- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Az év legnagyobb kalandjára hív az új AMD Software
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Üdvözletem!
Adva vagyon 1 db Win2008 Standard tartományon kívül, meg 1 db Win2003 tartományvezérlő. A napi rutin úgy szokott működni, hogy PPTP-vel betárcsázok egyikről a másikra, aztán NetBIOSon tologatom a fájlokat az admin share-eket használva.
Namost ez a win2008-ról a win2003 felé tökéletesen működik, visszafelé viszont hónapok óta vakartam a fejem, hogy miért nem. Ha csak simán \\gépneve volt a cím, akkor előírás szerint visszadobott mondván a guest account le van tiltva, és valóban így is volt. Node \\gépneve\c$-ra a csillagok együttállásának függvényében vagy access denied vagy network path not found volt a hibaüzenet mindezt úgy, hogy még csak nem is kért felhasználónevet/jelszót. A két admin account neve/jelszava természetesen különbözik a két gépen. Sikerült kideríteni, hogy azért nem megy a dolog, mert a Win2008-as gépen a default admin account biztonsági okokból le van tiltva. Ha engedélyezem 30 karakter random jelszóval, akkor hirtelen minden működik. A Win2003 gépen az admin account neve megegyezik a Win2008 letiltott admin acc nevével, gondolom ez okozza a zűrt.
Kérdés: én konfigurálok félre valamit, vagy tényleg nem lehet ezt máshogy megoldani, mint a default admin account engedélyezésével és kamujelszóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Asus TUF A16 FA608UH FHD Gamer notebook - R7 260 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo LEGION PRO 7 i9-14900HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 12GB 175W 16" QHD+ 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest