Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Igazából nem panaszkodhatom. Most néztem meg az F2 Steppinget, és 2600-ig skálázzák.
Szerk.: Igazából lehet hogy néha sokmindent állítóttam egyszerre, és ezért nem volt mindig minden tökéletes. Még próbálkozom picit. Memóban még van egy nagyon pici tartalék azt tudom. Majd írok vissza mit sikerült.
-
Aprósólyom
addikt
Sajna a mostani 2,8 CnQ kikapcs mellett van. Lehet hogy 2850-et még menne stabilan, de azért már nem eröltetem. Így is számoltam, alaphoz képest 36,6%-kal nagyobb a teljesítménye. Pár % már nem oszt nem szoroz. 2,9-en amúgy is már nem lefagy, hanem egyszerűen újraindult a Windows. Ez gondolom azt jelenti, hogy az abszolút fizikai határához ért a proc, nem?
-
Aprósólyom
addikt
Ez lehet igaz, én nem figyelem a DDR piacot. (meg abban az időben sem fogallkoztam nagyon tuninggal). Én csak azt akartam írni, hogy ha jól emlékszem, akkor mikor alakult a DDR pályája DDR2 környékén, akkor jöttek a gyorsabbak csak ha jól tudom hivatalsan nem létezik a szabvány. Hivatalosan (amit valami mit tom én milyen szervezet engedélyez) csak DDR 400 van. Bár lehet az én emlékeim is megkoptak már.
Persze a tuningos kell a népnek. Így adják ki a válogatott mizéket. Én egyébként is DDR 500-nál megálltam, erről többről nem is hallottam mostanáig.
-
Aprósólyom
addikt
Azért bizti, szerintem az 500 körüli is már extrém. Ha jól tudom, DDR-ből csak a 400-as volt hivatalos szabvány, nem? Egyébként igazat adok. DDR tuti gyorsabb bármilyen DDR2 vagy DDR3-nál. A gond, hogy érdemben nem gyorsul a PC memóriája. Milyen is volna már, ha teljesítené a VGA-k szintjét. Mindenki integált VGA-val nyomná.
Nem teljesen, de hát a fejlődés látszik, hogy ebbe az irányba tart.
-
xardas
tag
a7n8x-x valóban rémálom volt viszont a7n8x sztem jo volt. mindketőhöz volt szerencsém (VR meg ne lássa) sőt még egy via-chipseteshez is...
M2N-E nem rosz alaplap... ha nincs más választás.
abitrol annyit h én szeretem az nf7-esem bár támogatási problémák már akkor is voltak. -
-
VR6-Fan
veterán
jó a 780-as chipset kb egy szinten van a 770-essel és már SB700-as.
inkább GTS vagy már 30k alatt lehet fogni 9600GT-t(persza ha nem az ember zsebéről vna szó akkor könnyű beszélni..)
Shoo:ha normális garival rendelkező cuccot veszel (lehetöleg tesztelj megvételkor) akkor nem lehet gond
-
Shoo
senior tag
sajna nincs PCIe-es kártyám és nemtok szerezni sem
és azért gondoltam ezt a lapot mert a prohardver teszten jókat írtak róla és a vga-ról is...empire earth 2, f1 challange 99-02 egyik módja szerintem elmenne vele...amit még ki akarnék próbálni az a ranbow six: vegas meg az nfs prostreet s talán 2 évet kibirna ez a gép...
amug meg orrba-szájba az intelt ajánlják...a 2180at p31-ds3l-el...
-
Sz.Miki
őstag
-
04ahgy
nagyúr
Ezt csak ökölszabálynak jelenteném ki! Ugyanakkora feszültség mellett a kisebb nm eszik többet, a nagyobb szivárgási áram miatt, ha ugyanaz a gyártástechnológia. Az már más dolog, hogy a kisebb nm általában kisebb feszültséggel is beéri, ezért négyzetesen csökken, az előbb említett növekedéssel kompenzálva. Tehát a csíkszélesség csökkenéssel az említett tényezők miatt kb. lineárisan csökken a fogyasztás. De ez nem a csíkszélesség miatt, henem a feszültség miatt.
Kisebb kapacitások, és mozgatott elektronmennyiség miatt lehet kisebb feszültséggel hajtani. Emiatt is nagyobb az elérhető frekvencia, de nagyobb frekvencián megint csak nő a teljesítmény.HGyu
-
Gerisz
addikt
Én meg szívem szerint vizet
Most arra spórolok.
Egyébként hazudtam, mert csináltam egy Orthos-t 10-es prioritivel
12 perc kb és a legmagasabb 48°C volt egy pillanatra és beállt 47°C (de ilyet a tx-el nem csináltam, uh nem tudom mit hozna, nem is tudtam mire való ez az állítás, de mostmár látom, hogy még egy rohadt pdf-et se tudok elolvasni alatta, egy hét mire betölti) -
Gerisz
addikt
Most 3300Mhz-en van mert ezen ment a tx2-vel is stabilan. (3360-on már fullon kellett járatni a ventit.) Idle-ben C&Q-val 26°C a core2(ez a magasabb) a tx2-vel 32°C-volt. Használat alatt max 45°C-vol a 212-vel a tx-el 57°C(elég sarkalatosan) a 212-t nem kell állítanom, hogy lehűtse a procit 1.5V-on 3406Mhz-n a tx-et fullon kellett forgatni a 3360-hoz.
De ami itt a fontos!, hogy egy hőleadó borda majdnem akkor mint a tx magában! és van belőle 2db. A tx meg a 64pro között ez messze nem mondható el.
Jah és ez 120-as az(tx) meg 92-es. A tx-nél minden ventilátor a házban 7V-on kavart, most 5V-on hozza ezt az eredményt.Én csak azért cseréltem le a TX2-t hogy lássam birok-e többet kihozni a gépből. Halkabban, ne kelljen csutkán járatni. (nekem vezérli a lapom a 3 tűs ventit)
-
darkside85
csendes tag
Ez nekem szólt? hehe
Alaplapot nem szeretnék cserélni, kb. 30e Ft-ból kellene összehozni! A GEIL memória mér jobb 800 Mhz-en? Nem lesz nagyobb sávszél, ha 1066 Mhz-en hajtom a megfelelő ramot? 3D rendernél az időzítés vagy a Mhz a lényeg? Én a Mhz-re gondoltam, de oktassatok ki, ha rosszul gondolom!
-
Eddie141
senior tag
Én meg az AC-re szavazok, mert nekem is ilyenem van, és nagyon meg vagyok vele elégedve
Procimat tuningolha hűti úgy, hogy teljesen használatlanul, vagy minimális használat mellett kb 28/31 fokos 100% terhelésnél meg olyan 51 fokos. Szerintem nagyon jó, halk, jó áron van és még szép is[talán
]
-
BandiHUN
veterán
lehet hülye vagyok,vagy valamit nagyon nem értek...de hol lehet ebben az rmclock-ban tunningolni?ráadásul az ok,hogy a szorzót lehet állittatni a cuccal,de pl.nekem a magfesz minden lépésnél 1,375v,nem tudom megváltoztatni,tulajdonképp mire jó ez igy???sorry,ha nem értem,nekem simán valami progi kell,amivel tudok szoftveresen tunningot csinálni,amikor igény van rá,mert a lapom nem támogatja a cnq-t,ha bármit is változtatok a proci dolgain...viszont tunningon,fullon luxus lenne egésznap járatni...
-
NovaBlue
aktív tag
4*AA AF meg maxon van a csúszka alatta meg minden extra beállitásokkal meg mindenhol minden maxon és igy 1024*768-ban tol nekem átlag 35-40 FPS-t kinnt lehet lecsökken sőt biztos de ez tény mondjuk a GT-m is szarrá van húzva 700/1800/1800 MHz!
és te meg aminnt irtad is 1650*1050-es felbontásban játszottad ami nem egyenrangú az én általam beállítottal, nemtudom, hogy hogyan kellene teljseitenie egy 2900PRO-nak ugyhoyg ehhez meg nemtudok mit hozzáfűzni!
Amúgysem látom értelmét 1280*1024 es felbontás felett játszani főleg élsimitásasl meg minden csillivillivel mert annyival nem szebb DE lassabb és ugyse aztnézed mikor 50-en lőnek rád hogy deszép az a fa meg dejó ez a ház...hanem hogy neakadjon meg ne röccenjen meg DE ez csak az én véleményem nem bántásnak szántam.
egyébkénnt nemtudom miért alsó középkategóriás ez a kari nekem pl 6000pöttyöt tol 3dm06-ban(mondjuk ez nemlényeg).és egy 8800GS meg nemtudom kb 8-9K-t ugyhogy nemolyan rossz kari ez meg ha nincs pénze az embernek ez is jó ha nemakarsz 489559*78995-as felbontásban játszani a Crysisel
bye
-
kutyatm
tag
nem tök brutálul hajlitja a lapot most is mint régen...
amugy az a fránya érzékelö a cpu-ban van vagy az alplapban...vagy maga a szenzor a prociban de a ˝feldolgozó˝ áramkör meg a lapbba, vagy a lap a fogyasztásbol ellenálásbol következtet a höfokra vagy hogyan megy ez??? -
infectedmann
őstag
Akkor majd a hétvégén beizzítok egy bios frissítést.
Már csak az a kérdés, hogy milyen adathordozóról lehet bios -t frissíteni?
Én mikor legutoljára bios -t frissítettem akkor még floppy -ról kellett, de már nincs floppy meghajtó a gépembenAmúgy úgy néz ki megvan konfig vége.
11x273Mhz, 1.35v, 4xHT
Ennél feljebb 3xHT -val és 1.40v -al 10 perc alatt hibázik az Orthos.
Reggel még azért egyszer megnyúzom, hogy tényleg stabil -e.
Amúgy ha felügyelet nélkül hagyom a gépet Orthos futás közben és Orthos időközben leáll és pirosan villog a STOPPED felirat akkor érheti valamilyen kár a gépemet? -
infectedmann
őstag
No. 11x260Mhz stabil.
Megyek tovább. Kíváncsi vagyok, hogy meddig jutok el...
Picco: A helyzet az, hogy nem igazán látom a bios -ban, hogy hol kéne a chipsetnek több feszt adni.
CPU Core Voltage
DDR2 RAM Voltage
DDR2 RAF Voltage
PCIe Voltage
CPU VDDA Voltage
HT VoltageAmúgy OCCT -vel is nyúzzam a vasat vagy elég neki az Orthos?
-
Zippair
aktív tag
háát, onnan veszem, hogy kipróbáltam. Most is 11x250en használom, 3 gigával is ment már folyamatosan több órát játékokkal is, csak visszavettem mert nem szükséges nekem a 3 giga, alapfeszen meg nem melexik semmit a proci. Ha jól emléxem G2 steppinges AM2-es a prockó., de próbáltam már kisebb szorzón nagyobb FSB-vel is, és ment 333FSBn is, csak nem próbáltam, hogy tényleg stabil- e, de stabilitástesztet nyomtam, és ment, bár nem emléxem hány percig.
-
Silenzio
addikt
Az igaz. Nem tudom hol, meddig lenne stabil 1.45-ön. Lejjebb sokáig bírja feszemelés nélkül, aztán jönnek a gondok. Most minden esetre stabil. 9x-es priority-vel. A hőtermeléssel nincs gond, 50 fok fölé nem megy. Valami thermaltake lószart vettem rá. Semmi hangja nincs, és frissen tartja.
-
Silenzio
addikt
Nem értem az egészet. Ez a KN9 Ultra elég instabil. 3x próbáltam feltenni 240-es fsb-re, 1.425V-on (ami nem kevés), és egyszer sem akarózott neki bebootolnia, már ennyin sem. A ramokat persze visszaosztottam, minden kapott kis plusz feszt, HT 3x, a biztonság kedvéért. Aztán mikor a trfc-t beállítottam 127.5-re mind a négy modulon, elkezdett sípolni, 250-es fsb-vel és 533-ra visszaosztott ramokkal. Tegnap jobban ment. Persze 10.5-ön simán vitte a 245-öt is, csak hát így igen furcsa értékek számolódnak ki. Idáig 10.5x254-re volt állítva, de ezt most persze egyáltalán nem tudom elérni, megközelíteni se. Furcsállom a dolgot. Nincs valakinek jó alaplapja tuningos procival?
Persze, lehet, jobb táppal simábban menne, de szerintem a lap a ludas. A táp a 2900 pro-t is elvitte stabilan, most meg a vga még külön tápról is megy. Ha egyszerre 3-4 dolgot állítok, már be sem bootol, mintha lenne benne valami biztonsági elektronika a sok változtatás ellen... Tiszta agyrém.
Amúgy mit takar ez a trfc?
-
DeltaPower
addikt
uramisten
én csak vga-hűtőt (ac silencer, tehát marhanagy) láttam ennyire odagyógyulva, azt is csavarhúzóval kellett lefeszíteni, arra figyelve, nehogy letörjek valami smd alkatrészt. nem elég, hogy a gpu-ra odasült a paszta, még a ramokon levő 4db gap-pad is jó erősen tartotta.
engem a szívbaj akkor támadott meg, mikor socketA-ra próbáltam helyesen rátenni az előbb említett katanát. rugós lefogató, marha erős, amikor lenyomtam, irtó nagyon reccsent. na mondom megvan az első sarkazásom... de csak a rugó nyögött kínjában. (nagy levegő, örvendés)
-
DeltaPower
addikt
azta, hát gratulálok
fél nap alatt 20 procit végigpasztázni, ki-be szerelni a hűtést( ráadásul a marha érzékeny socketA magra), tuningot tesztelni rajta, nem semmi munka
megérdemelted a második legjobb procit
amúgy én még ludas vagyok ezzel a témával, jövő héten proci+lapcsere, pasztázok én is
méghozzá Titan ezüsttartalmú anyaggal (tudom gagyi de ez van)
-
-
DeltaPower
addikt
vékony réteget a procira, a szélén 2-3 mm-t ki szoktam hagyni (kivéve socketA, de az kezdőknek amúgy se ajánlott). a közepére lehet kicsit vastagabban.
a vékony réteg alatt kb. 0,3-0,5mm-t kell érteni.
a borda rápróbálása szintén nem egy rossz ötlet.(mod) én kés élével szoktam elsimítani, de bármilyen vékony, egyenes lemez megteszi (vonalzódarab, kartonlap, kártyahely hátsó fedőlemeze, stb).
-
04ahgy
nagyúr
Azért nem tartom így megfelelőnek, mert esélye sincs belülről kifele nyomódni, és levegőzárvány maradhat a hűtő alatt. Azt pedig, mint tudjuk a levegő jó hőszigetelő, nagyon nem szeretnénk.
Egy jó hűtő alján, az egyenletesen elosztott pasztát, ha megnézed, valóban vékony, de méhsejtes. Hogy azon a pici csatornákon, ahol nincs paszta, biztonságosan eltávozhasson a levegő.
Másrészről szintén kiemeltem, hogy kevés paszta kell. Szerintem jól összecseng a lehelletvékonnyal. Nagy síkkiterjedés*lehelletvékony_vastagság=kevés.Nem kötekedésnek vettem, hanem a legmesszemenőbben építő kritikának. drfirsty fórumtárs pedig szerintem inkább profitál a többféle álláspont megfigyelésével.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
nesa
veterán
Ha ez szamit a 770 es gigaba konyedebben mennek a ramok mint Kn9 be atlagossan 0,05v kevesebb eleg nekik persze ez meg mindig nem 2,3v, de a memkezelese meg szerintem jobb is ugyhogy nemgaz ha vissza kell osztani...
Igazabol ha valaki vene a faradsagot es kimerne a lapot lehetne V-modolni
grafitot neki...
-
havet79
csendes tag
Már szét lett szedve, lett rá rakva AC Freezer 64 Pro (amivel 3 fokkal kevesebb volt), volt a proci és a hűtő is másik alaplapban ASUS M2N SLI Deluxe-ban, ott 36 fokot mutatott az óra. Amúgy most egy MSI K9N V3-ban mocorog. Ha rajta van a ház oldala, akkor lefagy a gép. A hőmérőről meg csak annyit, hogy visszaraktam a 4200+-t gyári hűtővel. 33-34 fok. Sajna alaplap csere!
-
DeltaPower
addikt
igen, csak orthossal sikerült eddig felvinnem 52 fokig. most netezés közben 33 fok az everest szerint. szobában van kb 22-23 fok, gépház belsejében az átlag 26 fok a coolpanel szenzorai szerint, szal delta-T nem sok. lehet menne kevesebb is, most 1,4Von hajtom, így betonstabil, de kevesebb fesz is elég lehet neki.
(mod) húzni terveztem, ha bírja, legalább 250 fsb-re. -
TomBoy1986
veterán
Az ABIT-odban lehet, hogy gond...
Nekem is 4x1GB van és mégis jól megy a tuning (A CPU kínai gyármány, s Herrz szerint az nem túl cool cucc...ami magyarázza is a feszültség értéket).KingMax-ra pedig, az Iponon volt egy RAM-teszt és ott is vitte az 1000MHz-et a 800-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest