- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
HERR Z
veterán
hőfokkal már 1.2c-ben sem volt gond fsb meg télleg 350-ig növelhető....szóval kb nem érte meg
-
Enclave
aktív tag
A bibi az, hogy a procit még nem tudtam átvenni mivel a boltban ahol rendeltem, pénteken még azt mondták, hogy vámolják és csak utána mehetnek érte a nagykerbe, azaz leghamarabb hétfőn :( Egyébként egy 3000+-os dobozosról van szó
Így csak a MSI lap van meg és a 2db 512MB-os Infineon modul...
Szóval még nem tudtam működésre bírni... :( -
HERR Z
veterán
szia
ma este beleflasshelem, utánna mondok pro/kontrát.....
de az fsb-t soha nem fogom 350-ig nyomni mert:
1:nem bírná a 3500MHz-et a procit
2: nincs ram ami bírná azt
Ha pedig nincs ram ami bírja akkor szerintem csak a HT miatt felesleges olyan magasra nyomni
Hőfokról is írok majd................
éjfél körül:) -
g@bo
nagyúr
válasz
Winetoo001 #158 üzenetére
26900+fa
procid van?? -
g@bo
nagyúr
válasz
Winetoo001 #156 üzenetére
ramiris, expert ( de sajna nagykerek )
de láttam a www.users.hu -ban is, de ott a 3 helyett 1 év a gari. -
Winetoo001
tag
Szega HERR Z!
Elárulod hol vetted az alaplapod? Én sajna nem naon találok sehol ilyet :( -
HERR Z
veterán
Annyira nem rossz cucc, csak a tuningot felejsd el vele....gyors sok extra van rajta de maxx 1.55V-ot képes kiadni magából
És igen sima KT800-ra épül, így AGP/PCI lock sincs rajta...ellenben van SATA/PATA RAID, Firewire dualbios, Gigabit LAN....tehát ha nem tuningolsz akkor azért az árért nem rossz cucc!!
MSI: 1-2% teljesítmény fixálható AGP/PCI, szorzó, firewall, C'n'Q support, 7.1-es hang és no PATA raid....na és jobb tuning
Dönsd el mi kell...én MSI-t vettem:))
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
gigabyte k8t800 pto ( sajna nem a via kt800 pro chip van még rajta ) 23xxx+fa
jó lehet?
vagy inkáb msi neo... ( nforce 3 250gb ) -
jsk
senior tag
Papíron ugye a Zalman által adott fémlapot kell az alaplap alá rakni, és a réz foggantyúkkal rácsavarozni. Aztán ezekbe a rézfoggyantyúkba kell csavarozni a coolert. Eddig tiszta. De az Asus alapból rakott ilyen fémalátétet az alaplapra. Hiába szedem le a műanyagkeretet, és csavarom bele a rézfoggantyút, mikor a fémlapból félcentire kijön a menet. Így túl magasan lesz a cooler.Akkor lenne jó, ha a menet az alaplappal egymagasságban lenne. Nem jöttem rá, hogy ezt hogyan kell rátenni, mert mindig lötyög a cooler. Ezt te hogyan oldottad meg?
-
joshua7
veterán
Tudja vki, h az Abit Kv8 pro 1.1-es verzióját be lehet-e szerezni vhol Mo.-on?
Fontos lenne!! -
HERR Z
veterán
Gond nemhiszem hogy lesze vele, nekem sem volt eddig semmi....és a zalman is rámegy mert batárnagy hely van a proci körül
Chipsethűtő: aktív Titan réz...nekem ilyen lesz rajta hogyha rászánom magamat hogy áttegyem rá, ez volt a régin......de ahogy nézem ez a borda éppenhogy-de elbírja a cuccost
Stabilitással nincs para legalábbis nállam nem volt semmi
Cool'n'Quite működik, azt hogy esetleg 2 modullal menne-e azt nem tom, de eggyel nincs vele gond
Az 1.2C bios oldja meg a hőmérési hibákat, link az ABIT KV8 PRO topicban a fórumra s onnan a helyre, de ha kellene majd elküldöm
Gariba muszály kicserélni ha elszállt...ilyenekre felkészülve ott vedd meg ahol adnak 3 év garit a MSI cuccokra -
jsk
senior tag
Emberek van egy hatalmas problémám. Mégpedig a következő:
Az alaplap egy Asus KV8 Se Deluxe
Cooler: Zalman CNPS7000-Cu
Erre az alaplapra hogyan lehet ezt a coolert rárakni? Mivel az alaplapon lévő foglalat túl magas, emiatt lötyög a cooler a processzoron. Segítség! Persze nem rossz a gyári hűtő sem, de azé a Zalman belekerült egy tizesembe -
Enclave
aktív tag
Köszönöm a kimerítő válaszokat!
Akkor szerinted semmi gondom nem lehet vele? Megéri megvenni?
És milyen chipset hűtőt raktál rá? Aktív? Passzív? (mivel a nagy zaj igencsak zavar...)
Stabilitással ugye nincsen semmi gond? Mivel számomra a tuning nem igazán fontos, inkább minél megbízhatóbb legyen. És a Cool&Quiet működik rendesen?
Számomra ez a 2 igen fontos lenne...
És melyik bios oldotta meg a hőmérsékleti problémákat?
Ami a 2x cserét illeti itt van róla szó;egyébként ez a kigyulladt alaplap esete és itt semmiféle modot nem említenek csupán annyit,hogy ez egy vadiúj(!) lap volt:
[L]http://www.ocforums.com/showthread.php?t=310380[/L]
Egyébként ezeket a fórumokat olvasgattam ahol a gondokat emlegették:
[L]http://forum.msi.com.tw/board.php?boardid=28&sid=[/L]
[L]http://www.ocforums.com/forumdisplay.php?f=46[/L]
Amúgy a garancia érvényes kigyulladás (nem az én hibámból) és tönkrement kondenzátor esetén is? (csakhogy minden lehetőségre felkészüljek...)
Mostantól igyekszem minél kevesebbet kérdezni :) -
HERR Z
veterán
Far Cry, UT2004-et megnézem nemsokára, csak most festés utáni visszapakolás van, úgyhogy csak este...
Nekem a billentyűzetet felsimerte bár multimédiamentes ps2-es alap geniusom van:)
kigyulladt alaplap: hardcore tuning lehetett az oka vagy valami mod
CPU hőmérséklet bajokat egy bios már megoldotta
hang problémák: 250-es fsbnél még semmi baja-recsegése sincs a realtek cuccnak
230-240 FSb határ spéci ram: ezt ők se gondolták komolyan, egyszerűen a procijuk nem bírja a tuningot, ezt felesleges a lapra kenni...nekem 250/210en megy most de 260/260-on még elindult a win csak a 2.85 kevés az 500MHz-es A-Datának, így majd lehet ráeresztek egy Vdimm modot...mert a ram miatt egyből behal:(
2x cserét nem tom hogy produkáltak, én még csak a firewire-t nem próbáltam ki, mással már gond nem lehet...
Amúgy mik a bajai a 3. lappal illetve mi voltak az előzőkkel????????
ÖÖÖ amúgy az Asus alaplapokkal még több geba van ahogy olvastam/K8V, K8V SE /deluxe kiadásai/ ezért én nem akartam K8N-E alaplapot véletlenül se -nameg az ára-
Garancia: Megveszed a lapod, s ugyanott veszel egy chipsethűtőt s mondod nekik hogy tegyék rá, így lehetetlen hogy elvesszen a gari
Amúgymeg ha otthon te teszed rá, akkor meg a bordát kell félretenned, hogy esetleges garanciás problémánál visszatéve ne tudjanak rinyálni.
Amúgy boltfüggő, nekem volt olyan hogy egy PII-es procihűtőt vágtunk 4-be s feltettük egy R7200-ra amit a boltba mikor megláttak azt mondták, ha baja lesz vegyem le....semmi több
Amúgy a hang baj a kábelezés miatt szokott lenni /cdaudio stb- ezt már régebben megtapasztaltam...1:cd audio, 2:mikrofon elnémítása is segíthet..
De mondom nekem hang baj nincs -
Enclave
aktív tag
Játékoknál elsősorban ezekre gondoltam:Far Cry; UT2004 ; C&C Generals ; Rise of Nations
Ami a lapot illeti én is egy ilyenen gondolkodom de a biztonság kedvéért szétnéztem néhány külföldi oldalon és ott olyan dúrva dolgokat írtak :Y , hogy teljesen ledöbbentem. Pl:
az alaplap nem ismeri fel a billentyűzetet illetve hasonló bill. gondok; kigyulladt alaplap(!); CPU hőm. bajok ;hang problémák ; support lassúsága meg vmi power led gondokat is említettek és hogy 230-240 Mhz fölé vinni az FSB-t többeknek gondot okozott még spéci ramokkal is; és vannak olyanok is akiknek már 2-szer(!) cserélték ki a lapját és még mindig bajai vannak a 3. lappal is...
Ezeket figyelembe véve igencsak elbizonytalanodtam és ugye nem szeretnék úgy járni mint egyesek... :(
Ezek után gondoltam, hogy szétnézek mások is tapasztaltak-e hasonlókat vagy sem :F
ami a chipsethűtőt illeti: ha átbarkácsolod a hűtést az nem vonja maga után a garancia elvesztését? -
HERR Z
veterán
A lappal igazán semmi vész nem volt, a hőfokot kicsit túlméri, ezt egy bios megoldja amit még nem flasheltem rá, így nem tudok hőfokváltozásról szólni.
Eddig fagyás maxx tuning miatt volt, stabil tuningnál egy nap alatt se fagy le
Érdekes dolgokat eddig még nem csinált....
Ha esetleg ilyet vennél akkor egy chipsethűtőt vegyél, kell a nf3-250gb nek az aktív hűtés.....
Tuning: a procinál látványosan többet adott a ram húzása, de a proci tuning se elhanyagolható
Játékokban nem tudom milyen hatása lenne, mert Bf vietnam még mindig memóriahiányos, far cry, il2 meg tökjólfutott tuning előtt is...
Mással most nem igazán játszok így nem tudom milyen hatással van másra, de mond meg melyik game-ben nézzem meg mit tud előtt-után s meglesem -
fLeSs
nagyúr
HERR Z: a #127-es hozzászólásodat kiszedtem, és elküldtem neked mailben.
Kicsit fogalmazd át, hogy elérjen egy bizonyos szintű kultúráltságot, küld vissza nekem, és visszateszem. -
joshua7
veterán
Le a kalappal!:C
2500 Mhz nagyon király ám!:) -
HERR Z
veterán
mégsem teljesen stabil 255ön, a procihőfok brutál magas.....szóval jobb hűtővel bírná, gyárival az már nem megy...
Marad a csontstabil 250:O :DD -
HERR Z
veterán
255/255 -ön stabil:)
everest: 3875/1340 -
HERR Z
veterán
Na 2.75V-tal a RAM él és virul és jól viszi az 500MHz-et.....szóval mehet a szinkron tuning:C
Everest-ben volt egy kis ugrás az előzőhöz képest: 3778/1257 és PCMark04 is +180 pontot adott a memóriaórajel növelésének:) majd 4700
Össze lehet hasonlítani: -
HERR Z
veterán
2500MHz-en még prime95 stabil a gép:)
További teszt holnap
Addig is Everest memória eredmények:
írás: 1070MB/sec
olvasás:3113MB/s
A mem218MHz-en megy 3-4-4-8as gyári beállításokkal
A csúcsra járatva se adott jobbakat 240-es RAMokkal -
HERR Z
veterán
És a teljes konfig, mert az az előbb lemaradt:
MSI K8N NEO PLATINUM, AMD3000+ BOX, gyári hűtő -ami csendes, bár 4500-at jár- Sapphire 9700, A-Data DDR500 512MB, Realtek ALC850, Terratec Cinergy 400, B2C2 Skystar 2, 10/100-as hálókártya, Eurocase Q11 ház 350W-os táppal -ez is csendes és jó feszeket ad ki- LG 4040B, Teac 40/12/40 cd-író, kisfloppy, ECS 6in1 belső kártyaolvasó,Canon i250, Mustek Be@rpaw 4800 PRO II, infra kivezetés és még pár cucc /házi belső erősítő, joy kormány, webcam stb/
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
Na megvettem a lapot.....Hmm a kézikönyve más mint a neten lévő, bár lehet én töltöttem le mást mert 3 volt....na mind1
Adtak hozzá csőIDE csőfloppy kábelt 1-1 db-ot 2 Sata kábelt egy SATA tápelosztót egy USB kivezetést a LEdekkel és kb ennyi
Szóval se MSI matrica se LED szinkód -ami ua. mint ami a mostanimnak szóval ez nekem nem vészes másnak viszont igen - és még firewire kivezetés sincs hozzá, mondván vegyé' olyan házat ahol előre van kivezetés.....anyád, de nekem olyan van...
Tehát az első benyomások felemások, ellenben maga a lap szép, letisztult és rengeteg a hely a proci körül, értelmesen felépített.....
Konkrét tapasztalatok majd szombat-vasárnap környékén, mert szombat délelőtt még egyetem szóbelim van:(( -
HERR Z
veterán
az idekábel már hengeres lesz HA NEM ASUS-t veszel:DD Minden más gyártó ad hengeres tide-kábelt.....és azzal már nem lenne szerintem olyan vészes:))
1500Ft-os tétel egy házhűtés , szerintem belefér:D főleg hogy jobb szerelhetőséget és több helyet kapsz a proci körül...-->ne az enermax tápra alapozd a rendszered építését szerintem
Hogy mit adnak hozzá azt így fejből nem vágom, de este leírom mit adtak hozzá....úgy emléxem adtak egy szabványmatricát -mint amilyet a számgépboltok régen ráraktak a házra- egy naptárat már pár apróságot...
Hát légy kibékülve az alaplapokkal pár hét és teljes lesz a paletta....én viszont már nem várok:D
Mért lenne gáz A64-hez a Samsung ram??? Maxx majd asszinkronba fogod tuningolni...ebbe még senki sem halt bele:)) -
Enclave
aktív tag
Tápkábel: mivel Enermax tápom van így igen nehéz csak úgy össze-vissza hajlítgatni a tápkábelt; arról nem is beszélve, hogy az IDE kábelt így igen nehéz lenne normálisan elvezetni a tápkábel mellett
Ramok: mivel nekem az Enermax tápnak az alján egy 12cm-es venti van; az nem a prociról szívná el a meleg levegőt hanem a ramokról és persze a proci sokkal lejjebb van ami így még távolabb kerül a ventitől
Ami a ledeket illeti: arról a matricáról ezek szerint még nem hallottam. De jobb későn mint soha :)
Amúgy az MSI-hez adnak valami matricát amit a házra ki lehet rakni? (MSI logó stb.-re gondolok)
Csak azért problémázok mindezen mert egy A64 vételét tervezem a közeljövőben és igyekszem felmérni a piaci viszonyokat; egyedül a kapható alaplapokkal nem vagyok kibékülve... :U
És egy A64-hez egy 400-as Samsung ram ugye nem gáz? :F -
HERR Z
veterán
Szerintem a MSI elrendezése teljesen ésszerű sokkal több hely van a proci környékén ami nagyobb hűtésnek enged helyet....
Az hogy a táp az ide mellett van az mért baj?mert netán több levegőt kap a prociventi mintha fölötte lenne a tápkábel??:Y
A szinkódot MSI mindig egy külön matricán adja amit oda ragaszthatsz ahova akarsz, szóval azt keresheted......
spéci RAM. nekem van 500MHz-es A-Data-m pont azért hogy legyen benne tartalék:DD
Hát 3 év gari van a lapra ha elbaszódik akkor legalább friss modellt kapok majd:DD
Kár hogy szar a hang mert ha nem lett volna vészes a prociterhelése lehet használtam volna...na min1 akkor majd veszek egy ZS-t:D -
Enclave
aktív tag
Nekem valahogy akkor is az Asus jön be jobban (csak lehetne már kapni :( ) ; abban valahogy jobban bízok és arról nem is beszélve,hogy az alaplapi csatlakozók másképpen vannak rendezve mint az MSI-n.
Az MSI-t nem tudom megérteni, hogy miért rendezték át ennyire az alaplapot: tápcsatlakozó az IDE csatlakozók mellett; a Sata a proci mellett; Ramok pedig fent . Ráadásul a letölthető kézikönyvben még a led-es hibajelzések azonosítását sem találtam meg ( vagy csak én lennék vak? :F ) ; ami szerintem elengedhetetlen egy ilyen könyvből ;így az értelmezését a led kombinációknak csak egy külföldi fórumon láttam.( és a letölthető kézikönyvek az esetek többségében megegyeznek a nyomtatott példányokkal; legalábbis én ezt vettem észre)
Ami a tuningot illeti:hiába lehet az FSB-t vagy mit (A64-nél már tudtommal más van nem FSB) 200 és 300 között állítani, ha ehhez olyan spéci Ramok meg hűtés kell amit meg sem tudok fizetni...
Amúgy külföldi fórumokon valami ''lehulló'' kondenzátorokról is beszéltek :Y ; és a K8N Neo Platinum-on lévő hangot is szidták (bár ez lehet,hogy chipset függő) meg valami olyat is említettek, hogy az MSI azért adja ki ilyen hamar a lapjait, hogy a ''tesztelést'' a felhasználókra bízza és így a visszajelzések alapján javíthassák ki őket és nem pedig a gyárban tesztelik le alaposan a lapokat...
DE ezekről CSAK OLVASTAM, hogy mindezek mennyire igazak vagy mennyi a valóságtartalmuk azt NEM TUDOM! Eddig még sosem volt MSI lapom!
A félreértések elkerülése végett ez a hsz nem flame akart lenni! -
HERR Z
veterán
Jah amúgy E-connectnél van egy pár új S754-es alaplap... 3 KT800-as, 2 gigabyte -egy mATX-es- egy bisotar....áruk elég baráti felszereltségükhöz képest
GIGABYTE GA-K8VT800M 19380+fa
GIGABYTE GA-K8VT800 Pro 25880+fa
Biostar K8VHA Pro 20724+fa
Nem értem mért nem tudtak volna K8NS PRo-t szerválni, az jobban tecceni mint az MSI még ha szar is a hőmérője:( -
HERR Z
veterán
Azt hittem komolyabb gondok vannak........
Nos MSI-n is 8 USB van de SATAból csak 4, bár én egyellőre 0-t fogok kihasználni....jah én is a szorzóállítás miatt döntöttem MSI mellett nameg hogy a tesztek 90%-át megnyerte
Chaintechet végül azért sem veszek mert vérfos a supportjuk....a 250-es lapnak van egy biosza és kész slussz passz...
jah és az asus mért múlja felül mind2-t??????
+2 SATA +Wifi......ebből nekem egy se kell és a led-es hibajelzés is jobb szerintem mint az alig érthető hang..bár tény hogy MSI lapomra egyből rá kell tennem a mostani Titan chipsethűtőmet:DD -
mute-42
csendes tag
Talán hasznos: Planetamd64 [L]http://www.planetamd64.com[/L]
Aktuális és hiteles hír 64 bites XP megjelenésével kapcsolatban:
[L]http://www.planetamd64.com/portal.php?article=0[/L]
Lényeg1: SP2 után lesz friss build hivatalosan(mindenki a 1184-et nyomja?)
Lényeg2: nem lesz dobozos verzió -
mute-42
csendes tag
Nem tudom felmerült-e másik topikban...
Le vagyok maradva. A nem CG verziójú procok nem szeretik
ha két db kétoldalas ramot kell hajtaniuk. Ha ilyen ram konfigod
van, AMD referencia szerint csak 166-on kell neki működnie...
CG steppingben javított memkontroller van, azokkal nincs
ilyen gond.
A dolog érdekes módon bios függő is. K8VT800-am csak a
mostani, F7 biossal hajlandó 200-on járatni a ramjaimat...
Szóval óvatosan azokkal a ramokkal...
volt/van ezzel másnak gondja?
Korrekt Tomshardware cikk cikk jún elejéről, milyen lap milyen rammal megy, stb.
[L]http://www6.tomshardware.com/motherboard/20040602/index.html[/L]
bocs ha már volt... -
alázógyík
addikt
Mindig megfogadom hogy a teljes váltással/alaplap+proci/ megvárom,míg emberi árban lesz!Most is így teszek!
Lehet tippelni hogy meddig fogom kibírni? -
Enclave
aktív tag
Hát nem tudom de én ha a kettő közül kell, hogy válasszak akkor is az MSI-t választanám a Chaintech helyett. Habár szerintem az Asus szolgáltatásaiban felülmúlja mindkettőt.
(Asus-on 8 USB és 6 SATA csatlakozó van alapból;esetleg az MSI a spéci tuningképességei miatt jöhetne szóba)
A külföldi oldalakon meg ilyen szokásos hibákat emlegetnek: mem.,bill., hang gondok stb.
De szerintem a Chaintech-nek is hasonló hibái lehetnek, bár ennek a lapnak még nem néztem utána...
Mindenesetre nem tudom megérteni,hogy az Asus mire vár még és miért nem adja ki a lapját! :(((
Esetleg tudja valaki az előbbi mondatomra a választ? :F -
Enclave
aktív tag
Hi!
Csak nem MSI K8N Neo Platinum?
Én speciel Asus K8N-E Deluxe-t néztem ki magamnak de még nem kapni itthon sajnos, nekem pedig minél hamarabb kellene :(
Ha meglesz az új lap le tudnád írni a tapasztalataidat?
(külföldi fórumokon igencsak vegyes vélemény alakult ki erről a lapról... :U ) -
HERR Z
veterán
Na döntöttem. MSI-t veszek, viszont ha a bolt a héten nem tud hozni akkor Chaintech Zenith.....
Egy hangkártyát csak tudok utólag venni, sajnos szorzóállítást viszont csak új alaplappal....de az 500MHz-es ramjaimat remélem az MSI majd meghajtja:)elég nehéz lenne chaintechel megnézni mennyit bír a ram... -
HERR Z
veterán
Jah a K6-2 400MHz-es volt
-
HERR Z
veterán
Nállunk maxx úgy tudnál venni hogy laptopgyártóktól, kiskerekben egyátalán nincs
Külföldről rendelés viszont megy 5-10 Euro postaköltség mellett........ja és mégvalami: a CG-s A64-ek is elvileg kurvajól húzhatóak...-ezek az újak- itt a srácnak a PH!-n megy 255ön 1.55v mellet.......úgyhogy ilyenek mellett nincs értelme mobilt venni szerintem.
Hajaj anno a K6-2ről vettük le a sapkát jobb tuning miatt......
az addig 480 helyett 620MHz-et tudtunk elérni, ami akkor a teknológiai határ volt..de szép idők voltak:) De most nem fogom levenni, a 3000+omról:D Ha +kraft kell akkor majd kap vizet -
Enclave
aktív tag
Nemrég olvastam egy külföldi fórumon, hogy vannak úgynevezett ''DTR'' A64-ek is (mobil változatok) amelyeknek az az ismertetőjele, hogy hiányzik róluk az IHS, a ''hőelosztó fémlap'' (ha jól értelmeztem).
Illetve vannak olyan A64 tulajok akik csak lazán lekapták a fémlapot a prociról a jobb hűtés reményében :Y ;mások pedig socket 754-es lapokba raknak mobil A64-eket az asztali gépükbe.
Én azt hittem hogy desktop alaplapba csak desktop procit lehet rakni...
Ezek szerint minden gond nélkül lehet mobil A64-eket rakni egy socket 754-es lapba a jobb tuning reményében? :F
És hol lehet nálunk ilyen procikat kapni? -
Enclave
aktív tag
Hi!
Most olvasom csak, hogy mit írtál:
''Még a hétre igértek K8N-E Deluxe árakat és elérhetőséget itt debrecenben''
Wow! Ezek szerint nálatok már lesz is a héten elérhető ilyen lap? :Y
(pont ilyen lapra vadászok :U )
Meg tudnád adni annak a boltnak a linkjét, ahol ezt ígérték?
Köszi! -
joshua7
veterán
Majd szólj, h mi lett!
Az Epox sztem lassan ideér hozzánk is. Ausztriában 130 és 160 euró körül van a 8KDA3J és a 8KDA3+. Nekem persze az ócsóbb lenne.:) -
HERR Z
veterán
Jah az áfát vissza tudják nekem igényelni,így visszakapom....Hát az asusszal én annyira nem foglalkozok, semmivel se tud többet mint a MSI, csak mondták hogy még a héten lesz ára....mint a 939-eseknek...107+fa a 3500+:DD
Ezek debreceni árak....amúgy még az Epox érdekelne bár még nem lehet kapni......és jövő hét végére már kell a lap -
HERR Z
veterán
CHaintech ZNF3-150 29.200
Chaintech ZNF3-250 37.800 a kettő között 1% teljesítménykülönbség és -1PATA van
MSI K8N NEO PLATINUM 29.500
ASUS K8V SE DELUXE 23.500
ABIT KV8 PRO 19.500
znf3-250-et felesleges venni, mert nem használja ki a 250 adta előnyöket a +2 USB-t és a SATA-t...AGP meg a 150-en is fixálható...Jah egy újabb VIA kodek van rajta a 20-as nem a 16-os de kb ennyi a változás..=> nem éri meg.
Még a hétre igértek K8N-E Deluxe árakat és elérhetőséget itt debrecenben -
-
HERR Z
veterán
Na utánnalestem sok helyen ZNF3-250-en is csak 6 USB van...:O
És még a +1 PATA csatorna sincs rajta, teljesítményben pedig 1% eltérés van a 250 javára...árban pedig 8 ezer netto......:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y
Szóval nállam a ZNF3-250 kiesett és ahogy nézem a 150-ben is lehet fixálni az AGP órajelét, bár valahol azt írták hogy e lap az FSB-t osztja valahánnyal úgy kapja a PCI órajelet...igaz ez?:U:U
Albatron meg még a 150-es chaintechnél is lassabb, meg szegényesebb pedig egy árban van............lehet mégis MSI kellene, bár utóbbi időben fos alaplapokat csinál
VALAKI HELP! mitévő legyek?
maradjon a ZNF3-150? 29 nettóé'? -
HERR Z
veterán
Nos próbáltam nézelődni de pár dologra még nem jöttem rá:
Ok hogy NF3-150/250en 6 illetve 8 USB2 van, de a chaintech zenitheken ebből hány használható? Mert ok hátul van 2 meg CBOXon is 2 de a maradékkal mi van? Sima cuccal ki lehet-e vezetni? Mert ezen áll vagy bukik a chaintech lap, ugyanis nekem kell 6 USB..:P
Esetleg valaki tud segíteni, vagy elég lenne egy NAGY felbontású kép is az alaplapról, mert a PCB ua. mind2 lapnál....ja e miatt érdekelne hogy hol a +2 usb is pl....:(
Amúgy láttatok valami új KT800PRO-s vagy NF3-250-es lapot?
Lassan már beruháznék, MSI-t meg nem akarok újra, annyira nem győzött meg. -
erdoke
titán
válasz
UnConnecteD #91 üzenetére
Nekem SK8V van, de ilyet nem tapasztaltam.
-
HERR Z
veterán
talán a C'n'Q hiánya kisebb hiba, meg ahogy néztem KV8-MAX3 bioszából is kivették 1.20tól talán szóval ez tendencia Abitnál...
Chaintechék meg fognak csinálni mostmár középfelszereltségű lapokat is, bár engem már nem fog érinteni....egy hét és veszek valamit...hogy az MSI, Chaintech, vagy Albatron lesz azt nem tom még -
joshua7
veterán
válasz
UnConnecteD #91 üzenetére
Milyen márkálú a hdd? Esetleg Maxtor, 80gb, 8mb cache?:) Mert azzal van tapsztalatom.:(
Bár ha mind a 2 egyszerre csinálja, mással lesz ott gond.
Nekem továbbra is tetszik a 'sima' Chaintech vnf3-250 és az Abit KV8 pro is. Csak ezek a fogyatékosságok ne lennének... (Ch: C'n'Q hiánya, Abit: szorzóállítás hiánya:(() -
UnConnecteD
senior tag
help
cimboram, minden lebeszelesem ellenere vett egy Asus K8V SE Deluxe lapot, 3200+ cpuval, es az a gond, hogy bootnal a mind a 2 hdd eloszor kattan egyet, aztan leall, es ujra felporog. De aztan nem tud bootolni. Mar tapot is cserelt. Van valakinek tapasztalata ezzel a lappal ? -
HERR Z
veterán
Nos mivel az alaplapi hangkártya is fontos érv, nem tudtok egy olyan hangkártyatesztet amiben a ALC656, 850 -es realtek és a via enyv24 is benne van?
Mert ahogy néztem már ez a realtek 850 sem olyan rossz tud annyit mint a mostani Santa Cruz-om csak kiváncsi lennék a procileterhelésükre.. -
borely
tag
Nekem most se a procihűtő hangja a gond, hanem a nagy teljesítményleadás miatt gyorsabban pörgő tápventié. no meg az sem teljesen mindegy, hogy a naphosszat bekapcsolt gép mennyit fogyaszt. Ha másért nem, hát környezetbarát :)
Biossal megoldható, tudom, azért írtam, hogy addig nem érdekel. Egyelőre még nincs ilyen BIOS...
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
pont fordítva...a zseni(th) a drágább...sajnos
MicroATX: Ez nem fog kimenni a divatból, vehetsz egy klafa mATX-es házat, lesz bele mindig cucc....amúgy meg látod ma a miniatürizálás a tendencia..meg a mindent ráintegrálni az alaplapra....lenne egy jó hangcuccú MATX-es lap mindenráintegrálva még én is azt vennék... -
HERR Z
veterán
most így röptében elolvasta anand tesztét annyira nem is rossz. De azért jó lenne ha még esne az ára:))
Cool'n'quite hiba biosszal megoldható, ha meg túl hangos na bumm ráteszek egy vizesblokkot és még jobban is tudom tuningolni:)
Az lenne az igazán csendes pc, ahov képest c'n'c semmi -
klepto
addikt
Még 1 kérdés a microATX-el kapcsolatban :U
Érdemes erre építkezni? A későbbi procifoglalathoz (pl. Soket 939, vagy SoketT) is kijönnek majd microATX-es deszkák, vagy ez csak egy átmeneti hóbort, ami kimehet a divatból :F -
HERR Z
veterán
Hát, annyit szerintem nem ér meg.....bár már a 250Gb-re épül ellentétben a Chaintech-el, de szerintem a hardveres tűzfal nem ennyire fontos...
Bár van rajta minden földi jó, valahogy a chaintech gyorsabb, szebb, jobban szól, több ja és drágább....de legalább arányosan
msi-t más is árül szóval lehet remélhetőleg nemsokára máshol, olcsóbban is kapni...pl debrecenben is már van készleten chaintech...szóval szerintem fog még esni az ára.....úgy 30,29+fa körülre...mert e-connect se egy olcsó hely:U -
HERR Z
veterán
Hol kapható, mennyiért??????????????????????
Komolyan nézelődök esetéeg felfelé....bár akkor már ZNF3-250....
ha úgy 29+fa körül lenne akkor még szóbajöhetne az MSI....
Abit KV8P: anandtech már olyat kapott amin működött a lock, de cserébe már egy Chaintech VNF3-250 summit-on is műxik hasonló árért.... -
borely
tag
Kapható itthon végre a 2. Nforce 250-s lap (a Chaintech után)mégpedig az MSI k8n neo Platinum. Csupa jót olvastam róla, állítólag 2400 MHz-n is elpörög vele a proci... Fless? Mások? Vélemény?
-
-
erdoke
titán
Ez nem ilyen egyszerű, dual Opteronos lap sincs fent a Gigabyte oldalán, állítólag mégis van ilyen, nem is egy.
Más:
Downclockolni próbáltál már K8T800-at? Szerinted hol vannak újabb osztók? 166,66-on stabil a gépem (BIOS_ban nem lehet lefelé állítani, úgyhogy a K8V-re készített ClockGent használom), tehát valószínűleg 5:2:1-es osztó van. 133,33-on elég gyors fagyást kaptam (szerintem AGP-től), úgyhogy a 4:2:1 már valószínűleg nem létező kombináció. -
fLeSs
nagyúr
Az a baj ezeknek a 90%-ával, hogy gyártósort még nem láttak.
Végignéztem az összes értelmes gyártót, és csak 3-4-nek van microATX-es lapja a product menü alatt, márpedig ami ott nincs, az sztem nem létezik, dear erdoke... :DD
1ébként 2 héten belül lesz Giga K8VT800M lap MO.-on is, én beérem azzal, úgyis ugyanazt tudja mind. -
klepto
addikt
Ez nem kevés mennyiség :D
És a link is hasznos, vannak olyan alaplapok is ott, amiről még soha nem hallottam: pl.: S/U/M/A/, Octek vagy Lucky Star :U
Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy hány hónap múlva érnek el ezek hozzánk:F Azon sem csodálkoznék, ha hamarabb lenne nálunk Soket 939-es microATX alaplap, mint Soket 740-es :U
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
[L]http://www.amdboard.com/k8boards.html[/L]
uATX (nem u, hanem mű) jelöléssel láthatók a MicroATX-es lapok.
AOpen 2 db, Biostar 2 db, DFI 1 db, ECS 1 db, FIC 3 db, Foxconn 2 db, MSI 2 db, Shuttle 1 db.
:DD Asszem fLeSs nem nézett szét eléggé, bár itt már az új chipsetek is szerepelnek. -
klepto
addikt
Egy pcict idevág: létezik A64-hez microATX lap?
-
dathos
csendes tag
hi volna egy kis gondom! mégpedig a következő:
van egy msi k8t neo-fis2r tipusu lapom egy 3000+ athlon 64bit és egy sata wincsi
a sima windows xp install kor simán felismeri a wincsit de a windows xp 64 bit nem és nem tudom felinstalálni!
aki tud segiteni az legyenszives irjon a dathos@freemail.hu cimre -
joshua7
veterán
-
-
borely
tag
Jók, jók ezek a Chaintech lapok, főleg így, hogy minden más gyártó 2. gen. lapja beszerezhetetlen itthon. DE az nagyon szomorú, hogy a VNF-250 (és gondolom a Zenith ugyanígy) egyelőre nem támogatja a Cool and Quiet technológiát. Talán majd új BIOS-sal, addig szóba sem jöhet , nagyon szeretem a csendes gépeket...
-
HERR Z
veterán
És hogy lenne kereslet rá ha csak egy csupasz lap lesz sulinetben????
Ha betennének van 4-5 lapot full extrától ilyen value cuccig akkor már lehetne válogatni....de ezt bárki utánnanéz nemhiszem hogy megvennék
Csak hogyan lehetne erre rávilágítani ezeket a CHS-es surmókat....
Pedig már megvettem volna a K8Npromat...:Oha nem veszik ki -
joshua7
veterán
Ez igaz, már csak az maradt.
Írtam nekik egy mailt, azzal indokolták, h nem volt rá kereslet... Ezért maradt csak a Giga lap. Ha lesz kereslet, fölvesznek majd ilyeneket is. Gondolom, addig nyomatják a Celeron-okat.:( :((
Én pedig abban reménykedtem, h berakják ezeket az új lapokat mert ott akartam venni, de sajna nem így lesz. Legalábbis egyelőre biztos nem. -
HERR Z
veterán
http://www.rooter.hu/aruhaz/indexbal.php
http://www.picibolt.hu/computer.php?keres=Alaplap
http://www.logic.co.hu/arlista/LOGIC_2004_05_25.htm
http://www.olcsopc.hu/
http://www.dcomp.hu/arlista/pc_all.htm
Google kiad pár boltot csemegézz.....
Kár hogy NF3-250gbre nem ad ennyi helyet......mondjuk 2 helyen láttam még csak:( -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #46 üzenetére
Hát ja, még elfogadható, de akkor át kell ugrani egy FSB rést....tehát a procinak birnia kellene úgy 235-240es FSBt:)
-
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #44 üzenetére
A Kt800pro-ban már nem így működik..:))A kt800-ban igen így működik, de azzal is lehet szerencsére húznio valamelyest...Bár mondjuk nekem a tv-tuner a sat kártya a hang a még egy háló már lehet korlátozná, ezért is lesz inkább kv8 pro:P
A chaintech nem lenne rosz ha mondjuk a gb-s chipet nem csak a Zenithre rakják rá hanem a valuéra is....:(
bár a többi gyártónak sincs sok gb-s lapja, és sajnos majd mind full extra:(
Szóval inkább veszek egy firewire kártyát -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #42 üzenetére
Elhagyták róla a Firewire-t. EZ negatív:O
De cserébe van AGP/PCI lock illetve 1000MHz-es HyperTransport.
Ha KV8MAx3 és KV8 pro közül kell választanom -mert drága lesz a nf3250- akkor utóbbi lesz...............talán:U
Legalább -elvileg- jól húzható.....és az 500Mhz-es A-Data ram se fogja majd vissza:)
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
Phantom Lord #40 üzenetére
Na ja a Value az nem egy sztár-bár nem tom eldönteni hogy van e rajta firewire:F- a Zenith már jó lenne csak 40+áfa....:O
Ennyit nem ér meg, remélem lesz olcsóban is......
Jah amúgy már lehet kapni Kt800 PRO-s ABIT KV8 Pro-t 21+áfáért s a egész jó lap, anandon van egy teszt róla -
fLeSs
nagyúr
Látott már vki itthon microATX-es A64-es alaplapot?
-
HERR Z
veterán
Na klafa, rászántam magam hogy jövőhéten megveszem a K8N PRO-t és a ramot sulinetbe a procit meg redinél errefel pöcsfej CHS kivette a listájából és az alap viásat hagyta bennt:O
De így legalább biztosan 2. generációs alaplapom lesz.....:( majd egy 20-30al drágábban:((
jah és az asust is kivették...s nem tettek be semmit helyettük -
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
Jah mégvalami, hátha segít a K8NPRO/K8VT800/K8V közötti döntésben, hogy a K8N PRO-nak nincs feszbaja -mint a KT800as társának- ellenben nem tud asszinkron mem/proc működést:(
Úgyhogy ha jó ramot teszünk bele, akkor lehet tuningolni szépen:B -
HERR Z
veterán
Hmm, tényleg elég olcsók......:F
Ha tartják az áraikat akkor szerintem egész baró gépet csinálok:D
Abit kv8 max3+512 PC4000.....+3000+ hmmmm
Majd felhívom őket mi a kotta, nehogy átbassszanak.
De relatív egész olcsón lehet már A64-es gépet építeni....47-ért már van proci +alaplap....nem rosz:Y
Mondjuk nem akarok Newcastle magos 2800-at -
Enclave
aktív tag
HI!
A ready-n lévő A64 árakról tud valaki valamit? Vett már ott valaki A64-et?
(mert ''túl'' olcsónak tűnik...) -
HERR Z
veterán
Utánaszámolgattam egy kicsit s a plusz 10 ezres felárért lehet megérné egy kicsit jobb alaplapot venni , mint ezek a sulintesek....A 3000+ van 75-be az menne sulinetbe a többi cucc meg kp.....................
Csak mostmár az a kérdés hogy akkor milyen lapot.......áááá hónap végére már lehet lesznek NF3-250-es lapok is azok talán jobbak....-meg azokra már ráteszik a 7.1-es hangkártyát:C -
Még figyelem a ram/alaplap árakat s azok alapján döntök
Ha meg alaplap sulinetből lesz akkor marad a K8N PRO..... -
mute-42
csendes tag
cpu: CHS, 90+fa korul volt
mem: ismeros hozta, asszem majortol, az is olyasmi ában volt...
Utobbi marha jo, alaplapban kb 10 fele mem idozitest lehet allitani, kingston
megad 5-öt... na jó, egyébként meg lárva vagyok hozzá, lehet hogy tudni kéne
fjeből... Mind1 írtam kingston tech supportnak hátha megírják... -
mute-42
csendes tag
Télleg csupasz az alaplap, de én nem használnám az extra fícsöröket.
A proc 3400+, a ram 2x512 Hyperx 400-as (KHX3200AK2/1G)
F6-os bios már hajlandó cas2-n hajtani a ramot.
A legnagyobb baj hogy csak 2 fan header van rajta, ebből egyet elvesz a
proci venti, a másik meg a ház eleje felé van, szokásos venti kábellel max első
beszívó ventit tudsz rákötni. A hátsó házventit kénytelen voltam egy 4 tűs
molexből bekötni, így viszont nincs fordulatszám info.
Tuningolni nem nagyon szoktam, azért megnéztem meddig menne: 2300 MHz
körül már nem postolt (alap cpu fesz, +gyári a hűtő). Szerintem nem
túlságosan tuning-barát az alaplap, CPU-nak max 1.550 v megy, memóriát és agp-
t is max 0.2 volttal engedi húzni...
Teljesen stabil, eddig egyszer sem fagyott, elsőre ment minden, 64 bites xp is
megy simán, mindenhez van bétás driver... (via, realtek cuccok, ati)
Ami érdekes, hogy szépen megyeget a gagyi 350-es codegen táppal, 9800xt-vel...
m -
joshua7
veterán
Sajna csak ez a 3 lap kapható Sulineten belül...
Én se tudok dönteni, de az Asus felé húzok.
Az mégiscsak Asus. :) -
HERR Z
veterán
Na kicsit utánanéztem a dolgoknak, s láttam hogy ez a k8VT800 a létező legcsupaszabb alaplap:(( Az ASUS K8V/GD sem sokal jobb, viszont a k8n pro már megfelelő lenne számomra -kell firewire- csak az meg lassú.......
Nem tudjátok hogy máshol lehet-e kapni S754-es lapot sulinetben mert a procit meg nem éri meg megvenni sulinetben mert irreálisan drága...................... -
HERR Z
veterán
Érdekelne az a Gigabyte alaplap, mivel én is felfigyeltem erre az árlistára. Pl érdekelne már a a típusa is mivel tudtommal KT800-as alaplap k8vnxp néven fut gigabytenál......
És amit vettél lap akkor az az ami a Proh. tesztben is volt ugyanazzal a felszereltséggel 28ezerért??????? -
mute-42
csendes tag
Megvettem... Giga lett belőle, sima K8VT800...
Köszi a tanácsokat! -
dzsoni
senior tag
Az kimaradt, hogy most egy Winbond DDR466 cl2.5-ös ram van a gépben, és ezzel jó, de először 2db TwinMOS DDR466 cl2.5-ös ramot próbáltam adni a konfignak, na azokat szépen nem szerette, fagyogatott tőle rendessen, viszont IC7-be 520-on simán futottak minden gond nélkül, szal válogatós az A64 ram területén.
-
dzsoni
senior tag
Húzni nem akarom, lényeg hogy stabil legyen és egye a ramot, amit már sikerült
beszerezni (Hyperx 400, jo fajta idozites...)
Nem a lap fogja szeretni/nem szeretni a ramodat hanem a proci, mivel a prociban van a memóvezérlő. Ha nem jó a ramod a cpu-nak, akkor tökmindegy hogy milyen lapot teszel alá. -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #8 üzenetére
Azért kösz...
A 3 gyártó minőségi rangsora nagy általánosságban felállítható? -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #6 üzenetére
:-<
Nincs nekik Abit, csak Asus, MSI meg Giga... -
mute-42
csendes tag
válasz
Avicularia #4 üzenetére
Ha lesz 250Gb, olyat veszek, ha nem, akkor marad a VIA...
Eddig akkor az Asus az esélyes, Abitjuk asszem nincs...
thx!
[Szerkesztve] -
-
mute-42
csendes tag
Hi!
Létezik, hogy CHS-nél _csak_ sulinetes A64-es procit lehet venni?
Létezik, hogy csak ezek a VIÁs A64-lapjaik vannak::?
Asus K8V/GD
Giga K8VT800
MSI K8T Limited Edition (gondolom FIS2R) + 3200+ combo
Mijaza /GD és jó-e nekem? Guglival látom hogy árulnak ilyen jelölésű lapokat
mindenfelé, de sehol sem írják mi a különbség pl a Deluxe és a /GD között.
Nagyjából átolvasgattam a kapcsolódó témákat meg cikkeket, azt
eldöntöttem hogy a VIA szimpatikusabb mint az NForce, de a márkák
között nem bírok dönteni (melyiket NE vegyem?). Húzni nem akarom,
lényeg hogy stabil legyen és egye a ramot, amit már sikerült
beszerezni (Hyperx 400, jo fajta idozites...)
Olvastam olyasmit hogy utóbbi időben az ASUS lapok minősége nem
az igazi... tényleg? Utolsó Asusom A7V133 volt, soha semmi bajom nem
volt vele...
thx
Norbi
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest