- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Tableten nyilván valami hasonló funkcióra, mint amit envagyok is írt. Linuxos XBMC, stb. Tablet funkciókra nyilván értelmetlen, hiszen alkalmazásbolt sincs, miközben ott van az android, ios és win százezres alkalmazásboltokkal.

(Egyébként én is sok éve htpc-zek, volt millió megoldásom már, és nálam is XBMC fut a házban, több gépre is megosztva. De tabot én se használnék, legalábbis egyelőre, amíg a bagyusz féle ezermesterek össze nem ütnek egy kész linuxos megoldást az ilyesmire.
Addig viszont csak a kínjait látom. Még, ha egyedül lennék akkor oké, de családban csak kínlódásnak érzem. Vegyes használatban - tabletként is cipelve - ugrik a media center jelleg, mert ha elviszem, akkor a család nem tud filmet nézni. Ráadásul folyton állítgatnom is kéne, mert a gyerekek és a párom egy távirányítóval még elbírnak, de a tableten matatás meg kábel dugdozgatás nekik már sok. Nekem egyébként a málnás megoldás se jött be központi XBMC szervernek, a kis teljesítménye és az I/O limitáltsága miatt. Inkább összeraktam egy mini-ITX-es kis gépet erre. Ez is router méretű, alig nagyobb mint a málna, ez se fogyaszt 10-12 wattnál többet, és ez teljes értékű, távirányítóval, torrent szerverrel, és minden egyébbel amit használunk. Igaz, ez egy tízessel többe került - kb. 35 ezer volt -, de kompromisszum mentes. A málna PC-t meg beraktam a hálóba XBMC kliensnek, arra tökéletes.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bestbuy játékok
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- UTOLSÓ ÁR! Ipad 8 gen 128 GB gyönyörű állapotban, Tactical erős tokkal, fóliával, dobozzal, 10,2"
- Ipad 5. gen 128 GB Wifi + Cellular gyönyörű állapotban, asztroszürke, tokkal
- Lenovo Idea Tab 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 5G 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LENOVO GAMER BAZÁR - új lista (2026.03.14) - Legion Pro 7 (16IAX10H) RTX 5080
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Kingston 1TB NVMe ÚJ, 3 év garival, brutál gyors!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Addig viszont csak a kínjait látom. Még, ha egyedül lennék akkor oké, de családban csak kínlódásnak érzem. Vegyes használatban - tabletként is cipelve - ugrik a media center jelleg, mert ha elviszem, akkor a család nem tud filmet nézni. Ráadásul folyton állítgatnom is kéne, mert a gyerekek és a párom egy távirányítóval még elbírnak, de a tableten matatás meg kábel dugdozgatás nekik már sok. Nekem egyébként a málnás megoldás se jött be központi XBMC szervernek, a kis teljesítménye és az I/O limitáltsága miatt. Inkább összeraktam egy mini-ITX-es kis gépet erre. Ez is router méretű, alig nagyobb mint a málna, ez se fogyaszt 10-12 wattnál többet, és ez teljes értékű, távirányítóval, torrent szerverrel, és minden egyébbel amit használunk. Igaz, ez egy tízessel többe került - kb. 35 ezer volt -, de kompromisszum mentes. A málna PC-t meg beraktam a hálóba XBMC kliensnek, arra tökéletes.)