Hirdetés
- 128 GB-os, kétcsatornás G.Skill memóriakészlet, 8000 MHz-cel
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
addikt
Újjabb kínai történet. Felsértette a lábujjam alját (a hámot rajt) a Sárkányba vásárolt cipő. Szerencsére tudok járni, csak érzem a púpot kicsit, meg néha dörzsöli.
Kivancsi lennék történt e ilyen mással mondjuk márkás cipőnél-e.
A kínaiak meg inkább menjenek főzni, azt legalább tudnak.
Mondjuk a Temuról láthatatlanba nem vennék ruhát, bár fésűt már rendeltem onnan.
-
icemad
nagyúr
Mondom... régen nem kellett papírozni ilyen átalakításokat. Mostani helyzetet nem ismerem.
Belül is vannak szabályok, amiket a rendőrök is néznek. Pl a kormány megfelel e az előírásnak. Biztonsági övek, ülések, bukócső, stb. Talán pont te linkelted a videót a suzukiról, amin valami dobozon ült a sofőr. Szóval belül is csak ésszel... -
icemad
nagyúr
Nem az ültetéssel van baj, hanem a bodykittel. Azok sokkal vastagabbak, mint a gyári elemek. Azon a képen, amit beraktál, tippre nincs semmilyen ültetés. Max ilyen 2-3 cm, ami bőven elég is. Viszont, ha jobban megnézed a képet, ott szemmel láthatóan külön elemek vannak. Külön lökhárító, külön sárvédő, külön küszöb. Az én Fordomon meg ezek összevoltak dolgozva. Sokkal többe kerül, sokkal drágább javítani. De jól néz ki, sokkal igényesebb. Lehet, hogy ma már ilyesmivel nem foglalkoznak, de régebben egy ilyen fehér kocsit "lenéztünk" volna. Mert azt közli a tulajról, hogy vagy nincs pénze, vagy igénytelen, vagy nem tud vezetni, vagy már arra gondol, hogy mennyi lesz a javítás, vagy mind egyszerre. Átlagember meg ránéz és tetszik neki, mert szép. És tényleg az, csak nem tökéletes. Sajnos most nincs időm paintben megcsinálni, de képzeld el ugyanazt a fényképet a fekete csíkok nélkül az elemek között. Mennyivel szebb lenne úgy!
Én valami minimum 20 éves Japánt mondanék. Honda, Toyota ilyesmi. Azokhoz van minden is, aránylag olcsón. Lényegében már kitaposott út, neked csak a saját stílusodat kell megtalálni. Magyarországon is sokan foglalkoztak japán autókkal. Van szakértelem, tudás, tapasztalat. Mazda sem lenne rossz, mert az alapból is tud szép lenni, de a legtöbb nagyon rohadt már.
-
icemad
nagyúr
Ha rendes tuning garázsba viszed, akkor megcsinálják a papírokat is. Kb 15 éve hagytam abba, akkoriban nem is lehetett ilyen fekete fóliát rakni az a és b oszlop közötti ablakra. Úgy oldották meg sokan, hogy műszakin egyszerűen lehúzták, később meg raktak fel másikat. A rendőrök viszont nem igazán szerették.
Másik kérdés, hogy egyáltalán érdemes e ilyesmiben gondolkozni. Jól néz ki, az igaz, (bár ezen a képen elég igénytelenül van megoldva) de pl. Hollandiában elég sok a fekvőrendőr, és amikor utoljára voltam Magyarországon, ott sem sokkal voltak jobbak az utak.Egyszer odavered és cserés lesz, ami nem olcsó. Egyébként a küszöbre, első/hátsó lökősre régen papír sem kellett. Kormányhoz, nyomtáv szélesítőhöz, kipufogó rendszerhez, váltórendszerhez, alsó led világításhoz úgy emlékszem igen. De régen volt már, szóval a megfelelő topikban mindenképpen kérdezz rá. (egyébként ilyen tuningokra az autó árának többszörösét ellehet locsolni, jól gondold meg, hogy belevágsz e.)
-
Steve1207
veterán
Nekem úgy rémlik, hogy ezt is át akarják alakítani törvényben szigorúbbá a mercis gázolás óta, mert azon is volt ilyen-olyan tuning. Nem tudom, hogy most mi az álláspont meg hol tartanak ezzel, de régen is eléggé szabályozva volt, pl egy fóliázás is, ha csak környező országokhoz viszonyítottuk.
-
Bogyi007
veterán
Eddig nem ismertem egyáltalán, de kipróbálás után azt mondhatom hogy meglepően jól szól. Nekem a tenyeremben fér el és már a súlyából érződött hogy van benne cucc. Amikor megszólalt a tesztnek szánt
Moonlight Shadow a Groove Coveragetól eléggé meglepődött arcot vágtunk mindketten kissógival.Alza oldalán találtam magyar leírást - ott egyébként túl van árazva, 10500 és 12000 forint között látni az Árukereső oldalán.
A Soundbar is tökéletes.
Eddig egy Logitech Z506-os szettet használtam a TCL 55C645 tévéhez, ami valljuk be azért kicsit komplikált volt használatilag - ez most jelentősen megváltozott és most derült ki igazán hogy az eddig tűrhetőnek vélt saját hangja a tévémnek milyen pocsék.
Driveclubbal és a Pataponnal próbáltam ki hogy miként szól és mennyi a késlekedés (Hdmi eArc csatlakozón keresztül kötöttem a tévéhez) és tetszett amit hallottam és nem tapasztaltam késlekedést sem.
-
Steve1207
veterán
Ez a kupon amúgy hogy működik? Nekem mindig kuponcsomagnak nevezi, az meg értelemszerűen többet jelentene (mint pl rendelésnél beváltható kuponokat, ami nem is biztos, hogy fedezi, pl százalékot ad vagy xy összeg használható fel csak, nem pedig egy fix elszórható az egészre), ha "csomag". Az ilyen pörgetős hülyeségnél meg olyan listákat adott be időlimittel, hogy azonnal költsek, aminek max a tizede volt az előzményeim alapján releváns.
-
ρσгτσ
addikt
Megrendeltem a kamerás verziót. Bár a kamerát nem biztos, hogy fogom használni, majd meglátjuk. Hosszított Opel Movano -ba rakom be, amin egyébként radar van, de rámpánál pontosabban lehet majd ráállni.
A kábel hossza biztos nem lesz elég, és toldalékkal nem tudom milyen lesz, de belül el tudom vezetni.
-
icemad
nagyúr
Én arra tippelek, hogy a két műszakis képnél még ültetve volt az autó. Bár ezeken a képeken nem látszik annyira. Akkor meg elég egy fekvőrendőr, hogy odabaszd valahol az elejét vagy hátulját. Gondolom egy ilyen eset után került fel a fekete lökhárító, hogy legyen rajta valami. A legelső képen, amin szemből van, ott meg mintha emelve lenne rajta egy kicsit. Valószínűleg azért, hogy máskor ne szakadjon le... Drága dolog ez...
A szín meg millió dolog miatt lehet ilyen. Még az is lehet, hogy a színkód/anyag/festék azonos a gyárival. Csak a karosszéria nagy része kapott 20 év napfényt meg uv-t, kocsimosást, a frissen fújt meg nem. Ezt egyébként kurva nehéz belőni ilyen idős autónál. De én 15 éve nem nyúltam kocsihoz, szóval biztosan van nálam okosabb, aki megmondja, hogy mi a helyzet. -
ρσгτσ
addikt
Úgy látom rendszám lekérdezése után, hogy pont nem az első, hanem a hátsó lett cserélve feketére.
De itt is eléggé eltér a szín. Gondolom az lehetséges, hogy a gyárilag színre fújt műanyag színe másképp változik, mint a féme fújt? Vagy lehet eleve mind a két lökhárító színre lett fújva utólag?
-
ρσгτσ
addikt
Autóról jut eszembe...
Most nézek autókat, de azt a cégbe fogom venni. Nem olyan régen vettem egy másik autót, de azt meg a párom nevére, mert semmi bónusza nincs a biztosítónál és jó lenne ezen is "dolgozni"...
Na itt jön a probléma. Nekem maxos bónuszom van, de úgy látom 2 évig vihető át, utána pedig nullázódik.
Hogy tudnám ezt normálisan megőrizni?
Úgy látom, ha veszek valami kis olcsó járgányt, akkor fél évre ideiglenesen ki tudom vonni a forgalomból, aztán ez még hosszabbítható. Érdemes ezzel szórakozni, vagy van valamilyen normálisabb megoldás a megőrzésre?
Szerk.:
Mondjuk ilyen pici rohangálósnak még azt is tudnám használni, ha a fontosabb elemek nincsenek szarrá rohadva. Pl. 2000 körüli Swift vagy Matiz. -
homerhamm
addikt
Nem tudom, mostanában elgondolkodtam, hogy meg kéne venni valamelyik Dark Soulst, vagy Elden Ringet, de azért hogy 10 perc múlva repüljön minek.
Amúgy meg tökmindegy, mert nekem Xboxot se szabadna adni a kezembe, mert mindennek a vége az lesz hogy visszatérek a Watch Dogs-ra.
-
homerhamm
addikt
Őszintén? Csak azért kérdeztem, mert játszottam a demóval, és már az első kicsi ellenfél is olyan unfair volt, hogy a játék 10 perc után repült is.
Ezek után más souls játékot nem is veszek, pedig szívesen játszanék az Elden Ringgel, de nem akarok azért 20ezer forintot fizetni, hogy 10 perc alatt reoüljön. Pedig érdekel ez a váras-fantasy világ.
-
Bep
őstag
2003-2006 Kia Rio 1.3 benzin kombi (kb. miénk volt a 2.-3. az országban átvételkor abból a felszereltségből.)
Be lett cserélve 2006-ban egy új lépcsőshátú Kia Rio 1.5crdi-re. 2017-ben vettem át szülőktől (szülők maradtak Koreában, csak egy i40 kombi lett), majd 2021-ben cseréltem le egy Avensis-re. De csak méret váltás miatt.
Imádtam. -
Steve1207
veterán
Nekünk volt egy 1.4-es 97 LE-ős Rio. Már az is megbízható volt és értelmesebb felszereltséggel az 5 ajtós kategóriában, mint a vetélytársak (plusz akkoriban 1 bő millával olcsóbb volt tőlük a hasonló felszereltség). Na meg jól voltak a helyek kialakítva, ebben el tudott értelmesen ücsörögni hátul egy magasabb ember is, összes többiben nyomorogni kellett, ez eléggé top 5-ös szempont volt, ahogy a csomagtartó kialakítása is, hiába 5 ajtós. Kb az akkori Corolla volt így cakpak vetélytárs tudásra, hogy mindenből hasonlóan teljesítsen. 10+ év alatt annyi volt a legnagyobb baja, hogy a bal hátsó lámpa néha párásodott. Most a köv tulajnál azóta se volt semmi gondja tudtommal a 20 év alatt, csak a kötelező dolgok mentek mindig.
Én szerettem amúgy, kevesebb nyűg volt vele, mint havernak a Swift 2-vel anno, pedig alapvetően az se a szervizbe rohangálós fajta kisautó, amúgy meg szép pörgősen ment, váltó is mint a vaj, patent volt.
Most meg kb minden SUV beütésű a kicsiknél is sokszor, nem tetszenek az új autók kimondottan. -
icemad
nagyúr
Egy ideig használtam 0 kilométeres Mercedes Vito-t, cégest. 4500 km után lett motorhibás. Talán abban is Peugeot motor volt. Nem volt vicces. Azzal nem lett volna bajom, ha melóba menet szarja össze magát, de ez a rohadvány meló végén adta meg magát. Nehogy haza tudjak menni egyszerűen vagy a szerviz nyitva legyen...
Szóval ilyet ne vegyél.Azt viszont nem írtad, hogy családi autót keresel vagy céges áruszállítót.
-
5008 Peugeot (1,5 TDI GT Line) a családi autónk. Eddig a típushiba AdBlue tartály cserén túl nem volt más (elvileg elkerülhető mindig full AdBlue tartállyal). 40000km, lassan 5 éves.
KIA Sportage mild hybrid 1,5 diesel Gold a céges autóm, nem volt vele még semmi, 50000km, 1,5 éves. 5,7l/100km átlagfogyasztás. Ha 30 cm-t nem vágtak volna le a sejhajából, tökéletes lenne, így keveslem a csomagteret (ezzel együtt 2 hétre elmentünk vele olasz körútra, elég volt 2 felnőttnek + 3 gyereknek (11, 14, 16) - inkább alacsonyak vagyunk, az is igaz.
Sorento nem annyival nagyobb, mint látszik, én meglepődtem, amikor rendesen lemértem a 2. sort, meg megnéztem/mértem a csomagtartót belülről. -
Bogyi007
veterán
Pár dolog nálam is beugrott a kosárba. Az Androidos boxot már írtam hogy miért, a Transmitter a céges kocsiba lesz jó hogy tudják Spotifyt használni.
Az "agybadugós" fülesre szimplán kíváncsi vagyok hogy mit tud ennyiért. A többiek meg aprópénzért voltak és elsőre hasznosnak tűnnek.
-
Bogyi007
veterán
Fateréknál van egy Dyras BL-32N1EU 32" HD D-LED TV készülékem, amihez az alap MindigTV (ingyenes) szolgáltást használom. Ehhez ez az Androidos box tökéletes lesz - így a DigiOnline vagy a DirectOne applikációt is használni tudom és így több csatornát is el tudok érni amikor kéthetente hazaugrok.
-
Steve1207
veterán
Én pl a tükrözésért nem vagyok oda, abban a formában, kényelmetlen volt. CC meg csak kiküldi, hogy mit nyisson meg és maga az adott eszköz intézi onnantól, ha nem eszközön van a forrásfile, telón be is zárhatod, csinálhatsz mást rajta, de maga a kommunikáció megmarad vezérlésre, playlistre, mindenre, hisz egy háló, ugyanazon acc. Vagy pl ilyen videa és társai oldalakon használom (pl anime-k), ahol felismeri, hogy videó fut és akkor ugyanez a kör, nyugodtan be lehet utána zárni böngészőstől mindenestől és a tv-n tudod intézni a videó vezérlését (plusz teló notifiy-ben hasonlóképp).
Vagy már van WebOS és Tizen-en is alternatívája ennek app-on keresztül, hogy az vezérelje tv-n az adott alkalmazást valami köztes módon? Pár éve még nem volt, most nem tudom hol tartanak. -
Steve1207
veterán
Nálam 7-8 éve mindig van egy naprakész droid box mindennel belőve, ha kell lehet vinni ide-oda, ahol van egy kijelző. Retrózást lefedi mindenre PS1-ig teljesen bármely bt kontrollerrel, p2p streaminget úgyszintén, cloud gaminget, DRM kötött streamingből minden maxon, hogy certik is vannak, CC support nagy előny, SMB meg minden elérés pikpak. Emellé nem sűrűn szükséges semmi multimédia szempontból és jóval többet ad, gyorsabb, mint egy tv rendszer (plusz csak átdugod az új tv-re váltáskor és megy minden tovább).
Itt egy teszt 2020-ból, hogy miképp támogatja a streaminget minőségre, ha csak L3-as DRM-el rendelkezik az adott készülék. Kb ezért se volt soha ajánlott android tv-s csoportokban sem, csak valamelyik nagyobb modell, amely CoreElecezhető volt (valamelyik Max), mert úgy lefedett egy korrekt otthoni hálózati lejátszást 4k-tól mindenre megjelenéskor és anno nagy előnye volt, hogy úgy ment a kadenciahelyes lejátszás is.
Na jó, nyilván ezeöccá', bár én szívesebben fordítom azt is egy normális cuccba.(#58720) homerhamm: itt az ideje GTA-zni vagy előszedni a RDR2-t
-
ρσгτσ
addikt
Sikerült közben beszereznem a droid boxhoz a kedvezményes linket, ha valakit érdekel.
Az a lényeg, hogy ne legyen letöltve az app, utána pedig teljesen új account -tal lépjetek be. Régin nem lehet használni a kedvezményt. Akkor sem, ha még soha nem vásároltatok róla.
-
Steve1207
veterán
A fél életed rámegy, ha mindenből ki akarsz hozni valami csak épp épkézláb megoldást. Kb csak mobilos alkalmazások használhatóak értelmesen, chromecast nincs, bluetooth nincs, a csak 2.4-es wifi nem stabil, kadenciahelyes lejátszás zero, hangcsúszások, streaming a rendszer miatt rettentően limitált. Egy szimpla yt 4k problémás vagy amazon prime, netflix is korlátozott volt talán sd-s 480-540p környékére. Talán 1080p-ig fel lehetett variálni natív androidos alkalmazásokkal, amit meg egér nélkül nem tudsz működtetni rendesen (plusz mindig manual töltögetheted meg frissítgetheted, hogy épp melyik megy).
10bit, hdr, VP9, VP1, ami manapság elvárt problémás vagy nincs, de szóra se érdemes innentől.
4-5 éve se ajánlották még azoknak se, akik az akkori 10 éves fullhd-hd tv-hez kerestek boxot, hogy épp valamit lejátsszanak vagy tényleg nagyon specifikusan egy-egy alkalmazás maitt kell használni.Ettől függetlenül elgondolkodtattál ennyiért, csak a voda és telekom tv alkalmazás mitt próbálnám ki, mert azokból nincs natív android tv-s változat és néha 1-1 csatorna jól jönne. Viszont megint ott lenne az egeres bohóckodás és lassabb, mintha csak böngészőből cc-on áttolnám tv-re két kattintásból, ami amúgy piszok gyors.
-
-
ρσгτσ
addikt
Vályi Pista írta, hogy 7 millió alatt jön az alapfelszereltség. Hivatalos forrásból. Mondjuk ezres motorral indul a széria, ami nem hibrid. Utóbbi azért kisebb csoda lenne manapság 7 milláért.
A hibrid alja +2-3 milla körül lesz szerintem, ahogy a kinti árakat látom.
Szerk.:
Egyébként durván megugrottak az árak az autóknál is. Nem csak az új, hanem a használtak is, ami nyilván együtt jár. Utoljára 6 éve vettem autót. Most drágábban el tudom adni, mint amennyiért akkor vettem. -
Steve1207
veterán
Én azért egy bő fokkal szebb állapotért reménykedek, ez elvégre még PS4 érába készült. Mindenesetre normális textúrahasználat is hatalmasat fog alapvetően is dobni rajta, hacsak nincs megkötve a kezük. Attól félek egyedül, hogy ez nekem túl AC-s lesz. Viszont kedvet is kaptam ismét a Sekiro-hoz, lehet előszedem a hétvégére, nekem az a favorit a témában.
-
homerhamm
addikt
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Vagy 20 éve. Akkoriban baszott jó telefon volt. Az újat nem ismerem.
Egyébként ez a Fallout sorozat csak nekem tetszik? Nem nagyon írt erről senki az xbox és ps topikban. De egész jól sikerült, nekem hozza a hangulatot. Látvány, szereplők, stb adja a feelinget. Az meg külön meglepett, hogy a feleségem is leült nézni és neki is tetszett, bár ő nem ismeri a játékokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- Nintendo Switch 2
- Engwe L20 Boost - ha kell egy kis energia
- Synology NAS
- További aktív témák...
- GPU szerver bérlés - 2xRTX 4070, AMD Epyc 7252 8C, 512GB RAM
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Szép Acer 15.6" ,Intel core i3(4X2,0Ghz)8GB RAM,SSD,jó akku
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Precision 7530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest