- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
válasz
Bandi67 #2212 üzenetére
Az IPTV-t a Telekomos ONT-on kell hagynod, az AX3600-os nem képes lekezelni (illetve az egyik spéci kínai fw-ben van IGMP támogatás, de az én tapasztalataim szerint nem tökéletesen Telekom kompatibilis).
A többit az előttem szóló kolléga leírta.
Ha MiWifi appot használsz a telepítéshez, válaszd ezt a verziót, és Kínát állítsd be régiónak, később is megadhatod neki a magyar zónaidőt. -
tlala
addikt
válasz
Kolondrum #2201 üzenetére
Ezt a MiWifi-t használd (ha androidos vagy), ne a play áruházast.
Kínára állítsd az elején, aztán olyan várost/időzónát állítasz be, amilyet akarsz. -
tlala
addikt
válasz
VANESSZA1 #2183 üzenetére
Pont ezért hagytam meg a régi Xiaomi 3G USB-s routeremet is a rendszerben (egy szekrény mögé belógatva, láthatatlanul, kikapcsolt wifivel), mert arról megy a nyomtató. Kapott egy fix IP címet, és remekül tudom használni az USB(3-as) portját a hálózaton, hála a Padavan fw-nek. Lehet, hogy el tudtam volna adni 5-6e Ft-ért, de kezdhettem volna a problémamegoldást elölről.
Aztán rájöttem, hogy igaz, hogy nem jó a túl sok eszköz sem, de az is hülyeség, hogy minden áron egyetlen eszközzel akarom megoldani minden problémámat (persze a legolcsóbb módon).
Lehet, hogy a helyedben megfontolnám azt a megoldást is, hogy az eladás helyett veszek 5e Ft-ért valami régebbi routert (pl.), és azt is integrálom a rendszerbe, kizárólag az USB miatt. -
tlala
addikt
válasz
enginev3.0 #2107 üzenetére
Semmi de semmi értelme hozzáadni.
Ha sikerül is, lesz egy csupa kínai karakteres oldalad, mintha a Mi Wifi összefoglalója lenne a csatlakoztatott eszközökről, és 4 db kínai feliratos ikonod: újraindítás, wifi beállítások, új jelszó, antenna LED ki/be.
És semmilyen automatizmust nem tudsz a routerhez kötni, szóval 0 értelme, engedd el. -
tlala
addikt
válasz
Petyamester #2044 üzenetére
Tényleg ennyi a setup: letöltöd az appot a Play áruházból, a telefonnal csatlakozol a frissen bekapcsolt router által sugárzott saját wifi jelére ("Redmi" vagy "Xiaomi" lesz az SSID nevében, amit a telefon kiad) a telefonoddal, és elvégzed a beállításokat szép sorban.
-
tlala
addikt
válasz
Petyamester #2041 üzenetére
AX3600, CN verzió (nem global).
Az indokok a topic keresőben. -
tlala
addikt
Az akkori legfrissebb fw volt az AX6-on, mégis kínlódás volt némely eszközökkel, ahogy le is írtam. De drágábban adtam el, mint ahogy vettem akciósan, szóval nem panaszkodom.
Az AX3600-as tökéletesen működik az összes eszközömmel, és a legtávolabbi szobában is tökéletes a jelszint, ill. a kapcsolat (CN verzió).
Na ja, az OpenWRT már nagyon várós!
Emlékszem, milyen ugrás és menü orgia volt, amikor a Xiaomi 3G routeremre először tettem fel a Padavant!
Azóta is megvan, az AX3600-as mögött arról megy az USB-s nyomtató. -
tlala
addikt
Nekem az a mini PC és laptop, amelyek hasítanak a 3600-assal, akadoztak az AX6-tal. Az egyik rendszeresen eldobta az AX6-tal az 5GHz-es wifit, a másik csak lassú volt. Az 5GHz-es jel is gyengébb volt ugyanazon az eszközön ugyanabban a távolabbi szobában AX6-tal.
Más eszköz, más firmware - nem tudom, hogy valójában mi okozta a különbséget. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz
takcslajos1 #1899 üzenetére
Ami nagyon érdekes, hogy az én kínai routerem logjában másik csatornákon jelennek meg a maximális adóteljesítmények (másik csatornánál van a * jel), mint Laza polgártárs belinkelt hozzászólásában.
Lehet, hogy ez attól függ, ki milyen régiót állít be induláskor...Nálam ez van a log-ban:
2,4GHz-es teljesítmények:
========== iwinfo wl1 txpowerlist >> /tmp/xiaoqiang.log
0 dBm ( 1 mW)
6 dBm ( 3 mW)
10 dBm ( 10 mW)
14 dBm ( 25 mW)
18 dBm ( 63 mW)
22 dBm ( 158 mW)
26 dBm ( 398 mW)
* 30 dBm (1000 mW)
========== iwinfo wl1 freqlist >> /tmp/xiaoqiang.log
2.412 GHz (Channel 1)
2.417 GHz (Channel 2)
2.422 GHz (Channel 3)
2.427 GHz (Channel 4)
2.432 GHz (Channel 5)
2.437 GHz (Channel 6)
2.442 GHz (Channel 7)
2.447 GHz (Channel 8)
* 2.452 GHz (Channel 9)
2.457 GHz (Channel 10)
2.462 GHz (Channel 11)
2.467 GHz (Channel 12)
2.472 GHz (Channel 13)5GHz-es teljesítmények:
========== iwinfo wl0 txpowerlist >> /tmp/xiaoqiang.log
0 dBm ( 1 mW)
5 dBm ( 3 mW)
9 dBm ( 7 mW)
13 dBm ( 19 mW)
17 dBm ( 50 mW)
21 dBm ( 125 mW)
25 dBm ( 316 mW)
* 29 dBm ( 794 mW)
========== iwinfo wl0 freqlist >> /tmp/xiaoqiang.log
5.180 GHz (Channel 36)
5.200 GHz (Channel 40)
5.220 GHz (Channel 44)
* 5.240 GHz (Channel 48)
5.260 GHz (Channel 52)
5.280 GHz (Channel 56)
5.300 GHz (Channel 60)
5.320 GHz (Channel 64)
5.745 GHz (Channel 149)
5.765 GHz (Channel 153)
5.785 GHz (Channel 157)
5.805 GHz (Channel 161)
5.825 GHz (Channel 165)(Nála a 11-es és a 40-es csatornáknál van a max. adóteljesítményt mutató * jel.)
-
tlala
addikt
válasz
Szomj4s #1887 üzenetére
A frissen bekapcsolt router által kiadott, saját wifi jelére/hálózatára kapcsolódtál a legelején a telefonnal ill. a Mi Wifi appal?
Próbáltad Magyarországot beállítani a legelején?
Ha reseteled a routert, újra és újra eljátszhatod a legelső nyitó lépéseket, ha elszúrtad a kezdést. -
tlala
addikt
válasz
qpakcovboy #1842 üzenetére
Egy Xiaomi AX6-os router hozzáadása lenne az érdemi megoldás.
-
tlala
addikt
válasz
morpheus133 #1848 üzenetére
Nekem azt írja a File manager, hogy "No files".
Pedig a rejtett elemek megjelenítése van beállítva.
Valami spéci file manager kell hozzá? -
tlala
addikt
válasz
Lackooo84 #1806 üzenetére
Azon töprengek, hogy ha lenne 4x4-es kártya, akkor azt mibe lehetne beletenni, aminek van is 4 antennája??
Viszont a te routeredhez inkább Intel AX210-es kártyát vennék, a Wifi 6E miatt (bár egyáltalán nem vagyok egy hálózati szakember). -
tlala
addikt
Igen, hardveresen teljesen ugyanaz a. CN és a global verzió.
A különbség csupán az a 2 betű a bdata partíción, ami viszont döntően meghatározza az adóteljesítményt.
A bdata-t egy sima fw csere nem változtatja meg, ezért kell az SSH-s móka, amiről említést is tettél.
(Az újak miatt írtam le ezt újra teljes egészében.) -
tlala
addikt
válasz
Lackooo84 #1793 üzenetére
Esetleg te is megreklamálhatod a Xiaominál, hogy ők ragaszkodnak túl vonalasan a szabványhoz!
De komolyra váltva, ez egy barátságos, nem kardozós topik.
Isten hozott itt, nagyon szívesen segítünk egymásnak - és elfogadjuk, hogy ez a router (család) így működik.
Felesleges ezen összevesznünk, kérlek ne tedd te sem.
Inkább arra kérlek, hogy oszd meg a gyakorlati tapasztalataidat a 6000-es modellről, biztosan sok újoncot érint a dilemma, hogy melyiket vegye - ezt, vagy a 3600-ast. -
-
tlala
addikt
"...a Mi Home alkalmazásban a megnyitás után felfedezi a Mi okos eszközöket."
Így van - de ez a mondat egyszerűen az alkalmazás megnyitásáról beszél, nem a router "megnyitásáról" a Mi Home appban. Ha beüzemelek egy új eszközt, az alkalmazás megnyitása után az AloT antenna (ami ugye mindig megy, ha nincs kikapcsolva a webes felületen) felfedezi azt, az app meg hozzáadja a rendszerhez.
-
tlala
addikt
Próbáltam összehozni egy olyan közös hálózatot, ahol az AX3600-ra kötött PC "visszalát" a PPOE passthrough módba állított optikai ONT-ra (amin nem tudom kikapcsolni a DHCP-t az IP TV, telefon miatt).
De hiába állítottam az ONT-ot és az AX-et is közös IP tartományra (persze "elosztva" közöttük a DHCP tartományokat), nem sikerült a mutatvány, az ONT-ban nem tudom átírni a subnet-et .255 végűre, mert akkor dudál, hogy invalid IP tartomány.
(Az AX-ben a DHCP tartomány 192.168.31.2-99-re volt állítva ennél a kísérletnél.) -
tlala
addikt
válasz
Silent77 #1637 üzenetére
Gratulálok, szép munka!
Smart connect-tel csak a gondok vannak szerintem.
Azért azt is jó tudni, hogy a Mesh is felezi a sebességet, ha az olcsó router nem rendelkezik extra erősítővel. Ebből a szempontból az AX6 jobb választás, mint az AX5, nem véletlenül drágább az előző. -
tlala
addikt
válasz
DonJoee #1634 üzenetére
Vagy még opció a kínai firmware és ez az angolosított új Mi Wifi.
Szerintem ez a kombó többet tud, mint a global fw. -
tlala
addikt
válasz
N.otorious #1604 üzenetére
Nem, a programozók voltak lusták.
A firmware-ben nem csinálták meg minden országra/régióra az adóteljesítményt, hanem mindössze 2 értéket állítottak be: egy igen alacsonyat a "mindenholjólegyen" global verzióra, és egyet a kínaira. -
tlala
addikt
válasz
Silent77 #1597 üzenetére
Igen, én is úgy tudom, hogy a "global" verzió a valamelyik országban engedélyezett legalacsonyabb adóteljesítményre van beállítva (talán az orosz fórumban olvastam ezt?), és azt állítja be minden más ország kiválasztásakor is sajnos.
Bár a két verzió hardveresen ugyanaz, hiába cseréled le a fw-t kínaira, a régió (vagyis hogy kínai vagy global) a bdata partícióban van beállítva, amit nem ír felül a fw.
Siemensfan kolléga leírása a verzió átírásra a bdata partíción a #1269-70-es hozzászólásokban található. -
tlala
addikt
válasz
Gabesz87 #1562 üzenetére
Nekem a Xiaomi telómon alapból be van állítva a sötét téma (alkalmazásonként felülbírálható), talán akkor az csinálja.
Frissíteni nem fogod tudni (okkal van a srác által készített fájl nevében az "eng" meg a "signed"), de szerintem az a frissítés amúgy is kínai lenne.
Érdemes nézegetni a youtube videója alatt a letöltéseit ill. a csatornáját, szerintem ott fog megjelenni a következő angolosított verzió is. -
tlala
addikt
Tegnap éjfélkor miattad keresgéltem másfél órán át, hogy miért nincs net a gépemen!!
Napközben a te hozzászólásodat követően próbálgatni akartam a Mi Wifiben az eszközök időszakos tiltását, de aztán jött egy telefonhívás, és abbahagytam.
Éjfél után az asztali gépemen hosszas küzdelem után feladtam a keresgélést, hogy miért nincs net...
Valami megérzésre megnyitottam a telefonomon a Mi Wifit, és ott láttam, hogy a DESKTOP eszköznél a "Deny internet access" "Scheduled" 0h és reggel 6 között...
A hívás miatt úgy felejtettem órákkal korábban.Egyszóval: ma kipróbáltam egy telefonnal is, és működik a korlátozás (1-2 perc késéssel, de műxik) - ezzel az új béta verzióval, amit korábban is linkeltem.
A cseles az, hogy wifi van (ahogy az asztali gépnél is látszólag OK volt az internet), de valódi internet hozzáférés nincs.
Esetleg még ellenőrizd le a router időzóna/idő beállítását. -
tlala
addikt
Pontosítás: nem a wifi gyorsaság a különbség, hanem a jelszórás erőssége (mW).
Őszintén megvallva nem vagyok parás, nekem nem volt bajom a hozzáadott kis csenevész átalakítóval sem, egyszer szétszedtem és meghúzkodtam a csavarjait. Más kínai eszközeim adapteréhez is olyan van, megy évek óta, nem gyulladt fel a lakás, nem kaptam szifiliszt, stb. - hiszen egy kis fogyasztású adapterről van szó, amit nem húzkodunk ki naponta.
De természetesen a legjobb, ha mindenki azonnal vesz egy komolyabb átalakítót, mielőtt felrobban a háztömb.
Egy nagyobb fogyasztású adapter miatt vettem egy ilyen átalakító csomagot, azóta ezt használom ennél a routernél is, hogy ne álljon a fiókban, ha már megvettem. -
tlala
addikt
Wellcome!
Fusd át elsőre ezt.
Három lehetőséget látok:
1.) Itthonról/bárhonnan global verzió.
Eleve angol/német/stb. nyelvű (magyar nincs) firmware-rel jön, megnézed, hogy elég-e neked a WiFi teljesítménye.
2.) Globalt rendelsz, de nem elég a teljesítménye/nem bírsz magaddal.
Lásd a fenti linken a bdata partíció átírását CN-re.
3.) Eleve kínait rendelsz.
Kínai a felület, és spártaibb.
De a beüzemelés amúgy is úgy történik, hogy:
1. Feltelepíted a telefonodra a Mi WiFi appot - vagy a Google áruházból, vagy az új bétát tőlem.
2. Bekapcsolod a routert, ami a setup idejére csinál egy saját wifi hálózatot, és ahhoz kapcsolódsz az appal.
Ezt követően beállítasz az angol nyelvű appal mindent (router vagy AP mód, belépési adatok, wifi/admin jelszó, stb.).
Ha már a router is kapcsolódott az internetre, akkor pl. Chrome alatt egy jobb klikk, és fordítás magyarra. Így a webes felületen is mindent megnézhetsz/beállíthatsz "magyarul" - néha el is tudsz mosolyodni a fordításon, ez ajándék.
Bónusz: a CN verzióra is felteheted az összes fw-t kipróbálásra, a globalt is. -
tlala
addikt
válasz
Gabesz87 #1500 üzenetére
Az a megfejtés, hogy a nem kínai nyelvű verziók sajnos nem frissültek.
A linkeden szereplők sajnos kínai nyelvű verziók.
Viszont van egy srác, aki lelkesen fordítgatja angolra, itt, a youtube videója alatt van a letöltési link. (Nagyon reflinkes a direkt link, ezért nem azt teszem ide.)
Itt linkeltem be a menü képet, hogy látványosan mennyivel többet tud az új verzió (gyerekeknek eszközönként beállítható online idősávok, url-ek szűrése, stb.)
De lehet, hogy az angol nyelv ellenére az app csak CN régiós routerrel működik - ki kell próbálni. -
tlala
addikt
válasz
Petykemano #1502 üzenetére
Igen, a Mesh képes Xiaomi routerek remekül együttműködnek.
-
tlala
addikt
válasz
Petykemano #1495 üzenetére
A Connect boxon lehet állítani a DHCP IP tartományát?
Mert akkor pl. beállítod, hogy max. 10-ig osszon ki IP címet, a szintén router módban lévő C6 pedig 11-től 254-ig.
Ez nem lehetne megoldás? -
tlala
addikt
válasz
Gabesz87 #1443 üzenetére
Részlet a topic jövőbeni "Összefoglaló"-jából:
Az AX 3600-as EU/global- és CN/kínai verziói hardveresen teljesen azonosak. A verziós különbségek a firmware, Wi-Fi csatornák és teljesítmény terén:
EU - a firmware angol/német/francia/spanyol/olasz/orosz/stb. nyelvű (magyar nincs), de a Wi-Fi teljesítmény alacsonyabb lesz, és nem minden csatorna érhető el (regionális korlátozás). EU csatlakozós hálózati adapterrel szállítják.
CN - A firmware nyelve csak kínai, a Wi-Fi teljesítmény magasabb, ill. csatorna korlátozás nélkül. Az adapter csatlakozója kínai+EU átalakító.
Wi-Fi teljesítmény szempontjából jobb CN verziót vásárolni. A CN verzióra telepíthető a kínai firmware és a globális (többek között angol nyelvű) firmware is, a teljesítmény a maximális szinten marad, mert az nem a fw verziótól, hanem a regionális beállítástól függ a bdata partíción.
Ha már megvásároltad az EU verziójú routert, akkor ezt meg lehet "javítani" a CN firmware 1.0.17 verzió feltevésével és SSH hozzáférés megszerzésével, ezt követően a régió EU-ról CN-ra átírásával a bdata partíción.
Ehhez Linux/Python ismeretek szükségesek (lásd #1269-es és #1270-es hozzászólások). -
tlala
addikt
válasz
siemensfun #1399 üzenetére
Köszi az infókat.
-
tlala
addikt
válasz
siemensfun #1386 üzenetére
Lenne az ábrához 2 kérdésem.
1.) Az ONT-ban kikapcsoltad a DHCP szervert? Vagy hogy oldottad meg, hogy ne akarjon mindkét eszköz DHCP-t osztani?
2.) Az AX-ben a LAN menüpontban mettől meddig állítottad be a DHCP tartományt?Köszi előre is.
-
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz
Megcsináltam mindent, pontosan így.
De amikor bedugom a set top boxot a LAN2-be, kap IP-t, de aztán csonttá fagy a színes háromszögeknél.
Mi lehet az oka?(Ráadásul kikapcsoltam a DHCP-t az ONT-ban, azóta nem megy arról sem az IP TV, mert a set top box nem kap IP-t, és az ONT is elérhetetlen a hálózaton...)
-
tlala
addikt
válasz
Teljesen igazad van, én emlékeztem rosszul a LAN portok számozására, bocsánat!
Valóban így van minden jól. -
tlala
addikt
válasz
siemensfun #1383 üzenetére
Igen, alapvetően én is így használtam korábban (1000/1000 optika), és az is jó, hogy te is ismét kihangsúlyoztad, hogy IP TV szűrés/támogatás csak a 227-es fw-ben van.
Nálam annyi különbség volt, hogy szerintem az ONT-ban a DHCP-t sem kell kikapcsolni, mert annak tartománya a 192.168.1.X-ben van, a routeré pedig a 192.168.31.X-ben, szóval nem zavarják egymást.Most annyit egyszerűsítettem, hogy kíváncsiságból feltettem a 3.0.22-es nemzetközi fw-t, mert az az oroszok szerint újabb és fejlettebb, és az IP TV set top boxot egyszerűen az ONT-ba dugom és kész, remekül elmegy onnan, külön - és az internet forgalmat sem zavarja.
Nagyon hasznos a leírt összefoglalód az ONT PPOE Passtrought kikapcsolásáról és a router PPOE használatáról, később mehetne majd a jövőbeni összefoglalóba.
De szerintem a második blokkod néhány ponton nem tiszta - de kérlek javíts ki, ha én tévedek.Az 1. pontban azt írod, hogy "kösd össze sima LAN kábellel a T router LAN1-es és a AX3600 WAN portját" - és ez OK, de az AX3600-as LAN1-es portja egyben a WAN portja is.
És ennek fényében nehéz értelmeznem a 2. pontodat, hogy "kösd össze a AX3600 LAN1 portját a hálózat többi részével".
Mit jelent itt a "hálózat többi része"? És hogy kapcsolódik ez az 1. ponthoz, ahol már összekötöttük a router WAN (LAN1-es) portját az ONT-tal? Vagy a te routereden van külön WAN csatlakozó a 4 LAN aljzaton kívül?És mit jelent a végén a "A két kábel azért kell" mondat?
Esküszöm, tényleg nem értem, nem értetlenkedni akarok, csak tisztázni! -
tlala
addikt
válasz
tarajosgote #1361 üzenetére
"Ők ugy látták bridge módban a hgw fel volt jelentkezve a netre..."
Az a tapasztalatom (bár nálam optikai ONT van), hogy ha a szolgáltatói eszköz már fel feljelentkezik a netre, akkor a router már nem tud "másodikként" PPOE bejelentkezni. Gyakori megoldás, hogy a szolgáltatói eszközben "el kell rontani" a jelszót, hogy ne tudjon feljelentkezni, lehetőséget hagyva ezzel a routernek.
-
tlala
addikt
Sajnos én sem értek hozzá, csak letöltöttem a moddolt fw-t a 4pda.ru topikból, hogy meglegyen a gyűjteményben.
A reset után el fognak tűnni a csirkelábak.
Első körben próbálj MIWIFI-vel csatlakozni a router által kiadott induló "wifi"-hez, és elvégezni a nyelvi/régió beállításokat.
Ha a MIWIFI nem látja, akkor böngészőbe írd be a 192.168.31.1-et, és az induló menü ott lesz. -
tlala
addikt
Elvileg a 3.0.22-essel nem megy a MIWIFI (Hungary-ra állítva a régiót egyfolytában reklamál, aztán kilép, és onnantól nem működik a Sign in), de nekem tegnap sikerült összehozni az alábbi módszerrel.
A telefonom böngészőjébe beírtam a 192.168.31.1-et.
Ekkor feljött egy kínai felület, ahol talán be kellett pipálnom 2 elfogadós checkboxot, és a kettő közül az egyik kínai gombra kattintva megkérdezte a telefonom, hogy engedélyezem-e, hogy a böngésző megnyissa a MIWIFI-t. Elindult a MIWIFI, és csodák csodája sikerült magyar régióval belépni, és látja is a magyar régióra és angol nyelvre állított (amúgy kínai) routeremet. -
tlala
addikt
A bdata-ban sikerült átírnod az EU-t CN-re?
A drive-os fw gyűjteményemben találsz olyan herélt 3.0.22-es változatot, amelyben megmarad az SSH, ezt kéne feltenned az 1.0.17-es alól SSH-val (fw frissítéssel nem megy fel).
A 3.0.22-ben nincs is kínai nyelv, ott nem kéne csirkelábakat látnod.
Valószínűleg nem pipáltad be a felrakásakor a visszaállítás opciót, amit melegen ajánlgat.
Szerintem először egy resettel kéne próbálkoznod, és akkor vélhetőleg helyreáll minden, és választhatsz EU-s ill. más Kínán kívüli nyelvekből (magyar nincs). -
tlala
addikt
Bé, bé, bé!!
Tényleg ezt senki nem tudja neked megmondani előre, de 2db AX5-össel meshben biztosan jobban el tudod osztani a területet. Volt a kezem közt AX5-ös egy ideig, az árához képest nagyon jó router az is. Egy barátomnál landolt, a panelben lövi át azokat a falakat, ahol a szolgáltatói cucc wifije meghalt. -
tlala
addikt
válasz
szili72 #1318 üzenetére
Itt megtalálsz minden eddigi firmware-t.
Sajnos az EU-kínai fw cserebere nem old meg mindent, mert az EU-s akkor is gyengébb WIFI-t szór, ha kínai fw-t teszel rá, pedig a hardver azonos. A bdata particióban is át kell írni a területi kódot.
De akkor már jegyezzük meg azt infót is itt, hogy IP TV/IGMP támogatás csak az.1.0.227-es fw-ben van. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
Orosz barátaink szerint:
"A kicsomagolt firmware-fájlok szerint úgy tűnik, hogy az 1.0.227 a China Telecom (Szecsuán tartomány) OEM-verziója, az 1.0.424 a China Unicom OEM-verziója, az 1.0.67 a kínai normál verziója, a 3.0.22 a globális verzió változat." -
tlala
addikt
válasz
dethroner #1140 üzenetére
De a tiéd kínai verzió vélhetőleg, az övé meg "global", amely semmilyen fw cserével, resettel nem fog akkora teljesítményt adni, mint az eredetileg kínai verzió.
Ezt fehéren-feketén leírták az oroszok a 4PDA fórumon,.
Az nvramban is át kell írni 2 karaktert (az EU-t CN-re cserélni a "bdata" szekcióban) egy python szkripttel, hogy egy global verziós AX3600-as ugyanolyan kakaóval nyomja, mint egy kínai (a vas ugyanaz). -
tlala
addikt
válasz
DonJoee #1116 üzenetére
Orosz barátaink szerint nem elég a kínai fw cseréje, mert a fw "bdata"-ba van beírva a régió, ami vagy CN vagy EU (nincs több verzió, az országok csak nyelvet váltanak) - és ez a "2 karakter" határozza meg a maximális adóteljesítményt is.
Ezt egy Python szkripttel lehet átírni, amihez én nem értek. (Mondjuk az én routerem szerencsére kínai verzió.) -
tlala
addikt
válasz
gazsiazasz #983 üzenetére
A global verzió a legjobb tudomásom szerint EU csatlakozós.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest