Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Ribi #1729 üzenetére

    A kütyünek a tápja 5V/3A, de maga a kocka biztos nem kér 5V/1A-nél többet. Fórumtársunk mérése szerint, még 3W-ot sem fogyaszt pl. filmlejátszás közben. (OK, nem tudom mennyire pontos a mérője, stb. De tájékoztató adatnak OK.) Tegnap kíváncsiságból saját olcsó fogyasztásmérőmmel megnéztem, hogy a gyári táppal mennyit mutat a mérő konnektorból. A Baladelius DAC-kal USB-n 6,5W-ot mért indításkor és idle is. Indításkor 1-2 másodpercre mutatott 7,5W-ot. Ezek szerint a DAC-kal együtt még induláskor sem kér 5V/1,5A-nél többet.

    Igaz, így közel határon van használva a regulátor, de ezt azért bírnia kéne szerintem. Kínai 5V/2,5A-ként árulja, ami azt jelentená, hogy 12,5W-ot bírna max.

    Csináltam tegnap képet a beléről:

    Elméletileg 7,5V-ot ad a trafó a kimenetén, ha lehet hinni a feliratnak (kép alapján). Ez elméletileg egy 15W-os kínai csoda szintén.

    Mit lehet tenni, ha nagyon elmászik? Ma reggel már 5,4V fölé ment. Inkább kikapcsoltam mielőtt bármit is megöl itt nekem. :(((

    Tegnap eszembe jutott az a megoldás, hogy ez max. akkor lesz jó, ha az USB-s DAC is kap saját tápot és nem a kocka táplálja. Tegnap este még kipróbáltam kihúzott DAC-kal, úgy is 5,36-ot mutatott, de nem melegedett. Ma visszadugtam a DAC-ot, elindítottam a lejátszást és egyből melegedni kezdett a táp alja, ahol a regulátor van + elkezdett még feljebb menni a feszültség.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák