Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
az a baj, hogy a pc-m az játékra van építve, nem zenére, ennek megfelelően erős is de így fix helye van. Esetleg a laptopot tudnám rákötni, ezért próbálkoztam usb bemenettel..
még annyit lehet megpróbálok, hogy a popcorn a300-at ráküldöm coax-szal de ahhoz se fűzök sok reményt illetve a kezelése is borzalmas egy pc mellett
(#882) .DLL
én ilyen kínai vackot soha nem vennék elektronikai termékből.. -
mettek
addikt
azon túl vagyok, tegnap kipróbáltam, nem tetszett, azzaz ugyan olyan kb mint mikor az erősítő dolgozik. Lehet nekem magasak az elvárásaim de ez nekem egykicsit kevés. Persze így is jóval szebben szól mint egy hm erősítő de akkor is. A mediamarktban pl meghallgattam egy denon pma520 erősítőt a hozzá tartozó alap cd lejátszójával és az nekem pl sokkal jobban tetszett csak anno én mindenképpen szgépről akartam zenét hallgatni de már mindegy csak szépen szóljon..
ezt írja a kézikönyv: DAC DIGITAL AUDIO CONVERTER 24bit-192kHz
Cirrus logic 8416CZZ low jitter
USB B DAC Burr-Brown PCM 2900
Adaptive for playback / asynchronous for record -
mettek
addikt
huha, akkor ezek szerint ez ennyit tud... ez elég kiábrándító. Mittanácsolnál nagyon olcsó megoldásként? Valami alap külső dac vagy egy cd játszó?
Ja és köszönöm az infót, én eddig teljesen abban a hitben éltem, hogy ez tudja a 24 bitet is. Akkor az lehet, hogy a toslinkes bejáraton dolgozik de már abban sem vagyok biztos. -
mettek
addikt
eddig úgy volt összekötve...igen fátyolos a hang az analógos cd lejátszóhoz képest. De itt most az a lényeg, hogy az usb-b bejáratát nem ismeri fel rendesen a szgép és ez azért lényeges mert azon egy burr brown dac dolgozik, amit még ki se próbáltam eddig...holnap felhívom a stream audiot mert már nincs ötletem..
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #868 üzenetére
itt valami más probléma lesz mert ma végigmentem minden usb bemeneten, sőt rádugtam az asztali gépemre is és ugyanaz, 'usb audio codec'-et ír és nem az erősítő nevét illetve nem lehet 24 bitesre állítani se. Most vettem még egy hama usb kábelt, azzal is ugyanazt csinálja....rossz lenne az erősítőben valami? Elvileg nincs és nem is kell hozzá illesztőprogram de ennek nem így kéne működnie.
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #868 üzenetére
köszönöm.
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #866 üzenetére
Így van. Ott néztem. Illetve ha rányomok a beállítására...azaz tulajdonságok akkor csak 16bit 44khz lehetőség van.
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #864 üzenetére
usb audio codecnek nevezi ha rádugom de az az érdekes, hogy a hangbeállításoknál meg sem jelenik a 24 bites formátum...ez lehet a gyenge usb kábel miatt? Illetve nem az erősítő nevét kéne kiírja mint csatlakoztatott eszköz?
A cd lejátszó egy 5 méteres kácsa rca-val volt rákötve..
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #862 üzenetére
most ott áll a dolog, hogy van eg advance acoustic xi60 erősítőm ami beépített dacos, így van mindenféle bemenete: toslink, coax, USB-b. Eddig 5méteres toslinken ment a jel a pc-mtől foobar, jplay lejátszókat használva, azonban amikor kipróbáltam egy ezer éves gemini cd lejátszót az erősítővel, ugyanazt a számot váltogatva a pc és cd lejátszó között, egyértelműen kivehető volt, hogy sokkal tisztábban szól a cd lejátszóval. A pc-sen mintha valami fátyol ült volna. Gondoltam lehet a dac a hibás, ezért most elkezdtem tesztelgetni laptopról usb-vel (de ez egy 1000ft-os vacak kábal) és ez is ugyanazt hangot adja kb mint a toslinkes...most vagy a kábelek rosszak és az a hiba vagy egyszerűen ennyivel jobb a cd lejátszós megoldás. Most ott vagyok hogy gondolkodok egy audioquest cinnamon usb-n a laptophoz de mi van ha az megint nem hozza azt amit a cd lejátszó?....tanács esetleg?
Amúgy azért nem a cd lejátszót használom most mert az 2 nap alatt beadta a kulcsot, annyira odavolt.
-
mettek
addikt
ha usb-vel küldjük a zenét az erősítőbe (beépített dac-os) akkor a kábel hosszának mennyi köze lesz a hangminőséghez? A másik, hogy ha laptopra dugom az usb-t és nem az erősebb pc-mre akkor ez szintén belejátszik a hangminőségbe vagy usb-nél mindegy a forráskészülék?
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #836 üzenetére
nincs dacmagic-em, a kérdés arra irányult, hogy melyiket lenne érdemesebb venni..cd lejátszót vagy külső dacot? A dacmagic 100-at azért írtam mert árban az férne bele.
mi ez az xmox pontosan? ne haragudj de nem ástam bele magam ilyen mélyen a témába
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #834 üzenetére
köszi a választ. nos szgépen foobar2000+jplay kombó megy. innen toslinkkel megy a jel az erősítőbe ami ugye beépített dacos. A toslink kábel 5 méter hosszú mert a másik sarokban van a szgép. Egyértelműen silányabbul szól így mint egy ezer éves cd lejátszóval. Koaxot hogy tudnék szgépből küldeni, én nem látok ilyen kimenetet.
(dacmagic-em még nincs, ezért kérdeztem melyik lehet a jobb megoldás)
-
mettek
addikt
sziasztok. a házimozi forumból irányítottak ide a srácok.
szerintetek mi a jobb megoldás? egy régebbi cd lejátszóról küldeni a jelet vagy dac-ot használva, egészen pontosan dacmagic 100-at használva szgépről küldeni az erősítőbe? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
A kérdés háttere annyi, hogy az advance acoustic xi60 erősítőmben van beépített dac, így eddig toslinken ment át a jel de most rádugtam egy ősi cd játszót. Kiírtam egy lemezt, majd be a cd-sbe és kapcsolgattam a bemenetet az erősítőn úgy hogy a szgépről és a cd-ről ugyanaz szólt. Egyértelműen szebben, tisztábban szólt a cd...a szgépesen mintha valami fátyolos köd ülne. Most vagy az erősítő beépített dacja ilyen pocsék vagy az összeköttetés nem jó a számítógéppel.
Azóta ez a régi cd játékos megadta magát, így most döntés előtt állok, hogy dac vagy cd player.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Windows 11
- További aktív témák...
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest