Új hozzászólás Aktív témák
-
blaces
tag
Sziasztok!
Nem igazán ismerem ezt a windowsnak a server ágát, meg nem nagyon találok "értelmezhető" írományt google-n nekem sok az ismeretlen.
Egy ingyenes tanfolyam találkoztam először, ahol az ASP.NET-et mutatták be, és laptopon a win server 2003 oprendszer futott. Meg fórumokon is olvastam, hogy a win server 2008-on játszanak. Illetve, hogy kliens gépen is használható.
Vagyis akkor az első kérdésem, hogy a Win Server 2008 képes kiváltani egy teljes (XP, Vista) oprendszert? Laptopra is feltehető?, mert olvastam, hogy gazdaságosan működik, meg mi minden titkosítás van rajta
Mennyi hely kell neki?http://www.microsoft.com/hun/windowsserver2008/prodinfo/editions/editions-overview.aspx itt találtam egy kis termékismertetőt, de nem látom azt hogy melyik rendelkezik Hyper-V technológiával a leírásban... És ha csak elsőkörben Laptopra kerülne akkor a standard verzió ajánlottabb az enterprise helyett? (ez a kettő érhető el msdnaa alatt, meg a web server)
Elsősorban azért kéne, hogy megismerjen ezt a rendszert, legyenek ilyen ismereteim, powershell kiprobálása, illetve a Visual Studio 2008 használatához kéne: ASP.NET és C#.
Illetve, ha beszeretnék tölteni (vagy ismeretek szerzése) egy windows server admin állásra, akkor honnan érdemes kezdeni?

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Horgász topik
- OLED monitor topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Motoros topic
- Lightyear - befektetési app
- Interactive Brokers társalgó
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest