Új hozzászólás Aktív témák
-
csuvicsuva
addikt
8 éves Skylake konfigomat turbóztam tavaly egy Radeon 6650 XT-vel +16 GB memóriával (a régihez butítja a frekit) és egy M2 SSD-t. Ami most relevánsabb lehet, hogy a TLoU szinte minden high beállításon 1440p-ben 50-60 Fps között mozog, 1080p-ben megvan a 70 is, sőt még 4K-ban is stabilan hozta a 30-at. Azt nem tudom megmondani, hogy az új tévé dob-e rajta, mert a régi 60Hz-es Philipsen is ugyanezeket a számokat produkálta.
Mindenesetre VGA-ból hosszabb távra 10 GB felettit vegyél. ASRock mellé én is raknék plusz egyet, előző életemben kismillió gépet raktam össze és nagyon keveset kellett szervizeltetni vagy kukázni.
#57143 Steve1207: akkor neked nem jött át a szokásos pihent Wesder humor (lásd a gifemet). Kint él Németországban, ott persze, hogy nincs Digi.
PS5 még mindig bontatlanul a sarokban, szerintem megy majd vissza, a 3 portos switchet azért lehet, hogy megtartom, jól jöhet az még.
-
Steve1207
veterán
Hasonlóképp írtam, mint Wesder, amióta felköltöztem tizenéve (tényleg, most 13 éve), mindenhol ígérték, hogy lesz digi is, aztán sehol se építették ki.
Belenéztem ebbe a Nándi mesébe... max azért mutatnám a gyereknek, hogy ne közösítsék ki, bár amíg nem megy sehova, addig nem is fogják sehonnan
Én Süsü, Kisvakond, Frakk, Mekk mester, Lolka Bolka, meséken nőttem fel, aztán kb vhs-en is ezeket néztem rongyosra, mert ha nem vesszük fel nem is volt más. Ja meg diavetítőn volt rengeteg kis mesefilm, azokat is szerettem. Utána meg bejött a Disney vasárnap és itt kifújt minden megint évekre, azon kívül meg a retro meg családi cuccok mentek. Cartoon Network a faluban csak az eliteknek volt, kb 10 család, így elég sokunknak kimaradt arrafelé. Utána meg jöttek a Gumimacik, Cápaliék meg a többiek.
Ja még a Muminokat imádtam, szerintem azért is szeretem az animéket ennyire. A bábfilm belőle viszont rémisztő gyerekként -
homerhamm
addikt
Jó sok a pálya szélén.
EAFC24 reklám, ha arra a játékra gondolok, akkor is kiráz a hideg.
Mondjuk tegnap néztem a Bayern - FC Union Berlin meccset, de azt se végig. Inkább csak olvasni szoktam róluk, azokból is az érdekeset. Ha csak 13 percesek lennének a mecssek, biztos nézném többször őket.
-
Steve1207
veterán
Ha intelben gondolkodsz akkor 14600-tól érdemes játékra, számít azért a 14 mag és a 20 szál. 14700 meg lehet időtálóbb, de szerintem nem hoz annyit a konyhára hosszútávon se, mint amennyivel többe kerül már. 14400 vs 14500 vs 14600
(#57124) ρσгτσ: célnak teljesen jó, én is ezeket néztem, amikor váltottam. Én szeretem a kis ASRock lapokat, minden mással több bajom volt, mint azokkal, bár biztos sokan lebeszélnek ezekről a fapad alaplapokról
Mindenesetre 5600-as ram helyett minimum 6000-es DDR5-nél, és a Kingston nvme-t hanyagold a nagyon budget NV2-es szériából, melegszenek, megmukkannak.
-
Steve1207
veterán
Csak nagyvonalakban egy alap középkategória gép vga nélkül 200-250e, de ez azért jobbféle cuccokból van összerakva budget vonalon. Most abba ne menjünk bele, hogy intel, amd, kifutó gen, kicsit tovább tartó gen, nem még a ddr5 árakba, de csak játékra egy ilyen már kihajt etgy középkártyát.
A "nem sűrűn cserélendő" komponensekből, ház, hűtő (ez nem feltétlen, ha csak egy gyárival is elszüttyög az ember), táp meg elvan tizenévekig akár, ahogy egy nvme-t se cserél több év alatt senki.GPU részről budget vonalról indulva egy 3060-6650XT már hoz egy SX teljesítményt (kivéve Alan Wake 2, ott azért foglalkoztak az optimalizálással, igaz máshol nem vettem észre). Vagy natívban vagy kis DLSS/FSR bohóckodással, de egy 1440p high már korrekt,, ami szerintem sokszor szebb, mint amit összekalapálnak konzolon a fenéig visszahúzott dinamikus felbontással. Innen indul kb egy elfogadhatóan használható budget vonal. Efölött hasonló teljesítménnyel 4060 előnye, hogy támogatja az FG-t, ami sokat dobhat, ha támogatja a játék és ebből csak több lesz. Amúgy tényleges korrekt ár-érték kártya most a 4070 / 4070 super, odaát meg a 6700-6800xt környéke, de ezek nem 100 körül, hanem 220-250 körül mocorognak.
Nekem egy szimpla 3060 van, itt beszámoltam az FSR 3 modokról (mivel alapból a 3xxx-es széria nem támogatja a FG-t, így az adott játékhoz, ahol elérhető az FSR 3 source alapján modolják, mondhatni aktiválják és az működik az nvidias FG helyett: [link]. Én pl eléggé élvezem így ezen is, nyilván egy FM, Alan W2 nem úgy fut, de a többi azért elröcögö szépen, konzolon meg sokszor dinamikusoznak, high minőségtől meg többet egyik se lát sztem.
Mindenesetre kb itt kezdődik, de lényegében kinézel egy vga-t, ami még belefér a keretbe az alapgépen kívül yt-ba 1440+játékcím és kb látod mit tud adott játék alatt natívban, illetve a mostani dlss, frame generation-ös okosságokkal adott címek alatt.
(PC oldalon meg lehet spórolgatni, akár DDR4-et választva még, mert olcsóbb még mindig, akár a kifutó 1700-as vagy AM4-es foglalatot (utóbbinál pl ha csak játékra nézed egy 5800x3d-vel megspékelve, ami kb játékra űber, a középkártyákat meg ezek is kihajtják majd szépen. Én pl bevállaltam a most kifutó generációt olcsó rammal, olcsó lappal és a következő generáció(ka)t kihagyom, mert maga a pc oldal elég még komolyabb dolgokhoz is, vga-t meg cserélgethetek, ha kell. Szóval olyan 5-6 évig megint nem nyúlok az alapkomponensekhez és kijött alig több, mint 3k-ból az egész, utána meg úgyis időszerű lesz gondolkodni rajta meg kiforrja magát az intel vonal, amd táján meg kialakul, hogy a nem túl acélos AM5-ös start után megtartják-e egyáltalán a foglalatot hosszútávon, mint az AM4-et, mint régen, támogatják-e ugyanúgy stbstb.)
Szerk.: úgyhogy nézz körbe mi mit tud, kérdezz, össze is rakhatunk valami alap kiinduló vonalat akár korrekt, akár budget szinten, aztán a gépösszerakó topikban meg le lehet csekkoltatni. Ha meg nem akarsz ennyit se vacakolni vele, akkor kapásból oda beírd az elvárásokat aztán felsorolják mit érdemes, de többnyire hasonlóak azért az ársávok sokaknál meg elvárások is, lehet visszaolvasva is szemezgetni az ajánlottakból.
-
Bep
őstag
Én minimum cukor és sóval étkezem. Teát is cukor nélkül iszom, imádom kiérezni az ízét, a gyümölcsöt. A cukortól csak édes lesz. Kávénál is a legkisebb változást, fajtát is kiérzem így. Sütit sem szeretem édesen. Tegnap voltunk ismerősnél, gyerekek nem ették meg az egész főzött vanilíás pudingot. Mikor ettük felnőttek, aki csinálta, mondta, hogy tehetett volna bele több cukrot. Férjével összenéztünk, hogy pont jó így, tök jó íze volt a vaníliának benne.
Kávénál amúgy nekem úgy tizen valahány éves koromban volt, hogy a Szarvasiban le volt főzve, de nem fogyott el és megmaradt. Én meg akartam inni, de hideg volt. Ahhoz, hogy a cukor elolvadjon benne, legalább 20s kellett volna mikróban. Aztán a nagy fenét, inkább megittam hidegen, tisztán.
Ma már, ha olyan kávét kapok, hogy, ha véletlenül kerül bele cukor (tudják, hogy anélkül iszom), akkor nem keverem fel és úgy iszom meg.
Én azt is megértem aki teát, kávét stb. nem tudja cukor nélkül megenni/inni, mert azért hozzá kell szokni. -
csuvicsuva
addikt
Ha a switch áramot kap, akkor természetesen látod, hogy melyik kimenet az aktív és tudod kapcsolni is. A tévére dugva készenléti módban nem világít, csak ha bekapcsolod azt, adapterrel konnektorba dugva viszont nyilván folyamatosan világít. Vannak elvileg táp nélküli változatok is.
-
csuvicsuva
addikt
Akkor neked elvileg splitter kellene - mert a switch egyszerre csak az egyik kijelzőt tudja megjeleníteni -, bár azt nem tudom, hogy abból van-e 1 bemenet - 2 kimenet verzió (lehet, hogy csak olyan van). Először én is abban gondolkoztam, de nem nagyon találtam, ezért mentem át a switchekre, mert egyszerre úgysem használom a PC-t és az Xboxot. Vagyis néha igen, de akkor nem kell kép mindkettőhöz.
A legtöbb switch USB-ről kapja a tápot, én a tévébe dugtam, így akkor kap jelet, ha azt bekapcsolom. Adapterrel gondolom konnektorba is mehet.
-
csuvicsuva
addikt
Megfordítva nem próbáltam, de egyszerre ugye csak az egyik képernyőt fogod tudni használni. Lehet, hogy néha nálam is átvált az aktívra, de többnyire meg kell nyomnom a gombot. 3+ portosokhoz általában van kis távirányító.
Lehet, hogy akkor neked is 2 eszköz 1 kijelző módban kéne használnod.
-
Steve1207
veterán
Amelyiken utoljára hagytad, arra fogja küldeni, ha tudja. Ha nem és lehetséges a másikra, akkor oda kidobja, de ha oda se, akkor marad a korábbin. Az mindenesetre ritka, hogy két jel nélküli aktív tv megy egyszerre, így is le kellett húznom a monitorról is mindent, mert ez meg visszavált, ha van aktív jel valamelyiken.
-
csuvicsuva
addikt
Series topik, dzsizász.
Az micsoda? Olyasmi, mint a Steam link? Még mindig nem sikerült (lusta voltam) kibontanom a PS5-t, ellenben a switchet tényleg szívesen odaadom, ha gondolod.
Közben megvettem életem második PS játékát.
Ez volt az első:
És ez volt a drágább 490 forinttal.
-
csuvicsuva
addikt
Annyi a különbség az Xboxhoz képest, hogy ide teljes bizalom kell, mert a másik gépen megosztott fiókoknak fent kell maradniuk és be kell legyenek lépve, ráadásul a jelszót is meg kell osztani egymás között, bár lehet, hogy utóbbi az csak PS5-ről PS4-re való beállításnál volt.
Te is gondold át, én is még átgondolom, hogy most majd több kedvem lesz-e játszani (engem érdeklő címekben eddig sem volt hiány) és természetesen nem ingyen szállnék be.
Most meg tényleg illene folytatnom a TLoU Part I-et, amely nem érdektelenség miatt maradt abba, hanem már az eleje felé nem bírtam idegekkel a nyomasztást, aztán meg elfelejtődött.
-
csuvicsuva
addikt
Igen, olyan home-ra gondoltam, vásárolni én sem nagyon akarok oda, előfizuba szálltam volna bele, bár amikor megvettem a PS4-et, akkor fél évig kaptam ajándékba Wesdertől, végigjátszottuk a The Quarryt, a Dark Pictures - Little Hope-ot, illetve én még az Until Dawnt is, azon kívül a Pókemberen rohantam végig, mielőtt kikerült volna a szolgáltatásból, aztán letöltöttem jó néhány exkluzívot, de egyik sem lett elindítva.
Most sem feltétlenül lesz megtartva a gép, de pár napig 175K volt Mediában, úgyhogy nem tudtam otthagyni. Persze kedd óta porosodik felbontatlanul a sarokban, szerintem én vagyok az egyetlen hülye, aki nem bont ki ilyesmit egyből, mint az őrült.
-
-
homerhamm
addikt
-
-
ρσгτσ
addikt
Bár lehet jelenleg nem érdekel senkit, de azért leírom. Hátha érdekes, és így kereshető lesz.
Megérkezett a lámpa. Baromi jó a fényerő a színes beállításoknál is. Gyenge RGB LED -ek általában a színes fényeknél véreznek el. Mert alacsonyabb lesz a fényerő, mint meleg/hideg fehérnél.
Melegedéssel sincs egyelőre probléma, bár még csak ma üzemeltem be, és azóta kb. 2 órát ment.
Xiaomi Home rögtön felismeri, de onnan nem lehet hozzárendelni a Google Home -hoz. Le kell tölteni a Yeelight app -ot is, onnan menni fog. Így Google Home -on keresztül is vezérelhető lesz. Hanggal, illetve a Nest képernyőjéről is. Meg persze minden eszközről, amire telepíthető a Google Home app.
A Xiaomi Home és a Yeelight app szinkronban van egymással, így semmit nem kell külön beállítani. Miután a Xiaomi -ban felvetted az eszközök közé, a Yeelight app -ban is megjelenik.
-
csuvicsuva
addikt
Plusz te fordítva fogod használni.
Ha már on topikban szóba került a Forza Motorsport:
120-144 Hz-es tévével rendelkezők milyen videó beállításokat használnak (Xboxon, nem a tévén)?
Többnyire Rocket League megy, az gyönyörű, lejön a képernyőről, a Forza viszont olyan, mintha húztak volna a képernyőre egy fakító réteget. Már mindent próbáltam, de nem tudok rájönni, hogy mi a baja, a játékon belüli két csúszka meg szart sem ér.. 60 Hz-en DV-vel csodaszép (mint a filmek is), viszont ugye az csak 60 Hz-ig megy.
-
csuvicsuva
addikt
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de amióta használom, azóta a soundbar hülyül be néha. 5 másodpercenként újraindul, amíg ki nem kapcsolom, majd be, illetve tegnap az eARC-ot ARC-ként ismerte fel, pedig be volt pipálva az előbbi. Remélem, hogy semmi nem fog tönkre menni.
Nem tudom, hogy milyen messze van egymástól a két tévé, de kábelhossztól elvileg függhet a minőség/felbontás/képfrissítés.
-
icemad
nagyúr
Ezek azért lettek ilyenek, mert a készítő művészek nem látták a filmeket. Jobb esetben kaptak egy fotót valamelyik külföldi újságból, rosszabb esetben csak egy pár mondatos tartalom összefoglalót. És abból kellett kitaláni, hogy milyen is legyen. Ahhoz képest némelyik tényleg jól sikerült.
-
Steve1207
veterán
IDIOCRACY Opening Scene, közelebb van, mint gondolnád
De ezek ilyenek, egyik részegen, másik józanul is kb. Itt a belvárosban csak így az erkélyről "belefutok" fél évente egy-egy komolyabb eseménybe is, szóval nem kell az idióta "mókáig" se elmenni.
-
Zsadi
őstag
Normális.
Ugyanígy voltam az Amlogicos CE-s Kodival. Kínai fw-s router (Xiaomi) patch-elt fw cseréjével, utána openwrt felrakása stb.. Vannak tök jó összefoglalók, szinte leírva minden, ott is mint ittsegítő fórumtársak. Igazából idő, meg elhatározás kérdése az egész.
Szerk: magamtól sík hülye lennék hozzá
-
Micsurin
nagyúr
Pedig az a Scarlett kegyetlen gatya szar...
edit.: megmerem kockáztatni az eddigi legergyább Pokémon. "Coop" annyira coop, hogy azontúl hogy nézed a másikat és elkíséred a világában semmit nem tudtok együtt csinálni kvázi max egy az az egy fajta közös harcot ami kb button smash 4 féle támadás közt.
A gép szám viszont nem gyenge...
Hmm ehhez hozzájárultunk hárommal. Páromé + anno a V2-esem meg a Zelda OLED. Minden percéért megérte, szerintem konzol ennyit nem pörgött még nálam. -
Steve1207
veterán
Az előző DTS volt, ez AC3. Nincs másik hangsáv? Címben szerepel a DTS, lehet választható. Szerk.: bár szinte mindegy is, jó pár LG modell úgyse támogatja és ez se menne, ha az előző se. Nincs mese, tv-t kell váltani jövőre, ott is az újak már kezelik (ismét)
bár nem követem az ilyesmit.
-
Zsadi
őstag
Még annyit Bogyóékhoz
, nem tudom, milyen képjavító funkciókat használsz a tv-n, én alapból kikapcsolok szinte mindent, zajszűrés, színbe belenyúlás, kontraszt bizbaszok
, mert azok is csinálnak érdekes dolgokat a képpel, de nagyobb valószínűséggel az lesz amit Steve1207 írt.
Amelyeknél nem volt jó a hang a DTS-HD miatt, ott milyen volt a kép? -
Steve1207
veterán
Piros színek a tömörítésből adódnak, alacsonyabb bitrate azt öli meg a leghamarabb, felbontással együtt meg azért előjön kapásból, pláne a korábbi csúcsminőséghez képest (elég wtf a 25 Mbps képtömörítés, amikor egy netflix is megáll 5-15-ben átlagosan 1080p-nél, de van, hogy 4k-nál se több. Nyilván onnantól minden rosszabb lesz képminőségre, de szerintem túltolt, fájlméret oldalról is.) Mondanám, hogy konvertáld át vagy a király minőségűből csak mentsd le a gyári hangsávot és cseréld egy mkvtoolnix vagy bármivel, de dex-en esélytelen.
Ha nem űbernagy dolgokról van szó amúgy akkor átkonvertálom egy épkézláb arányra, ha kell.
-
icemad
nagyúr
Plex úgy működik jól, ha van hozzá szerver is.
Emby is hasonló.
Szóval vagy valami dedikált lejátszót (pl androidos /libreeleces box) használsz direkt lejátszáshoz vagy szervert használsz. (pl raspberry, nas vagy valami laptop)
Bogyó és baboca fent van YouTubeon is, lehet ott egyszerűbb megnyitni. Egyébként, ha ennyire nem megy a dolog, akkor ne erőltesd ezt a filmnézést. Utána elég nehéz leszedni a szerről a kölyköket. -
Zsadi
őstag
Milyen formátumban van az mese?
DTS licence hiánya szokott gond lenni némely márkánál, de ebben az esetben nem hinném hogy az a baj.
Erre a csodasorozatra határozottan emlékszem hogy néztük mi is rendületlenül.Szerk.
Tv hangbeállitásit nézted? Fura hogy egyik sem játsza le.Tudom, hogy Lg-nél van valami egyéb vagy további beállítás, ahol a hangformátumokat is állítgatni.
No, majd otthon rákeresek, valamelyik topikban már írtam hasonló probléma miatt. Akkor még megvolt az LG, menukre lebontva írtam neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest