-
PROHARDVER!
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
Atomic 2.0-rom-ot használ valaki?
Az usb storage működik, de a telót nem látja semmi. (adb, Android Commander...)Miért lehet ez? (nem a rom szidása érdekel....)
-
Laczko25
csendes tag
Amúgy figyeltétek mi került ismét a nagy T kínálatába ZTE-től? ;-)
-
DonPumpino
csendes tag
válasz
kelzsoca #4788 üzenetére
bocsi, csak utána olvastam a kiírásod...
Szóval:
Hahó
Na ezt, hogy kell:
"Gyári rom rootolása, custom recovery felrakása nélkül!"
A helyzet a következő:
lehet, hogy hardveres baja is van, mert bootolásnál a kis zöld droid csak felvillan 2-szer és elsötétül a képernyő. Utána a gyárival működik a vas, de semmi több!!! -
kelzsoca
félisten
-
Laczko25
csendes tag
válasz
Exelsior #4789 üzenetére
Szia!
Azért jó ha van EXT partíció az SD karin mert ha nincs firmware cserével módosított partíciós táblád a telón (kockázatos művelet) akkor gyárilag kb 120Mb tárhelyed van a telefonban.
Én próbáltam több módszerrel is de végül egy formázatlan SD kártyát (amelyen nincs még fájlrendszer) beraktam a telefonba és úgy csináltam egy 512M-es EXT partíciót majd egy 0 mbyte-os swap partíciót. (Tökéletesen elég a beépített 512mb ram ezért szerintem és mások szerint is felesleges swap partíció)
Ezt a zsoca féle SkaTe rom automatikusan használatba is veszi ha clean install-t csinálsz a partíció elkészülte után.
UI: A telefonban a tárhelynél nem látsz majd változást, marad 123mbyte körül viszont a háttérben elkezdi használni a kártyát.
Szerk: lassú voltam :-)
-
joni20
csendes tag
Fent van a SkaTe rom
! Sajnos még mindig nem tudom a facebookot szinkronizálni, pedig feltettem az update is! Valakinek sikerült már?
-
Mr X
veterán
válasz
Exelsior #4789 üzenetére
Itt sem működik máshogy gondolom, szóval:
Kell egy rom, amiben van a2sd támogatás. Kell a kártyára egy ext partíció. Partícionálod a kártyát, aztán feldobod a romot, és automatice oda fog telepíteni, nyersz egy csomó helyet. Terminalból egy a2sd reinstall nem árt, anno blade-en időnként sak ezután kezdte használni az ext partíciót.
-
Exelsior
őstag
Így van nekem is a régi optimus gt540-nek a sebességét neki köszönhettem mert a gyári nem éppen a legjobb volt.
Valaki elmondaná hogy minek kell Ext partíció? Gondolom azért mert kevés a szabad hely a telefonon ami eléggé idegesít már.
Ha igaz valaki segítene leírni mit hogy kell? vagy nézzek nagyon sokat vissza?
Előre is köszönöm.
-
kelzsoca
félisten
válasz
DonPumpino #4784 üzenetére
Szia!
Nem érdemes feladni, itt is jártál már? link
Két megoldás is van a Skate rootolásra:
1. Gyári rom rootolása, custom recovery felrakása nélkül!
2. ZTE Skate Rootolás (custom recovery segítségével) -
Gorky01
tag
Jah értem!
Más:
Használ valaki TorrentTolse Free appot uTorrent remote-hoz? És ha igen tud hozzá adni .torrent fájlokat SD kártyáról? Nekem nem engedi mindig ezt az üzenetet kapom:
"Unable to execute request, please try again!"
Másra egyébként jó meg tudom nézni mi van berakva le is tudom állítani, el is tudom indítani meg minden...
Az app megtalálható Marketen!
-
DonPumpino
csendes tag
Sziasztok
Feladtam.
Gyári rendszert kellett feltennem, mert valami szétzúzta a régit.
Azóta nincs root. 3 napja olvasgatok, próbálkozok, de nem megy.
Budapesti lakhelyű embert keresek aki megcsinálja nekem a gépet!!!!!!!!!!!!! -
Exelsior
őstag
Én is a mini-t akartam de amikor be mentem az üzletbe vásárolni és kipróbáltam rá jöttem hogy a skate jobban való nekem. Jó a mini de az a 3" kijelző már nekem nagyon kicsi. Asszonynak elég de nekem már nem. Hála kelzsoca-nak nagyon gyors a telefon így nem kell azon merengeni hogy a mini gyors ez meg lassú. Tejesen rendben van, és még olcsó is.
-
Mr X
veterán
válasz
Gorky01 #4781 üzenetére
Volt kicsi is, nagy is. Igazából két teljesen más kategória. A Mini erős, de kicsi. A Skate nagy, de gyenguska. Namost ez is, meg az is jó lenne, de annyit nem szánok telefonra.
Várok kicsit, ha találok Skate-et annyiért, amennyiért kihozom T-től a Minit, akkor skate lesz, ha nem, akkor Mini.
-
L4ller
tag
Sziasztok!
Alighanem nekilátok a Ska-T-e ROM készülékre applikálásának
-
Agyzuzo
addikt
Azt hiszem korábban is írta valaki és én is többször belefutottam már ebbe, szóval gondolom leírom a Link2SD-t használóknak az "eltűnő appok" megoldását.
Szóval a probléma lényege, hogy a telefon újraindulása után eltűnnek a kutyába a linkelt app-ok. Nem az összes és nem mindig, teljesen random módon fordul ez elő... Akinél ez van, az a programon belül a settings-ben nyomjon egy Quick reboot-ot, sok esetben megoldja a problémát! Azért is érdekes a dolog, mert amúgy az app-ok igazából nem tűnnek el, ugyanis pl. minden beállításuk megmarad, szóval valahogy a linkeket nem látja a teló...
Forrás: KATT
-
L4ller
tag
válasz
#71155968 #4775 üzenetére
Szia! A Nokia c2-01 típusú telefon nem androidos rendszerrel rendelkező készülék, ez az egyik ok, ami miatt sajnos nem tudnak neked itt segíteni, a másik pedig, ami még nyomósabb, hogy a telefonfüggetlenítés WAREZnek minősül, és mint olyat a fórumokon tiltják.
A szakiktól elnézést a pongyola fogalmazásért
-
Tomszy1
tag
válasz
scyllarus #4732 üzenetére
Aham, értem
Köszi az infókat. Még egy amatőr kérdés, bár omniánál tisztában vagyok a folyamattal itt nem. Tehát ha rootolok és felteszek új romot akkor ugrik a gari. De vissza tudom-e csinálni eredeti állapotra? (winmonál elég volt feltennem a gyári ramot és gari visszaszállt
), van-e itt ilyen? Köszi!
-
Laczko25
csendes tag
válasz
Laczko25 #4766 üzenetére
Megcsináltam Recovery-vel az EXT partíció létrehozását majd 0 swap mert elég az 512.
FAT partícióra feldobtam a SkaTe romot majd clean install a szokásos lépések betartásával és most működik a Market és ezeket látom Mount points-ban.-/
-/dev
-/dev/pts
-/proc
-/sys
-/acct
-/sqlite_stmt_journals
-/mnt/asec
-/mnt/obb
-/system
-/data
-/system/sd
/dev/block/mmcblk0p2ext3 rw,noatime,nodiratime,errors=continue,barrier=0,data=writeback
(Akkor most ez jót jelent vagy nem? )
-/cache
-/mnt/sdcard
-/mnt/secure/asec
-/mnt/sdcard/.android_secureKöszönöm
-
skidrowkill
aktív tag
kösz a választ
De elvileg az Elitemovil az a MoDaCo-ról származik ők meg valamilyen Spanyol oldalról szedték (én úgy olvastam) az akkor hogy nem független?? -
Adamis
őstag
válasz
skidrowkill #4767 üzenetére
Nincs!
Másik kérdésedre: nem! -
skidrowkill
aktív tag
Az elitemovil rom független??
és Bagyusz a2sd romja ami Kelzsoca SkaTe és Elitemovil romból kjészült az függetlenné teszi a telefont?? -
skidrowkill
aktív tag
Üdv silverlight lejátszó van Androidra??
-
Laczko25
csendes tag
válasz
kelzsoca #4763 üzenetére
Igen az egész fórumot végigolvastam csak azután kezdtem munkához :-)
Először FAT32 majd EXT3 minden elsődleges de nem sikerült úgy, hátha most recovery-ből sikerül. Sajnos Android system infót nem tudtam feltenni mert Market-ről nem tudtam telepíteni gondolom a hibás EXT miatt. Hátha most sikerül. -
Laczko25
csendes tag
Az ext partíció és fat partiíciók létrehozása után csináltam több teljes clean install-t.
Recoveryből volt mikor direkt megformáztam az ext partíciót volt mikor direkt nem.
A recovery-ben mount-oltam is az ext partíciót.
Most azt tapasztalom hogy megbolondult a teló pl: marketból nem tudok telepíteni. Letöltés után újraindul. Kipróbáltam a Gparted programmal is Linux-ból de semmi.
Köszi próbálkozom akkor amit írtatok. -
Agyzuzo
addikt
Milyen cluster-méretre érdemes formázni a memóriakártyát? Ti hogy használjátok?
Csak mert a Microsoft hivatalos leírása szerint pl. 8 gigáig 4kbyte-ot ajánl, de az SD Card Formatter az enyémet izomból 32kbyte-osra formázta... Viszont több helyen láttam hogy a 4kbyte-ossal elég lassúcskán kezeli a káryát a teló.
-
H0bi
tag
Sziasztok!
Skate-em van és van egy problémám vele.
Ha vkit fel akarok hívni, rányomom hogy hivás, elsötétül a képernyő és én utána be se tudom fejezni a beszélgetés, nem tudom kinyomni, semmi amig a másik fél ki nem nyomja, addig semmit nem lehet a telefonnal tenni csak fekete képernyő.
Ugyanez van ha hivnak, felveszem megint fekete képernyő és addig nem tudom lerakni mig a másik ki nem nyomja.Végig nyomtam már rajt minden, de semmi. Mi lehet a baja???
-
Mr X
veterán
Üdv!
Nézegetem a Skate-et, asszem bejövős. Ha valakinek van egy példánya, amitől megválna, ne tartsa magában az infót.
-
Acsifun
aktív tag
Próbáld meg esetleg programmal. Próbáljatok meg egy teló restartot. Énis küldtem csak blade-re igaz csak progival ment (a blade miatt!), de FC-t nem tapasztaltam
(#4730) Indiant:
remélem csak megoldja majd valamelyik modder vagy fejlesztő...
(#4708) Agyzuzo: szerintem a hátoldali led(vaku)-ra gondolt a tag
-
apeelme
addikt
válasz
kelzsoca #4744 üzenetére
sajnos ehhez én is csatlakoznék...belenéztem én is kicsit (pedig nincs is Skate-em...még) jobban pár dolog miatt...de egy katasztrófa...sajnos az átlag user-nek tényleg nem jön le hogy keszekusza, mert a képernyőn az jelenik amit Ő vár...és ez sokszor elég...sajnos
én nem igazán említeném kelzsoca romjával együtt...ez a saját véleményem...kövezzetek -
gabe96
aktív tag
sziasztok!
SkaTe romnál valaki tapasztalta, hogy bluetooth-on nem tud küldeni?
ismerősömnek akartam átküldeni(ugyancsak skate-ra) egy zenét, de amikor rányomtam, hogy Bluetooth, már FC feliratot dobott ki -
kelzsoca
félisten
Az első és legfontosabb, hogy a SkaTe romot én csinálom, illetve folyamatosan dolgozom, vele/rajta (hamarosan jön a következő verzió)
A másik romot egy modaco-s emberke csinálgatja, hozzáértése kérdéses (elitmovil kategória) és sajnos ez több helyen is visszaüt.
Elsősorban a téma szét van esve, és bugos, a patchelt képek elbarmolva, a systemUI szintén hibás, minden komolyabb módosításhoz segítséget kér, a build propban hibák vannak:
pl: ro.product.locale.language=hdpi (itt országjelölésnek kellene lennie, és nem a felbontásnak)
és még lehetne sorolni.....
Ezek a hibák egy átlag user számára nem, vagy nem biztos hogy észrevehetőek, de egy hozzáértő(bb) személy azonnal kiszúrja.
Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy sokat dolgozik a rommal, csak azért legyünk ezzel tisztában.
-
PNP
őstag
válasz
apeelme #4741 üzenetére
Megtettem, a dupla csengőhang az én hülyeségem volt (kicsomagolva is fent volt a kártyán a rom), de első indítás után ugyanez a procedúra (magyar kérdés után angolra vált és duplán felteszi). Gmail szinkronizációval függ össze, csak nem tudom hol a hiba, és legelsőre miért volt jó.
(Magyar híreket hol tudom beállítani?) -
apeelme
addikt
tedd meg ha tudod hogy az SD-ről mindent törölsz, csak a rom-ot hagyod fent...majd a fent leírt format-ok után telepítsd fel a romot mégegyszer...
(#4740) Böszi: rendesen leválaszottad PCről ahogy kell? ha rá van dugva PCre akkor ami a memkarin van azt nem éred el, mivel a PC látja...
-
Böszi
csendes tag
Kezdenek érdekes dolgok történni a telón, pl eltűnt a könyvolvasó progi, a moboplayert úgy kellett sd kártyáról vissza rakni telefonra különben nem volt hajlandó észre venni, ezek mitől lehetnek?
Szerk: rá volt dugva a gépre,nem tudtam hogy ez befolyásolja,mikor lehúztam egyből rakta is vissza a könyvolvasót,de a mobo-ra még nem találtam magyarázatot.
-
PNP
őstag
válasz
apeelme #4729 üzenetére
Na, úgy néz ki, hogy az emailes, gmailes gondomat megoldotta amit javasoltál, viszont első boot alkalmával a beállításokat (pozíció küldése, szinkronizáció, stb) magyarul kezdte el kérni, majd átváltott angolra, és még legalább kétszer válaszolni kellett ezekre. A menü nyelve angol lett és a híreket is külföldi forrásból szedi (tehát amíg az első, hibás telepítésnél hvg, most reuters híreket kapok). Illetve az összes csengőhang/üzenethang duplán szerepel.
Most mit rontottam el? -
dodo76
tag
Sziasztok! ZTE Skate a2sd MoD By
agyusz Erröl tud valaki valamit??
-
törölt tag
Mi a különbség az Atomic 2.5 és a Ska-T-e custom romok között?
-
FeRkE
őstag
válasz
apeelme #4734 üzenetére
És ugye az is fontos, hogy ha már fenn volt a rom és utána partícionálta a kártyát, akkor nem fogja magától használatba venni, hanem vagy újrateszi a romot, vagy ux1 kollega írta a Blade topikban, hogy:
Ha a rom fent van már és utólag csináltad az ext-et, akkor
1. terminál
$su
#a2sd reinstall -
scyllarus
veterán
válasz
Tomszy1 #4712 üzenetére
SkaTe ROM alatt a SkaTe nevű ROMot értem, amit Kelzsoca készített, a gyárira T-s ROMként szoktunk hivatkozni. Ha te sem használod a 3G-t, kapcsold is ki a vezetéknélküli beállításokban, jótékony hatással van az üzemidőre. A játék, és minden más, ami aktívan tartja ezt a nagyfelbontású kijelzőt, valóban gyorsan meríti, ez minden telefonnál ilyen. Ha már pár lemerülés-feltöltés ciklus megvan, utána 2 napot simán bírnia kell(ene), még sok nyomkodással is. Nekem a 3 nap úgy van meg, hogy céges teló, sokat beszélek rajta, napi 2-3 óra Bluetooth a kocsiban, este wifin letöltés, szinkronizálás (AirDroid), némi játék (kb 1 óra).
Amikor feltettem a SkaTe-t, azt hittem, sosem fog lemerülni -
Indiant
addikt
A ZTE álláspontja a vaku kontra zseblámpa kapcsolatról:
Sorry to inform you that Skate can't use camera flash led as torch.
-
apeelme
addikt
nekem első hallásra úgy tűnik hogy a rom telepítés előtti előkészületek nem voltak meg...
A romot lehetőleg így tegyétek fel:
(minden adat törlődni fog!)Recoveryből menjetek végig ezeken:
mounts and storage menüpont alatt
- format boot
- format system
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext partíciód) -
Genius007
őstag
A hang problémára tud valaki megoldást?
Ez alatt azt értem, hogy pl. fülessel iszonyatosan halk a telefon (pedig jófajta fülest használok, nem a gyárit), és füles nélkül sem a leghangosabb ... : /
Vagy esetleg van olyasmi program, mint pc-re pl. a VLC, amin ~ 200% hangot lehet adni?modaco.com-on találtam egy novemberi kernelt, apróbb modosításokkal (OC, stb)
kipróbálta már valaki, és ha igen tapasztalat? -
Agyzuzo
addikt
A kutyába... Megpróbáltam CWM-ban tolni egy backup-ot, de ezt az üzit kaptam:
"Could not mount sd-ext. sd-ext backup may not be supported on this device. Skipping backup of sd-ext."Ez nem valami jó, mert mem.kártyát szeretnék cserélni, de így bebukom egy rakás programom... Ötletek egy alternatív megoldásra? A Titanium Backup Pro fenn van a telefonomon, ha az is lehetőség, csak még nem mélyedtem el a használatában.
-
PNP
őstag
Közben sikerélmények mellett újabb gondok:
Clockworkmod működik, eredeti rendszerről csináltam recoveryt, majd feltettem a kelzsoca-féle SkaTe mod-ot. Ez viszont minden indulásnál és indítási kísérletnél hibaüzenetet ad, egyrészt a com.android.mail, illetve a gmail (google.android.gm) váratlan leállása miatt. Ezzel mit tudok csinálni? -
PNP
őstag
Először nem, de most kikapcsolt állapotban csináltam. Annyi a változás, hogy most már be se tudom kapcsolni a telót...
Jó, kivettem az akksit, most megy.
-
Laczko25
csendes tag
Amúgy látnom kéne bármi változást ha az ext partíciót felismeri?
Nem használok semmi Link2Sd vagy egyéb progit mert ha jól olvastam akkor ehez a SkaTe romhoz már nem kell semmi alapból felismeri az EXT particíót.
Próbáltam már EXT2 vagy EXT3 de semmi -
PNP
őstag
Felraktam (elvileg) a custom recovery-t, a leíráshoz képest annyi különbséggel, hogy nem kellett akksit kivenni, magától újraindult a telefon. Viszont hiába nyomom , és tartom benyomva a hangerő LE, majd a power gombot, nem történik semmi.
-
Laczko25
csendes tag
Na most mókoltam meg a telefont.
Minden tökéletesen sikerült. Ezúton köszönöm Zsocának ! ! ! !
(SkaTe rom)
Minden tökéletesen működik kivéve az ext partícióm.
Kingston Class 4 16Gb karim van.
Először FAT32-t hoztam létre elsődlegesenek Ubuntu 11.04 alól Disk Utility-vel majd egy 497Mb-os ext3-as partíciót szintén Ubuntu alól. Mindkettőt elsődleges indítórekordnak írja.
A FAT-ot látja rendesen a teló de a telefon menüben továbbra is csak 123Mb a rendelkezésre álló hely.
-Bakapcsoltam nem látja
-Recovery-vel formáztam az ext partíciót de nem változott
-Windows-ban pedig az Easus nem is látja a kártyát ( A windows rendszer viszont látja a FAT32-est)-Kifogytam az ötletekből :-(
-
tomika13
tag
válasz
viperabácsi #4711 üzenetére
teljesen jogos
Nagyon köszönöm.
-
Tomszy1
tag
válasz
scyllarus #4704 üzenetére
Skate rom alatt gyári romot értesz, vagy készítettek hozzá egy SkaTe nevű romot?
a 3 nap az igencsak komoly. Nekem 3g nincs, csak wifin van netem. Gyakorlatilag nem nagyon változtatgattam az alap beállításokat, feltettem pár progit és annyi. Igaz hogy egész nap nyomkodom, de játékkal például nagyon hamar merül, nem nfs persze, mondjuk angry birds mellett..A led alatt a hátsó fényt értettem, nem a hívásjelző küyüt.
-
tomika13
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Az elmúlt egy hétben nagyon gyakran csinálja azt a készülékem, hogy amikor telefonálok, és elveszem a telefont a fülemtől, nem világosodik ki a kijelző, így a hívésokat nem tudom kinyomni se.
Erre valakinek ötlete?Köszönöm: Tamás
-
scyllarus
veterán
válasz
Tomszy1 #4702 üzenetére
SkaTe ROMmal nekem 3 napig simán bírja. Mondjuk, nekem le van tiltva a 3G, csak wifi, sok nyomkodás meg telefonálás ezerrel. Kellemes csalódás volt nagyon, a mai átlagos okostelefon-üzemidőkhöz képest. Nyilván, aki kihasználja, annak jobban merül, de ott is lehet okosan beállítani (mondjuk ne kérdezze le a GMailt 5 percenként).
-
kabaa
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne ezzel a készülékkel, hogy hívás közben elsötétül a kijelző és sehogy se tudom visszahozni... Meg, ha skypeon beszélgetek akkor is ugyan így besötétedik és nyomhatok akármit nem tudom előhozni a hívásmenüt. Esetleg tudna valaki ezzel kapcsolatban segíteni nekem?
Előre is köszönöm!!
Üdv. Kabaa -
Tomszy1
tag
Szevasztok srácok. Van már valami megoldás a led lámpa kivilágítására? Elég sok progit próbáltam, meg persze itt is olvastam, hogy le van tiltva.. Viber-t használok, és ha telefonálok mindig kihangosítva beszél a másik fél, akkor is, ha rányomok hogy belső hangszórón menjen a beszéd. Tapasztalt már ilyet valaki?
Az akksim írtó hamar lemerül, úgy hogy azért buzerálgatom, van hogy fél nap után töltenem kell. Ez normális? Előtte omniám volt, az azért húzta 3-4 napig is simán.
Ja és még annyi, hogy néha beszaggat a menü. Ha esetleg valakinek van valami infója ezekről akkor ossza meg, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Poco X4 Pro - 6/128
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1 hónap Gar./Akku 100%/
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged