-
PROHARDVER!
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien4
tag
Kerdes: ugye orosz app nem ad firm frissitest
Gyari app gondolom ad, de nincs kedvem szivatni magam... viszont a legutolso fw ami felment a robotporszivora... eleg buta tole. Frissitenem, hatha...
App klonozas hogy oldhato meg? Vagy mi a megoldas? -
bl4ze
veterán
Urak, kinek van itt Xiaomi Mi Intelligens indukciós (IH) elektromos rizsfőzője?
Tippeket szeretnék kérni a "gőzölő" (steamer) betét használatához.
A rízsfőző rész rendben, de a gőzölő részét használja valaki itt ?
Mikkel, hogyan, mi vált be?
Rízs ügyben is szívesen fogadok tippeket, bevált recepteket, ha megosztanátok.
Mit főztetek már benne, mi vált be a "sima" rízsen kívül ?
Köszi.:. bl4ze .:.
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok! Az összefoglaló nekem nem nyílik meg (szerettem volna kicsit képe hozni magam). Az én rendszerem eustockos akkor global?
Külső kamerát szeretnék a gatewayhez kapcsolni.
Ezeket nézegettem:
IMILAB EC2
Xiaomi YI OUTDOOR 1080pMelyik a jobb választás ?
-
bl4ze
veterán
Ha valaki CN régiós eszközöket használ 1-2 napon belül lesz egy eladó Xiaomi 1.6 literes okos rízsfőző a bolti árnak még a fele ára alatt !!! Mindössze párszor használt, éppen csak kipróbált, gyári dobozában - minden tartozékával + EU minőségi (földelt!) adapter a vezetékhez !!!
[link][ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
félisten
-
vegyszer
addikt
válasz FoxiestFox #3179 üzenetére
És az eszköz resete (a SIM tűvel) is megvolt?
Nem csak a WiFi QR kód szkennelésén akad el?"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
hzsolee
őstag
Reolink esetleg? Van tőlük csőkamerám, teljes mértékben elégedett vagyok az appal is. Szerintem ez a kis kamera sem lehet rossz....
Ahogy elnézem, van 3-4-5(zoom) mp verzióban.[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
félisten
-
bl4ze
veterán
0000 1234 megvolt próbáltad?
Illetve kamera teljes reset
.:. bl4ze .:.
-
félisten
válasz vegyszer #3178 üzenetére
Nem fiókadatokat kér, hanem pint, mint írtam.
Mindkét telefon be van lépve a fiókba, nem kért újraautorizálást, semmit.
De már kiléptünk, beléptünk, eltávolítottuk a kamerát, hozzáadtuk, és a hozzáadás után azonnal kér egy pint.
A kamerához, amit nem tudunk, hisz default pin nincsen.Ezért írom, hogy ez az okosotthon alkalmazás az egyik legrosszabb szoftver, amit Androidon szerencsém volt látni, és szabadulnék tőle, lehetőség szerint hasonló tudású, viszont működő megoldás felé, az sem baj, ha ott a belépő költség magasabb. Előny, ha az alternatíva nem kínai.
Eleve semmi ilyen hulladékot nem telepítettem volna a telómra a saját eszem szerint, de az asszony nagyon szerette volna megnézni, mit csinál éjjelente a sündisznónk, és ez volt a legolcsóbb megoldás. Működött is, pár hónapot.
-
vegyszer
addikt
válasz FoxiestFox #3177 üzenetére
Valószínűleg csak a Mi Home kilépett, és kéri a Mijia fiók adatait.
Régebben nekem nem kellett ezzel tökölni, de mostanában kb hetente egyszer be kell lépni.
Mivel az app megjegyzi a jelszót, csak ki kell választani, ez nem tűnik komoly gondnak számomra. De valóban jobb volt nélküle...Ettől még nem a kamera a szar.
Ez nem bug, ez ficsör."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
félisten
Hali.
Olyan éjjellátó kamerás rendszert keresnék, mint ami a Xiaomi-féle, csak kevésbé szar.
Háziállatot figyelünk meg vele, egyik nap csajom telefonja nem töltötte be többé a kamera képét, én kitörültem, ő hozzáadta, és jelszót kér, amit sosem adtunk meg.
Szóval ez egy trágya, ami nem meglepő egy ilyen olcsó kínai kacattól, de kíváncsi vagyok, tudtok-e hasonló rendszerről (kamera - wifi - telefonos app), ami használható is. -
Sinu
senior tag
Xiaomi biztonsági kameránál hogyan lehet beállítani, hogy mentsen Synology NAS-ra? Addig megvan, hogy kell a kamerának egy SD kártya, ezután aktív lesz a network storage funkció, de innen hogyan tovább?
egyenlőre ≠ egyelőre
-
KriSama
csendes tag
Szia,
nem az volt a baj, hogy átmentél kínai szerverre, hanem hogy le is frissítette magát kínai FW-re.
Én is jártam korábban...
MicroSd kártyáról újra lehet telepíttetni a FW-tItt találsz egy korrekt leírást és FW-file-okat.
https://theo-deroza.com/how-to-unbrick-mi-home-security-camera-360-1080p-mjsxj02cm-with-firmware/Nekem az 5 from David működött, ha jól emlékszem.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Xiaomi Smart Sensor Set Mi okosotthon kezdő szettet amit iPhone-on telefonról vezérlem és állítgatom egyenlőre nagyon tetszik , olvastam hogy sok egyéb kiegészítő csak Androidos készülékkel illetve orosz applikációval működik, hogyan tudnám kideríteni azt hogy mely kiegészítőket lehet integrálni a saját rendszerembe mindenféle mókolgatás nélkül?
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
xinis
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Xiaomi Mi Smart HUB-om, egészen pontosan ez: DGNWG02LM
Kérdésem, hogy az Aqara vezetékes fali kapcsoló működik vele? Elvileg ZigBee protokolt használ mind a kettő eszköz. Okosítani szeretném a meglévő lámpákat és véleményem szerint ez a kapcsolók cseréjével lenne a leg költséghatékonyabb és legegyszerűbb.
Esetleg valami más javaslata van valakinek?Ilyesmire gondolok: [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #3168 üzenetére
Elírtam a kupont, de még működik: BGHKEC2Al
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Ha valakit még érdekelne (én most rendeltem, bár a CZ raktárról lemaradtam)
Imilab EC2 akkus kamera gateway-el (international version): [link]
BGHKEC2AI kuponnal 63.99$
Persze erre még rá jön az EU Priority Line szállítás, de ~70$-ból kihozható.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
xinis
csendes tag
Sziasztok!
bajban vagyok, kérem segítsetek!
vettem egy Xiaomi Smart home kit-et és egy 360 1080p kamerát. Elkövettem azt a hibát, hogy átmentem kínai szerverre. A kamera működött, de minden más alig-alig, így visszatettem a régiót magyarra. Azóta minden ok, csak a kamerával nem tudom a qr kódot beolvastatni. Valaki járt már így? Esetleg valami megoldás!?
Előre is köszönöm!
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Van egy eladó bontatlan Mi Home Security Camera 360-am. Hardveraprón nem találtam kategóriát neki (vagy csak rossz helyen kerestem ). Szerintetek mennyiért lehetne eladni, esetleg valakit itt a topikban érdekelne?
-
vegyszer
addikt
Nekem most tűnt fel, hogy a Mi Home orosz appban megjelent a kamera mellett is egy ON/OFF kapcsoló, mint a lámpák mellett.
Ez csak nekem új? Vagy volt ez eddig is, csak nem láttam?"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Putyin90
senior tag
válasz vegyszer #3156 üzenetére
Sorry, most már meg kell nyílnia a videónak.
A xiaomi.hu-ról rendeltem.
-
vegyszer
addikt
válasz Putyin90 #3155 üzenetére
Privát videó. Nem tudom megnézni.
Link birtokában megnézhetőre kellene állítani.Így segíteni nehéz.
Honnan jött?
Esetleg egy bolti linket (akár privátban) küldesz?
Helyileg merre található?"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Putyin90
senior tag
válasz vegyszer #3154 üzenetére
Az sem. Csináltam egy videót a jelenségről, íme: [link]
Felkapcsolás után ezt csinálja, az ötszöri fel-le (2-2 mp-es szünetek tartásával) kapcsolás után is. Semmilyen app nem látja. Ennek már tutira annyi, küldöm is vissza a francba, vásárlástól elállással, nem fogok várni arra, míg a szervíz bevizsgálja. Különben is, ettől a "márkától" soha semmit inkább.
Bírt kemény 1 napot sem.
-
vegyszer
addikt
válasz Putyin90 #3153 üzenetére
És a Yeelight app se látja esetleg a párosítás során a lámpát?
Tégy egy próbát. Hátha.Mikor párosodik, akkor létre hoz egy nyílt wifit. Arra kellene csatlakozni, ha és amennyiben jól emlékszem, hogy sikerüljön.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Putyin90
senior tag
Az a baj, hogy egyáltalán nem látja az app. A routeten pedig ki is van kapcsolva az 5 GHz, csak 2,4-et szór, de párosítani sem tudom vele, mert folyamatosan csak villog. Írtam már a webshopnak is, az általuk ajánlott módszer sem vált be, szóval valószínűleg RIP.
Azért megpróbálom majd másik lámpában is, hátha.[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Hétfőn üzemeltem be egy Xiaomi Mi Smart LED Bulb Essential (White & Color) okosizzót. Tegnap router csere miatt töröltem az appból, mert újra hozzá akartam adni az új routerhez. A törlés után azonban az ötszöri fel-le kapcsolást követően az izzó fehéren, majd színesen kezd el villogni, a Xiaomi Home alkalmazás viszont nem találja. Ezt mindaddig teszi, míg le nem kapcsolom a kapcsolót. Az alkalmazás sehogy sem találja, hiába kapcsolgatom 5x, mindig csak a folyamatos villogás van. Az izzót már pár percre ki is csavartam a foglalatból, de ez sem hozott javulást.
Mit lehet még tenni, hogy magához térjen?
-
rbalint88
addikt
van egy "Temperature and Humidity Monitor" és egy Bedside lamp 2. ezt szeretném BLE Gatewayen összelőni, de az appban nem mutat gateway kompatibilis eszközt. Elvileg a Bedside lamp 2 tudja ezt a funkciót és talán a contorol hub is kellene tudja, ami a smart sensor set-ben van. az app magyar régióra és angol nyelvre van állatva, ez a baja?
-
vegyszer
addikt
Elméletileg igen, meg lehet csinálni, gyakorlatilag azért kérdéses, mert pl nálam a társasházban kint van a lakás villanyórája. Ha azt lecsapják először, se kamera, se WiFi, se rögzített infó nem marad. Azaz szabotázsvédelem gyanánt kell külön eszköz.
Nagy pénzt nem bíznák rá.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
bipet
tag
Sziasztok
Össze lehet hozni valahogy egy riasztó központot a mi home mozgásérzékelővel és a 360 kamerával.
A riasztó nak csak az lenne a feladata hogy üvölcsön ha jelet kap valamelyik eszköztől -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Egy eszközt (XIAOMI MiJia 360° Home) több felhasználó is fel tud venni az alkalmazásba, vagy csak egy ember tudja a home-hoz hozzáadni és meg kell hozzá osztani az egész home-t a második személlyel, ha azt akarom hogy ketten lássuk a kamera képét?
-
rbalint88
addikt
Sziasztok!
Vettem egy smart sensor szettet, ami gond nelkul csatlakozott a mi home apphoz es a halozathoz. Viszont a 360 1080p kamerat sehogy se tudom hozzaadni. TP-link deco m4 router van, jelszo OK, 5ghz kikapcsolva, szoval minden korulmeny adott a mukodeshez es megse. Az lenne a baja, hogy szifonnal probalkozom? -
Pros
tag
válasz vegyszer #3133 üzenetére
Igen megtaláltam, köszönöm!
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Putyin90
senior tag
válasz nemethsza #3130 üzenetére
Igazából elég az ON/OFF is. Úgyis 90%-ban fehéren fogjuk használni, az RGB képesség a hangulatvilágításhoz kell majd néha. De azt még mindig nem értem, hogy ha az izzót párosítom majd a saját appjával és a Minit is a saját appjával, akkor a mini hogyan fogja tudni kapcsolgatni az izzót.
-
vegyszer
addikt
Nekem csak hasonló kamera van.
Ha elindul, jobb felső sarkában 3 pötty
Majd Camera settings-ben van egy image settings, Azon belül van a rotation menü. Nekem 180°-ot enged csak forgatni."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Garold
senior tag
Ezzel az izzóval szívtam én is, nekem állandóan connection timeoutot írt csatlakoztatáskor. Az volt a turpisság, hogy a szoftvere 32 biten tudja kezelni az acc számát és ha frissebb a xiaomi acc (a száma nagyobb, mint 4294967295), akkor azt nem tudja lekezelni. Nekem szerencsére volt egy régi accom amit le tudtam porolni.
Pros: nekem igaz IMILAB van, de hátha neked is ott lesz: kamerára nyomsz / 3 pötty jobb felül / camera settings / image settings / rotate image
[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
Pros
tag
Sziasztok rendeltem egy xiaomi mi home security camera 360° 1080p kamerát.
Aplikálció beállítási problémáim vannak.
Az egyik a magyar nyelv hiánya ami ha nincs nem gond.
A másik, hogy fejjel lefele szereltem a plafonra és a képet nem tudom átfordítani...Valaki ezekhez leírást vagy segítséget tudna adni?
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy Xiaomi Mi Smart LED Bulb Essential (White & Color) okosizzót. Ha veszek mellé egy Google Home Mini-t, akkor fogom tudni hangvezérléssel kapcsolgatni és állítgatni? Ha igen, akkor hogyan? Az izzóhoz kell a Xiaomi Home app, hogy vezérelni tudjam, a Home Minihez pedig a Google Home. De akkor melyik appban fogom tudni összekapcsolni a Home Minivel?
-
_seth_
veterán
Xiaomi philips e27 white bulb fényforrás valami oknál fogva nem akar a routerhez csatlakozni, a telefon felismeri gond nélkül. Neten sok hasonlót olvastam róla . Van megoldás, vagy kerülendő ez a cucc?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
TRob1
veterán
válasz sambenez #3124 üzenetére
Nem igazán.
A lámpák GW nélkül is működnek távolról is, tehát nem kell nekik külön GW hogy kapcsolódjanak a hálózatra. És ha már van bennük GW, azok is működnek. Pont ez a lényege, ezért van benne. Nekem pl. van egy párásítóm amiben van BT GW, és ezen keresztül kapcsolódnak a hő és páratartalom mérőim, ezen keresztül érem el. Még nem is volt külön gw-m, akkor is használtam.
Aztán lett gw-is, de abban meg nincs is BT (mármint az enyémban, azóta léteztik olyan is amiben van BT és Zigbee is), arra meg a Zigbee-s mérőm csatlakozik.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz sambenez #3122 üzenetére
Nem.
Külön GW nem kell a BT-s érzékelőhöz, ha van BT GW lámpája.
De valamilyen GW mindenképp kell a távoli eléréshez. Mert különben hogy érné el? A BT és/vagy Zigbee hatótávolsága nem végtelen.
(Mert ugye nem csak BT-s eszközök vannak, hanem Zigbee-s is... a nagyobb katyvasz végett. Tehát erre sem árt figyelni.)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
vegyszer
addikt
válasz bloomaz #3118 üzenetére
Ha veszel olyan eszközt, ami Bluetooth Getaway is (mennyezeti lámpa, bedside lámpa, stb), akkor azzal tudod a kijelzős Bluetooth hő és pára érzékelő adatait távolról elérni.
Ha gondolkodtál rajta, nézd meg miben van bt Getaway"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
bloomaz
újonc
Sziasztok! Szeretnék egy okos hőmérőt a szobámba, amiről távolról is tudom figyelni a hőmérsékletet és a páratartalmat. Ez a cucc jó is lenne. Getaway-em nincs és egyelőre nem is tervezek venni. Anélkül is használható appon keresztül ez a hőmérő?
-
vegyszer
addikt
válasz f8enter #3114 üzenetére
Nekem ehhez minden van.
Kínai régiós Multimode ZigBee Gateway (Banggood), Aqara hő és pára szenzor (Gearbest), és EU verziós ZigBee konnektor (a xiaomishop.hu, és a xiaomi.hu oldalról egy egy).
Persze az orosz appal működnek együtt.Tudok olyat állítani, hogy ha a hőfok 24°C fölé ér, kapcsoljon be a konnektornegy ventit. És 19°C alatt a madik meg egy elektromos konvektor.
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy konnektort vezérelni hőmérséklet/páratartalom alapján.
Folyton kompatibilitási gongjaim vannak.Valaki csinált már ilyent?
Milyen HUB, milyen hőmérő és milyen konnektor és melyik szerver az, amik együtt tudnak működni?
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok, aqara fali kapcsoló, 0 nélküli bekötésű ha a 2,4 ghz wifi hálozton adatforgalom van villogtatja a mennyezeti lámpát. A relé nem kapcsol át csak egy pillanatra felvillannak a spot égők. Csak egy szobában fordul elő, (van több ilyen kapcsolom is), igaz mindenhol máshol ledes spotok vannak benne. Találkozott hasonlóval valaki? Ha fixen a 7 chanelen van a router akkor nem csinálja. Teszteltem több routerrel is,
-
bl4ze
veterán
válasz Real_Necro #3111 üzenetére
Nem, csak ez a rízsfőző. DFB201CM
Minden EU-s, de a GEN1 hetek óta semmi értesítést nem küld, többen is panaszkodtak erre különféle Xiaomi fórumokon, platformokon.
A fenti rízsfőző viszont csak CN szerverrel látszik, használható.:. bl4ze .:.
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok.
Kompatibilitási problémám van, ebben szeretnék segítséget kérni.
Van egy több éves Mi Gatewayem, amit eddig megelégedéssel használtam a Mainland szerveren. A rendszert bővíteni akartam okos konnektorokkal is, de amikor hozzá akartam adni az appban, sajnos nem jelentek meg az európai konnektorok, és nem is ismerte fel. Amikor váltottam EU-s (magyar) szerverre, akkor megtalálta a zigbee és a wifi konnektort is, de nem látta többé a Gatewayt, azt nem tudtam hozzá adni.
Van erre megoldás, hogy minden működjön?
Köszönöm!
-
bl4ze
veterán
Urak, heeelp !
Feltettem az Orosz MiHome appot, hogy minden cuccom a China Mainland alatt menjen, főként mivel a GEN1 porszívó hetek óta nem küld értesítést, és az most már több helyen olvasva csak CHINA régióval megy :(
Ezt töltöttem le : MiHome_5.6.99_63039_vevs
Regisztráltam is a https://boosty.to/vevs oldalon, hogy frissítések is menjenek, be vagyok oda jelentkezve, e-mail engedélyezve, autentikálva. (ellenőrízve) My subscriptions alatt ott a VEVS.
1. A MiHome belépés után indul, de nem frissíthető továbbra sem. (NOT SUSCRIBED hiba)
2. A GEN1 porszívót felraktam, resetelés megvolt : indítás után leáll "China Mainland region not supported" valami ilyen hiba. Nem tudom használni az Orosz app-pal China Mainland-on.Hol a hiba, mit rontok el? A GEN1 porszívó EU-s vásárlás.
Korábban azt olvastam, hogy az Orosz MiHome alatt minden megy rendben, EU-CN teljesen mindegy.
Az okos konnektor EU az ment, gond nélkül, de a porszívó hibát dob és kilépett.:. bl4ze .:.
-
KriSama
csendes tag
ezt te tudod, de a párosításhoz mindenképpen kell valami, vagy létra, vagy sámli....
Ott nem is fogja felkinalni. Ahogy már írtam ezek a Dimmer és a távirányító direktbe bluetoothon kapcsolódnak a lámpához.
A leírás és a csatlakoztatott eszközök a ceiling lámpa funkció menüjében vannak.
Illetve szinte biztos, hogy valami low poweres bluetoot kapcsolat van párositáskor, nehogy mások lámpára csatlakozzon a vezérlő.
Remélem sikerül összekötni őket.
[ Szerkesztve ]
-
KriSama
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest