Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolesz8881
tag
És egy alapórajeles! [link]
-
zsolesz8881
tag
Egy Msi 8800GTS eredmény! [link]@640 @2060-on 7x490-en járatott core2-es E6300-as!
-
Szabi2121
tag
Hali
Nekem 5714 pont jött össze alapon.
Asus P5B
Sapphire X1900XT
E6400 4MB L2
1GB Corsair 667MHZ
460W Chieftec
Gáz??
Mi lehet a baj? -
Drang
tag
hello mindenki,
itt egy huzott eredmeny egy Evga 8800 GTS el:[link]
hat igen, ennyit tud csak egy jo oreg 939 es X2 es csatalo
talan, ha megjon az uj huto, akkor betrappol a 10K-s klubba, de nem sok eselyt adok neki, hogy oszinte legyek
(de ez legalabb a sajat gepem es nem pc-shop muhelyebol kuldozgetek be eredmenyeket)
-
-
#gab_
őstag
12.687 pont
[link]
P5w64 WS pro / E6600@3.8Ghz / 2GB team 846mhz CL4 / 8800GTX@ 648/2100 shader 1566mhz stock cooler
FW97.92
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Hali!
MIért van az ,ha komlyabbanm eghuzom a CPU-t akkor lefut minden test kivéve az SM 3.0 mert valami hülye hibával kidob? valamit nem talált a progi?! LEhet ezt valamivel orvosolni?
Már egész szép cpu score össze jött : 3565 -
feka007
veterán
válasz
Rover623 #672 üzenetére
Hát én nem értelek.Neked az volt a bajod, hogy nem küldtem shotot, utána meg Te kezded el, hogy más ezzel a géppel ennyivel kevesebbet kap
Persze te alap eredményeket hozol fel (mosmár rájöttem
), én meg ugye húzottról beszltem, ezért kérdeztem rá, hogy neki is 3200/800 és 621/2000 a gép
Szerinted ebből kellett volna rájönnöm, hogy alapórajeles eredményekről beszélsz?
Mert te tudtad, hogy arról van szó, de sajnos én nem arról beszéltem, így esetleg odafirkanthattad volna
Úgyhogy nem biztos, hogy én voltam a hülye
Most muszáj egyből lebaszni, ha vmit félreért az ember?!
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
ROBERTOH #678 üzenetére
Ha nem lenne hardveres akadálya, RivaTuner-rel lehetne aktíválni +4 pipe-ot (20+4), és maszkolni kell 79GT-re, hogy annak a driverét tudja használni.
Először 630-ig ment Neki a GPU, aztán hirtelen talált még valahol +50MHz-et, de nem osztotta meg velünk, hogy hogyan. Van ilyen/7900GS topic [link] /
Ha Rover szerint másként van, majd kijavít
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Rover623: lehetne egy kérdésem? Nézegettem a 3dmark2006-os ranglistát, és szemet szúrt az első helyezett videókártyája, pontosabban amit a 3dmark neki kiírt... másnak is van ugyanolyan videókártyája (pl. BioNiCMaN vagy zolynet), és másoknál 7900GS-t írt ki...ezt most nem értem, esetleg csak én vagyok láma?
-
Rover623
félisten
Ember!
Te normális vagy?
A fecó srác ALAPÓRAJELES eredményt közölt...erre te - az idézett mondatoddal - szintén az ALAPÓRAJELES eredményről beszéltél.
Itt léptem be én, és gyurczy SZINTÉN ALAPÓRAJELES eredményét vetettem fel, MERT NEKI IS E6400+GTX kombója van.
Erre megkérdezed hogy neki is 3200/800 meg mit tudom én milyen VGA órajelei vannak?
Hát nem!
MERT VÉGIG ALAPÓRAJELES EREDMÉNYEKRŐL BESZÉLTÜNK....
Ezek után meg vádaskodsz...? -
feka007
veterán
válasz
Rover623 #670 üzenetére
Nekem annyi
Vagy nemhiszed?
11602 pont vol előző eredményem, láthattad is
most véletlenül kaptam rá + 30-at, mert a cpu jobban szerepelt
De ha nemhiszed, akkor a következő eredményemet fel se kell rakni
Igen, olyan:800-as ram, e6400, 8800gtx, minden alapon ugyanannyit kaptam
[Szerkesztve] -
-
feka007
veterán
válasz
Rover623 #666 üzenetére
Én nem csalok
Max. béna vok, és nemtom, h kell megnézni, hogy ne csak link legyen
Amúgy annyit javítsál, hogy 97.92-vel járattam. Ja, és megnéztem, minden órajel jó amit odaírtál, 621/2000-en jár, 3200 a proci is, semmit nem változtattam, láthatod.(azért nem 625, mert riva ilyen lépésekben képes emelni.)
Amúgy nemtom, hogy gyurczynak miért 400 ponttal kevesebb, mert sok oka lehet.Én pl. mindent legjobb teljesítményre állítottam, így egy 50 ponttal is jobb. Mellesleg gyurczynak is 3200/800; 621/2000?
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
válasz
feco$rac #658 üzenetére
Nekem is pontosan olyan a gépem mint neked (legalábbis ami a specifikációkat illeti, alaplap nem számottevő
), és ugyanannyi pontot adott alapórajelekkel mint neked is (cpu, vga).
A CPU-dat azért lenne érdemes húzni, mert nem hajtja ki alapon (ha húzod, megfigyelheted, hogy arányosan növexik a HDR/SM3.0 és SM2.0 score, nemcsak a cpu).Nálam 3200MHz-es (400 FSB, alapfesz.) E6400-zal elég rendesen emelkedtek ezek az értékek.
A kari órajeleit nem muszáj húzni, max. a teszt erejéig, a több pontért
[Szerkesztve] -
-
HZSolti
tag
Hi,
egy kis update:
[link]
97.92 driver
bocsi Robertohgyerünk, ess neki a tuningnak
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
válasz
feco$rac #657 üzenetére
Nekem például a 3dmark06 alapon 500ponttal (
) kevesebbet kaptam mint mot igy tuningolva !!!!
1.CPU - t tuningold
2.VGA - t tuningold (gpu fek, mem frek , shader frek asszem nem vagyok jártas a shader clockban)
3. és a többit ih ha lehet
És azt te dötöd el higy tuningolsz e de szerintem van értelme nagyon ias pl a Gothic 3 mal játszoll!!!(1600x1200 plusz mindem fullos szerintem hogy folllyon azért kell egy kicsi tuning !!!) -
feco$rac
csendes tag
válasz
Rover623 #650 üzenetére
Te meg azt mondod, hogy erős ez a pont. lol
Egyik ''szakértő'' sokallja a másik kevesli.
Nos, én nem vágom ilyen mélységekig a témát, hogy milyen órajel és stb, stb, de azt tudom, hogy a 8800GTX ek közül ez a forgalomban lévő egyik legdrágább változat.
Szal nem tudom, ha ezt ''fikázod'', akkor véleményed szerint melyik az erősebb vagy jobb de most már érdekel.
Várom válaszod. -
Janoci
tag
Sziasztok! Valaki elmondaná nekem, hogy miért ilyen alacsony a pontszámom?
Alaplap: ASUS P5B Deluxe
CPU: Intel Core2Duo E6400 @ 3040MHz
VGA: Leadtek 7950GT 512MB-DDR3 PCI-Express
Memória: 2x1GB APACHER DDR2 800MHz
Eredmény: 5576 Pont -
ABnormal
őstag
m a64 3000+ (1800) , x800pro (475/450) = 1812 pont
m a64 3000+ (2400) , x800pro (495/516) = 2042 pont -
ROBERTOH
őstag
válasz
#96302336 #651 üzenetére
Ezt én is szeretném megtudni!
És azt is, hogy az 1.3.0-ás 3dmark2005-öt is hogy lehet rábírni a ''szoftveres'' eredmény kiírásra... pls valaki! Korábban azt hittem, hogy csak bereggelteknél írhatja ki a progi, de már láttam olyan kimentett képet, hogy nem bereggelt írta ki... -
Muréna
őstag
Ráadásul a Gagyibájt alaplapok régebben kifejezetten az antituningok közé tartoztak. Például a K8N-SLI Pro alaplapon sikerült olyan szupi passzív hűtést fabrikálniuk,hogy sorba hozták vissza! Szegény N-force4 üresjáratban is elérte rajta 74 fokot,ha SLI-ben megküldted hoppá 89 és satu.
Hallod azért ne hasonlitsad össze a K8 as lapot ezekkel!
fejlödött azota a gigabyte már elég sokat. -
törölt tag
Ja. Csak az AIBooster újraindítja a gépet, (p5b-nél legalább is így volt) Míg az Abit microguru on the fly átállítja a frekit/ventiket/feszt. reboot nélkül. Plusz 6 vezérelt ventillátorcsatlakozó, amit kényem-kedvem szerint állíthatok win alól. Plusz szoftverekhez rendelhető különféle ventillátor/CPU/feszültség tuning beállítások, ami automatikusan betöltődik, amint elindítom a hozzárendelt alkalmazást. (pl. nethet, videózáshoz alap freki, legalacsonyabb ventifordulat, játékhoz egy komolyabb tuning, növelt ventillátor fordulat, ami még a hőfoktól is függ) konvertáláshoz megint más beállítás stb stb. ezt nem tudja ai AIBooster. Az Abitnak van a legjobb tuningmegoldása Win alól. Az AutoDrive Csak hétféle különböző freki/venti beállítást lehet használni, amit bármilyen progikhoz hozzá lehet rendelni. ez kombinálva a VGA-s tuningprogikkal verhetetlen párosítás. És ezután kit érdekel, hogy nem a legjobb tuninglap, mert nem megy 8793MHz-et a CPU/alaplap, csak kevesebbet, mert egyszer belövöm a microguru-t, és nincs többé gond a tuninggal. Hab a tortán a többféle skin. Nem mindíg a leggyorsabb a legjobb
A Rolls-Royce sem megy 350km/h sebességgel
Szóval eléggé sz@r az Abit ilyen téren
Nem azért írom, hogy leszóljam az Asus-t, tény, hogy gyors és jó alaplap, nekem nem jött be -
feco$rac
csendes tag
CPU: Intel Core2Duo E6400 2133MHz
VGA: Gainward 8262-BLISS 8800GTX 768MB PCI-Express
Memory: Corsair DDR2 2*1GB 800MHz
Alaplap: ASUS P5B
Eredmény: 9520 Pont -
feka007
veterán
11633
[link]
-
törölt tag
Viszont a sima P5b-hez, ha jó tuninot is szeretnél akkor ajánlott a vmod.
A Gigabyte pedig már okult a hibából, és jó minőségű holmikat gyárt. (főleg, hogy most már az is Asus) Az NForce széria legnagyobb gondja, pedig a chipset. Az nvidia nem igazán remekel az alaplapi chipsetek terén. Persze gyorsak, ellenben ''kissé'' instablok, túlmelegszenek.
Nagy általánosságban most is azon a véleményen vagyok, hogy ár/teljesítmény terén főleg a középkategóriában jobban jár az ember egy giga S3 lappal, mint egy P5B-vel. Feljebb pedig az Abit AB9QuadGT lehet a befutó, szorosan az Asus Commando-val. Még feljebb már összetettebb a kép, itt már érdemes gondolkodni, hogy tuningot, vagy a felszereltséget részesíti előnyben a vásárló. Felszereltség terén az Abit AB9Pro ár/érték bajnok. Tuningban az Asus P5B Deluxe/wifi. a kettő között meghúzódik a Giga DS3/DS4. A DQ6 szerintem pénzkidobás, és ha tuningra kell, bukta a procifoglalat alatt lévő nemtomminek hűtőborda.
Amúgy izlés dolga, ismerősnek P5B Deluxe lapja van, és abban szépen muzsikál egy E6300-as. Viszont, az én ramjaim képtelenek elindulni 1000MHz fölött abban az alaplapban, akármekkora feszt. is állítottam, és az időzítés állítgatás sem segített. Az egyszerű AB9Pro viszont gond nélkül viszi az 1060MHz-et betonsabilan némi feszemeléssel. Igaz, hogy az Abit nem tud 500FSB-t első nekifutásra, de akkor venni kell egy jobb CPU-t, és máris nagyobb szorzóval esek neki a tuningnak. Az én célom nem a %OC eredmény, hanem a teljesítmény.
400FSB mellett is 3.6 GHz/1000MHz RAM órajel mellett stabil a holmi. (Az alaplapom is tud 470MHz-ig mászni, csökkentett szorzó mellett, nekem ez bőven megfelel.Azért majd, ha megjön a QuadGT, még egyszer megcibálom a cuccaimat, mégi smit tudnak))
Amúgy volt sima P5B alaplapom is, annak a chipset-hűtője egy katasztrófa. Ha nincs légáram körülötte simán megfő alatta a NB. A másik bajom az volt vele, hogy full fapados. Se egy Firewire, nincs RAID a firewire nagynéha használatban van nálam a raid szintén. Azon az áron amibe került kapok egy Giga DS3-t, vagy Abit AB9Pro-t. -
Z.m.Z
aktív tag
válasz
#96302336 #635 üzenetére
DE komolyan gondolom! A P5B-vel érték el a legjobb eredményeket a tesztekben is (pont abban is amire te hivatkozol) és a saját tapasztalataim is ezt mutatják. Ráadásul a Gagyibájt alaplapok régebben kifejezetten az antituningok közé tartoztak. Például a K8N-SLI Pro alaplapon sikerült olyan szupi passzív hűtést fabrikálniuk,hogy sorba hozták vissza! Szegény N-force4 üresjáratban is elérte rajta 74 fokot,ha SLI-ben megküldted hoppá 89 és satu. De minden lapnak van baja az igaz! A legújjabb ASUS sorozatban a PCI-E sín végén lévő rögzítőfül olyan bénára sikerült,hogy egy dupla helyes karit kész élmény kiszedni. Viszont a S3/DS3 lapon ugyan ez profi módon van megoldva. Egyébként az eredmények (FSB) DS4-490 ; DS3-500 ; S3-510 ; P5B Delux-520 ; P5B-530!!!!!! Tök mindegy mennyivel nyersz,a lényeg hogy te vagy az első.
-
AtG
aktív tag
-
törölt tag
Már áplilis elseje lenne?
Ezt te sem gondoltad komolyan. A Giga S3 az egyik legjobb tuninglap. Megnézheted a teszteket is hozzá. Prohardver-tesztek-alaplapok Core2Duo alá. Kétrészes nagyon korrekt cikk. A P5B eléggé fapad, és még drága is a tudásához. A jó Asus, az a Deluxe, és a Commando Vagy az Abit AB9QuadGT.
Ha MSI-t, vagy Asrock-ot írsz, hogy antitunung, azzal egyetértenék némi fenntartással, de a Gigabyite S3/DS3 egy nagyon jól hangolható és kifejezetten tuningbarát széria. [link] -
Nikkel
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy ati kártyákhoz is van olyan 05-06-os 3Dmark táblázat mint az nvidiásokhoz?
-
ROBERTOH
őstag
Rover623: itt van a legutóbbi 3dmark 2005-ös 2006-os megfelelője:
[link]
Tehát minden beállítás ugyanaz. Egy érdekesség: atitool-ba a múltkori beállítást elmentettem, és akkor a Core current clock-hoz 580-at írt, most meg 582-t. Egyébként az utóbbi a jó, mivel mindenhol 582-re lett állítva... -
Z.m.Z
aktív tag
800-as normál ramokkal szerintem nem megy 3400 fölé,talán egy csupasz P5B-ben 1066-os tunigra fejlesztett ramokkal,feljebb lehet vinni. Ugyanis abban a lapban 1066-os rammal,az 510-es fsb-t is el lehet érni és az 7-es szorzón is 3570!! De murénának nem olyan van,hanem GA i965-DS3.Én a múlt héten vágtam egyet haza két pec alatt! Sajnos a BIOS frissítésre nagyon oda kell figyelni nála! Külön engedélyezni kell az írhatóságát,mert a frissítésre mellékelt @BIOS nevü program nem ellenőrzi! Letörli a régit,de már nem tudja felírni az újat. Beforrasztott chipje van úgyhogy annyi.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
evil's boy #616 üzenetére
3Dmark06-ot keretik deffault felbontasban, vagyis 1280x1024-ben hasznalni, mert csak igy lehet osszehasonlitani az eredmenyeket.
-
elfelejtette
veterán
válasz
evil's boy #616 üzenetére
Hali!
Nézd meg magad! Rover623 ezen listáján [link] végignézheted a 7600GT karival 3dmark06-ban elért eredményeket.
Üdv. -
evil's boy
csendes tag
Hali,
uj vagyok es egy szakertoi velemenyre lenne szuksegem
szerintetek egy ilyen geptol:
-intel core2duo E6400 2,13Ghz
-ASUS EN7600 GT
- es 2x512 800mhz
-Asus p5b
megfelelo eredmeny a 3dmark06 ban a 4187 es pont!???
aki ert hozza irjon legyszi,( a gep alapallapotban lett tesztelve) -
-
Tivi32
aktív tag
Megvan a 2000 fölötti pontszám a 3DMark06 - ban:::::::::
[link]
és
http://kepfeltoltes.hu/view/070128/2020_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[link]
és végül de nem utolsó sorban:::::::
http://kepfeltoltes.hu/view/070128/2041_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[link]
És ha valaki kételkedne az eredményben ::::::::
[link]
Lát az ne higgye el!!!!!!!
(hát igyen a számok még mindig ugrálnak az ujjam alatt!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
8800GTX(H2O), E6600(H2O)
cpu-z sajna nem volt kéznél
CPU: 3942MHz
FSB: 438MHz
RAM: 438MHz
VGA driver: 97.92
[link] -
Muréna
őstag
Hali rover !
uj eredmény uj config
E6400: 3120mhz 390FSB 780RAM
7900GT: 700/800 H2O 256MB
eredmény: 6569ponty ! ( huzva)
-
törölt tag
válasz
Rover623 #597 üzenetére
No. megvan a pontos shader órajel. 1620MHz.
Ez úgy jött ki, hogy hiába állítok pl. 1275MHz-et, atz felkerekíti, ill. lekerekíti az 54MHz-es lépték közelebbi értékére.
Tehát a shader órajel így alapállapotban 1296MHz.
Akkor az órajelek a köv. képpen alakulnak.:660/1620/2030 ez a pontos freki érték.
Köszönet a monitoring ötletnek Dermedt kolgának
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest