Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Üdvözletem!
Adva vagyon 1 db Win2008 Standard tartományon kívül, meg 1 db Win2003 tartományvezérlő. A napi rutin úgy szokott működni, hogy PPTP-vel betárcsázok egyikről a másikra, aztán NetBIOSon tologatom a fájlokat az admin share-eket használva.
Namost ez a win2008-ról a win2003 felé tökéletesen működik, visszafelé viszont hónapok óta vakartam a fejem, hogy miért nem. Ha csak simán \\gépneve volt a cím, akkor előírás szerint visszadobott mondván a guest account le van tiltva, és valóban így is volt. Node \\gépneve\c$-ra a csillagok együttállásának függvényében vagy access denied vagy network path not found volt a hibaüzenet mindezt úgy, hogy még csak nem is kért felhasználónevet/jelszót. A két admin account neve/jelszava természetesen különbözik a két gépen. Sikerült kideríteni, hogy azért nem megy a dolog, mert a Win2008-as gépen a default admin account biztonsági okokból le van tiltva. Ha engedélyezem 30 karakter random jelszóval, akkor hirtelen minden működik. A Win2003 gépen az admin account neve megegyezik a Win2008 letiltott admin acc nevével, gondolom ez okozza a zűrt.
Kérdés: én konfigurálok félre valamit, vagy tényleg nem lehet ezt máshogy megoldani, mint a default admin account engedélyezésével és kamujelszóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Filmvilág
- alza vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Samsung Galaxy S26 Ultra 256GB Silver Shadow Karcmentes állapot 12GB RAM 2029.03.06. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest