Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Beszereztem egy HyperTX2-t. Elsőre elfelejtettem 3 pinesre állítani a szabályozót, és 1900-as fordulaton maradt. A CPU 21 fokos volt, egyik mag 17, másik 22. Ez 20 fokos szobában, Everest-tel mérve. Aztán 3-pines szabályozásra tettem, most 25/21/24 éppen az érték, de csak 800 körül forog a hűtő, mindezt 3,2GHz-en, igaz, CnQ-val (emiatt a fesz +6,6%). 6000+ gyári hűtőjével 5 fokkal volt melegebb üresben, remélem, hajtva jobban kijön a hűtési teljesítmény (ahogy az elején megvolt attól -10°C is). Na, nem rossz ez, csak a venti karimája összeér az első RAM-mal, és a felfogatót is éppen, hogy csak helyre tudtam passzítani a kiálló oldalágai miatt (pedig csak középen van rögzítő). A ház oldalába épített hűtőről le kell mondanom, mert az megint éppen összeér a HTX2 szélével.
-
katt777
félisten
válasz
razeEEEr #9280 üzenetére
5000+BE garantáltan jól tuningolható (válogatott), és nincs benne szorzózár. Csak ezt támogató alaplapban tudod használni, tehát ennek utána kell nézni. Szóval a különbözetet megéri (+hűtő!).
Olcsóbb, jó tuningképességekkel bíró lap (GB), és sima 5000+ ajánlott (az is jól tuningolható), ha ebben a kategóriában gondolkozol. -
katt777
félisten
Lehet már valahol beszerezni Scythe Ninja Cu-t? Nekem nagyon tetszik...
-
katt777
félisten
válasz
Feri Krueger #9144 üzenetére
Olyan nincs, hogy kompatibilitásra nincs gari, mert ha gépet vettél, a gépre jár, az elméletileg kompatibilis alkatrészek meg megint csak cserekötelesek, ha valamelyik az adott konfigban nem működik. Egyébiránt kételkedem benne, hogy komolyan betesztelték volna.
Ha cserélgettél, és mégsem jó, én arra tippelek, hogy valami bios-beállítási bibi van, és ezért csak a már feltelepített rendszernél akad el. (Vistánál előbb, mert már feltelepíti a rendszert, utána rakja az elemeket, és állítgatja be.)
A proci és a RAM-ok megfelelő feszt kapnak? Nálam túlhúzásnál jött elő olyan probléma, hogy már a Vista telepítő kiakadt, miközben az XP működött.
Amúgy RAM-gyanús a dolog, lehet, hogy az 533-as RAM-ok bios beállítása környékén érdemes keresgélni. -
katt777
félisten
válasz
Titok Levi #9132 üzenetére
A 2x1MB cache segíteni fog, aztán jöhet a tuning 3,2GHz-re, és úgy már nem nagyon lesz gondod. Ha mégis, akkor Intel, de nekem a 6000+ tökéletesen megfelel pl.
-
katt777
félisten
válasz
<cafat> #9130 üzenetére
Hát, ez lehet VGA, v táp is. Ha lap és proci nem melegszik, az kevésbé.
Az ilyen jellegű akadás ált. VGA probléma miatt szokott előjönni, de van esély a RAM-okra is.
Orthos teszteket futtattál? Vagy Everest-et? Nem csak pár percig, hanem órákig, hogy kijöjjön a hiba. Mert így, hogy 12 óra a határidő, hosszas lenne alkatrészcserével kitesztelni a gépet.
Rendszertelepítés mennyi idős?
RAM- teszthez tömöríts be egy DVD-t, aztán ki, ha nincs hiba, a RAM-okat nagy eséllyel ki lehet zárni a hibaforrások köréből. -
-
katt777
félisten
Laptól függ. De fél percet azért várj. Ha nem műxik, még mindig jumperelhetsz. Én még sosem szedtem ki elemet CMOS törléshez, mi több nem is áramtalanítottam, csak kikapcsoltam a gépet, jumper át-vissza, és rendben is volt.
A lapom, amióta 4GB RAM van benne, csak úgy hajlandó elindulni bios frissítés, vagy CMOS törlés után, ha lehúzom a SATA vinyókat. Vagy kb. 5-6 perc múlva felismeri a megváltozott beállításokat, és továbblép a vinyófelismeréstől (nem kell szerelni, ha várok). Egy haveromnál ugyanezt csinálja, amióta 4db RAM van a gépében. -
katt777
félisten
Legtöbb lap kis várakozással, 5-10 mp-nyi áramtalanítás (táp lekapcs, vagy konnektorból kihúz) után elindul alapbeállításokkal. CMOS clear (beállítások törlése) ál. egy alaplapi jumper át- és visszahelyezésével megoldható, de vannak már lapok, amelyeknek a hátulján erre külön gomb van ( a tiéden nincs). Elég kikapcsolt állapotban áthelyezni, majd vissza. Némelyik lapnál nincs jumper, és nem 3, hanem csak 2 érintkező van, ezek zárásával (jumper v. egy csavarhúzó) is megoldható a törlés. 3-as esetben egyszerűbb a jumper, úgyis kéznél van.
Ha jumper, kapcsoló nincs, áramtalanítás és elemkivétel a megoldás. -
katt777
félisten
Figyeld a hőértékeket, határértékeken belül belül kísérletezz, de csak fokozatosan. Ha nem OK-s valami, a gép úgysem indul. 6000+-om 255-ig megy 13X szorzóval, 225 körül 15X-szel (gyáro hűtés), önmagában a szorzó csökkentésétől és az FSB emelésétől nem fog megfőni a procid. 4200+-omat 2700MHz-nél állította meg a túlmelegedés a gyári hűtővel, és még szorzót sem vettem vissza, szóval lehet keresni a tuningpotenciált.
-
katt777
félisten
Nem igaz.
Nagyon-nagyon minimális (pár tized ns) visszaesés van, illetve pár ezrelékkel lassulhat az írási/olvasási sebesség) a memória mennyisége miatt, nem attól, hogy hány db modul van benn.
Mondom ezt úgy, hogy ráadásul két különböző gyártmányú RAM-pár van a gépemben. -
katt777
félisten
válasz
laci1985 #9019 üzenetére
Nálam energiatakarékossal simán lekapcsolt ugyanakkora fesszel, amennyivel az XP gond nélkül ment. 4200+-szal és 6000+-szal is, ha tuningoltam.
Én kiegyensúlyozotton vagyok, mert az energiatakarékos totál visszafogja a gépet, ugyanis max. 50%-ig engedi elmenni a procit. Ha meg felviszed 100%-ra, ott vagy, ahol a kiegyensúlyozottal, de persze az is csak kb. 97%-ig fogja vinni egy 3D alkalmazás (játék) alatt, akárcsak az XP. -
katt777
félisten
MSI AM2-es lapok nem támogatják a Phenomokat! Ezt a hozzáállást tekintve a szorzó-felszabadítást sem fogják. Eddig is tudtam, hogy szar gyártó, a bios-aikat, és főleg, ami a vásárlókkal való bánásmódot illeti, de ez már azon is túl van.
-
katt777
félisten
válasz
Gézengúz #8922 üzenetére
Örülj, ha bármilyen AM2-es lapot találsz, amelynek a bios-a támogatja a szorzó-felszabadítást!
Dupla cache sokat számít. Sztem 6000+ a legjobb választás 3,2 GHz-en járatva, főleg a hűtője és a RAM-ok hajtása miatt.
6000+ sem fogyaszt sokat, főleg a 89W-os. Nem kell túlhúzni, és használható CnQ-val, így végeredményben kevesebbet fogyaszt ugyanakkora teljesítménnyel, mint egy hasonló sebességűre húzott 5000+. 5kBE 3,2-ig ment Joshinál vízzel, szorzóállítás nélkül, ha jól emléxem.
Jövőre nézve: Vista nem komálja az erős tuningot, ill. nagyobb fesz. kell neki hozzá. -
katt777
félisten
válasz
#65755648 #8846 üzenetére
Igen, KM beépített kodekeket használ, így nem akad össze mással. Mert pl. valamelyik mpeg codec pl. simán kiakasztja a TV tuneremet (az, amelyik mpeg miniatűröket csinál XP alatt). Épp' a K-Lite-ban csinálja verziótól függetlenül, ezért nélkülözni szokta a miniatűr nézeteket, különben nem tudok TV-ről felvenni. De ha neked más vált be, én nem mondom, hogy ne azt használd, én is örülök, ha valami működik végre (számtech, XXI. század!), és akkor igyexem azt használni, amíg csak lehet.
-
katt777
félisten
Viszont a bios-ból működnie kéne egy jó bios-szal, az OD csak a Win-es kezelőfelület finomhangolással.
Nekem megy az OD, csak nem tudok sok mindent állítgatni, mert sima X2-es a procim, és a lapomnak sincs még szorzófelszabadítást támogató bios-a. Úgy tudom egyébként, hogy némelyik Giga AM2-es lapnak már van. -
katt777
félisten
válasz
#65755648 #8812 üzenetére
És akkor már a 3.65-öset, Free-Codecs-ről. Elméletileg a 2600XT karinak vinnie kéne a filmeket codec nélkül, ha friss a drivere (no és föl van telepítve a 2xxx szériához való ATI codec csomag). Én mondjuk ATI XCoder-rel kódolok, aztán nem kell a codec pack, de a biztonság kedvéért azért le szoktam töltögetni.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #8795 üzenetére
Elméletileg 125W-os. De az tényleg csak a max. telj. felvétel, szóval nem fogyaszt az annyit. megpróbálhatod alacsonyabb fesz.-en járatni bios-ból, az is csökkentheti a fogyasztást, ha úgy is bírja a tuningot, ami meg muszáj neki +200MHz a RAM-ok miatt. Nálam az 1.3-1.5V simán OK neki, bár mint említettem, nekem Sandra 89W-ot írt ki, más progit nem tudok megnézni, szétszedni meg nem fogom, mert műszerem sincs hozzá.
-
katt777
félisten
Kételkedem, nem csak a Sandra miatt. Most alapra tettem, CPU-Z szerint 1,3-1,35V között mozog (ráadásul a lapom picit felülfeszel), miközben 3,2GHz-en megy 400MHz-es RAM-okkal és 1070-es HT sebességgel.
Everest ugyanezt méri. Egyébiránt GetAll3 akciós volt, amikor jöttek a 89W-osok, ha ez bármit is jelentene.
Stepping: JH-F3
CPUID Rev.: F 43 3
125W-tal jobban tuningolhatónak kellene lennie 3,35 GHz-nél, nem?
Végül is, amíg CnQ-val megy, ráadásul az AMD max TDP-t ad meg, nem valamiféle hétköznapi használati átlagot, mint az Intel, addig úgysem számít. -
katt777
félisten
válasz
Biga123 #8786 üzenetére
Nálam is úgy ment.
Most 253,9 MHz az FSB, 13X szorzóval megy 3300,5GHz-en, RAM-ok 412,6 MHz-en.
HT sebesség 1269,3MHz. (CPU-Z értékek, a lapom kicsit megtolja beállított értékeket.)
+6,6%-on van a fesz a biztonság kedvéért, majd megnézem, CnQ-val megy-e, de 220X15-ön hibázott Orthos, azért is tartottam 3,2-n.
14X szorzóval megkukult valamiért, nem ment 3,2GHz- fölé sehogy sem. 15X szorzóval 226 körül volt vége az FSB-nek, csak ott terheléses teszt alatt már határértékre melegedett a proci. Tesztek szerint 1,54V kellene neki 3,4GHz-hez, de azt én meg nem kockáztatom a gyári hűtővel, 100MHz-ért meg nem veszek másikat. Majd a messzi jövőben, ha lesz használható Phenom (bár lehet, lapcsere előbb lesz). Viszont tuti, hogy a RAM-ok rendben vannak, mert FSB próbálgatás közben mentek megint 900MHz fölött. -
katt777
félisten
válasz
Biga123 #8781 üzenetére
Meddig tudtál elmenni?
Nálam a 2 különböző RAM-párral 250 MHz-en stabil a proci (255-ön nem volt), most 13X szorzóval megy 3,25 GHz-en. Lehet, hogy a hűtés és CnQ miatt visszamegy majd a 214X15-re, de az látszik, hogy a RAM-ok nem zavarnak be. Remélem, neked is OK lesz a módosítással. Nekem szerencsére nem kellett ilyesmivel vacakolom, úgyhogy ez most 1 rossz pont a GB-nak, holott következő lapnak ezt tervez(t)em, -
katt777
félisten
válasz
Biga123 #8772 üzenetére
Ha nem egyszerre vetted, nehéz azonos szériát kifogni, sztem. Másik 2-vel egyébként ugyanúgy megy? Ha hiba lenne, reklamálhatnál a boltban. Amúgy gáz a dolog, mert azzal nem viheted vissza a RAM-okat, hogy 4 db együtt nem bírja a tuningot.
Hát de várjál, neked is 6000+ van, most nézem. Mennyire tuningolod? Akkor mégis lap? Mert mondom, nekem még az sem zavar be, hogy két különböző gyártmány. Most juszt is visszateszem 3,3-ra megnézni. -
katt777
félisten
válasz
Biga123 #8769 üzenetére
Nézted a másik 2 RAM-mal? Elvileg azoknak is vinniük kell külön a tuningot, és akkor tuti a 4db a ludas.
Nekem 2 Samsungom, meg 2 Kingmaxom van, de a procimmal nem megy akkora tuning, hogy ez gondot jelentene. 3300MHz-ig legalábbis nem volt gázos.
DC-lel nincs probléma (aszerint 2 párban vannak).
A lapomban az az érdekes, hogy 4GB RAM-mal, bios frissítés után (biostól függetlenül) csak a SATA vinyókat levéve lehet elindítani. 4 tök egyforma RAM-mal is.MSI...
-
katt777
félisten
Na, a kódolás ideje engem is hidegen hagy, mert úgyis itt hagyom addig a gépet, az meg tök mindegy, hogy negyed órára, vagy 18 percre. Van már jó bios-od?
Az én lapomnál már ott van, hogy támogatja az 5000+BE-t (az külön nincs, hogy a szorzóállítást is támogatja-e, de lapom topicjában valakinek, úgy emléxem, nem ment egy 6400+BE, bár az régebben volt). -
katt777
félisten
Én is azzal vigasztalom magam, hogy a tuningolt 6000+ még ott van a szeren, és legalább a C2D6750-essel pariban van (+ár/érték, ugye). Csak az a fránya Intel tuningképesség ne volna...
Ferrarinál azért számít az autó technológiája is, legalább egy ilyen '' kicsit. Azt hiszem, az autó teljesítményéből kisebb részt képvisel az AMD, mint a számítógépeméből. -
katt777
félisten
A procimnak az AMD-vel, és e topiccal együtt a kardjába kéne dőlnie.
Lásd: itt.
A jövő sem biztató. Tudván, hogy mindez miattam van, mert amíg nem vettem AMD-s konfigot, az volt a csúcs (aztán jöttek a C2D-k...).
És a Ferrari is AMD-vel megy, szörnyű... -
katt777
félisten
Volt valami papírja, hogy azt rendelt, én meg mondtam neki, hogy nosza, klamáljon újra, de Karácsony-Szilveszter környékén nem sok esélye volt reklamálásra. Végül is az ő dolga, ha én nem vagyok, ma is lazán használja a 667MHz-en a CL5-ös, drága tuningmemóriáit. Ha átvágták a RAM sebességével, átvághatták az időzítésekkel is. Meg még pár vásárlót. Mo-on vagyunk. Lehet, hogy pár ügyes kis emberke megvette a CL5-ös 667-esek árán a CLx 800-asokat, sok gyanútlan lúzer meg megkapta az olcsóbbakat.
-
katt777
félisten
Azt. Annyira nem hülye, hogy ne tudja, mit rendel meg, csak összerakta a gépet, és használta auto beállításokkal. Akkor néztünk nagyot, amikor manual-ra állítottam a bios-ban, és 667 jött be, aztán CPU-Z is kiírta a tutit. Hát, a srác kicsit paff lett Karácsonyra.
Most nem látom, de ilyen lett volna cl2-vel. -
katt777
félisten
Haverom eBoltból rendelt 800-as (6400) Kingmax tuningramokat, az árukért 667-eseket (5300) kapott, de csak most tudta meg, hogy elhozta a gépét egy kis tuning végett, aztán csak 667-en mentek a RAM-ok alapból. Végül 900MHz-et sikerült kisajtolni belőlük, ami 667-es RAM-hoz képest ász, de attól még nem éri el egy noname 800-as szintjét. Mellesleg cl2-esnek kapta őket, ugyanakkor cl5-ösök voltak.
-
katt777
félisten
válasz
cucclee #8616 üzenetére
Meg a RAM miatt, meg sok minden miatt. Mégsem olyan stabil a rendszered.
Olyan nem igazán van, hogy x FSB-n szilárd a rendszer, x+1-en meg nem. Lehet, kisebb FSB kellene, vagy a procinak nagyobb fesz.
Tömöríts be egy DVD-t winrarral, aztán ki. Ha hibás lesz, hibás a RAM, nálam volt, hogy csak ez hozta ki a RAM hibáját, memóriateszt nem. Ha az említett esetekben jön elő, ez is lehet. Megoldás lehet fesz. emelés, RAM és/vagy HT visszaosztás. -
katt777
félisten
válasz
8800gts #8615 üzenetére
Ha nem tesztelsz (vagy nem olyan keményen) memóriát, nem fogja kihozni a hibáját, és ugyanez igaz procira, VGA-ra is.
Mellesleg az Orthos bármi más rendszerközeli programmal képes összeakadni, nem csak Everest-tel, de azok is mással, mivel közös tulajdonságuk, hogy a rendszer központi elemeit tesztelik. Ezért atomstabil egy olyan rendszer, amelyen 2-3 rendszerteszt fut egyszerre hiba nélkül, és ezért nem jelent sokat a hétköznapokban egy olyan hiba, amely fagyást okoz agyontesztek alatt. A legtöbb progit úgy írják meg, hogy hagyjon "mást is élni". -
katt777
félisten
válasz
kill_bill1 #8590 üzenetére
Nézd meg AMD oldalán, mennyi az elfogadható hőmérséklete a procinak. Nem a magoknak, azok lehetnek melegebbek, sőt ez a valószínűbb. De a 4200+-omnak mintha 55 fok körül adták volna meg, szóval ha 57, akkor vagy ne húzd tovább, vagy tegyél rá komolyabb hűtőt. Ált. persze semmi nem fogja olyan magasra hevíteni a procit, mint egy kimondott proci teszt (nálam egy hosszú tömörítés vagy videókódolás sem vitte úgy fel), játék meg főleg nem fogja, de jobb a túlbiztosítás.
Everest nélkül lehet, hogy az Orthos is menne, csak hát rizikós nem tudni a hőmérsékletekről. -
katt777
félisten
válasz
kill_bill1 #8583 üzenetére
Orthos máris hibázik, ha mondjuk Everest-tel nézed alatta a hőmérsékleteket, és mással is képes összeakadni, amivel egy játék nem. Tesztelj esetleg Everest-tel, az jobban hevíti a procit. Ha csak az megy, és hibázik, akkor valami nem 100-as, és akkor előjöhet másutt is a hiba (nem feltétlenül VGA igényes játék alatt).
-
katt777
félisten
Kihajtja az szerintem.
Mindenesetre kipróbálhatod, ha lejjebb veszed a proci tuningját. Ha az SM2 és a HDR pontok nem, vagy csak minimális mértékben csökkennek, akkor ki van hajtva a VGA-d. Ne a teljes 3DMark pontszámot nézd, mert abban benne van a CPU score, így a VGA kihajtásáról ez nem bír releváns információval. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8536 üzenetére
Samsung, bebe, 944...
Bár a másik 2 KingMax, és azok nem voltak benne 4200+ mellett, de jelenleg úgyis a 6000+ FSB-je a szűk keresztmetszet. A haveromnak 800-asként eladott 667-es Kingston-ok viszont 2V-os alapfeszen elvisznek 900MHz-et, az nem semmi.
-
katt777
félisten
Na, ez a kamuduma a népnek. Ha egy gyártó valamit megcsinál, és az jó, a piacra is dobja, hogy ne álljon benne a fejlesztésre fordított pénz (esetleg még kis hibával is - innen tudható, hogy a Penryn hibája nem kicsi). Minden más porhintés, olvasni kell a sorok között. Penryn-t is megvennék drágán, akiknek az kell, ahogy a C2 quad-okat is megveszik. Úgy tudom, Penryneket nem csak az X48-as lapok támogatják, szóval a logikus az lenne, ha árulnák.
-
katt777
félisten
válasz
SystemRoot #8516 üzenetére
Egyrészt van hozzá javítás (amit nem feltétlenül kell használni, csak ha sikerülne olyan programot használnunk, ami előhozza), másrészt javítják is.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8512 üzenetére
Pedig ezért halasztották el a januári bevezetésüket.
-
katt777
félisten
válasz
Zsotyek #8443 üzenetére
Én összehasonlítottam több procit is azonos órajelen, 3D06 cpuscore-ban 300 pont az Intel előnye (esetemben ez 8%). Na, ennél viszont többel olcsóbb, ill. ugyanannyi pénzért nagyobb teljesítményű AMD-t kapni, mint Intelt (ezért is van AMD-m, noha nekem meg világ életemben Inteles konfigjaim voltak, no meg a C2D-k ára már azután ment le, hogy váltottam). Igaz, hogy a C2D-k jól tuningolhatóak, ezt senki nem tagadja, vagy tagadta.
"Érdekes" módon hiába a magasabb CPU score, ha a VGA már ki van hajtva, mert ezzel csak 3DMark listán lehet villogni, 3D score-ban ugyanis nincsen ugyanez a különbség a procik között (mivel, ugye a VGA számít). Pl. ugyanolyan kártya, mint az enyém, 3D-ben azonos eredményt produkált, mint az Intel azonos órajelen, miközben a CPU score 8%-kal magasabb volt. Szóval vannak olyanok is, akik inkább olcsóbb procit vesznek, mert játékban ugyanolyan jók, egy néhány perccel rövidebb tömörítésért meg nem szükséges pénzt áldozni, mert tök mindegy, hogy 20, v. 22 percet vár az ember. Egy quad Intellel (vagy Phenommal) is a CPU score dobja meg a 3DMark végeredményt, nem a 3D teljesítmény.
RAM-okat AMD-vel is jól meg lehet hajtani, megfelelő beállításokkal.
Aki esetleg nem tuningol (mert sokan vannak ilyenek is), annak árban sokkal jobb vétel a AMD.
Másrészt azért 3GHz körül-felett ki vannak már hajtva a 8800-asok is.
Megjegyzésül: a Penryn procikkal komoly gondok vannak (Phenomokat már javítják). -
katt777
félisten
válasz
Geller72 #8412 üzenetére
Nem röhögök. Párban és külön is jók, amelyik meg hibás volt, azt rögtön kicseréltettem. És tuningra sem lehet panasz.
MSI-nél (legalábbis az én lapomnál, de sztem Joshi is megerősíthet) mindig a bios a hunyó, mert hardveresen nagyon jók. És az egyik bios-szal esik-kel a rendszer, a másikkal meg hasít, mint az atom. Pedig semmi hardvercsere nincs közben, sem rendszer reinst. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #8392 üzenetére
Tapasztalatom szerint számít a HT azon kívül is. Legalábbis amikor az 1.6-os bios-szal csak 1x HT-vel ment a rendszerem, kurvára le volt lassulva.
-
katt777
félisten
Az MSI jó tuninglap, bios-t tényleg megfelelőt kell találni (vagy legalábbis ahhoz közelit, a céget ismerve
). HT-t nem feltétlenül kell visszavenni 1200MHz alatt, RAM-okat sem, ha jók, 950MHz-ig az egyszerű DDR2-esek is elszaladgálnak. Mondjuk az enyém ATI RD580X chipsetes. Mindemellett az én lapomban egy 4600+-szal a 4GB RAM sem jelentett akadályt a tuningnak, 2700MHz-ig nem kellett HT és RAM sebességet visszavenni (a 4200+-nál meg 2600MHz-ig).
CnQ-hoz feszt kell emelni, nálam +3,3-6,6% kell a CnQ mentesen stabil értékekhez.
BUÉK -
katt777
félisten
válasz
Rabbitf_24 #8345 üzenetére
Viszont!
-
katt777
félisten
válasz
Rabbitf_24 #8340 üzenetére
Keress rá yahoo-n vagy google-n. Itt valaki belinkelte pár hónapja, de azt lassú lenne megkeresgélni. Ha nem AMD-ről töltötted, akkor kéne tenned egy próbát vele, hátha már OK.
-
katt777
félisten
válasz
Rabbitf_24 #8337 üzenetére
Vszínű olyan drivert töltöttél le (esetleg az AMD oldaláról), amelynek csak a linkje friss, valójában a régi driverre mutat. Volt erről szó anno, amikor mindenki töltögette a frisset, aztán csak a régi lett sokadszorra is.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #8325 üzenetére
Hát itt bizony minden van róla, csak lapozzgass vissza pár oldalon keresztül.
-
katt777
félisten
válasz
honda23 #8319 üzenetére
Most tuningoltam egyet egy haver gépében, 2700MHz-et vitt stabilan, minimális fesz. emeléssel, ami még nem forralja a procit. Ha följebb vittem az FSB-t, RAM-okat már vissza kellett venni, úgyhogy a havernak annyin maradt, mert 667-es RAM-okat kapott a rendelt 800-asok helyett. A proci önmagában felvihető 2800-2900MHz-re, de ahhoz mindenképpen hűtőcsere kell.
-
katt777
félisten
válasz
Zolee11 #8271 üzenetére
Ilyesmi Windows-közeli progi, azért gázos, én pl. MSXML-t nem találtam x64-est, de úgyis magasról teszek a Nero 8-ra, akkora kaki. Más telepítést oldottam meg szintén kompatibilitással. De nyilván mindenki mást-mást telepít. Vista SP1 RC1-et feltettem, aztán jött is a partícióvisszaállítás. Elfoglalt egy rakás helyet, semmi nem lett jobb vagy gyorsabb, csak eltűntek bizonyos funkciók a winfosból. Pl. az egész vezérlőpult.
-
-
katt777
félisten
válasz
tomcat33 #8264 üzenetére
Nem csak te.
Nálam annyi a bibi, hogy x64 Vista alatt nem tudom annyira tuningolni a VGA kártyát, mint x86 XP alatt, így a rendszer különbsége kiegyenlítődik, azaz lényegében tök mindegy, melyik rendszeren tolok olyan game-et, amelyhez nem árt kis extra kakaó.
Leteszteltem 3D-t pure XP és pure Vista alatt is minden kiegészítő (CCC, AT, ATT, stb.) nélkül, és bár minimális a gyorsulás, azért van. Külön felbontásban nem teszteltem, de lehet, hogy ebben is van valami. -
katt777
félisten
válasz
Zolee11 #8256 üzenetére
Annyiban vitatkoznék a megállapításoddal, hogy nálam minden program gyorsult a 64 bites rendszernek köszönhetően (értelemszerűen nem a programnak, hanem a rendszernek köszönhető a gyorsulás). Megmagyarázhatatlan fagyások nem voltak, megmagyarázhatóak persze igen, de ott van az XP2 kompatibilitási mód. Csak 1-2 '3d party' program volt, amely nem indult el Vista x64 alatt, illetve 03-as Office pár adatbázis-regisztrálása nem működik (a 07-es meg egy kalap szar). Játékok is mennek (régebbiek is), még kompatibilitási mód sem kellett egyikhez sem. Persze DOS-os game-ek nem biztos, de azokkal már sima XP alatt is gond van. Szóval nekem nem igazán volt károm a 64 bites rendszerrel, persze ehhez nem árt tudni beállítani is. 32-bites videotömörítő progi 5-10 perccel hamarabb lefut x64 Vista alatt, mint x86 XP-n, film hosszától függően, és egyszerű tömörítésnél is jelentkezik ez az időnyereség (64 bites tömörítővel meg még gyorsabb). Ati Avivo kódolásnál persze jelentéktelen a különbség, ahhoz túl gyors. DX10-es driverek is gyorsabbak x64-en.
-
katt777
félisten
Nálam gyorsabb volt 32 bites progival, meg az ATi 64 bites drivercsomagjában lévő Avivo-val is (bár ez lehet, hogy magában 32 bites, csakhogy engem meg ez a legkevésbé sem érdekel). Mindemellett van egy 32-bites XP, és egy 64 bites Vista a gépemen, a másik 2-nek sok értelme nincs. (TV tuner-t illetően ugyan lenne, mert nincs 64 bites drivere, de inkább nézek tévét XP-n, és kihasználom a rendszert 64-biten, és akkor már Vista alatt, hátha meglesz a DX10.1-es kari végre, máskülönben csücsülhetnék még a jó öreg P4-esemen is.
)
-
katt777
félisten
Mivel 64 bites driverek már jórészt vannak a nem olyan régi cuccokhoz, ezért kevés gyorsulást tapasztalhatsz. 3D-ben is pl. Maga a 64 bites rendszer is gyorsabb, tehát a 32 bites programokat is gyorsabbnak érezheted, már ha egyáltalán terhelik annyira az OS-t, hogy érezhető legyen a különbség.
-
katt777
félisten
válasz
pc user #8133 üzenetére
A lapok a max. szorzót ismerik fel, ezért nem látsz a jelenlegi procidnál nagyobb szorzót. Nálam sem volt 15X a 4200+-hoz. Lehet, hogy az ASUS oldalán az alap infók vannak, azóta az újabb bios-okkal ezt már frissíthették. (Ált. ezért írják mindenhova oda, hogy a feltűntetett értékek változhatnak). Legjobb ez ügyben egy rövid email-ben megkérdezni őket.
-
katt777
félisten
Fagyás, kék halál kiküszöbölhető, ha kiteszteled a beállításokat, és a hibás sávokba adsz egy kis +feszt a procinak. Persze macerás mind a 10-et végigzongorázni (nálam legalábbis a 15X szorzó miatt annyi volt), de utána OK. Viszont mint az imént írtam, cseppet sem jobb az alaplap tudásánál, amely ráadásul nem is lassítja a rendszert.
Vistában tényleg be lehet még százalékosan is állítani a CPU használatot energiasémákban is, én is azt használom. Ez persze nem változtat azon, hogy a 100% teljesítmény 3D alatt pl. csak 96-97% lesz, leteszteltem (XP alatt is), és ez a 3D pontszámok csökkenésében jelentkezik (SM2, HDR, CPU viszont OK). -
katt777
félisten
válasz
kircso13 #8084 üzenetére
Hogyan használod Vistán? Nálam nem volt hajlandó aut. indulni, hiába telepítettem driver ellenőrzés kikapcsolásával. És x64-en használod?
Amúgy arra még senkitől nem kaptam választ, hogyan tudnám feljebb vinni a feszültséget a megengedett 1,4V-nál, mert több kéne a tuninghoz, ennél meg még az alaplapom is többet tud CnQ-tel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest