- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
al_age
senior tag
cserélted már?
ha igen akkor megoldódott a probléma?
mert én is ha letekerem a ventiket villog.
de szerintem azért, mert alapból halk(keveset pörgő) ventiim vannak és lejjebb a panel szerint már túl kevés a fordulatszám
egyébként teszteltem őket és még 4,5 volton is simán elindulnak -
ByB
addikt
áp! elég fontos volna az info!!!
THX -
ByB
addikt
Helllo!
Valaki tudna nekem segyteni és lemérné a házba rögzítő csavarluk középpontja és a frontpanel közti távolságot, illetve a panelből leginkább kiálló kapcsoló hosszát? Illetve valakinek van tapasztalata, hogy befér-e Antec Sonata házba?
THX
üdv
BBence -
-
atosz
őstag
Sztem is teljesen normalis a jelenseg. A fordulatszamtol fugg, hogy mennyire vilagit, ioll vibral a led. Probald ki, szep lassan allits meg egy bizonyos ventit es kozbe nezd a ledet.
Gondolom az a gond, hogy az a 12-es venti alapbol eleg lassan forog, leszabalyozva meg plane.
Az en gondom amugy meg az, hogy az egyik csatornan a VGA hutese fut. Csakhogy az 2pines, igy egyaltalan nem vilagit a LED.Lehet atkene tennem a szelso kapcsolosra.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
UP. Mint már régebben is írtam, valami gáz van a penellal, ami azóta sem változott, vagyis bizonyos ventiknél nem világít rendesen a led, egy Papst ventinél pedig egyáltalán nem világított. Másnál is csinált már ilyet?
A kérésem az lenne, h egy kedves tulaj át tudná hozni esetleg az ő panelját, h azon is kipróbálhatnám a ventieimet? Cserébe adnék egy tábla csokit/üdítőt -
channel
tag
Hi mindenkinek
Mindenkinek kössz az ajánlást és az ajtó is becsukódik...
# 64 sz.j.
# 69 gorneck23
# TTS
hát megvan az Enermax UC-A8FATR4 panel (fater4 panel), dögös, csak erre a szar Zalmanra meg chiphűtőre nehezen megy fel az érzékelő. Király a látvány, meg a hatása is (működése), az főleg.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Miskolcon hol lehet kapni ezt a kis Zalman csodát? Nekem nagyon tettszik, és megér 8 rongyot, hogy ne kelljen a barkácsolással problémázni, és az nem is nézne ki ilyen szépep! -
DarkFater
tag
Kedves Channel!
Nekem is Dragonom van és aggódtam a potik miatt.
Ahogy néztem nem mindegyik 5,25 bővítőhely alkalmas a telepítésre az ajtó belső oldalán lévő néhány keresztborda miatt ezért én pl a legalsó slotba raktam a panelt. Azóta is kiválóan mükszik.
Poén:
Az ajtót sokan feleslegesnek tartják, de szerintem ajtóval néz ki igazán jól. Én mostanáig szidtam a gyártót a túl könnyen lekapható ajtó miatt, de hétvégén becsukott ajtó mellett nyomtam véletlenül egy ''CD eject'' gombot.
A meghajtó minden probléma nélkül ''ledobta'' az ajtót -
designerboi
csendes tag
Nekem erről az a véleményem hogy a coolermaster a2 szebb...
Attól függetlenül nagyon korrekt kis biszbasz ez is, a design nekem kicsit elnagyoltnak hat. -
golyani
őstag
ez az enermax mennyi és tuggya-e valaki h lehet-e miskolcon kapni???
vagy zalmant???
esetleg titan panelt a három tekerőset?
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
StoneBridge #63 üzenetére
Sok síkert hozzá!
-
Legolas
senior tag
Viszont azt is meg lehet figyelni, hogy nem kap teljesen 12 voltot a venti. Egy minimális ellenállás már akkor is van, ha csak rákötöd. Pl a procihűtőm 2250-2300-at forog az alaplapra kötve, a Zalmanra kötve mexon meg 2050-2100-et!
-
sz.j
nagyúr
válasz
StoneBridge #59 üzenetére
Én választék bővitésnek szántam, mivel nagyon jó !
Örülj neki, hogy van módod válogatni, mégha hehezebbé is válik a döntés meghozatala !!!
Látod, ilyenkor megy el az ember kedve a hozzászólásoktól. -
sz.j
nagyúr
Nekem ilyen van, és nagyon jó.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
StoneBridge
senior tag
Hi!
A kérdésem az lenne, hogy az előlapi panel szabályzói illetve kapcsolói mennyire ''lógnak'' ki beszerelten az 5.25-ös helyről?
Chieftec BX szériás házban lenne a helye, azonban lehet, hogy a paneltől nem záródna az ajtó. -
DEx-
tag
Up!
-
DEx-
tag
Sziasztok!
Én is vettem nemrég egy ilyen panelt. Amíg nem szereztem be külön ventiket, addig csak a proci ventillátor volt rátéve, ment is jól, led is halványult meg minden.
A melóhelyről hoztam 8 centis ventiket, bekötöttem őket. Müxik is szépen mindegyik, forognak, lehet őket szabályozni, de a ledek sötétek maradnak.
A ventik:
12V
0.13A
Akinek működik a fordulatszámszabályozás, és a ledek is halványodnak szépen, annak milyen venti van hozzá. Gondolom 12V-os, de áramot azt mennyit vesz fel? -
csudri
őstag
Nálam is elhalványul a a led ha lejjebb tekerem és nálam is villog, ha min. van. Szerintem ez tök normális! Azért világít gyengébben, hogy tudd, hogy kb. mennyire van letekerve a venti.
Engem viszont más dolog zavar! Az egyik 8 centis venti, ami rákötöttem max-on valami vékony magas hangot ad! Amíg nem volt rákötve a panelra, addig nem csinálta! Ha viszont leveszem kb. 80%-ra akkor kussol! Mitől lehet? -
ja, nekem ilyenem van:
Bővebben: link -
harry
veterán
Ez mellesleg egy 12cm venti... Ezt a ventit bekötöttem a többi csatornára is, de mindenütt ezt csinálja (led alig világít min fordulaton
). Van egy másik ventim, 8cmes, itt világít a led, csak kicsit vibrál. Poénból bekötöttem egy ~6cm es ventit (régi pII hűtő), itt nem volt semmi baj. Világított SZÉPEN, még alacson ford. on is. Azon gondolkodom, h 12cmes sokat eszik... De elvileg 6wig terhelhető. Nem tom venti fogyasztása mennyire befolyásolja a a ledeket
-
harry
veterán
na up
Nem tom nálatok is így van-e, de ha a ventit nagyon letekerem, akkor annyira elhalványul a led, h gyakorlatilag alig világít ( csak az egyik csatornán, a másikon, másik ventivel ok) (ledtől függetlenül venti megy). Ha feljebb tekerem, akkor meg vibrál (nem villog, vibrál, mint a 60Hzre beállított monitor
) Ha feljebb tekerem, akkor világít szépen, de akkor a venti hangja zavar
-
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
ShadowLord #40 üzenetére
nálam már majdnem 1 éve ittvan és semmi bajuk...
-
-
engusz
veterán
válasz
ShadowLord #40 üzenetére
Nálam eddig nem volt gond egyik Zalman termékkel sem. Viszont nem örülök, hogy nálad gázos.
Garancia?
-
-
engusz
veterán
válasz
-=Ghost=- #38 üzenetére
Én valami extrábbat szeretnék készíteni. Bár most vennem kellett pár darab Zalman hűtőt, és Coolermaster bordákat, ezért kevés pénzem maradt. De amint folyik be egy kevéske, moddolgatom majd a házam.
Többek között egy ilyen lépcső lesz egy normális ventilátor szabályzó eszkábálása is. -
engusz
veterán
válasz
ShadowLord #36 üzenetére
Azért köszönöm. Viszont az egyik kedves barátom talált egy érdekes cikket! Bővebben: link!
-
-
engusz
veterán
válasz
ShadowLord #34 üzenetére
Előre is köszönöm.
Ha bezárták a témát, akkor biztosan jó okuk volt rá. Sajnos ebben nem tudok segíteni. -
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
ShadowLord #30 üzenetére
ha azt várod hogy 4 ventit 5-12 voltig 2 t pedig 0/5/12 volton szabályozhass és szép is legyen... akkor igen
ez benne a poén ami nekem nagyon bejön hogy ha a 2 csokis kapcsolóra dugod a ventit akkor a lednek 5volton kék szine van 12 volton meg piros... -
engusz
veterán
válasz
ShadowLord #30 üzenetére
Te leszel olyan vállalkozó szellemű és megpróbálod majd leszedni a potméterek tekerőit?
-
Én ma rendeltem meg remélem beváltja a reményeimet vele kapcsolatban
-
-=Ghost=-
őstag
ha van hozzá átalakítód (molex->3pin) akkor igen ha nincs akkor levágod a csatit a végéről bedugod a 2 csokiból az egyikre ami rajta van a panel hátujján és adhatsz neki 0,5,12 voltot...
ha tápra dugod a 12cm es ventit még szép hogy nem tudod szoftveresen állítani...
akkor a tápból jövő feszkót kéne buzerálni azt meg nem hinném hogy sikerül software osan...
[Szerkesztve] -
borely
tag
Nagy (négy pólusu) Molex csatis ventit is rá lehet kötni, vagy csak a kisebb 3 polusu hagyományos ventillátor csatlakozót? A 12 cm-s ventimnek ui. nem alaplapra köthető a csatlakozója, valszeg a tul nagy áramfelvétel miatt, így nem is tudom szabályozni a ford.számát szoftveresen.
-
engusz
veterán
Én is ilyen panelt szeretnék vásárolni. Viszont lenne egy extrém kérdésem! Az előlapját ellehet valahogyan távolítani? Lehet, hogy csinálnék rá egy másikat.
A témát áthelyeztem. -
-=Ghost=-
őstag
miért kellett ezt topicot berakni a hw piacra???
mi köze van itt bárminek is az ''adás-vétel'' hez?
azon kívül persze h vettem egy ijen panelt de nem adom el!!!
kérem visszahelyezni a hűtés, házak, modding ba!!!!!! -
-=Ghost=-
őstag
íííííí luke köszi most jutott eszembe hogy a cd írómból kivettem a tápkábelt h az zalmant be tudjam üzemelni (mostanában nem használom sűrűn az írót...) és az ide t meg bennehagytam én barom... monnyuk mára terveztem egy ''Y'' táőkábel elosztó vásárlását (300huf körül van
) csak addig nem húzam ki azt a sz@r írót
-
-=Ghost=-
őstag
hát 8000ért elég jó!
a képek az oldalamon oldalam linkje lásd az aláírásomban vagy ha nem tucc megnyomni egymás után 4 gonbot (ctrl+c, ctrl+v) akkor:
ja és a cpu blokk hoz meg felraktam a szintén zalman blokkot
de nem gondolnátok mekkora ha nem lenne ott a telcsim (én legalábbis kisebbnek hittem ennél)
-
-=Ghost=-
őstag
megvan a zalman panel!
meg a hűtőblokk a cpu ra is de ez most mellékes...
tök jó
szerintem jó dolgok: ha a ventit a potikkal annyira lecsavarod hogy már csak 5v ot kap és nem elég nemki akkor a led villog... a kapcsolóknál ha 5v t adsz a ventinek akkor kéken világít a led ha 12v t akkor pirosan... ez nagyon teccik pl
jah és egy kérdés most vettem észre miután beszereltem a zalmant hogy a codegen 7016 os hdd led je (a piros) egyfojtában világít miért lehet ez? már lehúztam úgy idegesített -
-=Ghost=-
őstag
hát most erre mit mondjak?
nekem teccik
a 3 állású kapcsolós megolásom is volt de azt nem lehet olyan szépre megcsinálni
de ha neked télleg szép akkor küldhetnél mailba képeket vagy rakd föl v.mi tárhelyre -
Cane
őstag
Nem néz ki olyan jól, mint amennyibe kerül.
-
szwerintem az 5-ös és a 6-os ventik kapcsoloi nagyon szarul néznek ki.
az árról meg ne is beszéljünk.
az én 3 állású kapcsolokkal szerelt előlapomat eddig mindenki megcsodálta.
sőt nem is akárhogy.
és nem került 8ezer pénzbe. -
wrz
aktív tag
Szerintem ronda, kb. olyan mint nagyapám csöves erősítője.Pláne ekkora lób@szó gombokkal.
-
Uzmany
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Az tényleg szép. De azt szeretném kérdezni, mivel Chieftec házam van, ha beszerelem a Zalman csodát, akkor be tudom csukni a ház ajtaját?
-
-=Ghost=-
őstag
ja igen nem csináltam belőlle link et bocsi
enermaxok azért nem teccenek mert tele vannak mindenféle felesleges cuccal (firevire usb stb amit meg az alaplapit se hasznalom akko ezt plane nem fogom) alaplapi usb t hasznalok de firevire t nem
lesznek képek csak el kell ért menni érte ami kb jövőhét pénteken fog bekövetkezni akkor megyek a vizhutes.com rol rendelt cuccaim ért meg a zalman blokkért a pixelbe és ezt is lehet ott kapni szerencsére úgyhogy veszek egy ijet is -
Biaggio
őstag
Szép darab, de maradok a kedvenc Enermax CSL-006TR2 előlapi panelemnél
A harmadik helyre befér
A második a Thermaltake Hardcano 5-ös. Bővebben: link -
MUŁĐER
addikt
Csak lusták kijelölni a linket,nyomni egy ctrl+c-t,majd egy ctrl+v-t,és enter.(Én is lusta voltam...)
Így jobb lesz a link:
Bővebben: link -
-=Ghost=-
őstag
téllem minden topic omban magammal fogok tárgyalni?
15en nézték meg eddig kb és még csak annyit se köpött ide senki hogy szép
vagy csak nem ''tárgyaltok'' szellemekkel? -
-=Ghost=-
őstag
hi!
mi a véleményetek erről a kis panelről? szerintem elég jó nekem nagyon teccik pláne 8000e ért (pixel ben)
jövőhét pénteken veszek is egyet! a coolermaster aerogate II meg elbújhat nagggyon nagggyon méjre!!! ez lazán tarol szvsz
de most akor nektek mi a véleményetek erről?
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&z=1&y=41
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged