- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Google Chromecast topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Húú.. el is felejtettem, hogy ehez a topikhoz van emlékeztető jelölve.. meg hogy van..
Olyan rég volt itt valami mozgás.Ha részedről ez egy kérdés volt, akkor igen..
Vagy akár többet is, hogyha arra a két csatira elosztóval teszed rá.Nyugodtan lehet tenni rá, arra nincs semmi elektronika, csak egy-egy sima két áramkörös, 3 állású váltó kapcsoló van. Csak a "molex" 12-0-5 voltos ága között vált.
Illetve a ledek felé van egy-egy ellenállás a kapcsoló második áramköréről.Közép állás: kikapcsolva.
Fent 12Volt.
Lent: 5Volt.Szerk: Viszont ennél az az egy hátrány lehet, hogy nincs köztes szabályozás.
Tehát vagy semmi vagy amennyit 5V-on megy a venti, vagy full gáz. Ez a három! -
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem:
-hogy lehet ezt a Zalman ZM-MFC1 -es cuccot megfelelően rögzíteni egy Thermaltake Matrix VX (VD3000BWA) típusú házba???
Mivel a házba sín van hozzá kapcsolódó pánttal és a dvd-t valamint az egyéb 5,25"-os cuccokat csusztatva lehet belerakni, ezért nekem csak a pánt első 2 bütyke akad bele a szabályzó csavar-helyeire. Íme a házról a link: [link]
Várom ötleteiteket, mert így most elég labilis...
Előre is köszönöm!
Üdv! -
Szipi
aktív tag
Üdv mindenkinek !
Tervezem egy ilyen alőlap vételét a közeljövőben, de nem tudom hogy a házam ajtaját nem fogja e zavarni, Thermaltake SW7000 Shark házam van.
Ha vkinek van ilyen háza és ZM-MFC1-es panelja akkor írjon hogy az ajtót be lehet e csukni.
Előre is köszönöm. -
Pít
tag
Jelenleg hol lehet ilyet kapni? Tudja vki?
-
Shavezz
tag
Ez egy sima 3 eres venti hosszabbízó a panel és a venti közé. Viszont a fekete és fehér drót ki van vezetve ami megy az alaplapra fordulatot mérni.
Azt kérdezném, hogy miért csak kettőt adnak? Miért kék az egyik fehér a másik?
Ha én átberhelek egy ilyen kábelt az is méri a fordulatot nem?
így mind a 4 en mérhetném 2 helyett? -
LukE
veterán
kicsi a kep, es nem latom pontosan. A kekek, ha jol latom, egyszeru hosszabbito, 3 drot az egyik csatlakozotol a masik csatlakozoig. Ezt vagy a panelre, vagy a lara kotod.
de beleolvasva a cikkbe, ahonnan a kepet linkelted,
Csatlakozó kábelek:
- 2db ''C1'' 3pin-es hosszabító.
- 2db ''C2'' 3pin-es hosszabító, fordulatszám méréshez külön kivezetett kábellel.
van rajta egy feher aljzat, oda megy a venti, van egy feher dugo 3 drottal, ez megy minden bizonnyal a zalman panelre, es ha jol tevedek, akkor a harmadik fekete csatlakozon nincs kozepso drot. Ha igy van, akkor az megy az alaplapra.
De ismetlem, nem latom jol a kepen, es valszeg le van irva a manuálban rendesen. -
Shavezz
tag
up.
-
Shavezz
tag
Srácok!
Van egy ilyen Zalman ventiszabályzóm. Az alaplapon 3 Ventillátor csatlakozó.
Ezen a panelen van két kék és két fehér csatlakozó. Mi a különbség köztük?
Látom itt a kábelek úgy vannak megoldva, hogy kettőt az alaplapra is kell kötni, hogy mérje a fordulatszámot.
Bővebben: link
Ha én rákötök egy kábelre még így csatlakozót akkor a harmadik alaplapi csatin is tudok mérni vele fordulatszámot?
Vagy a Kék-fehér nek is van valami jelentőssége? -
Shavezz
tag
A Villogáshoz meg annyit, hogy ez a led egyben egy állapotjelző is, hogy megy vagy nem megy e az adott venti, ergo hibás e.
Ha nagyon letekered akkor ismerve a venti felépítését szakaszosan veszi fel az áramot nem egyenletesen a pörgés miatt. Emiatt villog. Lassan pörög jobban villog.
Elég zavaró sztem. -
Shavezz
tag
Az a baj, hogy nincsenek szabványok lefektetve fixen ami szerint gyártanának dolgokat.
Én 2 házzal is beszoptam ezt az előlapot. Igazából a Zalman volt a hülye, mert egy kis módosítással ami semmibe nem kerül bárhova beépíthető lenne.
Így meg jön a barkács!
Amúgy nekem így néz ki most:
Bővebben: link -
Giovanny
őstag
Sziasztok! Van egy kérdésem a ZM-MFC1 panellal kapcsolatban.Nekem van egy Chieftec BA-01-B-B-B torony házam és az lenne a kérdésem hogy a panel elfér-e az ajtó miatt? akinek van ilyen háza légyszi segitsen
-
Integra
titán
én csak attól kapok hülyét hogy ilyen hülye voltam, hogy ahelyett hogy azonnal egy fasza házat vettem volna, kényszermegoldásoztam....
ha belegondolok hogy 20 rugót dobtam ki a két vantec rákra.... pedig veszett jól hűtött, de konstrukció hibás az egész tervezése, felgyújtanám az egész tervező osztályt a gecibe... -
Integra
titán
ok, látom nálad mi volt a gond
nekem van már csavarnak luk az oldalában Bővebben: link
vipower is nagy kaki, én vagy 5öt elfogyasztottam belőle, meg két 10 rugós vantec alu rákot is, mire rájöttem, hogy usb2/firewire csatolós tároló kell ilyen fiókos szarok helyett... -
e.vid
senior tag
válasz
Calogero #234 üzenetére
Mindkét oldalról, önmetsző csavar és nagy alátét páros lett a megoldás.
Integra
Nem pontosan… a Vipower-nek sikerült olyan rákot készíteni, aminél a csavarmenetes pontokon nem lehet rögzíteni őket a Chieftec házban, csak ha az általam vakfuratnak nevezett helyre önmetsző csavart teszünk.
-
harry
veterán
Elvileg a potikról le lehet venni azt a 'króm' színű gombot amivel tekergeted. Egyszerűen le kell húzni, csak ragasztva van (legalábbis az enyém lejött ahogy rángattam, igaz nem ez volt a cél
) Ezután kicsit lefűrészelsz a potiból és a tekerő gombból és máris rövidebb. Ezesetben a billenő kapcsólókból is le kell vágni valamennyit.
[Szerkesztve] -
need
addikt
én most raktam be..és rövidre zártam ezt a dolgot..levettem az ajtót..
de van itt még más dolgog is...!
az előlapon hátulján van 12V csatlakozó..!
na most a ventik onnan kapják a fesz....? vagy aplikálnom kell a ventikhez feszt...? -
itibi
csendes tag
-
need
addikt
itt van a táskámban ez az előlap..ma vettem itt Bővebben: link
viszont akkor én inkább leszedem az ajtót...!
voltam még a Conrad..sz@rban..mert arrra gondoltam hogy veszek kisebb potit..!
hát...nem volt..és nincs is meg nem is lesz..!!! -
e.vid
senior tag
A ház síkjához képest 5mm-rel beljebb van tolva, és az ajtót belül egy kicsit megvágtam. Nekem így is megfelel…
need
addikt
jó ez a topic...csak a kutya sem jár ide..!!!
szerintem zárni is kellene nem....? -
need
addikt
én is ilyet előlapi panelt akarok venni...!
http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58725248&f=CPC&o=0
de nekem is az a kinom hogy belehet e majd csukni az ajtót a házamon...!
Chieftec BA-02B-B-SL házon...!
viszont én arra gondoltam hogy ha nem fér el akkor lehetne oda rövidebb potikat is tenni...szerintem...! -
kmiki20
senior tag
Üdv!
Lenne 1 kérdésem,nektek is villognak a ledek???Mert nekem a középső 2(12cm-is ventiket raktam rájuk)villog.A többi viszont nem.És engem ez a villogás zavar.Ha lecsavarom a ventiket akkor jobban villódzanak.
Vki esetleg tud rá mondani vmi okosat? -
kem
addikt
Valaki lefényképezné az Zalman paneljét akinek fehér házban van?
Kiváncsi vk,h megy-e hozzá. -
vvzs
tag
Üdv!
Ennél a panelnél a potikkal le lehet szabályozni egészen 0V-ig?
Zs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest