- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Kompakt vízhűtés
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
Aktív témák
-
csizs
aktív tag
up
-
csizs
aktív tag
Szia Aurum!
Én már tudod, hogy eléggé benne vagyok a témában sőt enélkül nem is lenne netem kilóméterekről, mert itt max GPRS menne az meg tudod, hogy milyen, de hajt a kiváncsiság és szeretnék egy saját antennát csinálni, de ehez szükségem lenne magyar oldara, mert ugyan 10 éve beszélek angolul, de nem minden szakszót értek meg. nem lenne kedved egy magyar oldalt megcsinálni, akárcsak tükrözni is.nekem már az is jó, de a szakszavak ne maradjanak ki, mert pont amiatt nem értek mindent.aki esetleg segítségre szorul az jó helyen jár aUrum és én biztosan tudunk segíteni -
csizs
aktív tag
Na valaki nem magyarosította le ezeket az oldalakat, mert nem mindenki akar fordítgatni.
-
Mabus
csendes tag
Hali!
Nem teljesen passzol a témához, de:
Vettem egy Wlan routert, és lecseréltem az antennáját, egy házilag gyártott körsugárzóra. Eleinte működött jól, aztán egyszer csak meghalt, és nem volt többé jel. A router funkció továbbra is megy, csak a wlan nem műxik.
Mi lehet a baj?
köszi
Mabus
u.i: persze a garanciális csere már nem jön szóba -
micro
addikt
Ma vettem SENAO SL-2511UB Wireless LAN USB Adaptert.
Ez van most a másik oldalon és elég jól megy.(KOPP-KOPP)
A Win XP szerint a Jelerősség: Rossz. De ezt stabilan tartja, és netezéshez elég. -
micro
addikt
Megvan az antenna a Skycontól. 12,5 dBi nyereségű. Rajta van a routeren és megy elég jól. Most próbálgatom.
-
micro
addikt
Visszavittem az usb-s eszközt. Szó nélkül visszavették. (Nem Mistr@al ügyintézés
)
Most még kell vennem antennát. A http://www.skycon.hu-n láttam jókat és nem túl drága a cég. -
micro
addikt
Starchip termékekről hallott már valaki. Elég kedvező az áruk.
-
Veron
addikt
csak tipp volt, nekem nem ment ugy tul jol...
-
Veron
addikt
ne tedd egymashoz nagyon kozel a ket cuccot mert ugy tudom hogy attol kicsit romlik a jelerosseg...
-
micro
addikt
Holnap sajnos vissza kell vinnem a microstrip antennát az egyetemre.
Megkérdezem mennyiért csinálnak nekem. Remélem olcsóbban mint amit a boltokban lehet venni. -
micro
addikt
Ma vettem egy USB-s wireless adaptert, de nagyon gyenge a beépített antennája.
Mellé rakva a notebookot a PCMCIA kártyával, a noti nagyon jól megy (kíváló jelerősség) az usb cucc meg nagyon gyenge, vagy nem is megy.
Holnap viszem vissza, úgy beszéltük meg, ha nem működik, akkor visszaadják a pénzt.
Az a kérdéserm, hogy milyen típusú USB WLAN adaptert ajánlotok, aminek jó a saját antennája, és nem méreg drága. -
bijesz
aktív tag
Esetleg annyit tudnek, hogy az en tetomre egy antennat felrakok,
ez segithet, de ralatast igy se tudok csinalni, mert ahhoz tul magas
antenna kellene, akkor meg nem sokat erne. -
Vami
csendes tag
A Trewol Marsall féle bicuad antennát én is elkészítettem amit egy 45cm es parabóla tökörre helyeztem , és majdnem megeggyező teljesítményel üzemelt mint a 24db-es Grid antenna ami 30+Áfa. Ja és hiába raksz fel nagy teljesítményű írányított antennát nem fog a falon átmenni. Nálam is acces point a padláson , onnan 10méter H-500 az antennáig.
-
faster
nagyúr
Megjött a mail. SZép darab ez az antenna. Bevált?
-
bijesz
aktív tag
Udv
Latom itt vannak gyakorlott wifi-sek.
Szoval adott a szitu.
Negyemeletes haz harmadik emeleten vagyok kb 100m-re az elso emeleten van
egy iroda amivel kapcsolatot kellene teremteni, koztunk van egy negyemeletes
haz. Mellekelek egy kepet a jobb megerteshez.
http://bijesz2.uw.hu/wifi.JPG=
Az irodaba kulso antennat nem nagyon tudnank kotni.
Szoval mik a lehetosegek? -
bijesz
aktív tag
Udv
Latom itt vannak gyakorlott wifi-sek.
Szoval adott a szitu.
Negyemeletes haz harmadik emeleten vagyok kb 100m-re az elso emeleten van
egy iroda amivel kapcsolatot kellene teremteni, koztunk van egy negyemeletes
haz. Mellekelek egy kepet a jobb megerteshez.
http://bijesz2.uw.hu/wifi.JPG=
Az irodaba kulso antennat nem nagyon tudnank kotni.
Szoval mik a lehetosegek? -
micro
addikt
DLink DI-624 router
DWL-G650 PCMCIA karesz.
Szerinetem a notebook kártyának nem túl erős az antennája.
Együtt vettem kitben a 2-t. 69000,- ért bruttó. Sulinetben. visszajár 60000.-
1 km-re csak erősen irányitott antennával próbálkoznék.
Van egy jó bolt, holnap megyek hozzájuk tanácsért, milyen USB Wlan cuccot vegyek. Azt mondták, hogy meg lehet beszélni, ha nem jó nekem arra amire kell levásárolhatom. Ez szimpi!
http://www.accesspoint.hu -
micro
addikt
Itt vagyok! Folytatom a témát.
Ma kaptam egy egyelemes microstrip antennát a tanáromtól. (kölcsön)
Felraktam az állványra, belőttem. Nem tökéletes a kapcsolat, DE SOKKAL JOBB!
Abban a szobában még nem megy, ahol a gép van, de a másik szobába áthúzok egy USB kábelt és oda fogok tenni egy USB-s wlan cuccost.
Elvileg igy fog menni? -
aurum
senior tag
kominalt fogovan nagyszeruen ra lehet krimpelni. az antenna oldalon meg egszeruen a dugd at a koaxot es a vegere forasszd a 8-ast. en ugy csinaltam, hogy addig mizgattam amiig a legnagyobb let a jel es akkor raforrsztottam a reflektort is a koaxra. persze nekem van 2.4ghz-s spektrumanalizatorom
-
supercow
őstag
2 órája semmi jel, mi lett a pákáddal és veled?
Egyébként a konzervdobozt én is megpróbáltam, és tapasztalataim szerint a biquadot sokkal könnyebb megcsinálni és sokkal jobban ''hibatűrő'', vagyis kisebb eltéréseket méretben, elhelyezésben gond nélkül elvisel. És elég hozzá a sima 1.5mm2-es (vagy 2-es) villanyszerelői kábel is, ami szinte mindenhol van kéznél (zöld-sárga, barna, kék kiszerelésben) -
salazol
őstag
Amit láttam az mind réz volt. Ez azt jelenti, hogy fogalmam sincs, lehet-e másból csinálni. Amit átküldtem linkeket, valamelyiken láttam a méretet, de már nem emlékszem. Jó vastag volt. Szerintem rezet a legegszerűbb szerezni, és azt a legkönnyebb forrasztani a csatlakozóhoz.
-
micro
addikt
Elkezdtem csinálni a konzervdobozos antennát.
Csak réz sugárzó jó, vagy esetleg horganyzott vashuzal?
MIlyen vastag legyen? -
micro
addikt
Tegnap beszéltem az egyetemen egy régi tanárommal, aki microstrip antennákkal foglalkozik, és kedden megyek be hozzá.
Biztos fog segiteni. Majd irok részleteket. -
micro
addikt
Amugy ma vettem SMA csatikat, meg kábelt, meg nyáklapot, de sehol nem tudták rákrimpelni a csatit a kábelre. Jövő héten lesz egy csávó, aki megcsinálja.
-
micro
addikt
Úgy meg lehetne oldani, hogy az egyiken marad a kis monopol, az szolgáltatna itt a lakásban, a másikra meg egy irányitott, és az nézne a szomszéd ház felé.
-
supercow
őstag
Szia, örülök hogy hasznos volt amit leírtam
Kábel és csatlakozó vásárlásra ajánlom ezt: http://shop.wnet.hu/ szinte mindig akciós a H500 koax. (ez nem reklám csak megfigyelés) -
And
veterán
Üdv!
A másik topicod ötlete alapján létrejött a kapcsolat, de tényleg szükség volt
RG58 -> H-500, ill. BNC -> N váltásra, mert ha csak az egyik oldalon
is RG58/BNC volt, már bizonytalankodott a link (kb. 7m kábel, ~600m táv,
biquad parabola nélkül, nagyjából optikai rálátás). Így viszont egész jó
micro: RF-cuccok, csatlakozók, kábelek rengeteg típusa kapható
a Gigatechnik Kft.-nél Bp.-en, persze olcsónak nem mondható. Egy pár N-,
SMA-, vagy másféle alkalmas RF-csati kb. 3ezerből hozható ki. -
supercow
őstag
-
supercow
őstag
én csináltam wlan antennát és még most is fenn van a tetőn
keresd meg a ''Wireless lan nagy távolságra'' topicot az egyéb hardverekben, ott benne egy leírás néhány képpel.
-
salazol
őstag
Többnyire ezek úgynevezett krimpelős csatlakozók, spéci szerszám van hozzájuk. A kábel sem egyszerű, mert ilyen frekin kis csillapítást nehéz elérni. Teflonos vékony koax jó lenne, de aranyáron van. Legjobb talán, ha minél közelebb helyezed el az antennához a kütyüt és azt a koaxot használod, amit a GSM antennákhoz használnak. De ha a fővárosban keresel egy olyan műszaki boltot, ahol értenek hozzá, az lenne a legjobb. Talán a HAM Bazár. Azt rádióamatőrök csinálják, talán értenek hozzá. A Lomex-ban a szőke faszi is nagyon sok mindent tud, bár nem bízok abban, hogy ott tartanak nagyfrekis koaxot.
-
micro
addikt
Miért van két monopól a Dlink DI-624-es routeren? Diversity vagy adó, vevő külön. Ez nem mindegy az antanna szempontjából.
-
And
veterán
Üdv!
A gyakorlatban is bevált antenna:
http://www.trevormarshall.com/biquad.htm
nyeresége nem túl nagy, max 10-12 dBi, de elég szép távolságok
áthidalhatók vele, rálátástól, kábeltől, csatlakozóktól, meg a WLAN-
eszköztől függően. -
salazol
őstag
http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Kezdetnek, amíg belenézel, összeszedem a komolyabbakat is. -
micro
addikt
Kéne nekem a WLAN routeremhez egy nagy nyereségű irányitott antenna. Esetleg kölcsönbe is jó lenne 1-2 napra. Vagy bolt cim, ahol nem túl húzós az ára.
Aktív témák
- Adobe Indesign
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Suzuki topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest