Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
8800gts #18497 üzenetére
Ne érts félre, nem akarom erőltetni, de egy próbát megérne esetleg amit ajánlottam.
Nekem is 1066Mhz-es memóriáim vannak, és nem tudtam őket névleges frekvencián működtetni, csak akkor ha biosban átállítottam 667mhzre a ramot, és a procit pedig 10x320-ra. Próbálkoztam én is a 12x267-es beállítással, de nem ment. Még csak meg sem közelítettem.
Na igen ennél a beállításnál a ram 2,175V-ot kapott. -
Cadal
őstag
válasz
8800gts #18488 üzenetére
Hi!
Megpróbálhatod, visszább tenni a HT-t 600Mhz-re, így megtudod, hogy amiatt állt-e meg a tuning. Bár az én véleményem szerint az AMD 7xx chipsetes lapoknál már nem kell visszaállítani az HT-t, bírja az iramot (az már más dolog, hogy semmi jelentősége nincs).Viszont ha így sem lesz jó és van kedved próbálkozni, akkor megpróbálhatnád a 10x320 beállítást úgy, hogy a memóriát visszaállítod 800Mhz-ről 667-re. 10x szorzónál 6 a ram osztója így pont 1066Mhz-en menne a ram, a proci pedig 3200Mhz-en kereken.
Itt a saját próbálkozásom, nezd meg esetleg a beállításaimat. Jah és a HT 1600Mhz!
-
Tomate
veterán
válasz
8800gts #18488 üzenetére
Elvileg nem okozhat problémát a HT-mivel a lapod HT3.0-ás.
Mindenképpen 1066-on akarod járatni a ramokat? Mert az FSB-t hagyhatod és mivel BE-a procid belövöd szorzóval a kívánt órajelre.A memonak adsz egy kis feszt és 4-4-4-12n használod 800Mhz társaságában. Ugyan annyit megy mint 1066-on 5-5-5-16-on és megkíméled magad a magas FSB-től meg ettől a helyzettől.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
8800gts #18488 üzenetére
Állítsd be amit írtam. A HT szorzó 5x-ösön van (1000-en), különben nem 1200 feletti lenne az órajele. Értelemszerűen 800-ra (4x) kell beállítanod.
De nem ártana ha tisztában lennél azzal mit csinálsz... [link]Szerk.: És ne nyomd tele a fórumot ilyen hsz-ekkel, szerkeszd a hozzászólást amíg lehet.
#18490: Egyáltalán nem tudod mit csinálsz, gondold át melyik órajel hogyan képződik az "FSB-ből", aztán nem lesznek problémáid.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
8800gts #8690 üzenetére
"a magok álltalába melegebbek mint a cpu?"
Igen, általában melegebbek.kutyatm:
Szerintem a magok hőmérséklete lesz az, tehát 64-65 ºC fölé ne nagyon menjen, bár ha Orthos viszi így fel a hőmérsékletet, akkor jó lesz, mivel normal alkalmazás nem fogja ennyire felfűteni, így határértéken belül lesz.Indíts el egy 10-15 perceig tartó tömörtést, ami már elegendő a proci rendes befűtésének és nézd meg mekkora úgy a hőfok. Azért a megfelelő tömörítő codec/program használatára figyelj, hogy mindkét magot használja. DivX6 vagy Xvid már használja mindkét magot. Esetleg 7zip vagy WinRAR benchmark is jó lehet
-
Zolee11
senior tag
válasz
8800gts #8648 üzenetére
na igen a memória és Gigabyte alaplap... 1.8V a szbvány DDR2-ben ha jól tudom, minimum 2.1V kell neki, hogy 1066-on fusson hiba nélkül, igaz a barátomnál win alatt is hibázott néha 1.8V-al a gyárilag 1066-os memória...
mennyi a proci alapórajele? a csúcsprocikat nem nagyon lehet tuningolni, azért is nem éri őket megvenni, ha tuningolsz, mert azok már gyárilag a teljesítés határán vannak...amiket felsoroltál, biztos, nem akadnak össze vele, nem hiszem, hogy programhiba lenne. hibázik a proci, vagy a memória!
Mod: és most nézem Kingmax memód van, na akkor ennek ilyen sebességen kell a 2.1V, de 2.3V se árt meg
, viszont nem ártana hűteni 2.3V mellett, nézd meg 2.1V-on elég meleg, sőt nagyon meleg...
-
Zolee11
senior tag
válasz
8800gts #8646 üzenetére
nem az nem sok. amire én gondolok pl. 1.6 - 1.7, mert van aki szerint ez nem gond...
.
Én is adtam már sima Athlon 64-nek 1.6V-ot teszt erejéig mert nem akart stabil lenni, de azon is kifagyott huszanx perc után, de 1.5V-on is... a tranzisztor nem volt képes fizikailag olyan gyors kapcsolásra... -
Zolee11
senior tag
válasz
8800gts #8644 üzenetére
ez tény és való, de ha túlhajtod akkor elég hamar (értsd. 1-2-3 hónap) és kinyiffan. van pár ismim akik végletekig mennek, és hát elég gyakran visznek gariztatni megdöglött procikat, videókártyákat, és memóriákat
, de mivel nincs külsérelmi nyom... hát kicserélik...
ez szerintem nem véletlen összefüggés a tuning és az elhalálozás között. -
AtHoS
nagyúr
válasz
8800gts #8637 üzenetére
1.424 az bizony emelés a javából. Az Auto fesz emelés is emelés, max. nem te irányítod kézileg a feszemelést.
Amúgy az everest teszt vígan elfutkározott vagy az is behalasztja a gépet olyan beállítás mellett, ahol az Orthos már hibázott?
Mod:
1.425 a legkisebb adható fesz?
Érdekes.... Hmm. Nem is érdekes, mivel 1.35..1.4V az alapfesze a 6400+ -osoknak és Giga hajlamos picit magasabb alapfeszt adni a procinak. Nade, akkor BIOS-ból nem is tudod alulfeszelni a procit? Nem mintha ez lenne a végső cél. -
Zolee11
senior tag
válasz
8800gts #8630 üzenetére
vedd vissza az órajelet, ha programhiba akkor alapórajelen is hibázni fog, ha nem akkor szerintem elég egyértelmű a dolog... nyírd csak aki nyugodtan a prockód... a tied, másnak nem fog fájni.
Mod: "nem fogok idióta program előtt órákat ülni", na én sem szoktam, max fél óra, ha stabil akkor, tolok neki még egy kicsit feszkó emelés nélkül, mondjuk 4-5%, ha itt is stabil fél óráig akkor, -4-5% a órajelből és akkor az stabil kell legyen...
-
Zolee11
senior tag
válasz
8800gts #8621 üzenetére
látom vágod a témát, mint acélsodronyt a fakard...
a stabilitási tesztek rendkívűl sokmindentől függenek, mint ahogy említettem néha nem műkődnek megfelelően egy adott környezetben...
te főként arra panaszkodsz, h nem találta problémásnak a memóriát, na de miért? ezen gondolkodtál? vagy csak kijelented, hogy ez egy nagy s**r. az orthos CPU tesztelő és nem memóriatesztelő!!! ez elkerülte figyelmedet. az szép dolog tőle, h tudja a memóriát is zaklatni, de nem fogja azt tesztelni, hisz ahhoz is sok idő kellene arra viszont nem érünk rá 100% CPU használat mellett. és főként nem fér hozzá minden területhez. egy memóriamodulon is a hiba legelőször a leggyengébb tranzisztoron jelentkezik a sok-sok millióbol. az pedig lehet már használt terület, tehárt nem lehet memóriát tesztelni win alatt, azt csak üresen lehet, vagy maximum a tesztelő program van benne ami magát átpakolgatja.
az egy másik dolog, amikor nem határon van a memória, hanem agyonhúzva, ott már minden tranzisztor hibázik, sőt nem tud kapcsolni se olyan gyorsan, tehát win betölt.. tene de esetleg már az sem tud... gép restart... -
katt777
félisten
válasz
8800gts #8615 üzenetére
Ha nem tesztelsz (vagy nem olyan keményen) memóriát, nem fogja kihozni a hibáját, és ugyanez igaz procira, VGA-ra is.
Mellesleg az Orthos bármi más rendszerközeli programmal képes összeakadni, nem csak Everest-tel, de azok is mással, mivel közös tulajdonságuk, hogy a rendszer központi elemeit tesztelik. Ezért atomstabil egy olyan rendszer, amelyen 2-3 rendszerteszt fut egyszerre hiba nélkül, és ezért nem jelent sokat a hétköznapokban egy olyan hiba, amely fagyást okoz agyontesztek alatt. A legtöbb progit úgy írják meg, hogy hagyjon "mást is élni". -
Joshi
titán
válasz
8800gts #8500 üzenetére
Most jöhetnék azzal a szar dumámmal, hogy ennyi pénzből egy elég erős inteles gépet rakhattál volna össze, de ugy erre valaki azt mondja hogy "Miért, ha nekem AMD kell miért vennék Intelt".
Ez nekem olyan mintha választás előtt állnék hogy 1millió€ vagy 1millió$ és a $-t választanám azzal az érvel hogy a dolcsi valamikor milyen erős volt.
-
Geller72
veterán
-
azbest
félisten
-
laci666
senior tag
válasz
8800gts #7996 üzenetére
ZALMAN CNPS9700 LED
Ez szerintem bőven jó.
Proci feszt 1,5v-ig emelheted csak nézni kell hőfokott. -
laci666
senior tag
válasz
8800gts #7989 üzenetére
Keresel a biosban egy olyan menű pontott ahol a memo időzítéseket lehet állítani és ott lesz valszeg egy olyan pont ahol a (400) 800Mhz-re van állítva a ram na ezt leveszed (333)667-re és ennyi.
Gigabyt-nál ha jól tudom kell F2 nyomni hogy a tuning beállítások elő jőjenek. -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
8800gts #7838 üzenetére
3200MHz az alapórajel, miért feszeled 50MHz miatt?
Ne az alaplap állítgassa a feszt önkényesen, megy az alapon is 3300-at.Szerk.: Miért emeled az "FSB-t"? Semmilyen kihatása nincs a teljesítményre.
Szerk.2: Nem igazán, már 900MHz környékén bőven elég CL4-ben, ehhez nem kell ekkora FSB, 230 is elég 14-es szorzóval.
-
katt777
félisten
válasz
8800gts #7789 üzenetére
Ha csak 1 karit akarsz, és AMD chipsettel, nyugodtan megveheted a kis 790FX-es lapot, mert nem fog korlátozni a 2. PCI-E slot lassabb sebessége (ill. a 2x8XPCI-E). Egyébiránt tényleg érdemesebb lenne nForce-os chipsetben gondolkodnod nV karival. Egyébiránt meg nem rosszak a 3870-esek, főleg, ha azt nézded, hogy CF-ben utolérik a GTX-et, ugyanakkor annak csak a 3/4-ébe kerülnek.
Lapokat itt összehasonlíthatod, a 770-es ráadásul direkt 1 PCI-EX16 slotra van korlátozva, neked az is jó lehet (mert amúgy meg minden extra rajta van. Tuninghoz (és ha mégis lennének neked is tetsző ATI karik) esetleg a DS4. Okos dolog komoly alaplapba beruházni, de fölösleges nem használt extrákért fizetni. -
katt777
félisten
válasz
8800gts #7777 üzenetére
Jól mér az, sztem, 6000+ is 1,3V-on megy alapból. 1,4-et nyugodtan adhatsz neki, bár nem valószínű, hogy szükség lenne rá, mivel a 6400+ nem tuningolható annyira. Legföljebb szorzóval próbálkozhatsz, ha az alaplap hagyja. 6000+ normál tuningjai 1,54V körül voltak 3,4GHz-en, de ahhoz komoly hűtés kell. Sztem fölösleges feszelni, kínozni a procit 200MHz-ért, mert piszkosul nem jelent semmit, legföljebb pár CPU score-t 3DMarkban.
-
Joshi
titán
válasz
8800gts #7644 üzenetére
Nem Black Edition 3Ghz-en üzemeltethető procik:
Brisbane: 4800+(G2), 5000+(G2), 5200+(G2)
Windsor: 5600+, 6000+, 6400+ utóbbit hanyagolnám mert drága ha egyáltalán kapható
Az előbb felsorolt procik biztosan mennek 3Ghz-en, kisebb típusok is mehetnek de ott már szerencse is kell egy jó példány kifogásához.
Katt777: ebbe az alaplapba ha beledöglök se megy 3,2Ghz fölött a BE, ha megjelennek az olcsó AM2+-os lapok lecserélem egy NEM MSI-re. -
katt777
félisten
válasz
8800gts #7644 üzenetére
He tőlem is elfogadsz tanácsot, 5000+ BE-t vegyél, Joshi segíthet a tuningolásban. Azt felviheted csak FSB-vel 3,2GHz-re, és még ott van a szorzóállítási lehetőség, ha az alaplapod tudja. Ha a nagyobb cache-hez ragaszkodsz a RAM-ok kihajtása mellett, akkor az 5600+ a jó választás. 6000+-szal nem hajtod ki a 800-as RAM-okat sem, mint fentebb írtam, 944-ig mentek az én mezei Samsungjaim, 6000+ meg FSB limites. 5600+-szal nagyobb sz esély, annál jobban viheted fölfelé az FSB-t.
-
tomcat33
tag
válasz
8800gts #7644 üzenetére
Ki tudod hajtani az 1066-os is 12X CPU szorzó melett. De azt mondjuk egy 5600+-ossal is meg tudod talán tenni. 6000+-szal meg biztosan. Ha nem 1066-ban gondolkodsz hanem "csak" 800-ban akkor ideális választás szvsz a 6400+. Ha meghúzod is a 800-as ramnak el kell bírnia 820-840MHZ-t. Ma fogom kipróbálni , hogy 14-es szorzóval fel tudom-e piszkálni a Geil-t 940MHZ-re.
. Szvsz nem a ram a leglényegesebb része egy gépnek , én nem a ramhoz vennék procit hanem a procihopz ramot.
-
tomcat33
tag
válasz
8800gts #7627 üzenetére
Egy páran már elmontuk , de ismét: a 6400+ nem fogod tudni nagyon meghúzni! Ez a 90nm-es technológia vége nagyjából. A max. amit ki tudsz belőle sajtolni szvsz a 3400MHZ tényleges órajel. Vagyis ha szerencséd van 16x210-215 FSB Ekkor a ramjaid 850MHZ effektív órajelen fognak száguldani.
Akkor minek az 1066-os ram? Vagy a másik megoldás , hogy visszaveszed a szorzót 12re és az FSB-t megpróbálod 260-270 környékére feltornázni.Ekkor fognak a ramjaid 1066-on rohangálni.Nem azt mondtam , hogy rosszul jársz velük csak azt , hogy szvsz felesleges.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
8800gts #7610 üzenetére
Ja hogy 6400+-szal akarod ezt elérni?
Az más. Ahhoz 12-es szorzó is jó lesz, azzal kell 267-re emelni az FSB-t.
Thrawn: Nem néztem vissza pontosan miről folyik a diskurzus, sorry.
ktomek: Mit nem értesz?
1066-os RAM-okat akar 1066-on hajtani AM2-ben, ahhoz kicsit trükközni kell.
-
Joshi
titán
válasz
8800gts #7519 üzenetére
Ha igazán tartós jó teljesítményt akarsz, akkor az AMD halott ötlet.
Pillanatnyilag csak az használ AMD procit aki olcsón akar kielégítő teljesítményt és persze az elfogultak.
A 6400-at felejtsd el, drága ráadásul vannak kisebb testvérek is amik hozzák a hasonló teljesítményt.
A 8800GTS pedig igényli a 3Ghz fölötti cpu-t ahogy minden alkalmazás is, egyébként ezt is én írtam az előbb(saját tapasztalat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- Autós topik
- TP-LINK routerek
- sziku69: Szólánc.
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest