-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
válasz infectedmann #200 üzenetére
Láma vagyok az ilyenekhez ezért megkérdem, hogy a procit hogyan is kell pontosan húzni?
Itt rengeteg olyan topicot találsz ahol segíthetnek neked:[link]
P.S.:
Az OK hogy nem húztad a procit, de a VGA-t sem?
Milyenek az alapórajelei ennek a karinak?
Amúgy erről van szó:[link]?
1280x1024-ben csináltad a tesztet?primus inter pares
-
Rover623
félisten
Hozzáteszem, kívülállóként szemlélve a dolgot, nem értem, hogy mennyivel nyűgösebb beírni azt, hogy X1950XTX, mint azt, hogy 7900GTX. Csak 1el több karakter.
Ezek alapján nem kívülálló vagy, hanem ''hozzánemértő''...
Nem az én hibám hogy a PH!-s közösségben nincs egy olyan ember aki legalább annyira ismeri az ATI kártyákat mint én az NVIDIA-kat és van legalább ennyire lelkes...primus inter pares
-
Rover623
félisten
3DMark06 score = 5/(3.4/VGA score+0,3/CPU score)
Ahol:
VGA score = 1,5*SM2 score ha a kártya nem tud SM3.0-át, és
VGA score = (SM2 score + SM3 score) ha tud SM3.0-át...
SM2 score = 60 * (SM2 GT1 fps + SM2 GT2 fps)
SM3 score = 100 * (SM3 GT1 fps + SM3 GT2 fps)
CPU score = 2500 * Sqrt (CPU1 fps * CPU2 fps)
A CPU tesztek maximum 2fps sebességgel mehetnek, tehát max. 5000 pöttyöt kaphat egy CPU.
Mint a pontszámító képletből látszik, a nagy CPU teljesítmény csak erős VGA esetén tud ''segíteni''...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz infectedmann #256 üzenetére
Mivel úgy látom write-only üzemmódban vagy, még egyszer:[link]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
Igen érdekes...
Szépen megkomponált screenshot az már biztos: a 3DMark fejlécében nagyon szépen van elhelyezve a ''Kingpin'' felirat...
[link]
18.-19. oldal: többször leírják hogy 2fps-ben van korlátozva mindkét CPU teszt...valamint alapvetően 2 procira van kidolgozva...tehát a 4 mag miatt sem ''indokolt'' az 5000-nél nagyobb CPU score...
Ha pedig nem kozmetikázta a képet/eredményt, akkor a Futuremark bunkó módon elhallgat dolgokat...vagy pedig ők sem tudják hogy műxik a progi, mert esetleg nem is ők csinálták csak vették az engine-t valakiktől...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Nem kifejezetten...
[link]
Ennek egyik oka hogy nem húztad a procidat, pedig a 3DMark06-ban az keményen beleszámít.
Tehát vagy minden legyen alapon, vagy minden húzva...ebben a két esetben tudod jobban elhelyezni/értékelni az eredményedet a többiekéhez képest...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Nem kell bocsánatot kérned...
Csak a magyar nyelv bevett értelmezése szerint az hogy ''remelem most fonn leszek a listan'', azt jelenti hogy valamikor régebben nem kerültél fel, valamilyen nem részletezett okból...
Mivel én kezelem a listát, kvázi engem vádoltál hogy lehagytalak vagy szándékosan nem tettelek fel...ha sértődősebb vagy paranoiásabb vagyok még csúnyákat is mondhattam volna...
Tehát ha tisztában voltál azzal hogy szerepelsz a listán, a helyes, szabatos megfogalmazás ez lett volna: ''remélem most feljebb/fentebb/föntebb leszek a listán''.
P.S.:
Ha nem vagy magyar anyanyelvű, az sem mentség...max. enyhítő körülmény...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Dr. Romano #443 üzenetére
Alapórajeles eredmények is kellenek...és annak jó...
Feltéve hogy 1280x1024-ben született...
Mert különben csak kb. 810 pontnak felel meg, az pedig kicsit soványka a konfighoz képest...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Dr. Romano #448 üzenetére
Nem kell...meg van ''véve''...
Már csak azt áruld el: AGP vagy PCI-e...mert ugye nálad lehet bármelyik..
[Szerkesztve]primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Dr. Romano #451 üzenetére
Csinálj 3DMark05-öt is...alapon, de aztán húzhatod is..
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Dr. Romano #480 üzenetére
Olyan ikon sajnos nincsen amivel pontosan ki tudnám fejezni az érzelmeimet egy ilyen esetben...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz jodamester #484 üzenetére
NVIDIA driverben hol van ilyen hogy ''color quality...medium...16 bit''...
Egyébként mindenki olyan beállításban tesztel amiben akar...aki kézifékkel akar gyorsasági versenyt nyerni, annak úgy kell...
Ami fontos: a 3DMark-ban nem buzerálunk semmit!primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz jodamester #486 üzenetére
Kár, hogy nincs valami megállapodás, mer így manipulálhatók az eredmények. Ha nem is több száz ponttal, de 20-50 pontokkal biztosan.
Akár az oprendszeren is lehet ilyen mértékben fésülni...de BIOS beállításokkal is lehet ennyit ''manipulálni''...
Vagy azokra is akarsz kötni vmi ''megállapodást''...?
Van amit érdemes/kell szabályozni és van amit nem...így alakult ki...
[link]...ezzel aztán nem fox pontszámot befolyásolni...
Erre akart utalni az NVIDA is, amikor a teljesítményt és képminőséget valóban befolyásoló beállításokat másik menüpontba rakta...alatta...
-
Rover623
félisten
válasz jodamester #489 üzenetére
A ''high quality'' vs. ''high performance'' rendben van...a pontszámnövekedés ugyan kicsit több mint szokott lenni, de ez sok mindentől függ...
Az utolsó két tesztben a 9 pontos különbséget viszont remélem nem akarod a 32 bit vs. 16 bit ''javára'' írni...
Ugye te sem hiszed hogy 0.1%-os növekedést okozna az hogy a felére veszed a színmélységet egy tesztben...tehát kvázi megfelezed a mozgatni kívánt memóriszeletek méretét...
Mint ahogy próbáltam rámutatni: azzal az opcióval egyetlen dolgot befolyásolsz csak, mégpedig a desktopod színmélységét...a 3DMark-okhoz semmi köze...azt a benchmarkok állítják be maguknak...ezért kértem hogy ne buzerálja senki a 3DMark-ok beállításait...
P.S.:
A karid egyébként melyik verzió a Galaxy 7900GS-ek közül?
Úgy tippelem hogy Zalmanos, 540/1500MHz-es alapórajellel...
-
Rover623
félisten
minden alapon kivéve vga: 408mhz/501mhz
Dehát annak a karinak 400/1000MHz az alapórajele...mire volt jó a +8/+2MHz emelés...?
Egyébként elég gyenge eredmény...
P.S.:
Gyanítom hogy az 501 vs 500 nem is emelés, csak mérési/beállítási hiba...de lehet hogy a +8MHz is...ezért az alapórajelesek közé teszem...
-
Rover623
félisten
válasz Motion_Blur #565 üzenetére
Vagy a táp...esetleg a procc. antituning darab...
syn7h37ic: erre mondják hogy ''megerősítetted a pozicíódat''...
-
Rover623
félisten
válasz #96302336 #596 üzenetére
Nos...akkor nem 1275MHz volt a shader, hanem jóval több...
A core frekijének emelésével a shadereké is ''mászik''...tehát 500MHz-es core freki esetén 1275MHz (illetve valszeg 1296, mert 1188-1242-1296-1350-stb. a lehetséges lépcsők) volt a shader freki, de mivel 660MHz-re húztad a core-t, a shaderek frekije is vmilyen arányban nőtt...
Egyébként az ATItool jól mutat...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest