-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #14779 üzenetére
Ááá szerintem a felbontás a gond, vagy nem? Tudok olyat is csinálni ami 1280*1024 csak előtte küldjetek ajándékba egy monitort, ami megy ezen a felbontáson, mert ez a Dell nem hajlandó azon menni! Ja és ha lehet feketét kérnék szépen, mert az a zsánerem
Ezért nem kerülök én fel listára még hosszú hosszú ideigMindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
gyenge47
aktív tag
válasz kriszbon #15273 üzenetére
Szerintem már nagyon nem ad pontos értéket a játékokról ez a benchmark. Nem véletlenül lesz lassan 4 éves. Nyugtasson meg a tudat, h pl gta4et csak azért nem játszom full detailsen mert szeretem ha nagyon durva akció közben sem esik le 35-40 alá az fps még véletlenül sem. Jó ez a kártya, csak még némi drivert kéne ügyeskedni alá.
Megjegyzem, h én gyári driverrel teszteltem, ez se biztos, h jót tett neki...
-
rvn_10
senior tag
válasz kriszbon #15395 üzenetére
Semmi tuning a vgaban az oc az a gyári tuning 725- 750 re van a mag. semmi mas tuning nincs. a memokat nem is merem rajta huzni mert nincs rajta hütés. igy olyan 5000 pont körüli az jó eredmény lenne?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
törölt tag
válasz kriszbon #15712 üzenetére
Pont jónak mondod, hogy ne keseregjen Amióta megjelent az első 4 magos proci, nagyjából azóta köztudott tény, hogy szimplán a cpu magok számának növekedésétől, a vga pontjai nem nőnek tovább, szóval lehetne akár 100 magos proci is bárki gépében, a vga tesztek egyet használnak, a többi meg alszik közben
-
törölt tag
válasz kriszbon #15717 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy most hová akarsz kilyukadni Csak nehogy belekeveredj
Nézd meg mondjuk a listában a 8800GT/9800GT és a 4850 alapórajeles eredményeket. Karcra azonos eredményeket kapnak, Q6600-akkal 12k elejét, E8400-al 12k végét. Ennek ellenére mindenki tudja, hogy játékban a 4850 a 9800GTX+ ellenfele teljesítményben. Ez csak egy példa volt.
A 3dmark06 egy több éves tesztprogram, akkoriban lett megírva, mikor kezdtek jönni a 7900 vs. X1900 csúcskártyák, vagy kicsit talán előbb, és igazából még azoknak a teszteléséhez volt ideális. Most már régen DX10(10.1)-nél járunk, vagyis ha 3dmark06-al tesztelsz, illetve azzal kívánsz kártyákat összehasonlítani, nem is kaphatnál mindig hiteles eredményt, hiszen a kártyának pont azt a képességét vagy képtelen mérni, amire igazán tervezték.
Egyébként láttam én már máshol is, hogy túlontúl a 3dmark eredményekre hagyatkozol. Nekem ez a benyomásom, de ha nem így van javíts ki.Yeti77 mindent tesztet defaulton szoktak futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
milbo
aktív tag
válasz kriszbon #16417 üzenetére
Most neked is le kell írnom külön mert látom nem érted. Nyilván az erősebb proci miatt alakult úgy a helyzet ahogy alakult. Nem vitatta senki hogy én a gyengébb vga-val, csak egy erősebb procival tudtam pici előnyhöz jutni. Ez tény. Én csak azt írtam korábban hogy nem feltétlenül csak az erősebb proci hozta az eredményt. Ezt azért írtam mert a 3dmark elsősorban a vga-t értékeli az összpontszámban, a cpu csak másodlagos. Viszont ha már teszteli akkor persze az is kap pontokat de az jóval kisebb súllyal esik a latba. Látom hogy van kalkulátorod. No egy gyors eredményt nézzünk vele. Kezdésnek azonos pontokkal mert így van támpont.
1000SM2 / 1000SM3 / 1000CPU = 2500
2000SM2 / 1000SM3 / 1000CPU = 3488
1000SM2 / 2000SM3 / 1000CPU = 3488
1000SM2 / 1000SM3 / 2000CPU = 2703Ebből látszik hogy amíg valamelyik SM pontot emeltük, azt elég szépen honorálta a végelszámolásnál. Ha a procit dupláztuk, hát azt meg kevéssel.
Ezért írtam hogy szép hogy nekem jóval erősebb a procim de azt nem igazán honorálta meg a program. Konkrét számokkal kifejezve. Ha megnézed a két képet amit felraktunk nem is sokkal korábban, ki is derül a lényeg.
Neki a vga erősebb SM2-ben 13.5%-al, SM3-ban 8%-al ez összesen durván 11%.
Az én procim meg erősebb 39%-al.
Akkor hogy jönne ki végeredményként az az 1.1% nekem ha a procit egyen rangú félként kezelné a program. Itt látszik jól hogy igazolódnak a fenti eredmények. A procit nem 33.3%-os súllyal veszi a teszt a végelszámolásnál.
Na ezért írtam hogy nem feltétlen csak a procin múlt az a szúnyog pukkantásnyi előnyöm. Amit szerintem simán le fog dolgozni mert már lelki szemeimmel látom hogy a vízhűtés rendszerébe folyékony nitrogént tölt. Csak azért is alapon. -
milbo
aktív tag
válasz kriszbon #16424 üzenetére
Az ő kártyája erősebb ez tény. A jelenlegi állapotában. Ha visszaállítaná a gyári állapotra ahogy az enyém is van, kíváncsi lennék az SM pontjaira. Azt is kiszámoltam hogy mennyi lenne ha cserélnénk procit. Nem voltam meglepve pontosan az előző számolgatások miatt. Ha összejön, akkor én nem megelőzni akarom SM pontokban mert az valszeg nem fog menni. Az a szöveg viszont hogy "az enyém nyomába sem ér" kicsit felizgatott. Az a 11% nem olyan vészes hátrány, ebből kellene kicsit faragni. Akkor én is írhatom minden második hsz-be hogy ilyen brutál meg olyan brutál. Ja, és ha nekem már szaggatni fog a játék, neki is bizony hasonló lesz a helyzet. Szóval ott majd mind a ketten b...hatjuk az SM pontjainkat.
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz kriszbon #16861 üzenetére
Köszönöm kolléga kicsit nyugisabb lettem Ezt a részt amit linkeltél valahogy nem találtam de sebaj THNX Proci az gondolom nem nagyon számít ezeknél vagy igen? Gondolkozok még GTX 280as kártyán is, csak ugy árban az fentebb van..
Köszönöm akkor full alapon ezek szerint ennyi az annyi.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
hito
nagyúr
válasz kriszbon #16979 üzenetére
Esetleg cseréljek drivert? De elvileg a legújabbat töltöttem le hozzá...teljesen tanácstalan vagyok és még csak nem is értek hozzá. Összeraktam egy viszonylag (számomra) jó konfigot és nem akarja tenni a dolgát.
Ezek alapján (screenshot-ok) a hardveres hibát kizárhatjuk?Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
válasz kriszbon #17011 üzenetére
SZVSZ játékok is elég gyengén mennek...Pl. Tomb Raider Underworld 1360*768-on viszonylag magas beállításokkal 2x-es élsimítással megy jól. De ha emelem a felbontást, vagy nyomok rá még egy kis élsimítást akkor már kifekszik.
Nem kéne neki ennyitől. Ilyen beállításokkal egy sima 3870 is megbírkózik, x2-nek fullHD-ben is vinni kéne szerintem. Resident 5-nél dettó ugyanez. Egy-két játék megy szépen, az a baj hogy nincs viszonyítási alapoon, hogy egyes játékoknál kb. milyen beállításokkal kéne még mennie. De érzésem szerint ez kevés. Ezért is kezdtem el nézegetni tesztekkel és lám kibukott.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Laraxior
titán
válasz kriszbon #17007 üzenetére
hát ennyire tényleg nem húzza le
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
azoli09
tag
válasz kriszbon #17030 üzenetére
Nem csak mindenki leszolja a lapomat mert asrock és nem gigabyte meg asus enyi tudod ennyi túnigal is töbet tud mint amiket emlitetem mert nekem a tudás az elsödleges szempont nem a tuning .
hito a procid milyen?
kriszbon igen megy annyit sőt megy 3.8 is csak ott már 1.35v kel a procinak de 3.5 csak 1.30v kel neki ,de sajnos nincs látványos fejlödés a vga pontok terén a proci az oké[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz kriszbon #17027 üzenetére
hagyjuk ezt a calculatort....nem ér semmit..
4900pötty ok. csakhogy nem mindegy hogy te kétmagosra kapsz 4900 pöttyöt ami sokkal jobban kifogja hajtani a VGA-t magasabb órajelen mint kapsz egy szinte alapórajeles quadra ennyit....ennyit a calculatorról"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #17030 üzenetére
hito: Már nem fért bele az időmbe, hogy kipróbáltad e új op. rendszerrel a cuccot, meg a többi dolgot amit írtam?
Mod: Laraxior Tudom, de jól mutat[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
hito
nagyúr
válasz kriszbon #17035 üzenetére
Mindent kipróbáltam amit írtál + volt egy-két tipp másik topicból is, azokat szintén. Nuku eredmény. Most jön a nagy vista-teszt, utána kirúgom a deszkát. Amúgy is jön holnap postával nekem egy Asus P5Q katt777 kollegától
Nekem Asus egyébként is szimpibb mint csigabájt!
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
pszichiater
senior tag
válasz kriszbon #17123 üzenetére
Valószínű, hogy a monitor gyári install lemezét ( ami 2002-es ) nem tudod
ráerőszakolni a Win7-re. Magyarul a régi monitort nem tudud összehozni
egy jóval "korszerűbb" op rendszerrel.Esetleg a biosban a plug&play be
van kapcsolva?"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra 8Gb dobozos Jegelve Laca25-nek!
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest