-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #125242 üzenetére
Nem derült ki milyen Windows 10-verzióról van szó, milyen választható frissítés volt, de érdekes ha utána a BL recovery key kell.
Egyébként ismered a BitLocker helyreállítási kulcsot, vagy miért nem tudod megadni, helyi fiókkal / Microsoft-fiókkal van használva a laptop? Ha az utóbbi akkor ott megkereshető, ha a iskolai laptop, szervezeti felhasználás lévén a rendszergazda állította be a BitLockert, akkor meg értelemszerűen nála kell érdeklődni. -
GEPESZ66
veterán
A feleségem iskolai laptopján (iskolától kapta) volt válaszható frissítés, Windows Update.
Telepítése után Bitlocker kulcsot kér, amit még sohasem.
A felületen irja, hogy a helyreállatási kulcs azonosítója:733286F7...
De az írja, hogy rossz a szám, nem tudom beírni.
A rendszergazdának kellene tudnia ezt a kódot?
A BIOS-ban nincs olyan beállítás, hogy ne kérje a kódot?
Vagy egy olyan beállítás, hogy elinduljon a gép valahogyan, s kitudjam menteni a kódot? -
válasz
Doky586 #125211 üzenetére
Megcsináltam a másik fiókot is, rendszergazdának, most küzdök vele tovább, SQL-t nem tudtam eddig telepíteni, mert a Kulcs programokhzo az is kellene...
Legszívesebben újratelepíteném az egészet, de nincs itthon OTG kábelem, mert ezen szerencsére csak úgy lehetne telepíteni
-
Kéne egy kis segítség.
Adott egy Acer Switch 10e, 32bites Win10-zel.
Sikerült Windowst frissíteni, BIOS update kellett hozzá.
Na ezzel nincs is gond.
TElepítenék Kulcsos programokat, és azt írja, hogy a fájlnév szintaxisa érvénytelen.
Rájöttem, hogy a felhasználói profilnál egy
lett megadva a név után, ettől bebolondul.
A baj, hogy mivel nincs helyi fiók és felhasználók opció (Home) ebben a Windowsban, így csak Microsoftos fiók van. Hogy lehetne módosítani a C:/Users/Pelda:-)/ mappát úgy, hogy ne legyen ott a smile.? -
Ja, még egy kérdés... Após tett fel Teams-et, nem olcsó, hanem rendes bolti licences Win10-re. És nem megy.
Azaz : Teams indul, közli, hogy küldött egy levelet a *****@****** címre (az adott MS fiókhoz tartozóra), ami levél sosem ér oda. Másik fiókkal bejelentkezve vagy oktatási O365 licencet kér, vagy a Skype-ra dob át...
WTF ez? Értelmes megoldást nem találtam rá. Illetve olyan szinten újraraktam egyszer, hogy az összes kapcsolódó Registry kulcs + user folder alól minden gyalulva lett, és ugyanezt csinálja. -
coco2
őstag
Windows indítópult problémám van (illetve AAM / APM problémám)
Páran talán ismeritek a quietHDD-t. Nem szeret parancsikonnal indulni indítópultról. Rendszer indulás után külön kézileg kell elindítanom, hogy ott maradjon háttérben. Mert nem marad ott. El sem indul.
Kotorásztam kicsit, és azt találtam, hogy windows alatt jegyezni kell az alkalmazásokat ahhoz, hogy engedélyük legyen hozzáférni a rendszerhez + háttérben futni, azért dobja le az indítópult. Lehetséges bármit kezdeni a problémával valami kiegészító win 10 funkcióval? Konkrétan jogokat rendelni egy alkalmazáshoz, ami nem volt szabályosan telepítve, mert csak egy darab exe.
Win 10 alatt próbáltam keresni aam / apm vezérlést, de csak elavult blogot találtam. A jelzett reg kulcs nálam nem létezik. Maga a reg elérési út nincs létrehozva egyik iaStorXX vonalon sem. Ha valahol van egy friss leírás róla, hogyan is működik a jelenlegi win 10 alatt az aam / apm vezérlés, az is meg tudja oldani a problémámat. NEm ragaszkodom a quietHDD-hez, egyszerűen csak nem találtam más megoldást.
-
torik
senior tag
válasz
King Unique #125036 üzenetére
1909 (build 18363.1082). Naprakészre van frissítve. Eddig működött minden gond nélkül, egyik napról a másikra egyszer csak nem csatlakozott a wifihez és kérte ezt a nyomorúságot.
Végigjártam egyébként a linkeket amiket adtál de azok inkább vonatkoztak arra amikor nem látja a hálózatot. Nálam látja, vagyis felkínálja hogy csatlakozhatok csak kéri a hálózati biztonsági kulcsot. Az adapter ugyanakkor nem lát semmit. Elég ellentmondásos, így néz ki a gyakorlatban [kép]
-
torik
senior tag
Sziasztok, segítséget kérnék.
Egyik napról a másikra megadta magát a win 10 wifi kapcsolódása. Hálózati biztonsági kulcsot kér, a hálózati és megosztási központban viszont pillanatnyilag semmilyen hálózathoz nem csatlakozik, Vezeték nélküli hálózatok kezelése opció sehol. Sem megtalálni nem tudom a kért kódot, sem kikapcsolni azt hogy kérje.
Meg vagyok lőve, már a win-t is újra húztam de ugyan ott vagyok. Help pls
-
MaxxDamage
félisten
Ma beírtam a Pro-s Retail kulcsom (Home volt adott rendszeren) és elkezdte frissíteni, majd restart és azóta nem indul el
"Nonpaged" blue screen betöltésnél....
Hát ezzel sokat nem tudok már csinálni, max. vissza állítom megint 09.19.-i állapotra, vagy teljes alap beállításokra a rendszert és full Updateval indítok.Sajna sehogy nem megy, korábbi állapot sincs meg és alaphelyzetre sem lehet vissza állítani...full új telepítés kell.
2004-t próbáljam meg? -
Cs1csó
titán
válasz
Roxkex #124924 üzenetére
A Windows build amin vagy a legfrissebb ott már fel kellett volna ajánljania update-en keresztül az Edge frissítését a cromium alapúra. Esetleg manuálisan futtass keresést.
Ha más nem akkor lehet egy Windows 10 2004-es telepítővel lehetne egy javítást csinálni a rendszeren, de ebben itt inkább más tud jobban tanácsot adni vagy keress rá itt pl. kulcsszavak: javítás
-
PappZ75
tag
válasz
King Unique #124861 üzenetére
Szia!
Először ismegszeretném köszönni a válasod neked és mindenkinek.
Az általam belinkelt 5000 Ft-os Windows 10 pro verzió aktiváló kulcsa számomra is kicsit kétkedésre okot adó ár. Persze örülök neki hamégis valós.Az MS Oldaláról készítettem egy Boot-os Windows 10 64 bit USB driveot (2004-es verzió). (Telepítettem már így)
Kérdésem még az lenne, mit ajánlotok, mit ajánlasz Windows 10 64 bit hun pro verzióhoz hol vehetek olyankulcsot ami biztonsággal for most és később is működni?Előre is köszönve aválaszod, válaszotokat.
Köszönettel:
PappZ. -
King Unique
titán
válasz
TheProb #124852 üzenetére
"Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e?"
Azt normál esetben tudni szokta a vásárló, hogy mit vett, rajta a számlán, stb. Vagy nem?
Amúgy megnézed parancssorban, hogy OEM/Retail/Volume licenc-e, + ott van pl. a ShowKeyPlus is a termékkulcs ellenőrzéséhez.
"Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik?"
Arról már számtalanszor vlt szó itt, hogy hardvermódosítás esetén egyrészt hogyan tartható meg a jelenlegi Windows 10-telepítés, nem feltétlen kell emiatt a 0-ról újratelepíteni: [link], [link]. Másrészt arról szintén, hogy utána szükség esetén az újraaktiválás hogyan oldható meg, amiatt sem feltétlen kell új licencet, termékkulcsot venni: [link], [link]. Azt meg kérdezd a nagykertől, hogy a garancia az eladott szoftverekre vonatkozik-e és ha igen, akkor hogyan, meddig.
-
Doky586
félisten
válasz
TheProb #124852 üzenetére
"pár napon/héten belül megadja magát a deszka"
Ne aktiváld be csak 1 hónap után.. (addig kibirod a default háttérképpel)"borítékos" ...?
(postai bélyeg és pecsét is van rajta?)
ha az 'slmgr /dli' azt mondja hogy retail akkor valószínű továbbviheted, de én azért beregisztrálnám a gépet MS fiókba hogy biztos legyen."..cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?" Nem.
PappZ75: "PRO legyen azt nem lehetett beállítani"
Telepítés: [link] - kép4! -
válasz
PappZ75 #124854 üzenetére
Igen az beállítható, majd a telepítésnél. Egy win verzió az aktiválás után lesz legális vagy illegális, amilyen kulccsal aktiválód. Szerintem nem hihető hogy 44 helyet 4400.ért megkapsz egy kulcsot, legalábbis ha 44ért árulta eddig akkor valószínűleg nem 2 ezerért vette, de majd jönnek itt a kommentek hogy én hülye vagyok. Így annyit írok, hogy miindenki onnan vesz kulcsot ahonnan szeretne. Valószínnűleg működni is fog, de nem kell meglepődni, ha később már nem
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fater céges gépéhez anno vettünk nagykertől "borítékos" W10-et. Most viszont főkomponens csere lesz (lap, cpu, ram) és nem vagyok biztos benne, hogy transfer capable-e a kulcsunk. Honnan tudhatom meg, hogy OEM vagy Retail verziót vettünk-e? Tekintve, hogy honnan és hogyan vettük, elvileg retail kéne, hogy legyen, nem? A borítékon rajta van ez az infó, nem?
+1: Mi van akkor, ha új gépen beaktiválom a kulcsomat, de pár napon/héten belül megadja magát a deszka és gariban cserélik? (megtörtént eset) Hallottam olyat, hogy ilyenkor a garanciás cserekor új kulcsot is adniuk kell. Ez valid infó?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #124586 üzenetére
nemtudok bebootolni a biosba sem rajta. hogy a francba kell?
és kulcsról rendszer alól feltettem a 2004-est és akkor is S kiadás maradt. nemlett sima home S nélkül. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Ga3rieL #124574 üzenetére
És ezen w10 home S kiadás van. Most microsoft fiókot nem akarok csinálni, és ha csak úgy kulcsról ráteszem ugyanezt a rendszert de ami s nélkül van, akkor aktivált marad? vagy ha csinálok, regisztrálok ms fiókot, hogy a storeból leszedjem, akkor ha avval "újrahúzom" a gépet és csak offline fiók jelentkezek be, akkor is aktivált marad? Vagy ms fiókkal kellesz bejelentkezni?
-
Qtya123
őstag
válasz
King Unique #124370 üzenetére
Akkor nem szórakozok a deaktiválással, a régi telepítés törölve lesz az ssd-ről.
Biztos ami biztos megnéztem a kulcsomat a ShowKeyPlus programmal.
Ezt írja:
Edition: Windows 10 RTM Professional Retail
EULA: RetailÍgy gondolom nem lehet gond még a legrosszabb esetben sem, ha telefonos ügyfélszolgálatot kell kapcsolni opcióig jut a dolog.
Office 2019 kulcs ellenőrzésére is van ilyesmi program?
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Win 10 retail kulcsot ha jól tudom át lehet vinni alkatrészcsere után. Nemsokára az alaplapom cserélve lesz. Van valami teendő, hogy az új lap esetén a frissen telepített windowst aktiválni lehessen? Vagy csak megadom azon is ugyanazt a kulcsot és felismeri a változást?
-
Cs1csó
titán
-
válasz
frissadam #124309 üzenetére
Szia. Nem kell MS fiókot regisztrálni hozzá. Net nélkül telepítesz az első perctől kezdve, azaz nem rendelsz hozzá MS fiókot (mert ez nem feltétel), ugye mert a BIOS-ba van égetve a kulcs (ezért nem látod sehol a gépen, mint régen). Ha viszont már rendeltél hozzá MS fiókot, akkor igen onnan is töröld. Az uj vevőnek nem kell MS fiók aktiválni fogja az magát.
Én úgy adnám el, hogy vagy gyári visszaállítással törlök mindent, ez lassab folyamat, vagy pendriveról tenni rá a megfelelő verziójú wint, és ahol van rá lehetőség ugye ott törlöd a partíciókat, a helyreállítási ha van azt ne, de ha törlöd az sem baj -
Geth
veterán
válasz
krisi047 #124140 üzenetére
Az N kiadásban nincs MTP support (szívatós változatnak is hívják az N-t).
Vagy raksz fel normális változatot (kulcs nem kompatibilis!).
Vagy van hozzá Media Feature Pack, amit felrakva gyak. normál változattá változik. Ezt minden build upgrade után újra fel kell tenni emlékeim szerint. -
Phobion
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: Itt hardveraprón kitől érdemes Windows 10 Home kulcsot vásárolni?
-
Doky586
félisten
válasz
Kékes525 #124106 üzenetére
A Secure Boot -al kompatibilis mindkét általam ismertetett telepítési módszer: [link] [link] és a többi blogomban leírt módszer is.
Viszont valószínűleg a szervízben nem így csinálták. Hanem (a valamiért elterjedtebb) Rufus-al, ami már a mostani w10 wim iso kat nem képes SB kompatibilisen kiírni.. Sőt az ennél sokkal jobb VenToy multiboot is csak előzetes kulcs importálás után SB kompatibilis ami sok pc esetén nem nevezhető kényelmesnek, ezért szokták inkább kikapcsolni az SB-t, kockáztatva a rootkit vírusok felbukkanását. (legalább visszahozza az ügyfél később vírusirtásra is..
)
-
Aprósólyom
addikt
Rendelkezem egy dobozos Windows 10 Home példánnyal. Ha eladom az alaplapot és processzort mit kell csináljak, hogy a következő számítógépemnél tudjam használni a kulcsom?
Eltávolítottam a Microsoft fiókomból a számítógépet most eladás előtt, de a Windows-om még mindig aktivált állapotot mutat. -
Jazz
veterán
válasz
King Unique #123909 üzenetére
Jó, ugye annyi hogy Retail 8.1 a kulcs, de amíg a Microsoft fenntartja ezt a 8.1->10 upgrade lehetőséget, addig ez bárhányszor kell hogy tudjam használni, igaz?
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, win10 pro x64 rendszerben van egy kis anomália. Nem tudom, hogy a gyerek kattingatott el valamit, vírusom van vagy valami frissítés cseszett el valamit.
A hibajelenség az, hogy a tálcán lévő ikonoknál nem működik esetenként a jobb, illetve a bal klikk. PL. a hangszórón a bal klikkre nem ugrik fel a választható kimenetek sora vagy az órára klikelve nem ugrik fel a naptár. A file kezelőn a jobb klikkre eddig felugrott a gyorselérése a könyvtáraknak, most semmi nem történik. Köszönöm előre is a segítséget, már ha van megoldás. (gugliban olyanokat találtam, amihez már nem értek, nem merek nyúlni)
A hibanaplóban ezt találtam, minden egyes ilyen, meg nem történt eseménynél +1 jegyzet kerül bele:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-DistributedCOM
Dátum: 2020. 08. 31. 20:44:55
Eseményazonosító:10001
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó:
Számítógép: DESKTOP-OAQ9NGK
Leírás:
Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.19041.423_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!App – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
"2147958016"
A következő parancs indításakor történt:
"C:\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\ShellExperienceHost.exe" -ServerName:App.AppXtk181tbxbce2qsex02s8tw7hfxa9xb3t.mca
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
<EventID Qualifiers="0">10001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-08-31T18:44:55.0548374Z" />
<EventRecordID>7517</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{be7bd14f-aa1f-47d2-a053-e029151405d1}" />
<Execution ProcessID="764" ThreadID="10740" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-OAQ9NGK</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-499325490-4041998028-2283242709-1001" />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">"C:\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\ShellExperienceHost.exe" -ServerName:App.AppXtk181tbxbce2qsex02s8tw7hfxa9xb3t.mca</Data>
<Data Name="param2">2147958016</Data>
<Data Name="param3">Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.19041.423_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!App</Data>
<Data Name="param4">Nem érhető el</Data>
<Data Name="param5">Nem érhető el</Data>
</EventData>
</Event> -
itouchfan
senior tag
válasz
King Unique #123903 üzenetére
Köszönöm!
Mert a Win10-es gép 35k-val több, mint az oprendszer nélküli (ami a gép árának az egyhatoda). Így gondoltam, hogyha legális kulcsokat árulnak, akkor meglennék mondjuk 15k-ból és még mindig spóroltam 20k-t. De ha van esetleg olyan bolt, ahol tuti hogy jogtiszta licenszt árulnak, és nem haladja meg az ára a 20k-t, azt szívesen fogadom (win10 home/win10 pro).
PL: [link] ? -
itouchfan
senior tag
Sziasztok, teljesen láma vagyok a témában, úgyhogy előre is elnézést az amatőr kérdésért.
Vennék egy új laptopot, ami oprendszer nélküli. Win10-et szeretnék rá, a kérdésem, hogy ezek a kulcsok jogszerűek, tiszták, amiket itt elég olcsón árulnak? [link] - 5-6ezer FT-ért?
Illetve ha megveszek egy ilyen kulcsot, utána hogyan zajlik a telepítés? (Természetesen elvinném egy notebook szervizbe/boltba, nem én fogom csinálni csak át akarom látni a dolgot). -
Geth
veterán
Permanensnek permanens így is.
Másik rendszerre átvihetőség lehetne probléma, de:
önmagában az upgrade nem átvihető másik gépre, de mivel az amiről "upgradelsz" 8.1 az Retail, az meg átvihető, így az upgrade is.
(Régebben - és most nem csak a Win10-re gondolok - nem lehetett a korábbi rendszer telepítése nélkül csak úgy felrakni az új rendszert. Ez, ahogy a kolléga írta, 1511-es Win10 óta nem probléma.)A legjobb nyilvánvalóan a 10 Retail kulcs, ez evidens.
A 8.1 Retail kulcs esetén csak egy gond lehet a jövőben: ha az MS úgy dönt, hogy már nem fogja elfogadni ezeket a kulcsokat. Papíron már nem fogadja el, a gyakorlatban igen. Senki nem tudja meddig marad így. Amíg elfogadja a gyakorlatban, addig szuper (leszámítva hogy nem ezt kérted).
A MAK kulcs meg lutri. Ha eladták többször, akkor elfogyhat az aktivációk száma, mire használnád most/a jövőben.
(A MAK kulcs ilyetén eladása nagyjából annyira legális, mint a permanens aktiválást adó aktivátor használata, csak az ingyen van és upgradenak látsziknem is értem azért miért ad bárki egy petákot is)
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #123870 üzenetére
Erre gondolsz? "Természetesen egy feltételnek teljesülnie kell: jogtiszta Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekkel kell rendelkezni. "
Hát igen, ez nincs.
De a hsz.-ed első részében amit írtál, akkor ezek szerint már ez a fenti "egy feltétel" se kell? Örök win 10 lincence így? Nem kell játszani azzal hogy telepítek 8.1-et aztán frissítem, hanem kapásból mehet a win10 és mindig elfogja fogadni a jövőben ezt a win 8.1 kulcsot? -
Jazz
veterán
válasz
King Unique #123862 üzenetére
És vásárlás után aktiválás nélkül tudom ellenőrizni a kulcsot, hogy retail vagy mak? Vagy csak így?
-
zolee001
őstag
válasz
R̲e̲m̲ #123783 üzenetére
1000 dolláros szoftver,az in-place upgrade is csak alapos utánaolvasás mellett ajánlott,mindenképpen uj kulcs kell de a licenc is alaposan átalakult
2012 processor szám alapján számolja a licenceket,2016 tól mag szám alapján
2mag=1 db server licenc ,4 magos processor=2 db server licenc ,vagyis 2x1000usd -
Reflax
tag
válasz
King Unique #123760 üzenetére
Vettem egy enterpsie kulcsot aktiválni de nem engedi és van egy pro kulcsom is igen
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
Nem idevaló, tudom, de nem találtam helyet neki.
Windows szerver verziók között működhet az "upgrade"? itt arra gondolok, hogy a 2012r2-t tudom frissíteni 2019-re anélkül, hogy új kulcsot vegyek? (ismerem az 5dolláros kulcsokat, de ha működik, maradnék a coa-kulcsnál.) mint ahogy a win7-win10 között is működött.
Előre is köszi, nagyon ne oltsatok le.
Üdv! -
Reflax
tag
Újra én.
Az én configom alább látható. Nem UEFI-s. Ha újra akarom telepíteni ( vettem windows 10 kulcsot de nem aktiválható semmilyen formában eredeti kulccsal valamiért.).
Szóval Ey másik HDD-re az SSD-n lkévő adatokat letükrözném.
Ám ha újratelepítem tisztán a win10-et az SSD-re, akkor a biztonsági mentésként használt HDD-ről az adatokat maradéktalanul visszatehetem az SSD-re?
És a fontos része, hogy ha mentésként használom a HDD-t, újratelepítés után ha visszarakom az SSD-re róla a mentett adatokat, akkor az is visszakerül, hogy ez egy nem aktiválható Windows lesz? Vagy ezek az adatok a rendszerből nem kerülnek vissza, ugye? Mer tjó lenne beaktiválni most már. -
Alteran-IT
őstag
válasz
King Unique #123608 üzenetére
Hát ha azt mondom hogy saját magam infósa vagyok, akkor annyira nem tágan értelmezendő, legalább is nálam a dolog, tehát semmi tákolás nincs, "normális"/kevésbé elavult hardver, MSDN-es Windows telepítő, annyi hogy ebay-es a kulcs, de igazából otthoni felhasználásra annyira nem érdekel a legalitás, lényeg hogy ne kelljen az aktiválással szarakodni se úgy, hogy inaktiválódik, se úgy hogy újratelepítés kapcsán kelljen vacakolni az aktiválással.
Ami a Windows Update működését illeti, én is le tudom tiltani, sőt ki tudom teljesen szedni, nem muszáj halasztgatni, de direkt azért van Enterprise Windows-om, hogy legyen frissítés, de akkor már módjával, mert vállalati verzió esetén (egyébként a Pro is ide sorolható félig, ugye az köztes megoldás) normálisan tesztelni kellene a frissítéseket és nem csak ész nélkül kiadni és elméletileg tesztelik is, gyakorlatilag viszont ki tudja, de már mindegy is, én is csak azért írtam, mert ilyennel még nem találkoztam Windows-nál, hogy működik ugyan, de akadozik, még a logban sem látok olyan bejegyzést, ami konkrétan erre engedne vonatkoztatni, azonban az gyanús, hogy a visszaállítás után van egy ilyen bejegyzés, hogy:"Telepítési hiba: A Windows 0x80242016 hiba miatt nem tudta telepíteni a következő frissítést: Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára."
Ugyanis sikerült, csak szarul, utána meg visszaállítottam, így nem is értem, hacsak nem máshogy kell értelmezni.
Közben meg volt egy olyan, hogy:
"Az összeomlási memóriakép inicializációja nem sikerült!"Érdekes is, na de mindegy.
Egyébként meg használhat otthon a user amit akar, már ha tud is ugye, kérdés hogy érdemes-e, persze ez nézőpont kérdése, én a saját nézőpontomat ugye leírtam. Egyébként routerrel is így vagyok, nem az általános SOHO kategóriás routerem, meg AP-m van itthon, hanem komolyabb Mikrotik, de nincs is olyan problémám, mint egy csomó user-nek, hogy eldobálja a netet a router, szakadozik az internet a router miatt, vagy valami miatt nem jó a WiFi, szóval valamit valamiért. -
válasz
spileraaa #123504 üzenetére
Szia. A kulcsot nem azért nem fogtadta el mert alaplapot cseréltél, hanem mert ebay-es.
Voltaképp mi is a kérdés? A windows nem attól legális vagy illegális, hogy honnan töltöd le, hanem az aktiválás/kulcs szerzésétől függ. Ha leszeded MCT-vel és ilyen ebay-es kulcsot használsz onnantól az már illegális. -
spileraaa
senior tag
hello
ez menyire igaz?
Nem fogok tudni nyilatkozni erről, mert Enterprise -t max céges ügyfelek tudnak legálisan leszedni a m$ oldaláról. Ebből következik, hogy ez nem legálisan parkol ott, ahol van - ha pedig nem a gyártó oldaláról van, akkor bárki azt dobhatott a telepítőbe, amit nem szégyellt.
Mint említettem, csak legális forrásból töltök (MCT), és ez így is marad a jövőben.amugy egy ismerős beszelt rá mivel enterprisera nem jön olyan gyakran frissítés (be is raktam hogy csak 35 nap múlva jöjjön) így ritkában lehet gond a frissítések miatt és letisztultabb mint a pro verzió ami előtte volt (ahhoz volt kulcsom az ebayrol de alaplapot cseréltem és az újhoz nem fogadta el)
-
Geth
veterán
válasz
looser #123420 üzenetére
Tipp:
Ezeréves bug, hogy egyes programok (nem sakkoztam hogy ki hogy mi a kritérium, lehet régi, de nyitott api használat, pl. régi SDL-t használó progik) futtatása során az en-US kiosztás felkerül a listára (és ezzel megjelenik a nyelvválasztó, benne az en-US-sal).
(Ha már ott van, akkor ez nem okoz gondot, nem "duplikálódik".)
Ráadásul ilyenkor ez a kiosztás nem látszik a kiosztások beállító felületén
Hozzá kell adni manuálisan, alkalmazni a beállításokat, letörölni, és elmenteni.
A rettenetesen béna workaround nem permanens, az adott progi újabb futtatása után goto eleje.béna workaround 2: explicit meghagyni az en-US-t, letiltani a váltó gyorsbillentyűket, és elrejteni a nyelvválasztót, és talán nem váltja át semmi és senki en-US-ra
Én 2 reg kulcs átírásával átirányítottam az en-US-t arra az angol kiosztásra amit használok (101 gombos), így a rendszer azt hiszi az en-US van kiválasztva, de a másik kiosztás dll-je szerint működik. Build upgrade után újra befuttatom.
-
jokeph
nagyúr
Vagy úgy, e felett elsiklottam.
Számít ez bármit is ?Szóval akkor: DP-HDMI-DVI-DSUB, eszerint számozna a WIN ?
Otthon DP+HDMI van, és a DP az 1.-es.Ezen a gépen mindegyik monitor DVI, és natívan azzal is van csatlakoztatva a VGA-ra, a sorszámozást valóban csak úgy tudom megváltoztatni, hogyha felcserélem a VGA-n a kimeneteket.
Bár, mivel szabadon válogatok hogy melyik legyen az elsődleges, számomra nem okoz hátrányt.(#123418) Geth : így már számít.
Tuti a VGA lesz a matek kulcsa, RX 480-nál pl. egyszerre adott képet (BIOS-t is) a DP-re kötött monitorra és a HDMI-re kötött TV-re is. GTX 1070-nél BIOS képet viszont már csak a DP-re kötött monitorra ad, kivéve, ahogy Te is írtad, ha kikapcsolom a monitort, akkor átteszi a képet a TV-re.
Nálam csak azért nem számít, mert mindegyik gépemnél (3 db) egymás mellett vannak a kijelzők. -
andreas49
senior tag
válasz
King Unique #123198 üzenetére
Szia,
A probléma abból adódhat, hogy most vettem 'Home OEM' előtelepítve a notebookot, aminél deaktiváltam a kulcsot. Ez valamiért nem került ki a BIOS-ból, ezért 'Home'-ként kezeli a telepítést. Miként lehet a 'BIOS'-ból ezt kiírni? Az új telepítésnél fel sem jön a verzióválasztási lehetőség. -
válasz
SunMount3r #123156 üzenetére
"És mi történik/történhet még a telepített Windows-al, ha egy ilyen MAK kulcsot valamikor egyszer csak letiltanak? Vagy csak annyi, hogy deaktiválódik, de ugyan úgy használható marad?"
Ugyanúgy használható marad, ezért nem értem, miért van mindenki úgy bef@sva ettől. Biztos mer' olyan félelmetes hangzása van, annak, hogy "letiltás".
Minimális külalak korlátozással bármeddig használható a windows aktiválás nélkül is. Egyébként kevés letiltás, deaktiválás történik, szerintem az eladott mennyiség elhanyagolható százaléka. A mennyiségi liszenszek értékesítésének szabályozása sem egyértelmű. Az eu több ponton felülírta a ms belső szabályrendszerét, elég kusza az eu-ban a használtszoftverek szabályozása, így szerintem ezért (is) nem nagyon lép a ms. Meg valószínűleg nem áll érdekében tömegesen tiltani, hiszen minél többen használnak wint (még akár mak kulcsokkal is) annál jobb a ms-nak.
-
válasz
Ha MS letiltja a kulcsot/kulcsokat (minden jogalapja megvan hozzá), akkor vehetsz újat.
Amikor a nagyeszűek meghozták a használt szoftverek adásvételéről szóló törvényt, akkor buta módon a mennyiségi licences szoftverekre is alkalmazták, ami hiba volt.
Az MS belső üzletszabályzata (amibe nem fog senki belematatni, meg figyelmen kívül hagyni) kimondja (sok más mellett), hogy
1. Mennyiségi licenc csak 5 vagy az feletti mennyiség esetén vehető
2. Magánszemély nem vásárolhat mennyiségi licencetÉs itt a gond... A használt szoftverrel kereskedők nem egyben adják el a mennyiségi licenceket, hanem akár egyesével és magánszemélynek is.
Na ezért szankcionál az MS és "írtja" a VL kulcsokat.
Az már csak hab a tortán, hogy sok a féreg eladó (tisztelet a kivételnek) akik pl egy 10 gépes VL-t 10x ad el (100 emberkének), az eladó jó pénzt keres, viszont amikor az MS észreveszi, hogy túl sok az aktiválás, akkor egyben tiltja 10 db-os VL-t. A féreg eladó felszívódik, xarik bele, jó pénzt tett zsebre a 100 emberke meg elmehet melegebb éghajlatra...Természetesen ha használt szoftverekkel kereskedő cégnél vetted a kulcso(ka)t, akkor írhatsz nekik, szoktak adni újat/aktiválják stb. (Magánszemélyeknél is vannak tisztességes eladók, feléjük is jelezheted a gondod.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Akkor írsz egy szigorú levelet a boltnak akitől vetted, és remélhetőleg küldenek egy másik kulcsot. Volt már itt erre példa, letiltották és küldtek másikat de olyan is volt, hogy RETAIL kulcsot vett ami nem volt az (van ugye erre program amivel kiolvasható a licenc típusa) és akkor küldtek egy másikat (tehát az első kulcs is működött volna, csak nem volt RETAIL) és az már RETAIL volt.
Engem különösebben nem zavar a MAK vagy akármilyen kulcs is legyen 1500 Ft-ért belefér, de ha RETAIL-ként hirdették és te úgy vetted na akkor beszélünk ÁTBAXÁSRÓL. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #123145 üzenetére
És mi történik/történhet még a telepített Windows-al, ha egy ilyen MAK kulcsot valamikor egyszer csak letiltanak? Vagy csak annyi, hogy deaktiválódik, de ugyan úgy használható marad?
Amúgy: 14 napos visszaküldési jog, Garancia: 12 hónap (bár ez nem tudom az ilyen E-Mag-os forgalmazók esetén mennyit ér?!)
-
válasz
mattheus #123134 üzenetére
Igen, jól tudod, viszont sokan ezt csúnyán félreértelmezik...
Ennek az eljárásnak az a lényege, hogy amikor egy új vasra felkerül az új OS és ott aktiválásra kerül a korábbi kulccsal, akkor ne fordulhasson elő az a hiba, hogy kiírja, hogy a kulcs már használatban van.
Nagyon sok user elköveti azt a hibát, hogy a régi gépet újra bekapcsolja, aztán ha azon nem lett törölve a kulcs, az aktiválás ellenőrzésekor(ezt rendszeresen ellenőrzi az OS) "rájön az MS", hogy több gépen van használatba a kulcs és ez esetben az újabb/később aktivált masinán dobja majd a korábban említett hibát.
Retail kulcsnál (nincs hardverhez kötve) nem is lenne szükség az slmgr /upk parancsra, ha a régi gépet leformázná a gazdája, mert akkor nem lenne lehetőség többet elindítani és ezáltal ellenőrizni az aktiválás állapotát.
Még annyi, pl. hogyha valaki a régi masinát egyben, telepítve eladja (tehát rajt hagyja az OS-t), akkor az slmgr /upk parancson felül az slmgr /cpky parancs kiadása is szükséges, mivel ez utóbbi a registry-ből is törli a kulcsot, ezáltal azt követően már nem lehet kinyerni a kulcsot sehogy sem.
-
King Unique
titán
válasz
megint én #123141 üzenetére
Az ilyen extra olcsó termékkulcsok gyakran MAK kulcsok szoktak lenni (példa), amit utólag esetlegesen letilthatnak. Plusz az ilyen olcsó, nem a szokásos hanem "egyéb" forrásból beszerzett termékkulcsoknál az előző válaszban linkelt eset is előfordulhat. De ha van 5 db, akkor végül is nem téma, valamelyik csak működni fog...
-
megint én
őstag
válasz
Pyttawrx #123142 üzenetére
Done, semmi parája nem volt.
Mak kulcs? Mmint a mak, mint kamu kulcs?
Az emagon azért annyira nem hinném, hogy megjátszanának ilyet.Sz.:
Azóta is akciós, de nem annyira, mint tavaly.
https://www.emag.hu/microsoft-windows-10-professional-32-bit-64-bit-tobbnyelvu-online-letolthetos-licens-esd-license-fqc-09131/pd/DVG1WMBBM/?ref_id=362900573
Mondjuk a GVH nem b@xssza meg azokat, akiknél folyton akciós valami?
Mert állandóan ilyen 90+% alatt tartani, éveken keresztül termékeket azért meglehetősen fura. -
megint én
őstag
válasz
King Unique #123138 üzenetére
Anno verseny szintem CS-ztem, és valami windows (béta) update hozott pár fps-t. Nem is tudom mi volt a neve, de be kellett állítani, hogy a fejlesztés alatt álló verzióra is lehessen frissíteni a win-t. És pár hónapra rá kiírta, hogy aktiválja. Nem is nagyon zavart eddig. Olyannyira nem, hogy tavaly volt az edigitalban (ha jól emlékszem náluk) akciós win10 körülbelül 1500 forintér, vettem is 5 kulcsot. Most meg gondoltam, akkor már aktiválom.
Szerk.: Emag-on vettem, 17500 volt az 5 db, most néztem vissza a gmailt. -
megint én
őstag
Valamiért a windows pár éve kitalálta, hogy nem eredeti (anno még 8-ról frissítettem). Most vettem egy kulcsot. Elég a gépházban "legalizálni" vagy érdemes szűz windows-t rakni?
-
mattheus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #123131 üzenetére
Jól tudom, hogy ez a lépés csak lokálisan távolítja el a kulcsot, azaz a Microsoft adatbázisában még továbbra is benne marad?
-
válasz
andreas49 #123130 üzenetére
Először a régi gépen deaktiválni kell a kulcsot, ehhez indítsd el a parancssort admin joggal (WIN+R gomb, cmd beír és CTRL+SHIFT+ENTER) majd add ki az alábbi parancsot:
slmgr.vbs -upk
Várd meg a művelet végét, majd az új gépen, az újratelepítést követően újra beaktiválod a régi kulcsot. -
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Notebook-ot cserélek. A régi gépen Windows 10 Pro (retail) van, ami kulcsot szeretnék az új gép telepítéséhez használni. Mit kell tennem, hogy ne legyen ütközés? -
Djuree
félisten
alap win 10-et honnan tudok letölteni? van legális kulcsom.
-
kukulec
őstag
hali, vettem egy új gépet, amire egy új win10-et szeretnék telepíteni. dvd-ről megy a történet és ssd-re menne. a termékkulcsot nem fogadja el, ha pedig megpróbálom elindítani a folyamatot kulcs nélkül, akkor később a telepítésnél dob errort. most hogyan telepítsem akkor?
-
válasz
kavalkád #122851 üzenetére
Sokszor volt erről itt már szó.
Vagy KMS és addig tart ameddig, vagy teljesen kamu, vagy akad újrahasznosított retail kulcs, jellemzően azok 8-10ezer környékén.
Én tübb ilyet használok évek óta, MO-i szoftverkereskedőtől, számlával, garanciával megvéve.
Nem reklámozok itt, keresgélj, létezik. -
spileraaa
senior tag
ilyenkor mivan?
beírtam az aktivációs kulcsot kiírta hogy a Windows telepítése folyamatban
egy idő után újra indult és ez a szöveg jön be újra és újra -
válasz
DrDobos #122728 üzenetére
Szia. Lehet javulás a ccleaner miatt, de mindent amit a ccleaner windows alól is meg lehet csinálni. Mit féltett? Ha megvette van kulcsa az office-hoz, a win meg aktivalódik. Egyértelműen gyorsabb lesz az újratelepítés után. Még a privazer ami esetleg ajánlatos. Ja: a ccleaneres vacakolás csak ideig-óráig érhet vmit. Meg azt nem írtad, hogy milyen a pontos konfig.
-
King Unique
titán
válasz
Kovács86 #122715 üzenetére
1. Nem, csak W7 és W8, 8.1 termékkulcsokat fogad el a W10 telepítője. Ahol a hátáridő már hivatalosan rég lejárt, de technikailag továbbra is működhet az ingyenes upgrade / kulcsos telepítés a linkelt cikk végén lévő megjegyzéssel. De amúgy technikailag működik pl. testreszabási korlátozásokkal aktiválás nélkül is a Windows 10. Meg ha csak az aktiválás a cél, akkor lehet venni egész olcsón is termékkulcsot (példa). Viszont ha biztosan jogtiszta licenc kell, meg nem utólagos találgatás / aktiválási problémák (példa), akkor megvannak a szokásos beszerzési források és árak.
2. Ha gyárilag Windows XP-vel előtelepítve került forgalomba az a PC és a hardverei is olyan régiek, akkor viszont nem ártana ellenőrizni, hogy megfelel-e egyáltalán a rendszerkövetelményeknek. Ha nem, akkor nyilván nem kellene erőltetni egy muzeális gépen a W10 használatát. Ez esetben az egyes hardverelemek cseréje/bővítése, vagy új hardver vásárlása javasolt, akár használtan is. Vagy ha a régi gép megtartása a cél és nem feltétel a Windows, akkor saját felelősségre az XP további használata, vagy biztonságosabb formában helyette inkább valamilyen Linux.
-
Cicero
őstag
Elnézést a láma kérdésért, de ha egy laptopon HDD->SSD váltás miatt szeretnék egy Win10 clean installt, akkor nincs más dolgom, mint a HDD-n deaktiválni a windowst, majd a Media Creation Tool-al telepíteni a Win10-et a már beszerelt SSD-re, és a HW kulcs segítségével újra aktiválni? Úgy tudom, hogy a HW kulcs az alaplap+CPU kombóval generálódik, tehát nem lehet gond az SSD váltással?
-
válasz
Pyttawrx #122615 üzenetére
'ha pl nem bankolsz rajta, akkor elég"
Ezt már többedjére olvasom tőled, de emlékezetem szerint még egyszer sem indokoltad meg. "Bankoláshoz" szerinted miért nem elég a defender?
(#122616) betyarr Ne add fel, lehet pechetek volt, de van az "olcsó kulcsok" között is tökéletesen működő. (Sokkal inkább érdemes próbálkozni, mint listaárat fizetni a ms-nak.
) Légyszi, nézd már meg, hogy ez a kis portable progi mit ír ki a küldött kulcsokra?
-
betyarr
veterán
sógorom vett ezekből a foxmobilos licenszekből egyet (home) de a win nem fogadta el.küldtek egy másik kulcsot,azt se fogadta el.vadi új gép,vadi új win.mi lehet a gebasz?
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi52 #122610 üzenetére
Most itt azért nem teljesen mindegy, hogy ez a 10240-es buildszám magához a W10 telepítőhöz tartozik, vagy a HDD-n lévő Windowshoz. Meg amúgy jó régi, ez még a kezdő, 1507-es verzió buildszáma (ami max. LTSB vonalon támogatott már), az aktuális 2004-esnél 19041.
Ha BitLocker / egyéb által le van kódolva a HDD és nem ismert a helyreállítási kulcs, akkor az úgy problémás lehet. -
kretenallat
senior tag
Üdv!
Laptopban a rendszer egy 120GBs mSATA SSDn van, mellette egy 2,5 colos HDD.
Az SSD betelt, kb frissítésekkel meghízott a rendszer vagy nem tudom, mert nem találok méretesebb fileokat rajta.
SSDt szeretnék cserélni, de nem tudom, hogyan tudnám megoldani a mSATA -> mSATA migrációt, nincs olyan gépem, amibe kettőt be tudnék dugni egyszerre. Van pár program telepítve, aminek az újratelepítése gondot okozna (licensz kulcsok), így nem szívesen telepíteném nulláról.
Segítsetek, ha tudtok, köszönöm! -
Zoz
őstag
válasz
#95712068 #122543 üzenetére
"Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás)"
Ha jól sejtem akkor BIOS-ban tárolt kulcsról lehet szó, ott nincs sorszámos matrica, csak egy kicsi Win logos.Amikor átteszed a rendszert (a korábban már említett előkészületek után), és elindul, akkor megtalálja a BIOS kulcsot, és egyből aktiválja is magát.
-
törölt tag
válasz
King Unique #122540 üzenetére
Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás). Ahogy írtad is, hardverhez kötődik.
AHCI része tiszta, nem először csinálom, a kérdés az eltérő windows matricák miatt volt.
Idáig ha ssd-t átraktam egyik gépből a másikba, akkor csak átírtam a matricán szereplő kulcsot, és aktiválta magát. Nem tiszta telepítés a cél, ott nem lenne kérdés a kérdés, mert magától aktiválja az operációs rendszert netelérés esetén. Alapvetően nincs kedvem újrahúzni az adott melós gépet.(#122544) Pyttawrx
Biztos bennem van a hiba, és már nem tudom milyen formában írjam le, hogy az egyiknél van kulcs (coa matrica kulccsal), a másiknál nincs kulcs a matricán (ezért írtam, hogy kicsi windows pro matrica).Köszi mindenkinek az infót, ha átraktam az ssd-t, és valami nem kerek, akkor jelentkezek.
-
King Unique
titán
válasz
#95712068 #122528 üzenetére
Mit jelent az, hogy "hw kulcsos" ?
Itt max. arról lehet szó, hogy digitális licenc van, ami alapesetben a hardverhez kötődik. Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített gépek, akkor meg UEFI BIOS OEM Key van, ami értelemszerűen az adott hardvernél érvényes az adott Windows 10-kiadáshoz. Ha hardvercsere történik, akkor volt arról már szó itt számtalanszor, hogyan javasolt azt megoldani, utána újraaktiválni a Windows 10-et stb., lásd korábbi hozzászólásokban leírtakat: [link], [link]. Ha az új gépen van már Pro kiadáshoz társított digitális licenc, vagy W10 Pro UEFI BIOS OEM Key, akkor ha a régiből kivett SSD-re is W10 Pro kiadás van/lesz telepítve, akkor beaktiválódik az új gépen lévő digitális licenccel, vagy a BIOS-ban lévő termékkulccsal."Létezik valamilyen szériaszám kiolvasó ms szoftver"
Felesleges, mert alapesetben úgyis csak az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ami max. a telepítéshez jó, ellenben az aktiváláshoz nem. + Ha van az adott gépen érvényes digitális licenc / UEFI BIOS OEM Key a megfelelő Windows 10-kiadáshoz, akkor megint felesleges termékkulcsot pötyögni.
"Egy működő rendszert pakolok át egyik gépből a másikba"
Ha a korábbi telepítés megtartása a cél a 1:1-ben, akkor itt inkább az "előkészületekre" - lásd pl. az ebben és ebben a válaszban leírtakat - kellene odafigyelni, máskülönben nem fog bootolni, hibával leállhat stb. az új gépben a régiből kivett SSD-n lévő W10... Ha tiszta telepítés a cél, akkor meg az alábbi bejegyzésben és hozzászólásban leírtakra.
-
scarabeus86
tag
Üdv! Notimon eredeti Win 10 Home van. Gépházban kijelölöm hogy frissítsem Pro-ra, 45 ezer Ft-ot ír az MS Store. Viszont árukeresőn 4-5 ezerért van elektronikus Pro kulcs. Olcsóbb, mint a Home kulcs. Ez hogy lehet? Átverés, vagy mire fel ez a nagy árkülönbség?
Másik: Hogy tudom törölni angol nyelvű Win 10-nél az angol bill. kiosztást? Néha véletlen átvált arra azt akkor érthetetlen amit írok. Régebbi win-nél simán ki tudtam szedni. -
törölt tag
Köszönöm
Ez a hw kulcsos témakör nekem idegen, de fejleszteni kell a melós gépparkot, így meg kell barátkozni vele. Létezik valamilyen szériaszám kiolvasó ms szoftver? Legrosszabb esetben azzal próbálkoznék.(#122533) Doky586
Olyat véletlenül sem szeretnék csinálni, azért is vettem "legális" windows-os gépeket. A régi gépen coa matrica van szériaszámmal, az új gépen csak a windows pro logós matrica van szériaszám nélkül (tudtommal alaplaphoz kötött). Mindegyik brand gép. -
-
-
törölt tag
Egy "hw kulcsos" intel 6. gen gépbe raknék egy coa matricás intel 2.gen gépből kivett ssd-t.
Milyen formában tudom megoldani, hogy az új gép "hw kulcsos" win 10 pro-ját használjam?
Automatán felismeri, és átírja a megfelelő helyen? -
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
LimeLord #122386 üzenetére
1. Nem kötelező a Pro, de ha a cég használ komolyabb hálózatfelügyeleti szabályokat és megoldásokat akkor ajánlott. Nyilván egy ötfős irodában meg lehet lenni Home licenszekkel.
2. Csak egyszeri díja van, elvileg az már "örökre" szól, az újabb kiadások ingyenesen telepíthetők ezek után.
3. Ha biztosra akarsz menni, akkor egy magyar Microsoft viszonteladótól veszed meg. Használt kulcsokkal tele a Hardverapró, itt a legálistól a szürkezónán át a warezig minden van, nyilván minél olcsóbb egy kulcs, annál valószínűbb hogy nem teljesen legális. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #122375 üzenetére
A kulcsszó a "nálad".
Én ha 8gb ramnál beállítanék fixen 384mb lapozót, valószínűleg az első átlagos munkanap idegrohamot kapnék :D (nem az számit mennyit megy - jobb esetben nem leakel -, hanem hogy mennyi minden megy egyszerre)
Felejtsük már el ezt az ökörséget, hogy van egy jó érték ami mindig minden esetben jó.
Függ a RAM mennyiségtől, a felhasználói szokásoktól stb.
Az általános jótanács, hogy NE nyúlj hozzá!
És nem, a kutyát nem érdekli, hogy évek óta nem dobott ki nálad semmit. -
Sziasztok,
Az hogy fer ossze, hogy a settings-be, activasion resznel azt irja, hogy "windows is activated with a digital license linked to your microsoft account", de
smlgr /dlv
-re viszont product key not found jon?
Amugy azutan lett ilyen, hogysmlgr /upk
-val eltavolitottam egy korabbi license-t.Ma reggel huztam fel friss windows-t egy masodlagos gepre, linkeltem a microsoft accountom es utana mar aktivnak mutatta
smlgr /dlv
alapjan, raadasul masik key-el mint ami a fo gepemen van, de mindkettot retailnek irta, viszont nekem csak 1 retail kulcsom van.
Fogalmam sincs honnan szulte meg a masikat... -
LK
addikt
válasz
King Unique #121929 üzenetére
Köszi!
Leellenőriztem, és retail a kód, rögtön MS fiókhoz is kötöttem. A harmadik kód működött csak!!! Pedig az eladó mondta,hogy tuti hivatalos forrásból jön. Most kissé ideges vagyok, hogy holnap fog-e működni egy másik összeszerelt gépen is, persze egy másik kóddal......
Munkahelyemen win 10 van, de nagyon szigorúan ellenőrzött közegben. Úgyhogy nem tudtam sokat gyakorolni, de majd most! Azt hiszem törzsvendég leszek itt
A vírusirtó rögtön elkapott néhány file-t. Rájöttem hogyan hozhatom azokat vissza, kicsit háklisabb mint az Avast. Ami viszont nagyobb baj, hogy az MS fiók miatt jelszót kér a belépésnél, ami nem is nagy gond, de pin kódot is akar velem beíratni. Állandóan terrorizál vele. Nem tudom hogyan lehet leállítani ezt.Egyébként régi beszélgetéseinkre reagálva: nem tudtam a belakott win7 rendszerre rátolni a wint10-et, hardvercsere előtt. 3 kódot sem fogadott el, és nem engedte azt sem, hogy kulcs nélkül telepítsem. Nem volt ott az opció. Clean telepítés lett. Hosszú meló volt,de megvan. Érdekes, hogy ami 3 kódot nem fogadott el a w7>w10 upgrade-nél, abból az elsővel telepítette a w10-et, de nem aktiválta. De utólagos gépházas beírásnál a harmadikat elfogadta. Ki érti ezt? Ha nem volt jó az első kód miért engedte telepíteni? Már az összes hajszálam kitéptem, hogy fizettem érte, és nem működik. Az eladó jóindulatára kell számítani
-
Pano
addikt
Ezek ilyen system builder "refurbish" kulcsok. Annál megesik, hogy egy adott kulccsal több eszköz (licensz) aktiválható.
Az olcsó kulcsokban mindig benne van a kockázat. 30.000 Ft vs pár ezer forint, érezzük a különbséget.Lényegében csak egy apró joghézag miatt tudod használni.
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Valamit nem értek. Fél éve vettem akciós licencet retailt, gondoltam azt a pár ezer ft megéri, hogy jogtiszta legyek.
Munkatársam megkért telepítsek neki win t az új gépére.
Vettem neki is az adott helyről ahonnan én is anno. Na csak lestem, hogy egymástól függetlenül mégis ugyanazt a kulcsot kaptam meg most is.
Akkor mégis hogyan mennyit árulnak belőle, főleg, hogy ugyanaz.
Ennyi erővel a microsoft blokkolja majd és leshetek a fizetett licenszemmel? -
Hol érdemes venni Windows 10 Pro-t?
Ami még nem világos számomra, hogy ha azt megveszem, akkor hányszor lehet azt újratelepíteni, van-e ilyen limit, vagy vannak-e különféle verziók amire másféle limitek vannak?
Csak mert fura, hogy egyes helyeken 3-5 ezer FT-ért kapható kulcs, máshol pedig 45 ezerért árulják a Windows 10-et. Mi a különbség?Ha esetleg külföldi oldalról veszek kulcsot, akkor is választható lesz a magyar?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Fura win10 hibám van a szemtékosárral, amit egy rendszer crash okozott - okozhatott.
A jlenség, hogy a recycle bin-ben van vagy 20 gigányi cucc, amit megnyitva valami 5500 elemnek számol össze. Viszont ha rákattintok a lomtár ürítésre, csak pörög "0 byte található" üzenettel az idők végezetéig. Egyetlen elmet sem tudok törölni. Cmd prompton is ha bemegyek könyvtárba rendszergazdaként semmit sem látok ott, üres. Chkdsk végignézte a partíciót, szerinte semmi hiba nincs. Valami sfc /scannow is volt, az kijelezte, hogy pár hibát nem tud javítani. Ahogy a logot néztem, dupla hivatkozásokat említ meg pár könyvtárra, és hogy guid kulcsok nem egyeznek.
Van arra valami spec tool, hogy rendbe tudjon szedni ismeretlen filesystem hibát, amit a win10 saját toolja nem tudott rendbetenni?
-
Geth
veterán
válasz
Blue Eagle #121842 üzenetére
Sőt, ubu-val több efi-t összelegóztam már, az meg erősen írás kategória :) De a lényegen nem változtat, a win nem ír kulcsot se az acpi táblába, se máshova.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest