembe az smplayer, ami végülis elketyeg elég jól. mplayer-t használok amúgy cmd-ből, de most igyekeztem egérőrült userként hozzáállni a dolgokhoz.
    A vicc, hogy a 2009-es powerpack-ban tizedennyi gondom se volt.

    A képernyővédős gond: nem lehet ritka, ha benne van az mplayer hivatalos oldalán a faq-ban.... egyébként nekem se jött elő korábban

    flash: tök jó, hogy firefox-hoz van, de én chrome-ot használok meg operát, meg elég sok más user, ha hinni lehet a felméréseknek, de különben is: a kb. 5 legelterjedtebb böngészőből 1-hez van 1db plugin... Mandriva-n is van binárisból flash plugin firefoxhoz, de nem működött egyből, kellett terminál. De többek között ezt is elsírtam a mandriva-nak. És a többi? java legalábbis szinte mindig kell, olyanról, mint pl. shockwave plugin már nem is beszélek.
    Alapszinten itt is megy minden, van kép-hang, wifi, BT, eth, stb., még az ujjlenyomat olvasó is működik, de ha kicsit elkezd az ember matatni, akkor jönnek a turpisságok.

    Kubuntu-m volt régen, de amikor vmi olyan kellett, ami nem volt hozzá "gyárilag" binárisban vagy túl régi volt, akkor cumi, forrásból ment fel csak, hiába volt meg ugyanaz a progi másik 15 disztróhoz binárisban. Emlékeim szerint a sane-val volt ilyen gond. Szkenner, ami debian-on 5 perc múlva működött, kubuntu-n a fél rendszert le kellett szednem és forrásból vissza az eltérő/ütköző/hiányzó binárisok miatt, pedig egy sima középkategóriás samuról volt szó.

    wlan megoldódott közben, küldtek egy módosított knetworkmanager csomagot meg pár lib-et mellé, frissítettem és azóta.... lekopogom, jó. Valszeg már megint bug-ot találtam és ezt követően már jó lesz.

    Direkt választottam mandriva-t, mint az elmúlt évek egyik legkedveltebb disztróját. Valamit nagyon elb....tak idén, ez tény sajnos, pedig imádtam. :(

    Ha Isten létezne, hinnék benne.

Új hozzászólás Aktív témák