- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
Kicsit unalmas hogy mindig ez a kérdés: Tmx nem olyan jó mint a G29, a G29 nem olyan jó mint a T300.
Ha teheted T300, vagy legalább G29. Ha nem akkod inkább DFGT használtan mint TMX, mert vagy sokat fogod használni és előbb utóbb feljebb váltasz, vagy nem fogod annyit használni akkor meg ugyan úgy évekig kiszolgál
-
Rounder
csendes tag
Hát nem akarok beleszólni, mert nem értek hozzá, de én is hasonló cipőben jártam, mint most te. Pár hsz-el fentebb láthatod a kérdés-válaszokat. Ha a TMX Pro-t választottad, akkor az azt jelenti, hogy te is Xbox One-hoz keresel kormányt, mert az ahhoz való. Én úgy oldom meg a vásárlást, hogy a Logitech G920-at veszem, ami árban hasonló, mint a TMX Pro és ahhoz már 13-14-ezerért van váltó, a Logitech driving force shifter.
A TH8 helyett a fentebb emlegetett SHH Shifter lenne, de arról azt írták nekem, hogy nem jó Xboxhoz.
Ja és én úgy vettem ki itt a nekem adott válaszokból, hogy a G29/G920-at jobbnak tartják, mint a TMX Pro-t, legalábbis nekem ketten is ezt írták. Ne meg most nézem a hsz-eidet: G29-et és a TMX Pro-t is írtad/kérdezted. A G29 PC-hez és PS akárhányakhoz való, a TMX Pro PC-hez és Xbox One-hoz. Erre figyelj oda.
Persze ha PC-vel játszol akkor mindegy.
-
Kalid
csendes tag
Üdv!
Thrustmaster TMX Pro Force Feedback (4460143) kuplungos kormányra "esne" a választásom, ha nem lenne ilyen drága a váltó. Nem vagyok jártas a témában, szóval lehet most butaságot mondok, de ehhez van valami váltó ami nem 50 ezer és a kormánnyal, illetve a játékokkal/szimulátorokkal az összessel kompatibilis? Nyilván az összes játék alatt azt értem amiben lehet H-váltót használni.
Köszönöm! -
ennyiért + olcsó H váltó... csak a g29/g920 létezik (eleve nincs sok gyártó, kb csak a logitech és a thrustmaster - fanatec már más liga)
SHH shifter lehetne még opció, egy 3 pedálos Thrustmaster szettel, de ott a kormány is drágább.... esetleg használtan.
-
Kalid
csendes tag
Sziasztok!
Kuplungos, 900°-ban forgó kormányt szeretnék, olcsón. Találtam is szerintem megfelelőt, mégpedig a Logitech G29-et, ám ennek 2 változatát is. A kettő között mi a különbség az árát leszámítva?
1. Logitech G29 Driving Force Racing Wheel (941-000112)
2. Logitech G29 Driving Force Racing Wheel 941-000113
Esetleg ha ilyen 75-80k körül van jobb kormány ezekkel a kritériumokkal, illetve szeretnék H-váltót majd hozzá, szóval nem egy TH8-as árú váltó az egyetlen váltó ami kompatibilis a kormánnyal, azt megköszönöm! -
kozmy
őstag
válasz
John_Deere #28933 üzenetére
Többe kerülne a posta mimt a rugó.
-
kozmy
őstag
válasz
John_Deere #28931 üzenetére
Én szerintem tudok adni vagy 2db neked, ha BP vagy
-
John_Deere
tag
Sziasztok!
Thrustmaster T300 2 pedálos pedáljai közül a gázpedál rugója megadta magát majd 300 óra működés után.
A Support korrekten küldte postán a rugókat (ha jól látom, gázt és féket is küldtek), amivel nem lenne bajom, ha emiatt nem esett volna ki 2 hét használatom. Itthon esetleg lehet kapni ezeket a rugókat? Pár száz forintos vagy ezres témán nem akadok fent, csak legyen tartalékba. -
Rounder
csendes tag
válasz
DummyBoy #28929 üzenetére
Hát akkor sajnos almás. Mindegy most úgyis csak a kormányt veszik, a váltó egy későbbi beszerzés lehet, addig akár a Logitech is kiadhat egy újabb fejlesztést. Egyébként nézegettem a neten milyen váltók vannak és így ránézésre a G25-höz tartozó váltó sokkal jobbnak tűnik, mint ez a külön megvehető. Láttam, hogy használtan is kínáltak ilyet, tehát csak a G25 váltóját. Azt vajon be lehetne üzemelni a G920-hoz is?
-
kago akira
tag
Sziasztok, a jövöben vennék kormányt drifteléshez. Jogsim nincs de egeszen sokat játszottam már fél szimulátor gamekkel. Pl gt4, fm2,fm3,fm5. Nem feltételem hogy valosághü legyen teljesen a cucc, de driftet szeretnék tanulni, es mivel most is joy-al játszok kuplunggal ezert csak 3mas pedalsorral gondolkodok. Max fabrikálok kezi valtot(nem H).
Jelenleg logitech kormányban gondolkodtam. G25,G27,920 ezeket neztem. Kérdésem az lenne hogy ezek kozott van e valami kulonbseg ffb, vagy tartosagban? Tudom hogy sokaknak szetesnek a pedálok meg kormánycsapágyházak. De egyelorre ettol eltekintek. Illetve fanatech, TM ebben az ársávban jobbak e?
-
Rounder
csendes tag
Hhú, köszi a válaszokat. Nem én fogok játszani, hanem egy ismerősömnek segítek a 11 éves fia részére vásárolni. Összességében azt szűröm le a válaszaitokból, hogy erősen játékosfüggő az, hogy igényel-e kuplungpedált valaki. Meg lehet lenni nélküle, de bőven lehetnek olyan helyzetek is, amikor szükség lehet rá.
Akkor azt hiszem a G920-at javaslom az ismerősömnek (Xbox One-hoz kell, szóval G29 nem jó). Ha vesznek H váltót is, akkor az jóval olcsóbb lesz a Logitechhez, mint a Thrustmasterhez. A G920 MediaMarktban most kb. 72 ezerért van online vásárlás esetén. A Logitech H váltót Edigitalban már 13 ezerért meg lehet venni, az együtt 85 és akkor így már tud játszani hagyományos utcai autókkal is. Egyébként ez az SHH Shifter a G920-hoz is jó lenne? Érdemesebb venni, mint a Logitech saját váltóját?
-
tobias88888
őstag
válasz
Rounder #28923 üzenetére
TMX nagyon gyenge egy G29-hez képest. Ha a TX / T300 -at szoktuk ajánlani, de ha azt sokallod akkor G29. Kuplungot rajtnál mindenképpen érdemes használni váltótól függetlenül, szóval ha nincs azt mindenképpen meg fogod érezni a hiányát, még ha nem is vészesen.
iRacing-nél pont hogy a jobbak használnak kuplungot (legalábbis felváltásnál mindenképpen), mert bünteti az automata váltósokat a játék
TH8A Add-on helyett pedig az SHH shifter ajánlott
-
HaJo90
csendes tag
válasz
Rounder #28923 üzenetére
Én más oldalról közelíteném meg a dolgot, mint az előttem szóló..
Mivel szeretnél menni, milyen autók érdekelnek?
Ha modern formula autók, GT autók, prototípusok, stb. érdekelnek, akkor nem fog feltűnni a kuplungpedál hiánya.Ha utcai autókkal akarsz driftelni pl. akkor viszont érdemes a kuplungosad választanod.
Ha meg minden érdekel, akkor kompromisszumot kell kötni (lehetőségek és költségek terén).
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Rounder #28923 üzenetére
Most ez komoly? Minden hardcore szimben van kuplunk. Automata is. Én nagyon sok éve szimulátorozok, szvsz "eléggé" gyors is vagyok roadon, de kuplungolni nem szoktam. Pedig van már egy T3PA féle pedálsorom, amelyen van.
A kuplungolás nehezebbé teszi a vezetést, koncentrációt, etc. Ez szvsz vita nélküli. Az, hogy lassabbá tesz, nem biztos. Olvastam én már, hogy ha jól csinálja az ember, akkor akár nyerhet is vele az automatával szemben.
Online játékokban szerintem nagyon sokat nem használnak normális kuplungot. iRacing, etc. Mert nem éri meg vele vesződni. Élményre tuti jobb, de hát ugye sokan az eredményre, iRatingre mennek.Plusz valljuk be szimezni hatalmas élmény kuplungolás nélkül is.
Nekem idén beszerzős lehet egy TH8A Add-on, és ezzel lehet elkezdek majd normálisan is vezetni. Egy TMX komrányhoz veszem, ami teljesen jó nekem jelen pillanatban, bár a mozgása közel sem olyan profi, sima, mint egy T300-asé, vagy egy TX458-asé.
A G920 valószínűleg jobb és finomabb, mint egy TMX, de az sem T300 szint, és hát ha rendszerben gondolkozol, lehet jobb lehet egy tiszta Thrustmaster szett, plusz 60-nál többet a Logi kormányért semmiképpen nem adnék...
A váltást meg oda rakod ahova akarod, ha akarsz billentyűzettel váltasz
-
Rounder
csendes tag
Sziasztok!
A minap kértem tanácsot kormány vásárláshoz Xbox One-ra. Kaptam is, köszönet érte. Három verzió van: G920, TMX Pro, vagy TMX. Még annyiban segítsetek légyszi, hogy mennyire általános a játékokban a kuplung használata. Ha csak a sima TMX-et veszi meg az ember, akkor mennyire hiányozhat a kuplung (tudom, hogy ahhoz venni kell H váltót is, de akkor legfeljebb később a G920/TMX Pro mellé lesz az is)? Sok olyan játék van, ahol kuplungot és H váltót lehet/kell használni vagy inkább több az olyan, ahol kormányon lévő karokkal váltunk és nem kell kuplungpedál? -
Marvinyo
aktív tag
Uh, félreérthetően írtam, elnézést. Tudom, hogy ez normálisabb országokban aprópénz. Nem a konkrét nominális árát sokkallom, csak azt az üzletpolitikát furcsálltam, hogy ha én F1 kormányt szeretnék, akkor vagy megveszem kormánnyal az egész cuccot és hozzá az F1 kormányt (ami így most durván 140), vagy külön a "bázist" és az F1 kormányt, de szinte pontosan ugyanott vagy, mint az első verzió, de nincs "pótkormány". :-)
Nem vagyok a fölösleges dolgok vásárlásának híve, tudom, maradi vagyok :-D
(#28921) rfjanika::
Ez nem jó hír. ED-vel nagyon sokszor megjártam már gari miatt (elveszett, összetörték, elhagyták, ki se küldték, nem szóltak róla, hogy megjött, szóltak róla, mégse jött meg, át se voltak hajlandóak venni...), és szerencsére eddig mindig kivertem belőlük a pénzem, szeretném kímélni az idegeim.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest