- OLED monitor topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brain75
senior tag
válasz
sambenez #1423 üzenetére
Hello
Ezt szeretném megcáfolni.
EU gw, kinai szerverrel működik. Azon kívül hogy nincs benne rádió azon kívül nem találtam érdembeli különbséget.
Van kinai gw is az is kinai beállítással és simán működik a xiaomi.hu-n vásárolt EU eszközökkel.
Ceiling lamp, bedside lamp, RGB Bulb.Van pár kínai kapcsoló, egy kinai dimmerelős kapcsoló EU ceiling lámpával, kinai mozgásérzékelő, kinai kijelzős hőmérő, aqara nyitásérzékelők és kinai nyitásérzékelők és EU nyitásérzékelők. -
szat8
tag
Shellynek van konnektora és hőmérője/páratartalom mérője is. Emellett android app, és flashelés nélkül is támogatja a helyi hálózatot felhő helyett/mellett.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
robertka #1490 üzenetére
Saját rendszerrel persze. Nálam is Xiaomi hőmérők vannak minden szobában, amiket egyelőre még a Xiaomi Gatewayen keresztül integráltam be a Home Assistantot futtató rendszerembe, bár rövidesen már az sem kell majd egy Zigbee-s USB stick miatt.
Az SHP6 már nem annyira jól sikerült, nem annyira pontos és a wifije is kevésbé érzékeny, de azért szintén használható, bár emiatt inkább csak ott érdemes, ahol fontos a kis mérete.
-
robertka
tag
válasz
Degeczi #1489 üzenetére
Én most az SHP-6 ból rendeltem kettőt, úgy néztem ugyan azt tudja mint a 2-es csak 10A ig, nekem az is elég.
Akkor elgondolkodom egy saját rendszeren mert a BW-nél nem látok hőmérséklet és páratartalom mérőt, vagy azt még hozzá lehet kapcsolni a Xiaomi termékből esetleg? -
Degeczi
nagyúr
-
Moki2
aktív tag
Ha valakinek BT getawey kell :
[link]
Ébresztőóraként működik , idö átált helyire reset után , smart funkciókat majd akkor tudom használni ha megtanulok kínaiul , csa úgy ért 😁 -
updog
őstag
Sziasztok!
Pár hete elkezdte a Xiaomi Home app, hogy mikor megnyitom, a login screen vár, hogy jelentkezzek be, mindezt naponta akár több alkalommal is. Nyilván én direkt biztosan nem jelentkezek ki az alkalmazásból.. ez valami ajándék az új frissítéshez, vagy csak engem szeret ennyire?
-
Moki2
aktív tag
válasz
Something_ #1481 üzenetére
Az újraindítás mindenképp kell hogy az új beállítások alkalmazva legyenek .
-
Something_
őstag
Koszi, ez igy hibatlannak tunik! Nekem kb ez hianyzott, hogy 5csillagot adjak ennek az olcso okosotthon szettnek :-)
tobias40: router beallitasok, wan beallitasok es nem automatikus dns, hanem 8.8.8.8 es 8.8.4.4 a masodlagos dns.
Aztan nyomtam egy router restartot a menuben a biztonsag kedveert. -
tobias40
veterán
válasz
Something_ #1478 üzenetére
És akkor konkrétan mit és hol-hogyan állítottál be?
-
Moki2
aktív tag
válasz
Something_ #1478 üzenetére
Valahol még régebben olvastam , hogy jobb azt használni , így a china szerverrel akadálymentesebb a komunikáció mint a szolgáltatói DNS szerverrel . Régebben már írtam ezt itt másnak is
. Nálam amúgy is az volt beállítva mióta egyszer meghalt Digi DNS szervere és fél napig semmit nem lehetet elérni.. . Annyi a lényeg , hogy az üzenetek szerveren keresztül érnek el hozzád , ha routertől nem megy el szerverig akkor nem jön üzenet .
-
tobias40
veterán
válasz
Something_ #1476 üzenetére
És mobil neten is megkapod az üzeneteket?
Wifin nekem is megjön de mobil neten nem.. -
Moki2
aktív tag
válasz
Something_ #1473 üzenetére
Routereden google DNS szerver van beállítva ?
-
Something_
őstag
Arra hogy telefonra megkapjuk az ertesiteseket, senkinek nincs otlete? Xiaomi supportnak van valami valasza erre a hibara?
-
Moki2
aktív tag
Ahogy számoltam 7 napos tárolással éves előfizetés 6000 körül jönne ki , de a fizetése csak alpay mipay vagy wechatpay ,egyenlőre egyik se megy majd talán az alipay fog .
-
emeron
tag
Az előttem szólók javaslatára beletettem egy 64GB-os SD kártyát a Xiaomi Mi Basic 1080p kamerámba.
Az automatikus detektálás továbbra is 6-11mp-es videót rögzít a felhőbe.
Viszont elérhetővé vált a Playback menüpont. Itt meg 1 perces darabokra szedi szét a folyamatosan rögzített videót, amit továbbra sem ment a felhőbe. Csak "végleges" mentésre lehet megjelölni egyesével a videókat. Ekkor az SD kártyán marad a kijelölt felvétel, de nem írja felül a szoftver ha elfogyott a hely. Ez mind szép és jó, de a telefonra nem lehet lementeni ezeket a videókat, nincs ilyen lehetőség.
Tehát ha betörnek, és elviszik az SD kártyát és/vagy a kamerát, továbbra sincs meg semmilyen felvétel leszámítva a nagyon rövid Xiaomi felhőjében tároltakat.
És igen, azt várom még egy ilyen terméktől is hogy egy ilyen alapvető dologra képes legyen. Ez nem hardveres limitáció, nem árkategória kérdése, nem extra kívánság. Szimplán szoftveres probléma, amit ha a Xiaomi akarna javíthatna.
Most két külön helyre és két különböző hosszúságban kerülnek rögzítésre a mozgás érzékelésekor készített felvételek. Ennek mi értelme?
-
Moki2
aktív tag
válasz
james008bond #1462 üzenetére
Nálam inkább az égő volt a ludas , de azóta teszi a dolgát ,3 mozgásérzékelő 2 yeelight és 1 aqara égő . Csak az aqara volt macerás .
-
james008bond
őstag
Nekem mozgásérzékelő-lámpa kapcsolgatás kb véletlenszerűen vagy inkább sehogy nem működött ( egy másik meg igen ). Reseteltem a mozgásérzékelőt, újra párosítottam és újra programoztam, azóta működik rendesen. Pedig előtte naplózta, mikor haladt el valaki a mozgásérzékelő előtt, még se kapcsolta a lámpát. Ki érti ezt?
-
james008bond
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy Samsung Note 8 telefonon meg lehet-e oldani az apk klónozást. A MI Home-t szeretném klónozni, amit 2 külön regisztrációval használnék, de ne kelljen már minden alkalommal regből kilépnem majd a másik reg.-gel belépni.
-
robertka
tag
Sziasztok, itt a hardveraprón vettem egy Xiaomi EU dugvillás gateway-t és házzá zigbees konnektort ami kinai dugós de átalakítóval be tudtam dugni az aljzatba.
Utólag olvastam, hogy ez így nem igazán fog működni de azért ha már megvettem akkor próbálgattam.
Ha az alkalmazás főoldalán akarom hozzáadni a konnektort azt írja szükségem van egy gateway-re.
Ha a gateway hez szeretnék új eszközt hozzáadni akkor ott ez a készülék nem szerepel.
Viszont ha a gateway eszközeinél a fali kapcsolót választottam ki és úgy próbáltam meg csatlakoztatni akkor hozzáadta és távolról, mobilnetről is tudtam vezérelni.
Ez mennyire van így rendben szerintetek? Illetve azt olvastam ez az okos konnektor tud fogyasztást is mérni, nekem ez fontos lenne de nem találom sehol ezt a funkcióját tudna valaki segíteni aki használja erre is?
Köszönöm szépen, csatolok pár képet ha esetleg az segít.[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Moki2
aktív tag
Azthiszem rájöttem akinek hektikus a rendszer , az mitől van . Tessék időnként törölni a logokat , én alapból szoktam eddig nem is volt gond . De tegnap nem akart lekapcsolni az aqara izzó , gondoltam törlöm a logját , na nála erre nem volt lehetőség . Lekapcsoltam nála is áramot és getaweynél is , log törlődött , izzó működik . Valszeg enélkül telítődik memó és kezdődik anomália .
-
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
Van egy XIAOMI gateway-em kínai szerveren.
A HOME update-t jelez, de nem tudom frissíteni.
Mi a megoldás rá? -
tyielow
aktív tag
Na, megjártam az IKEA-t. TRÅDFRI White Spectrum GU10 nem volt, nem is kellett. Viszont a warm white nevéből adódóan nem szolgáltat hidegfehér szín, semmiféle átmenetet, mezei dimmelésre viszont képes.
Nem voltam biztos benne, hogy így 2700K színhőmérséklettel jó lesz, így csak 1-t vettem próba jelleggel.
Eredmény: műxikSzerintem jobb is, mint az előzőek, nagyobb a fényárama.
Pár screen: -
Moki2
aktív tag
A fast jelölésüek .A CN meg kína értelemszerűen
.
G-W-3 (később CN-027) új neve: Fast-27 (Egyesült Királyság)
G-W-4 (később CN-008) új neve: Fast-08 (Lengyelország)
G-W-5 (később CN-023) új neve: Fast-23 (Csehország)
G-W-6 (később CN-030) új neve: Fast-30 (Franciaország)
G-W-16 (később CN-029) új neve: Fast-29 (Spanyolország) -
Ferike81
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de kicsit tévedésben vagy ezzel a kamerával kapcsolatban. Úgy gondoltad, hogy veszel egy 6-10K Ft-os kamerát, és ez lesz a biztonsági rendszered?
Ez a kamera arra való, hogy ha nem vagy otthon, akkor ránézz, hogy a kutya nem szedte e szét a párnát, vagy a villanyt lekapcsoltad esetleg úgy maradt. Árához viszonyítva egy egész korrekt cucc, az meg, hogy kisebb zizik vannak vele még egy komolyabb rendszernél is előfordulhat. Vedd úgy, hogy ez egy hobbi cucc. Ha biztonsági rendszerként szeretnéd használni arra nem jó. De rögzített képanyag bizonyításra egyébként is csak akkor használható, ha folyamatos a felvétel. Emellett még van kb ezer kritérium, de a legelső a folyamatos felvétel.
-
tyielow
aktív tag
Lehet nem tűnt fel, de ez csak 1 Xiaomi. Persze, minden lehetséges. Csak most épp a te kütyüd nem tudja mindezt áthidalni neked. Amúgy osztom az előttem szóló véleményét. Nekem evidens volt h beleteszek egy SD kártyát (itthon porosodott, 8GB). Semmi baj e téren a kamerával.
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok
Egyszerűen nem tudom csatlakoztatni a XiaoMi Universal remote eszközt. 3 lépés van , abból a harmadik nem sikerül. Esetleg ötlet vkinek? -
emeron
tag
Nem igazán értem ezt a puffer dolgot. Ez egy szoftveres probléma, amit illene legalább feltüntetni a vásárlónak valahol a specifikációk között hogy "Hello, a kamera egyébként mozgás érzékelésekor a Xaomi felhőjébe SD kártya nélkül max. 11mp-t rögzít". És akkor mérlegelem, hogy megveszem-e.
Tekintve, hogy a dobozban nem volt adapter és az észszerű használat ezek szerint még egy SD kártyát is igényelne, nem volt olcsó választás.
Nyilván a felhőtárhely üzemeltetése pénzbe kerül, de akkor legyen opció. Előfizetési lehetőség valamennyi tárhelyre, vagy 3rd party felhő. OneDrive, GDrive stb API-k rendelkezésre állnak, nem egy bonyolult dolog integrálni. Egy NAS rendszert csak a kamera miatt meg nem fogok vásárolni. Ráadásul ez utóbbinál továbbra is fenáll a lokális rögzítés problémája.
Még szerzek egy SD kártyát és kipróbálom azzal. De ha arról sem tud hosszabb felvételt a felhőbe rögízteni, akkor kb értelmetlen az egész.
A folyamatos telefonra történő stream-nek sem kellene problémát jelenteni. Persze az akkumulátor és az oprendszer sem szeretné. Ezt én sem preferálom, de ha nincs más ez is jó lett volna. Még mindig jobb, mint a 11mp hosszúságú videó.
Ettől függetlenül köszönöm a tippet. Meg fogom próbálni.
-
Ez egy 8 ezer forintos termék. Amit Te keresel, az a Netatmo Welcome, 60 ezerért. Nekem van mindkettő, nem egy liga, ezért is mondom azt, hogy ennyiért megfelel ez is.
Olyan megoldás nincs, aminél streameli a telefonodra és az rögzíti. A bevett megoldás, hogy SD-re pufferel, feltölti cloudba, és Te onnan tudod menteni.
-
Moki2
aktív tag
Most elég jó áron van ráadásul eu raktár :
[link] -
Moki2
aktív tag
válasz
Something_ #1436 üzenetére
Nem így működik , ahoz hogy vezérelni tudd áram alatt kell legyen , tehát mindig fel van kapcsolva nálam és szoftveresen kapcsol be ki
-
emeron
tag
A lokális rögzítésnek nem látom értelmét. Betörés esetén megsemmisítik a kártyát és kész.
Az lenne számomra a praktikus, ha a telefonom kezdene rögzíteni rögtön mozgás érzékelésekor. Vagy ha a Xiaomi felhő tárhelyére lehetne hosszabb videókat rögzíteni.
Az sem lenne baj, ha a mobilom tudna folyamatosan a háttérben rögzíteni. Tárhely van bőven + korlátlan a mobilnet is.
-
Szerintem pont az SD kártya hiánya a gond, mert így csak a felhőbe ment. Legalább Neked értesít, nekem ugyanis nem akart, ha a saját surveillance módját használtam. Ha szabályt adtam az értesítésre, akkor ment. Szimpla 32 GB CL10 kártyával használtam (mixza), Gearbestről volt vagy 2500 forint, ennyit szerintem megér, pláne, hogy most a kamera is olcsóbb xiaomihun a heti akcióban.
-
emeron
tag
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy Xiaomi Mi Basic 1080p kamerát.
Minden szép és jó, kivéve hogy mozgás érzékelésekor csak 6-11mp hosszú felvételeket rögzít. Ez egyáltalán nem elegendő. Sokszor pont a lényeg nem látszik az idő rövidsége miatt.
Próbáltam az automatizálás menüben is játszani, az eredmény ugyanaz. Annyi a különbség, hogy gyorsabban kapok értesítést.
Hogy lehetne megoldani azt, ha mozgást érzékel a kamera akkor ne álljon le a rögzítés egészen addig, míg én a mobilon azt nem mondom?
Jelenleg nincs benne sd kártya, nem is igazán szeretnék bele vásárolni.
-
Something_
őstag
válasz
tyielow #1429 üzenetére
Kivancsi vagyok hogy mukodik.
Nekem pl a nappaliban 2 butakapcsolon van 5-5 gu10 izzo.
Ha pl berakok a mennyezeti lampaba 1 db ilyen okosizzot akkor az hogy fog mukodni? Butakapcsoloval felkapcsolom, akkor vilagit. Ha lekapcsolom, akkor nem vilagit. De mi van akkor, ha le van kapcsolva a lampa, es alkalmazasbol felkapcsolom? Utana csak alkalmazasbol tudom lekapcsolni? Ha felkapcsolom melle a tobbit, akkor utana butakapcsoloval le lehet mindet?
.
Lehet en is beugrok az ikeaba es letesztelem itthon. -
tyielow
aktív tag
Nem fordult még elő. Olyan volt már, hogy pl. mobilnettel sokkal jobb képet, nagyobb bitsűrűséggel hozott be, mintha a melóhelyes Wi-Fin néztem volna.
De lehet, csak véletlen volt. Olykor-olykor nem hozza be a képet, de viszonylag ritka...
Áramtalanítanom még sosem kellett! Sem a resetet megnyomnom. Mindig rendbejött az applikáció buzerálásával. Ill. a "próbáld meg kicsit később" elv működött(#1430) powerup2
Igen, most frissítették az IKEA webshopot. 2 féle GU10 is van. Péntekig akciós family kártyával! -
turit
tag
válasz
tyielow #1350 üzenetére
Sajnos tényleg hol működik hol nem a kamera. Egy Mi Home Security Camera 360° 1080p-m van.
Nagyon idegesítő hogy elmész egy nyugodt hétvégére és egyszer csak kiírja hogy offline. Csak otthon a kábelt kihúzva indul újra és működik megint pár napig.
Sőt nálam néha felébresztés után hibás lesz a kép, ez is csak áramtalanítás után javul meg. Ti is tapasztaltatok ilyent? -
tyielow
aktív tag
A napokban szerzek be GU10-es IKEÁst, majd leírom a tapasztalatokat
-
Alex91
félisten
Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus okos RGB LED szalag van valakinek az itthoni xiaomi.hu-tol? Megy a kinai szerverrel is?
-
Moki2
aktív tag
válasz
powerup2 #1424 üzenetére
Xiomi okoskapcsoló ami tényleg az áramot kapcsolja nem csak az okosizzót olyan eu szabvány nincs , ha még is az kell akkor vennek kell hozzá szögletes szerelődobozt is , erre gondolok :
https://m.banggood.com/86x86mm-Wall-Plate-Box-Universal-White-Socket-Switch-Back-Cassette-p-1015780.html?rmmds=search -
powerup2
addikt
Én is gondolkodok okos otthonba most esek majd neki a felújításnak . Xiaomi termékekre gondoltam illetve szeretnék ötleteket mert még csak most kóstolók bele az okos otthon világába szóval ha hülyeségeket kérdek előre is bocsánat
. A terv az az lenne hogy legyen okos villanykapcsoló amit okos telefonról tudok vezérelni és konnektor is ezekről valami kis infó kéne melyik jó . Ezen felül láttam van ajtó ablak nyitás érzékelő meg központi egység is. Izzok terén kicsit gondba vagyok mivel szeretnék gipszkarton szigetet a plafonba oda meg sima izzó nem jó és kéne még led szalag is hogy ezt hogyan tudnám megoldani ? És ezen felül várok minden ötletet ami így az okos otthont érinti köszönöm előre is a segítségeteket.
-
skt
tag
Sziasztok!
Fejben már összeállt, hogy mit szeretnék, már csak a gyakorlati megvalósítás van hátra, így elöljáróban lenne pár kérdésem:
1. Van e jobb ár- érték arányú rendszer a Xiaomi-nál? Csak mert ahogy láttam, szinte mindent gyártanak, és nekem fontos lenne a minden mindennel kompatibilitás.
2. Ha jól értelmeztem, ahhoz hogy az eszközök egymáshoz kapcsolódjanak szükség van egy gateway-re?
3. Van valami tanácsotok, nekem mint kezdőnek? A xiaomi.hu-ról érdemes rendelni?Köszönöm a válaszokat!!
-
Kiskopika
senior tag
-
xviktorx
tag
válasz
tyielow #1413 üzenetére
Nem vagyok nagy mágus a témában de szerintem nekem nincs semmoilyen gateway-em. Max a Xiaomi Home alkalmazásban tudok ráállni a kínai régióra de az sem segített. Talán ezekhez az égőkhöz kell valamilyen Bridge ahogy utána olvastam de nekem olyanom nincs. Csak a Xiaomi Home app van, arról eddig simán működött a porszívó, a 2 kamera meg a hangulat világítás ( xiaomi mi led ). De ezeket az izzókat sehogy sem tudom párosítani programmal.
-
james008bond
őstag
válasz
Something_ #1418 üzenetére
Szia! Igen pont ez a problémám. Néhány óráig mutatta, aztán többet már nem. Az elsőnél volt a kijelzővel is probléma, azt gondoltam a 2 dolog összefügg, de a másodiknál az rendben van. Nem tudom mi lehet az oka. Már volt elemcsere, volt újra párosítás, próbáltam különböző régiókkal, magyar Mi Home/eredeti Mi Home alatt is, de ugyanaz.
-
Something_
őstag
válasz
james008bond #1417 üzenetére
Szia!
Elozo heten en is vettem 2 dbot, mire gondolsz? Nem mutatja a historyban az ertekeket?
-
james008bond
őstag
Sziasztok! Hő és páratartalom mérőm van. A gondom az, hogy kb 12 órán át mutatja az idő függvényében a mért értékeket, aztán meg már sehogy, csak az aktuálisat. MI lehet a hiba? Egy ilyet már visszaküldtem, emiatt, valamint mert a kijelzőn egyes szegmensek villogtak lletve halványabbak voltak. Ennél a másodiknál a kijelző rendben.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet kimásolni egy Mi Home Security Camera 360° 1080p -ből a felvételeket?
Van egy nas menüpont a mi home-ban de nem megy a windows-os megosztás sem a router-re dugott pendrive-ot sem látja. -
-
tyielow
aktív tag
válasz
xviktorx #1410 üzenetére
Szia. Ugyanígy jártam. A probléma oka az volt, hogy EU-s volt a gatewayem, EU-s régióval. Azóta kínai gatewayem van, kínai régióval és hibátlan a cucc. De te is lecsekkolhatod, ha az appban a régiót kínaira teszed, látni fogja. Az se mindegy, hogy Philips "ZhiRui" vagy sima. Valahol itt van az elnevezésbeli különbség is.
-
Kiskopika
senior tag
Hogyan lehet mennyezeti lampat resetelni, ha direktbe van kotve? A mennyezetrol lehuztam mar aramtalanitas utan visszacsatlakozott a lanra, de mi homehoz nem tudom visszarakni. Igy domo alatt kapcsolni tudom ugyan de allapotvaltozast nem jelenit meg.
-
xviktorx
tag
Sziasztok! Vettem egy pár ( 2 db. ) Philips hue ( 2*Single buldE27 ) izzót. Hiába van benne a Xiaomi Home app-ban hogy párosítható, de sehogy sem találja meg a progi az izzókat ( sem Ipad-el sem pedig Xiomi A1 telefonnal ). Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a probléma?
-
JrCsG
tag
válasz
tobias40 #1407 üzenetére
A leírásában ez szerepel:
"Remote Control Connection Instructions
Make sure the remote control and the Yeelight LED ceiling lamp are in the same room. Turn on the ceiling lamp and perform the following within 60 seconds: simultaneously press the "OFF" and "M" buttons on the remote control and release immediately. The indicator light on the remote control will blink to indicate that it is connecting. Wait until the indicator light blinks periodically, indicating that the connection is successful." -
tobias40
veterán
Sokan vettek itt ilyen lámpát.
Nekem is megérkezett 5 munkanap alatt,szépen dolgozik a telefonos appal.
Viszont a távirányítót nem tudom hogyan kell összehangolni a lámpával.Segítene benne vki?
Köszi!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Something_ #1402 üzenetére
Kinai van, csak erdekel erdemes-e mar Eu-st venni
-
kano
nagyúr
válasz
Something_ #1400 üzenetére
Max szingapúri szerveren tudja megpróbálni. Állítólag a porszívó megy csak nem frissít fw-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest