Hirdetés
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OnePlus Pad 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Nekem pár napja jött meg. Előtte volt nálam javításon egy Beex Flash 8-as tab, hát annnak ritka ocsmány invertálódós képernyője van, különösen fekvő módban, a chuwi egy teljesen más világ. A beex-et az asztalra fektettem, elé ültem a székre, és úgy már nem látszott a parancssorban a fekete háttéren a fehér betű. Pedig elég sok parancssoros gépelős meló volt vele, linux és winpe alól is. Kellett hullámpapírból csinálnom egy kis állványfélét hogy olvasható legyen amit gépelek. A chuwinál ilyen gond nincs.
Az ikonom alatti blogban van róla írás amit frissíteni fogok. Már dolgozom a lehetőségeken, egy csökkentett android és növelt win tárhelyes változaton. A kínai oldaláról a két féle komplett firmware le van töltve, a blogomon levő linkre felraktam. Van a teljes emmc-ről full dd mentésem, már kellett is egyébként. Próbáltam a kínai nyelveket kiszedni a gyári win-ből és a magyart hozzáadni alapértelmezésnek, de úgy elhasal a telepítő, még az androidot is letéglázta, vissza kellett raknom dd-vel az egész flasht.
Csinálok még majd belőle magyart úgy, hogy a kínai is marad, az szerintem jó lesz. Az android csökkentés is meglesz, tudom miket kell a gyári csomagban átírni, csak még ki kell próbálnom hogy mik azok a minimál értékek amik még jók. Szeretnék egy 4-5 giga helyet minimum átjátszani a win-nek. Üresen olyan 10-11 giga hely volt a win-nek, most nekem van ~6giga. Felraktam kb 2-3 csempés cuccot, a windows update-t egyből letiltottam, de a win10 upgrade 2 frissítését kézzel kijelöltem és telepítettem, erre még egy csomót magától felrakott, az vitte el a helyet.
A héten és a jövő héten nincs nagyon időm foglalkozni vele, de a 27-vel kezdődő héten nekifekszek gőzerővel. Ki kell még próbálnom, hogy a gyári firmware frissítésből az újabb az jó-e rá, mert a gyári száma jóval nagyobb mint ami meg van adva. BIOS frissítés is van benne, amit a próba idejére azért letiltok, legalábbis amíg a rajta levőről nem lesz mentésem. (amúgy a gyári win telepítő scriptben is van hiba amit ki kell javítani mert különben nem megy végig a telepítés)
Mindenképpen szeretnék egy magyar viszonyokra optimalizált komplett firmware imaget összehozni rá, meg is lesz, csak idő kérdése, fejben megvan, csak most nincs egyben annyi időm hogy végignyomjam az egészet.
Lehet olyant is, hogy csak a win részt felrakni a gyári szoftverből, akkor az androidot törli, a teljes tárat a win használja. Vagy csak simán törölni az android partíciókat (14 db), és egy winpe alól kiterjeszteni a partíciót.
Amúgy egész kellemes meglepetés a tetves beex után, az a gyári visszaállítás után is tudott sok-sok másodpercet várni mire egy programot elindított vagy pl. a vezérlőpultban nyomott opciót megcsinált, ahhoz képest ez pörög. Nem tudom mitől lehetett, a beex 1/16-os, ez meg 2/32-es, de lehet hogy annak sokkal lassabb az emmc tárhelye is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vallás
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Kindle PaperWhite Kids 5 (11th Generáció) 8 GB Reklámentes + Fekete védőt + Garanciával
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iPad Air 5 256GB M1 Cellular Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4517
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő