Hirdetés
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen monitort vegyek?
- Micro Four Thirds
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Most tényleg nem akarok bunkó lenni de van értelme teszteket prezentálni ebbe a topikba? Ha félévente van frissítve akkor inkább hanyagolom a tesztelgetést annyira azért nem fontos.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Mivel már elég hideg van készítettem egy kis tesztet igaz ezzel a videókártyával már van egy korábbi eredményem és bizony anno XP alatt a memória ment 950Mhz(effektív 1900Mhz)-en is. Talán a Win7 64bit miatt vagy csak egyszerűen újra kellene pasztázni a vizesblokkot az idő múlásával(2 év).
A videókártya egy Club3D 8800GTS 320Mb
A vga órajelek: GPU 702Mhz, Mem 936Mhz, Shader 1620Mhz
A cpu 3700Mhz-en ment, szerintem azért mutat a 3DMark 3500-at mert nem a biosban emeltem a szorzót hanem az Asrock OC Tuner-el.
A hűtés H2O.Ha lesz időtök dobjátok be a listába. THX!
-
Joshi
titán
válasz
Oliverda #17517 üzenetére
Minőségre talán a 3DMark06 lett a legjobb ez meg is látszik , a Vantage-ot összecsapták ráadásul nem fut XP-én ami 1 évvel ezelőtt még elég nagy probléma volt mert így sokan nem is tudták kipróbálni. Állítólag az új FutureMark program már igényesebb lesz, én mindenesetre kíváncsian várom. Ne érts félre de nekem semmi bajom a 06-al sőt szerintem az eddigi legjobb tesztprogi.
-
Joshi
titán
válasz
Oliverda #17504 üzenetére
Az új 3DMark már DX11-es lesz amit a 06 nem tud tesztelni tehát ebből adódóan sok értelme nem lesz a 06-nak. Oké hogy megközelítőleg jó mérce ez is de a jövőre nézve nem hinném. Ja hogy csak döntögetni a rekordokat? Hát azt is lehet, de én pl ez alapján cserélek konfigot(nem túl gyakran
) és nézem meg hogy melyik hardver mennyire húzható még extrém körülmények között is.
Más: látom vita kezd kialakulni az adatbázis kezelését illetően, anno nekem is átfutott a gondolat a fejemben hogy esetleg csinálhatnám én is de nem volt bátorságom pont azért mert ma ráérek de holnap vagy holnapután nem. Na ilyenkor kezdődnek a gondok ahogy most is, én ezt úgy csinálnám hogy heti lebontásba mindig más töltené fel az adatokat. Mondjuk a 48. héten Zé_Mester a 49. héten tom_tol és így tovább. Ezt lehetne kombinálni úgy, hogy ha netán valakinek közbe jön valami pont azon a héten amikor ő lenne soros akkor egyszerűen elcserélik a heteket egymás között. Ez azért lenne célszerűbb, mert így egy ember havonta csak 1 hetet foglalkozik a témával ami azért elviselhetőbb.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Akkor meg is van a hunyó!!!
CPU teljesen rendben van a maga 4600-as pontszámával 3Ghz-en.
A probléma a VGA-ban keresendő pontosabban a CF-ben szerintem, nagyon nagy probléma van a driver terén az egyszer biztos.
Itt egy gyengébb konfig alaperedménye amiből tisztán látszik hogy a VGA-ban kell keresni a megoldást és nem alaplapot cserélni.Ha esetleg az alaplap miatt nem működik rendesen a CF, akkor meg utána kell kérdezni a megfelelő alaplapos topikban.
ui.: mivel az ATI kártyáknak van egy 2D és egy 3D üzemmódja így nem csodálkoznék ha egyszerűen nem kapcsol fel 3D üzemmódba a kártya. Ezt úgy tudod leellenőrizni hogy terhelés alatt monitorozod az órajeleket mondjuk Everest-el.
-
Joshi
titán
Ne hülyéskedj, Boombasticc-nak a 939-es X2 4200-as konfigja is hozott 7900 pontot igaz hogy egy 48xx-as ATI-val, de a te Q6600-ad legyen az egy P35-ös lapban is simán hozni kellene.
Mondjuk részeredményeket nem írtál (cpu, SM2.0 és HDR/SM3.0), mert ha a cpu pontszám kb jónak mondható, akkor lehet hogy az Catalyst CrossFire keverhet be de rendesen. -
Joshi
titán
válasz
DiamondBack #16955 üzenetére
Az eredményed teljesen reális, a proci sajnos nagyon gyenge egy ATI 4xxx-es kártyához és még ehez hozzájön a régi chipsetes alaplap akkor már nem is olyan rossz eredmény.
-
Joshi
titán
válasz
JoolsNOS #16950 üzenetére
X4 810 CPU 3DMark06 pontszámok Alapon ~3600 pts, 3Ghz-en ~4200 pts.
Hogy legyen összehasonlítási alapod mondjuk egy X4 940-el, akkor nézz körül a 3DMark06 toplistában.
-
Joshi
titán
Első körbe futtassatok le egy CPU tesztet mondjuk a Prime95-el hogy tényleg dolgozik mind a 4 mag és közbe nézzétek a feladatkezelő Teljesítmény ablakot:
Ha minden ok akkor nézzétek meg hogy a proci hozza azt a teljesítményt amit kellene. Ezt az Everest valamelyik CPU tesztjével tudjátok megnézni:
Végül és szerintem itt lesz a gond, nézzétek meg a GPU-Z-ben hogy a PCI-E foglalat hányszoroson van, mert gyanítom hogy ott lesz a gond:
Ha minden rendben van akkor valami nagyon visszafogja a rendszereteket(vírusírtó stb).
-
Joshi
titán
válasz
Gaboo007 #16826 üzenetére
Nem azt mondom hogy a Vendetta 2 gagyi hűtő lenne, hanem ha többszázezret költesz egy gépre, akkor nem igaz hogy nincs 70-80k egy normális vízhűtésre ami ráadásul jó minden konfighoz a későbbiekben ráadásul halkabb is. Egyedül a vga blokkot kell cserélni ha kártyacsere van mert azok csak az adott típusra jók. A 3DMarkozás meg nem a stabil órajelekről és hőmérsékletekről szól hanem a maximumokról, elérni a lehető legjobb helyezést a kategórián belül. Persze vannak nagyon szép és hatékony léghűtéses rendszerek is, nézzetek körül a pc-style.hu oldalon és csorogjon a nyálatok.
-
Joshi
titán
válasz
Gaboo007 #16821 üzenetére
Én ezt soha nem értettem meg.
Nézd meg a konfigomat, van egy csóri vga-m, de a hűtésre nem sajnáltam soha a pénzt. Inkább legyen gyengébb holmim mint léggel hűtsek habár most is van egy Thermalright Ultra-120 Extreme Black Edition hűtő itthon ami azért nem gyenge(egyébként eladó).
-
Joshi
titán
Akkor most megsemmisültek a régebbi eredmények?
-
Joshi
titán
válasz
robotjatek #16569 üzenetére
Nagyon durva az a ~4.3Ghz és csak ~1.35V-on!?
Nagyon kemény, ez elég ritka azt ugye tudod?
-
Joshi
titán
válasz
Deviance #11764 üzenetére
Itt kellene érdeklődnöd, ide csak 3DMark06 eredményeket és azzal kapcsolatos dolgokat. Sorry.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #11762 üzenetére
Nem lettem meggyőzve.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #11752 üzenetére
Egyetlen játékot tudtál felhozni példaként az is konzol átirat és egyszerűen szólva is egy hányadék...
Többi privibe.
-
Joshi
titán
Hoppá, ezt benéztem nem is Q6600-ad van az sata??-nak van
sata??:miért, te a 3DMarkhoz válogatod össze a konfigodat? Nem a játékokhoz, aztán a későbbiekben megnézed mit tudsz a vasból kihozni?
Egy kis példa:
Nézd meg az átlag fps-ket egy 2magos & 4magos eredménynél.Bagira01 most tényleg nem okoskodni akarok, de én még nem találkoztam igazán 4magot támogató játékkal és ez nálam azt jelenti, hogy mind a 4mag 100%-an ki van hajtva játék alatt.
A jövőről meg csak annyit, hogy ha tudná bármelyikünk akkor valószínű hogy most nem itt társalognánk egymással.
-
Joshi
titán
válasz
Bagira01 #11740 üzenetére
"...tartottam vna meg a jó kis gtx260-am."
Én azt nem értem hogy miért kell lecserélni egy meglévő kártyát egy gyengébbre, hogy fél év múlva újra lecseréld?
Inkább a Q6600-ad cserélted volna le egy E8500-ra amit felránthattál volna ~4Ghz-re ember, ja és még hűvösebb is lett volna a házon belül. -
Joshi
titán
Ami viszont az eredmények feltöltését illeti én nem fogadnám el az olyan eredményeket ahol nem szerepel a Results Detail ablak ahol látni a tesztek átlag fps-ét.
-
Joshi
titán
Végig néztem a Phenom X4-es eredményeket és teljesen reálisnak tűnik a 3Ghz feletti órajellel a 4-5000-es pontszám. Ami a Q9300-at illeti nem meglepő az aránylag alacsony pontszám, hiszen ha jobban megnézitek a 15k eredményeket 3,5-4 Ghz-es órajelű Intelekkel érték el.
Majd tavasszal fognak nagyot nézni az Intel tulajok az új 45nm-es Phenomokra.
-
Joshi
titán
Nézd meg a korábbi tesztemen milyen memória írás-olvasás eredményeim lettek 945Mhz-es mem órajelen, ez is nagyban beleszámíthat a végeredménybe.
-
Joshi
titán
válasz
Deviance #11678 üzenetére
Amit tapasztalatból tudok(AMD) az az, hogy sokkal többet számít a memória órajele mint az időzítése ha írás-olvasás sebességről beszélünk.
Próbáld úgy húzni a procit hogy a memóriákból a maximumot kihozd órajel szempontjából. Ha Corsair memóid vannak(800 cl4) akkor azoknak simán menniük kell 900-950Mhz-en. Intelnél nem tudom mik a CPU-MEM ösztók szorzók és azt sem tudom hogy a lapod mit enged, de szerintem nincs lehetetlen.
Ami még feltűnt nálad az a CPU-Z memóriánál a DC Mode: Symmetric.
Ez nálam nem él és azt sem tudom hogy mi akar lenni.
Aztán lassan befejezem az offot.
-
-
Joshi
titán
válasz
KaiotEch #11574 üzenetére
A 2400 Pro sajnos egy nagyon belépő szintű vga volt, ettől ne várj semmit. Mielőtt vga-t veszel keress teszteket hogy mit tud a kiszemelt kártya.
ATI Radeon HD2400 Pro teszt -
Joshi
titán
válasz
kommunism #8339 üzenetére
Itt megtalálod a választ: 3DMark eredmények listája
-
-
Joshi
titán
válasz
gerlaip #8303 üzenetére
Összességében tényleg jó kártya a 9600GT, de amennyibe kerül annyiért már 8800GT-t lehet venni.
ipon: Galaxy 8800GT 512Mb -
Joshi
titán
válasz
arnahein #8242 üzenetére
Ha valóban 4632Mhz-en járt az E4600-as procid, akkor viszont kevés az a 3000 pont.
Nézd meg ezt az eredményt(nem az enyém) [link], igaz nem egy kategória a két proci, de akkor is.Amúgy az E4xxx-es procik 3.2-3.4Ghz-en hoznak ~3000pontot. A te procid biztosan nem ment 4.6Ghz-en, ott valami nem stimmel.
-
Joshi
titán
Töltsd le innen a 171.16-os legújabb drivert és tartsd be Cayman utasításait.
-
Joshi
titán
Gondolom Xp SP2 van fent és minden alapon és az összes driver telepítve van(chipset, vga stb).
Ha látszólag minden rendben van, akkor gyere át az A64 X2-esek klubjába ott segítenek.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #6361 üzenetére
Te hogy látod, volt értelme a váltásnak?
-
-
Joshi
titán
válasz
diablo1984 #5903 üzenetére
1280x1024 azért nem lehet, mert a monitorod natív felbontása 1440x900 ráadásul 16:10-es képaránnyal, 4:3-as képarány csak 1152x864 pixelre jön ki.
Ilyen egyszerű.
-
-
Joshi
titán
válasz
Ikaroseye #5899 üzenetére
3DMark teszteknél eleve halálra van ítélve az AMD konfig, ráadásul sikerült a lehető leggyengébb alaplapot alátenni.
A 4Gb memóriának egyenlőre semmi értelme főleg ilyen konfigban.
Ha esetleg valamit lecserélsz azt a lehető legolcsóbban szerezd be, mert lassan olyan magas lesz a költségvetésed hogy simán vehettél volna egy Q6600-os konfigot.
-
-
Joshi
titán
Remélem nem kerültek a G80-as GTS-ek a kukába mert még egyenlőre nincsenek prezentálva.
-
Joshi
titán
Ehez a cucchoz sűrgősen vegyél egy a konfighoz illő vga-t.
ui.: még az 1950xt-ém is több pontot(6421 pont) ért el egy AMD procival.
-
Joshi
titán
Természetesen kell a gyorsabb proci minden felbontáshoz(pl. crysis), mert mint mondottam az AMD procik gyenge teljesítményt mutatnak főleg 3Ghz alatt.
Az én 3800-am is 2700Mhz-en ment, de a mostani 5000+ BE 3,2Ghz-en érezhetően gyorsabb minden tekintetben.
Újonan csak 3800 és 4200-as 939-es procit kapsz, azt is azért mert ideiglenesen újraindították a gyártásukat viszont ezekkel nem leszel kisegítve. Használtat kapsz, de semmi garancia nem lesz rá, hogy magasabb órajelen fog üzemelni nálad. -
Joshi
titán
Nekem is X2 3800+-om volt, de még a 8800GTS is kívánja a gyorsabb procit. Én vettem egy X2 5000+ BE-t, de ahogy látom neked 939-es rendszered van amibe nincsenek ilyen magas órajelű procik.
Ha viszont lapot is cserélsz eszedbe ne jusson AMD-t venni mert már egy E4500-as core2 is halálra veri a legerősebb AMD procit is.
-
Joshi
titán
Kipréseltem a gépemből az utolsó csepp teljesítményt is.
Talán egy tuningosabb alaplappal még menne a proci 3,4Ghz-et, de a jelenlegivel a 3,3Ghz is csoda. A vga kitett magáért, nagyon jó kis darab.
Íme az eredmény: 11004 pont
Légyszi Rover623 módosítsd az új értékekre az eredményemet.THX!
-
Joshi
titán
Az új eredményem az új órajelekkel: 10765 pont
Légyszi Rover623 módosítsd az új értékekre az eredményemetTHX!
ui.: a Shader órajel az tényleg 54Mhz-es léptekkel állítható, de a GPU még nem tiszta.
-
Joshi
titán
válasz
Rover623 #5176 üzenetére
Ha te nem válaszolsz hát válaszol más.
-
-
Joshi
titán
Tuningeredményem: 10586 pont
A videókari egy Club3D 8800GTS 320Mb(sima) és a 169.21-es drivert használtam vízhűtéssel.
Légyszi Rover623 rakj fel a listára.THX!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Synology NAS
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Drón topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Gray Használt, újszerű állapotban 12/512 GB Alza
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest