-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Az miért jobb ha akkor frissíted amikor már véglegesen készen vagy és akkor hullik szét?
Mert amíg nem 100-as minden szkriptem (és még nem azok), nem tudhatom, hogy nem-e a kódjaimban volt valami hiba. Viszont ha már rendben van minden szkriptem (amik persze sosem lehetnek talán tökéletesek, viszont most biztosan tudom még, hogy nincsenek készen), és utána frissítek, és akkor jön a széthullás, már könnyebb az okát megtalálnom. Legalábbis így gondolkodom.De köszönöm a tippet a frissítés érkezése utáni pár nap várakozási időre, megfogadom.
Neked is köszönöm a választ, CharlieDrop. -
TigerDzsó
tag
Lehet buta ötlet, de a kérdező szerintem a wordpress.com-on regisztrált, ott szerintem csomaghoz van kötve a téma feltöltés.
-
sz.j
nagyúr
Ez nem lehet véletlen, mert az Astra az egyik leggyorsabb (vagy a leggyorsabb) sablon.
Meg van nekünk is, de ennek ellenére mi a Neve sablont használjuk, ami szintén nagyon gyors betöltést biztosít, csak jobbnak és egyszerűbbnek ítéltük a beállíthatóságát. Viszont a fentebb említettek miatt az Elementort mellőzzük, pedig olykor jó jönne ... -
sz.j
nagyúr
Régebben nálunk is jelzett hasonló problémákat (2x is), a szöveg méretét változtattuk, a másik két hibával nem tudtunk mit kezdeni,.
Ezt követően jeleztük hogy javítva lettek a hibák és nem sokkal később kaptuk az e-mailt hogy minden rendben van (holott csak egy dolgon változtattunk) ... -
Flowtation
őstag
Köszi a választ.
Asszem lehet aldomain, ebben az esetben lesz egy teszt.domain.hu oldalam, a www mappában egy teszt mappával. Jól gondolom? Csinálok egy új telepítést, lesz új adatbázis is, akkor az hogyan fog működni a domain.hu címen? Kicsit homály ez nekem még.
ugyanúgy érdekelne az is, hogy wamp szerveren keresztül hogyan működne ez? -
SpaceJam
aktív tag
Nem kértek még Analytics-et?
Wtf. Az tök alap, ahogyan a Google Search Console bekötése is.
Ezt úgy szokás, hogy webfejlesztőként tartasz egy olyan Google accountot, ahova tulajdonként hozzáadogatod azokat az oldalakat, amiket te készítesz, ezzel generálódik oldalanként egy-egy gtag.js, és ezt a leírás szerint hozzáadod az oldalhoz.
De a legegyszerűbb, ha a body részhez hozzáadod a scriptet, ami így néz ki (nyilván az aktuális 10 karakteres azonosítóval XXX helyett):
<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-XXXXXXXXXX"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'G-XXXXXXXXXX');
</script>A legtöbb szerkesztőben (pl. Divi, Elementor) ennek külön megvan a dedikált hely. Sima WP-hez hirtelen nem tudok plugint, de létezik rá millió darab. Illetve ajánlom ennek a videónak a végignézését: Google analytics fiók létrehozása és bekötése
A kezelt oldalakhoz az adminon (Tulajdon – felhasználókezelés) hozzáférést tudsz adni egy másik Google accounthoz. Ez utóbbit már az ügyfél adja meg, ők tudják, hogy melyik accal szeretnének az Analytics-re rálátni. Vagy ha te/ők nem szeretnék, hogy a saját accountodon is kezelve legyen a dolog, akkor közvetlenül elkéred ezt az Accountot az ügyféltől, hogy beállíthasd.
A gomb-kattintásos és hírleveles dologhoz már konverziókövetés kell. Ez külön beállítást igényel. Találsz egy rakat tutorialt hozzá, de amíg nem tudjuk, hogy milyen hírlevél-kezelő rendszert használtok, addig fölöslegesen linkelnék bármit is - meg hát ugyanúgy csak Google-találatokkal tudnálak bombázni, mint ahogy te magadat is.
-
SpaceJam
aktív tag
-
adatfalo
senior tag
Hello.
Az általad linket themeforest-es oldalon látható a kompatibilitási lista: WPBakery Page Builder 6.1.x
Tehát a sablon legújabb verziója ezzel a WPBakery-vel kompatibilisnek kell, hogy legyen.
Ha a sablonhoz jár a wpbakery, akkor nem kapsz aktiválásra lehetőséget. A sablonhoz csapják hozzá az adott plugint, amit a sablon készítője vásárolt meg (mennyiségi licence-el).
Töltsd le a sablon-t és ott lesz a fileok között a legújabb wpbakery, valamint a sablont is felül tudod írni a legújabb verzióval, de mindezek előtt MENTS! -
adatfalo
senior tag
Pedig igen egyszerű: https://contactform7.com/recaptcha-v2/ Nem lehet, hogy a shortcode-ot nem másoltad be a form szerkesztő felületére?
-
sz.j
nagyúr
Hogy őszinte legyek én eddig csalódtam az Elementorban, mert bármennyire is tetszetős fejlécet/menüt és láblécet lehetett letölteni/beilleszteni az oldalba, az addig gyors betöltésű oldal csak 65/100 értékű lett .., úgyhogy töröltem is és maradok a sablon adta lehetőségek mellett.
Persze lehet, hogy én szúrtam el valamit, de nem hiszem ...
-
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
A Fast Stone féle nekem is eszembe jutott mert régen használtam, de az leginkább átméretezi (arra amúgy tök jó). Esetemben maradna a fizikai méret csak a file nagyságát szeretném csökkenteni - egyébként ez a Riot látszólag befagy de közben dolgozik szóval nem is rossz. És egy 280Mb-os mappából tele képekkel csinált 88MB-ot úgy, hogy ha kiesik a szemem sem látom a különbséget két kép között (direkt nézegettem őket egymás mellett meg váltogatva). Szóval ez járható útnak tűnik úgy érzem.
Amit még ki kéne találnom, hogy anno bekapcsoltam az oldalon, hogy készítsen el mindenféle méretű bélyegképet - mondván ki tudja mit változtatok az oldalon és akkor legyen meg. Na hát így van egy kép és arról készül vagy 20 másik különféle méretekben... Ezt a funkciót ugyan ki tudom kapcsolni de a már legenerált képek ugye ott vannak a tárhelyen. Van most 20GB tárhelyem ugyan, de ha sikerülne rendet tennem ezen a szinten is akkor lejjebb mehetnék egy csomaggal ami már forintosítva is jelentkező előny lenne.Ahh de baromi sok idő ezt rendberakni... Sokkal jobb ha az ember az elején tudja már mit akar majd meg hogy... De hát első oldalam volt így csak próbálkoztam (meg még most is bőven csak próbálkozom).
-
Skynet258
veterán
Hát passz, én sem figyeltem általában a képek méretére meg ugye nálam is elég hangsúlyosak a képek, fontos a normális minőség.
Már azon gondolkozom, hogy ftp-n lementem az uploads mappát, átszaladok valamilyen jó minőséggel dolgozó, Win alatt futó képoptimalizácós programmal a képeken, megnézem a végeredményt és ha minden ok akkor csak visszamásolom ftp-n és ezzel felülírom a mostani képeket. Így optimalizáltam, megmarad a kontroll és tuti nem csesződik el semmi.
Persze ezzel a gyorsítótáras problémát nem oldottam meg de mégis kisebbek lennének a képek látható romlás nélkül. Ezzel azt is kivédeném, hogy az ingyenes kép optimalizálók ugye csak x darabig működnek aztán vehetem a prémiumot.
Már csak az a kérdés Win alatt min végezzem ezt el ami jó minőség és tud batch-ben dolgozni... Riot-ot néztem így hirtelen de az első mappánál összefagyta magát. -
sz.j
nagyúr
Azt hiszem, hogy hosszas keresgélés után megtaláltam az általad jelzett hibát ...
Régebben váltottam egy új sablonra és többek között az volt a problémám vele, hogy nem töltötte ki a képernyőt, oldalanként nagy üres sávok maradtak.
Erre a hibára azt a javaslatot kaptam, hogy a Custom CSS-e írjam be az alábbit, amit meg is tettem:
#container {
width: 99%!important;Mivel 4:3-as monitort használok 1024:768 felbontással, ezért nem vettem észre , hogy torz lett a kép (vízszintes görgetősáv nem volt!), pedig már akkor is hibás volt. Ráadásul figyelmetlen is voltam, mert a fórumtárs linkjén már akkor is látszott a hiba.
Remélem, hogy tényleg megszűnt a hiba, mert én 1280:1024 felbontás mellett nem látok hibát.
Utólagosan is köszi, hogy jelezted a hibát.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Ezt nem értem, mert nálam nincs ilyen egyik böngészővel sem (Edge, FF, Opera, Chrome).
Ezt hogy találtad, melyik böngészővel? -
The DJ
addikt
Igen, ez így van.
Ez a lényeges különbség köztük:
"WPBakery Page Builder is only for the content part, while with Visual Composer Website Builder you can create a complete website (including Headers and Footers.)"
Emiatt csomagolják minden sablon mellé a WPBakery Page Buildert, míg pár éve ezekhez a Visual Composer nevű kiegészítő volt csatolva. Tehát történt egy név változtatás és egy kettéválás valamikor. De én sem követtem annyira közelről a dolgokat, csak feltűnt, hogy történt egy átnevezés anno.
-
sz.j
nagyúr
Talán mondanom sem kell, hogy amikor itt téma volt (kb. 2 hónapja) a Kezdőoldal kivételével a weboldalunkat átállítottam egy oszloposra és a jobboldali oszlopból a lényegesnek tartott tartalmat (Rólunk írták, Érdekes és hasznos cikkek) leraktam a láblécbe.
Ennek az "eredménye" az lett, hogy ugyan a látogatok száma kb a régi maradt, de az érdeklődők és a megrendelők száma lényegesen lecsökkent.Valamivel több mint egy hónap elteltével visszaállítottam a régi kétoszlopos elrendezést, bennük az eredeti tartalommal és szinte azonnal a változtatás előtti számú érdeklődő és megrendelés lett.
-
vic999
csendes tag
Szia,
Add hozzá ezt az egyedi (custom) css-hez (ha csak ez az egyetlen táblázat a cél)
table#supsystic-table-20.supsystic-tables-wrap.table.supsystic-table.stripe{
width: 100%!important;
}vagy ezt:
table#supsystic-table-20.supsystic-tables-wrap.supsystic-table{
width: 100%!important;
} -
gboszi
senior tag
Aham, na valami ilyesmire gondoltam. Igazából a hozzászólásokat törölném, mert vannak már elég régiek is (és már nem ugy van ahogy anno válaszoltam) csak van ilyen SEO szempontjából irodott blog, azokat értelem szerüen nem törölném. Na akkor elkezdm az uj oldalt kitalálni, csinositgatni, azt addig is elmentem amit irtál.
-
Met
nagyúr
Ilyennel még nem találkozott senki?
Felraktam egy kategorizáló plugint amivel kategóriákba rendeztem a képeket, így szűkítve megjelentek a képek.
Viszont tegnap egy frissen feltöltött kép nem jelent meg, kiválasztottam a kategóriát, mutatja a név mellett zárójelben hogy 4 kép van, viszont csak 3-at jelenít meg. -
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy rosszul gondolom, de én az adatbázis mentések közül visszaraknák egy jól működöt, vagy FTP-n keresztül törölném a pluginokat és ha ennek hatására már be tudsz lépni, akkor egyenként visszarakhatod a bővítményeket.
De remélhetően jön majd egy hozzáértő és leírja a helyes metódust -
Igen. Mint ahogy az importálásnál most is megkérdezi, hogy melyik oszlopba milyen értékek vannak és azokat hova párosítsa az importálandó fájlból, elvárnám hogy működjön is és ne nekem kelljen kézzel excelt szerkesztgetnem. Teljesen kizárt, hogy ezt a világon létező rengeteg webshop mind kézzel szerkesztgeti.
-
Köszönöm a válaszod. Ez így valóban működőlépes mód, de ennél valamivel egyszerűbbre és gyorsabbra gondoltam, ezért jött a manager plugin ötlete. Mert több ezer különböző terméknél személyre szabni az excelt, amit kinyerek a készletnyilvántartóból, csak hogy utána átalakítsam soronként a woocommerce formátumra, hát az elég idő és erőforrás pazarló eljárás. Ennél biztos hogy van egyszerűbb módja, épp ezért kérdeztelek titeket.
Vagy tudok jobb alternatívát működő és könnyen managelhető webshopra?
#5696 Romeo619: Én nem simerem a reklámokkal kinyerhető pénzmennyiségeket, de mivel így feljött, ezért kíváncsiságból megnéztem és a múlt héten az ötös lottó 4-es találata 1'395'000Ft-ot fizetett. Lehet bele kéne ásnod magad kicsit mélyebben a dologba.
-
sz.j
nagyúr
Valóban úgy van ahogy írtad, ezért is ajánlott az előzményeket mindig törölni és inkognitómódban nézni a helyezéseket, mert így kevésbé áll fenn a "veszélye" az általad említett "előresorolásnak", azaz a valótlan helyezési listának.
Ui.
Sőt, a "biztonság kedvéért, időnként nem árt másik gépről/telcsiről is megnézni a listát és ezt összevetni a saját gépen látottakkal. -
törölt tag
RevSlider tudja a thumbnailes kezelést, ajánlani már kicsit nehezebb mert alap beállításon nagyon nem szuper
. Csak is a legújabb verziót érdemes használni.
Ez tudja a full szélest, viszont ha fix magasságig kell akkor neked kell belőni többi töréspontra, ami szerintem egy kellemetlen megoldás, hogy nincs egy globális fix magassága.
-
Siriusb
veterán
Az rendben van, de a #valami nem ezen az oldalon van. Tehát van a főoldal, ami gyakorlatilag az egész honlap és mellékesen van egy aloldal. Amikor ezen az aloldalon vagyok, akkor a menüben #valami nem működhet, mert itt nincs ilyen elem. A menüben a hivatkozásnak http://főoldal.hu/#valami kell legyen.
A kérdésem arra irányult, hogy ezt a http://főoldal.hu/ résznek van-e valamiféle helyettesítő kódja, ami automatikusan a domain nevet szúrja be az oldal betöltésekor.
A neten semmit nem találtam erről, ezért bátorkodtam itt megkérdezni. -
mm00
aktív tag
Semmi, nem ezen fog múlni, hogy feltörik-e az oldaladat.
Legfőbb problémák szerintem:
- téma/plugin sebezhetőség
Gyakorlatilag nincs ellenőrzés (csak közösségi) wporg-n/envato-n. Példának okáért Envato UserPro plugin. Van egy rakat vásárlása, használja egy csomó oldal. Fél éve jeleztem egy hibát amit 5 perc alatt találtam és bármilyen accountra be lehetett lépni jelszó nélkül csak az email címet kellett ismerni. Ezeket a hibákat egy sima user soha se fogja tudni kivédeni.
- gyenge jelszó
Erre érdemes valami plugin ami a brute force-ot gátolja vagy 2 faktoros authentikáció. -
The DJ
addikt
Nem jól cseréled az adatbázisban az URL-eket, az általad használt módszer nem tudja kezelni a szérializált adattömböket.
ITT írtam erről is:
"Ha egy mód van rá óvakodjunk az automatizált kézi domain cserétől (például az SQL exportunkat lokálisan megnyitva, Notepad++ segítségével). Az úgynevezett “szérializált” adattömbökben található linkek cseréjét csak a fentebb bemutatott eszközök tudják végrehajtani, ezért hiába is próbálnánk, nem fogunk sikerrel járni kézi módszerek esetén. Ilyenkor fordul elő az, hogy a költözés után elvesznek a sablonunk beállításai, bizonyos dolgok eltűnnek, alapra állnak vissza, a tulajdonos pedig csak vakarja a fejét, hiszen szerinte mindent jól csinált, az oldal azonban mégsem úgy néz ki, ahogy a korábbi domain alatt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged