Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
Sziasztok..telepítettem a moode legújabb változatát...sajnos még ha ki is választom a raspyplay 4 -et a telepítésnél...a hangkártya RCA kimenetére nem kerül hang...régebbi változatoknál jól működöt..Segítsetek
Köszi
-
simongab
senior tag
moOde Release: 5.3.1
RP 2B
RasPlay 4
Beállítások, ötletek, lehetőségek hogy jól szóljon?
Spotify t és a NAS t nem sikerül ráheggesztenem
BT és WIFI USB kompatibilitásról nincs tudásom
A vas egyébként egyre fejlődik, a hangja javult, van egy szimmetrizált bemenete, és egy RIAA korrektoros LP bemenete
3 új tápegység, az USB re stabilizált szürt...
-
simongab
senior tag
Azóta is sikertelenül próbálkozok
-
simongab
senior tag
válasz
schferenc77 #3339 üzenetére
Nem értem, minimum vonal szintet vagy még többet ad le..potival...minek kell ennél több
-
simongab
senior tag
válasz
schferenc77 #3337 üzenetére
RaspyPlay4 -el mi volt a baj? Nekem az van...és nem tudok róla akinek lenne rajtam kívül
-
simongab
senior tag
Nna, RP2B - RP4 kombó mivel a rune és a volumio sem akart kötélnek állni a Max2play meg nagyon káoszos és fizetős is a MOODE nél kötöttem ki (Depeche MOODE is lehetne
) Nagyon jól paraméterezhető, és jobb a kezelőfelülete mint a többinek. A softwares hangerőszabályzó még szeszélyeskedik, de gondolom ez is megoldódik... Készül a lineáris táp is, egy picit ez is csökkenti majd a zajt....
-
simongab
senior tag
válasz
Ereshkigal #3273 üzenetére
Oké, akkor a volumio.t hogy lehet rádrótozni aRaspyPlay4 re RB 2 B+
-
simongab
senior tag
válasz
fehér_ember #3271 üzenetére
azzal a codec el? a sima b+ nàl làttam a hangkàrtyàt a beàllìtàsok között
-
simongab
senior tag
Sziaszok..villám csapott a Rasbyplay 4 hangkártyás runeaudio softwarealapú RB B+ lejátszómba, és egy RB 2 B+ t vettem helyette, de a hangkártyát sehogysem tudom beizzítani...kérlek segítsetek....
-
simongab
senior tag
válasz
bajnokpityu #2394 üzenetére
Megvagyokmá
Hétvégén hívtam tesztelni laikusokat, a basszusemelést hiányolták, és a félédes bor fogyott. Ilyen világ ez
Szóval óvatosan a jitterezéssel
-
simongab
senior tag
válasz
bajnokpityu #2392 üzenetére
Esetleg szkóppal ki tudod mérni a különbbséget, de hogy meghallani nem fogod az tuti... Akkor meg minek rugózni rajta...
-
simongab
senior tag
válasz
bajnokpityu #2389 üzenetére
Nincs ebben a jitter dologban ennyi. Ha egy PCM5122-nél valaki észreveszi a csúszásokat akkor az igencsak vájtfül
-
simongab
senior tag
Szerintem itt az is kérdés hogy milyen hangsugárzón és környezetben szeretnéd hallgatni a cuccot...Nem hiszem hogy ebben a sorban a RP+DAC lenne a leggyengébb láncszem...
Full HD filmet lejátszani tudó dolog szerintem egy másik téma, ilyen all in one dologra vegyél egy laptopot, az csupa kompromisszum...de működik...
-
simongab
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1880 üzenetére
Mi nem tetszik?
-
simongab
senior tag
válasz
visual3D #1863 üzenetére
Jajdejó
akkor legalább közösen vacakolunk Vele
A RA felület bejött rajta?
Menü (jobb fent)
Ott MPD- Audio O.I.A másik a Settings: RA Ker. és ott is RP4
Lehet hogy ezen túl vagy...
Nekem valahogy egy 16*2 es státusz kijelzőt kellene ráheggesztenem, Te ezen nem gondolkodtál? -
simongab
senior tag
Sziasztok
Ha ezt megveszem látok valamit a már működő RP B+ , runeaudio, Rasbyplay médialejátszóval? -
simongab
senior tag
válasz
bogyo74 #1774 üzenetére
Sima táppal és két kapcsolóüzeművel próbáltam. A sima mobil táp messze van a hangkártyától, talán ettől kicsit zajtalanabb, bár ezt méréssel egyértelműen nem tudom bizonyítani. Megfutásokra mindegyik táppal szépen reagál 1200mA -s el is próbálkoztam. Nincs nagyon gyakorlati haszna, mert azt hiszem be lehetne állítani hogy nagyobb áramerősséggel elvigyen egy 2.5 ös winyót, mégiscsak a NAS amit erre használunk, vagy pendrive a gyors lejátszásra. Ebben a DAC ban amit használok egy ultra lalacsony zajú feszültség szabályzó van és 32bit/384kHz es felbontást tud ha kell. Ez elég egyedülálló...
Státusz kijelző ráheggesztése még mindíg probléma, meg nem túl elegáns amikor percekre megszakad a"fejegység" és a vezérlő közti kapcsolat. Erre valakinek valami meglátása?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1771 üzenetére
Sziasztok!
Táp kísérletek kipipálva, Bedobozolás megoldva RP B+, Runeaudio és [link] mellé kellene 2*16 os státusz kijelző...
Egyébként egész jól szól a cucc, és folyamatosan javul
Pontos leírásra lenne szükségem! -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1750 üzenetére
Ez nem RP2, úgyhogy nem bírja alapban. Valamit lehet vele berhelni, de nem érdemes...
A hangja jó, az erősítő jól sikerült, már csak pár dolog fog változni a belső elrendezésben kábelezésben. A RP nek is épül a tápegysége, leginkább az asztalos munkák vannak elmaradva nagyon, sajnos a hangsugárzó emiatt még egyáltalán nem úgy szól ahogy fog.
Nem tudom hogy viszonylagosan ennek a DAC nak milyen a hangja, semmi extra, de jól szól, ezért kérdeztem hogy mi róla a véleménye másnak, esetleg itt is érdekes lehet hogy a részegység felhasználható e, mert viszonylag olcsó -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1747 üzenetére
Az a baj hogy a linuxhoz nemértésem miatt csak a DAC-al kompatibilis Runeaudiot tudom használni. Ha rá is tudok tenni egy 16*2 es státuszt akkor sem tudom mi és hogy intézi hogy azon mi jelenjen meg....
A winyó túl nagy áramfelvétele miatt eröltetném a közvelcaaoást
-
simongab
senior tag
Az a baj hogy a linux hoz nem értek... így ha beáll a runeaudio nem tudok mit csinálni. Rá fogom rakni a routerre egy 500 GB winyót és azt mountolom fel. Más: egy őslelet P2 es W98 as PC re milyen lejátszót lehet ajánlani? PCM5122 DAC-ról itt is várom a véleményeket, valamint nyitott kérdés hogy egy 16*2 es státusz kijelzőt hogy varrhatnék rá a cuccra? RP B+ + RaspyPlay4 + runeaudio
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1723 üzenetére
A válasz arra vonatkozik hogy hol lehet kikapcsolni a jelszóbekérést?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1718 üzenetére
nincs köztük ez a hangkártya. Viszont a rune bekéri a jelszót. Azt hogyan lehet kikapcsolni?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1715 üzenetére
sajnos a volumio val nem megy a hangkártya, legalábbis nekem nem sikerül elindítani
a runeaudio meg órákig kiírja hogy connecting és nem történik semmi -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1712 üzenetére
Sokkal jobb a Volumio mint a Rune Audio?
Sokat kell várni egy kérésre amit a RP nek adok, ez mitől lehet?
Máshol is kérdeztem itt is..hogy tudnék egy 16*2 es státuszkijelzőt ráheggeszteni és mitől függ hogy azon mi jelenik meg? -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1708 üzenetére
Köszi értem...na egyébként így alakulnak a dolgok, nem ördögtől való ha változik a koncepció. Lehet hogy nem is kellene a készülékházon egy 3.5 colos monitor, inkább egy tabletről vagy dedikált tabletről oldom meg a vezérlést és a távvezérlést egyben. Mégis kellene a készüléken egy státusz kijelző...(2 soros grafikus)nehéz ezt rádrótozni?
Mostani nyitott kérdések:
Valami szupcsi tápegységet érdemes építeni az egységhez? Eről van e valami cikk és tapasztalat?
Hogy érdemes a hálózatot a készüléknek megkapnija? UTP n vagy Wi Fi n? ( Mert ugye ami össze van drótozva az mégiscsak össze van drótozva
Belépésnél ne kelljen az IP címet beírni állandóan..elegánsabb lenne ha semmihez nem kéne nyulni, nektek hogy van? Fix IP és vagy domain név? Vagy kis ikon és a progi meg a router tartja meg az IP t? Mert nyilván DHCP -ben megy most a dolog ...Jó ez az XBMC, de inkább média lejátszó így a dolog, nekem meg smán csak zenelejátszó kell...
Köszi hogy segítettetek
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1705 üzenetére
Akkor arra semmi remény hogy helyben elketyegjen és ne kelljen neki állandó távfelügyelet? Remélem nem ekkora zsákutca a dolog
-
simongab
senior tag
Halmozódnak a problémák: a RB kimenetén megvan a jel, de a hangkarin semmi. Arra kellene irányulni a dolognak, hogy helyben is lássak egy grafikus felületet ....lehet hogy mindent a külső eszközről kell irányítani? Ha a PC ről ránézek az RB re miközben a stream szól nagyon lassan connect el...
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1700 üzenetére
Namost ott tartok hogy egy asztali gép felületén elérem a cuccot, de én ott akarom látni a dolgokat...
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1700 üzenetére
A hangkártya: [link]
Most a másik ajánlottat a rune audio-t is elindítottam , de itt is csak egy parancssort kapok. Ez normális?
Az a baj hogy a Linuxhoz nem nagyon értek...azért egy ISO file-t ki tudok írni
-
simongab
senior tag
Nna
Összeraktam a Raspyplay hangkártyát és a RB b+ t. Mit csináljak ? Nagyon kezdő vagyok hozzá. Tehát végy egy 4 GB os SD kártyát, kezdjük onnan....
Köszi
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1588 üzenetére
Asszem jobb lenne egyből a vason tesztelni. A helyzet az hogy a Win vonalban jobban benne vagyok, vagyis a másikban szinte egyáltalán nem. Ezek a belinkelt dolgok teljesen kínaiul vannak
Az LCD fontos lenne, hogy van az hogy problémás?
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1584 üzenetére
Gyerkő(k). Lassan de biztosan halad a projekt megvalósítása amiről már kérdeztem. Egy pár dolog felmerült, bocs ha túl laikus a hozzáállásom
Médialejátszó( csak hang) 24/96-192 bites hanggal kissebb 3.5 ös TFT vel, a rendszer legyen dedikált távirányítóval vezérelhető (a hangerő is) Kezeljen egy nagy GB méretű háttértárat, legyen wifi képes, a streamokat is egyszerűen lejátssza. Gyorsan induljon saját logóval automatikusan....
Szal
Banana vagy Raspberry legyen? Esetleg Win alapú az újabb cuccok miatt? a, b, 2 ?
Operációs rendszer: Ez ingyenes? Gondolom igen Ha igen mért árulnak SD kártyán efféléket?Hangkártyában csak a Wolfson az ajánlott vagy van más megoldás is? A W. jó a Banana vonalra is?
Érdemes e és ha igen milyen tápegységet építeni a cuccnak, vagy elmegy egy telótöltővel is? Mert azért fontos lenne a zavarmentes lejátszás.
Ha tudtok mégegyszer magyarországi forrásokkal erre a projektre ötleteket adni azt megköszönöm
-
simongab
senior tag
Van, most készítek egy saját audio rendszert, ez egy része lesz, ez épül meg harmadiknak, akkor viszont egy szép cucc kell hozzá hátha valaki megveszi
Valahogy jövő héten veszem meg a málnát is...
-
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1501 üzenetére
A Wifi a radio vagy NAS streamre kellene. Nem párhuzamosan a helyi lejátszással. Annyira bonyi és riasztó a dolog...lehet hogy egyszerűbb PC alapon megépíteni a lejátszót?
-
simongab
senior tag
Köszi ! Az van, hogy éjjel szarrá nézegettem az oldalakat. Szal: A+ 256 elviszi ami kell? Normális diszkrét távszabi kell hozzá. Ráraknék egy A1560 IR távirányítót ha van ilyen vagy valami olcsóbb megoldást . Gondoltam, hogy az oprendszer és a zenék egy 64G-s SD kártyán lennének. Nem baj hogy egy particion vannak a zenék és a rendszer? Lenne hozzá egy 3,5-ös LCD panel. Bocs, tényleg nem fogjuk látni 10 méterről
Legyen 3
Hangkártyában bizonytalan vagyok, itt tényleg fontos a minőség. Valamint kellene egy Wi-fi adapter, ami ugye lefoglalja az egyetlen USB-t, vagy van más megoldás? Tápegység: mivel helyhez kötött, érdemes hozzá építeni egy normál tápegységet? A szoftver pedig: olyan kellene ami rögtön és gyorsan indul, csak a lejátszassal foglalkozik, és túl sok gyümölcsöt nem látni az induláskor
Nehéz ezt összeheggeszteni? Köszi a válaszokat
-
simongab
senior tag
Gyerkők, mi kellhet nekem ha megbízhatóan akadásmentesen akarok csak zenét hallgatni 24 Bit -es FLAC ot, kell egy 5-6 coll os 10 méterről jól olvasható kijelző, 100GB tárhely Wifi a stream rádiókhoz, és eghy viszonylag elegáns távvezérlő.
Raspberry nagyon tetszik megoldásnak, de nagyon zöldfülű vagyok ebben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- bambano: Bambanő háza tája
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Battlefield 2042
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest