- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ahogy pörög a topik biztos elveszik a zajban, de itt a nyár óta lett tapasztalatom azoknak akik azt hiszik most már érdemes frissíteni 7-ről vagy 8.1-ről. Röviden: nem ajánlom. Én a Vistával se bosszankodtam ennyit. Hiába remek a sebesség, ha a használhatóság a béka segge alatt.
Bővebben:
Nyár óta annyi kevés pozitívum volt a novemberi frissítés a memóriagazdálkodást kicsit rendbe tette, a system memory process már nem száll el. Végre elfogadja a 7-8 kulcsokat kapásból is.
Ami rossz:
Az Edge még használhatatlan béta, talán a kiegészítők és a Redstone után valami lesz belőle. De addig is lehetett volna javítani rajta, hónapok után nincs se TPL támogatás, se normális kedvencek, se swipe navigáció, címsor gyakran nem fókuszál, nincs jobb klikk keresés (Cortana nem az)
A legnagyobb vicc 8.1 alatt volt az érintőképernyőre szánt Modern IE, volt benne TPL, volt swipe, stabil volt. Erre azt megölték az új béta Edge miatt.A Microsoft által megváltónak tekintett univerzális appokról a véleményem, hogy desktop gépen egérrel rossz vicc az egész. Instabilak, bármikor képesek elszállni hibaüzenet nélkül, és lassúak. Számológépre várni kell 2 mp-et mire írhatom a számokat. Amiből van desktop program messze jobb az, mint az új app. Pl. OneNote eszembe se jutna az appot megnyitni, amikor a rendes program gyorsabb és többet tud. De még az app is rosszabb lett a 8.1 apphoz képest, abban emlékszem volt egy jópofa és gyorsan használható gyűrű menü jobb klikkre, mivel tök jó volt az MS kiherélte.
Egyéb okokból nyár óta csináltam clean installt is, lássam gyárilag milyen felhasználói élményt tesznek a user elé. Katasztrófa.
A start menü tele minden vacakkal candy crush és ilyen baromságok. A Skype "élmény" most az hogy külön Messaging és Skype Video appok, egyszerűen használhatatlanok. De semmi baj ott a start menüben a Get Skype hát mit ajánl a Microsoft? A régi hagyományos programot. 8.1 alatt legalább a metro Skype valamennyire működött.
A Groove Music minden szempontból szánalom a régi Zune-hoz képest, Xbox app hivatalosan nincs uninstall. Mivel bénák nincs rájuk szükségem, powershellből kell megszabadulni tőlük. Eddig régen még a Windows Media Playert is el lehetett távolítani a Vezérlőpultból. Külön őrjítő az MS accounthoz a szar Xbox app magától csinált valami külön Xbox fiókot egy generált névvel. Ez gondolom szinkronizálódott a Lumiámra vagy a telefonról vissza már nem emlékszem és azóta nem működik a Cortana zenefelismerő funkció. Ami tavaly ment szépen, mert angolul és UK régióval használom a telefont és a gépet is. De most az általam nem is kért Xbox fiók magyar régiós lett, ezt nem lehet átváltani másik régióra egy semmitmondó hibaüzenet miatt, törölni sem lehet, csak ha az egész MS fiókot törlöm amit meg nem akarok. Így most már nem működik a zenefelismerés. Nagyon szar hogy minden egyben van és nincs felette kontroll lehetőség. Soha nem volt Xboxom, nem akarom, mégsem lehet törölni.A Photos app nyár óta képtelen megjegyezni a képek forrásainak beállítását, minden újraindítás után visszaállítja a már eltávolított alapértelmezett mappákat. Explorerben képre kattintva néha el sem indul. A régi gyors képnézőt (ahogy a régi számológépet is) kukázta az MS, érdekes Notepad van még mindig, azt nem metrosították. Ami meg 8.1 alatt volt jó Onedrive metro app, az meg kuka, visszaköltözött az Explorerbe. Ők se tudják mit akarnak. Nem értem nincs még mindig egy gyors, beépített preview program. Nyomsz egy ctrl space-t és bamm ott a kép, videó, hang, dokumentum.
A Lumiámhoz a telefonos app is sokkal bénább lett a 8.1-hez képest. Rengeteg appot kipróbáltam, a Store tele van szeméttel, rémes a keresés és a vége mindig az szinte minden funkcióra jobb a hagyományos programokat vagy weboldalakat használni. Zenére Spotify, videó MPC-HC, IE11, OneNote 2016, emailre az outlook.com kitűzve tálcára, még valami normális képnézőt kellene keresnem. Mail app képtelen azonnal szinkronizálni, egy napja elolvasott leveleket mutogat a start menüben és az action centre is egy vicc. Igazából semmit nem lehet rajta eksönözni. A naptár csak egy eseményt mutat, annyira mégsem élő csempe...
A Sport appnál hiába adom meg a kedvenc focicsapatom, a live tile továbbra is mutat mindenféle érdektelen krikett hírt. News ugyanez, hiába adom meg az érdeklődési köröket, 10-ből 8x mindig az éppen körözött gyilkos vagy terrorista köcsög fejével spammel az app, ki is kapcsoltam a live tile-t. People app kiherélve sajnos nincs már minden egy helyen, persze ez nem csak az MS hibája, a Facebook azt akarja a Facebook appot használjuk. Ami szintén egy kalap szar a változatosság kedvéért. Telefonon is annak idején a Windows Phone 7 és 8 alatt legalább az egyedi design, a hub szisztéma és a gyorsaság rendben ezzel a metro témával, most a Win10 egy öszvér bénaság. Egyébként is kezdek kiábrándulni telefonon is a live tile rendszerből. Használható, minőségi appok hiánya miatt több év Lumia után már kevés hogy szép a start screen, használni is szeretném.
Az ablakok címsorának színét nem lehet külön beállítani. Rendszer és app szinten is 3-4 féle design összevissza, jobbról-balra hamburger itt, 3 pötty ott, semmi egységes arculat, szóval vicc az UI. Kedvencem az új Settings küldözget a régi Control Panelre és fordítva. Azt se tudják mit akarnak. Tálca gyakran nem reagál jobb gombra, vagy nem rejti el magát. Alapértelmezetten ki van kapcsolva a System Restore, azt értem a kis tárhelyű tabletek miatt ez jogos, de egy desktop gépen minek? Telepítésnél tudja a Windows milyen hardverre települ és gond esetén a Reset PC funkciónál gyorsabb ezzel visszalépni egy korábbi jó rendszerre.
A Lock screen testreszabásnál beállítottam egy mappát hogy onnan vegye a képeket a slide show-hoz, erre az első kép még mindig valami gyári fotó. Mint kiderült MS logikával először be kell állítani egy darab saját képet lock screenhez, majd aztán beállítani vetítés is legyen a megadott mappából.
A Microsoft ajánlja a PIN kódot gyorsabb bejelentkezéshez, de a NUM LOCK-ot minden rendszerleállításnál kikapcsolja az új Windows. Szánalom. Szerencsére én többnyire csak altatom a gépet, de az is vicc hogy alapértelmezetten a Win10 hajnali 3-kor felébreszti a gépet karbantartáshoz és random éjszakai időpontokban update miatt. Skynet.
Update miatt nem normál figyelmeztetést ad a sarokban a tálcán, hanem csinálj bármit, teljes képernyős üzenettel zaklat. Volt hogy a beállított időpontban nem történt meg a frissítés és restart.A legrosszabb hiába várja az ember na talán a Treshold, na majd a Redstone. Alapvető dolgokat nem javítanak évek, hónapok óta.
-
KilgoreTrout
senior tag
-
kungzi
veterán
üdv
vettem a windows 10 pro-hoz egy serial kulcsot (Az új verziójú win 10 pro van fent!)
windows 8.1 kulcsot vettem, hogy esetleg majd ahhoz is jó legyen
most viszont nem tudom a 10-t aktiválni, mert ezt a hibát írja ki0xC004F074
pls help
-
netpeti98
addikt
válasz
KilgoreTrout #30871 üzenetére
A legfrissebb 1511-es ISO-k már aktiválhatóak a régi kulcsokkal.
-
válasz
icecave #30856 üzenetére
ha most már van egy 8.1 Pro-d, akkor fölösleges venned egy Win10-et, jövő őszig ingyenesen frissíthetsz az eredeti 8.1 kulcs birtokában
persze ha másik gépre kell a Win10, vagy később tervezed a frissítést, akkor nyilván vegyél egyet.nem feltétlenül lesz szükséged Pro-ra, lehet, hogy elég a Home is, az jóval olcsóbb, itt egy összehasonlító oldal, láthatod, hogy szükséged van-e a Pro nyújtotta többletszolgáltatásokra vagy sem
OEM vagy retail... ha dobozos, retailt veszel, azt viheted át másik gépre, gyakorlatilag viszont az OEM-mel is csak annyi fog történni, hogy automatikusan nem fog aktiválódni, hanem fel kell hívni a Microsoft Magyarország termékaktivációs telefonszámát (06-80/018-749) és ott az automatával aktiváltatni, ez nekem eddig sok esetből ugyanennyiszer bevált.
-
KISDUCK
addikt
Most tölti le a program a fájlokat és készíti a médiát. A frissítésen már túl vagyok úgy hogy mindegy. A liszenszem az úgy lett, hogy w7-tel telepített gépet vettem amit akció keretében kedvezményesen frissítettem w8-ra.
Ezek szerint, ha a frissítéshez kapott w8as kulcsot megadhattam volna sikeresen a w10 telepítéséhez?
-
madle
őstag
sziasztok,
win10-et telepítettem a gépemre nem olyan régen, de még nem vettem hozzá kulcsot. Olyan kérdésem lenne, hogy meddig tudom használni a gépet kulcs nélkül? Illetve amíg nem aktiválom, van e valamilyen hátrányom a hasznlatban?
-
Van egy Vista-val előtelepített régi gép (nyilván OEM), amihez van telepítőlemez, meg a gép alján a COA matrica serial-al(az, hogy x86-os a Vista, meg hogy x64-es W10 lenne az mindegy, mert a kulcs között van átjárás x86 és x64 között).
Most vennének egy jóval újabb laptopot, amihez W10 driverek is vannak, támogatja a W10-t.
A kérdésem egyszerű: W10-t, tiszta telepítéssel be lehet-e aktiválni vele(természetesen a Vista-s régi masinán deaktiválva lenne a reg/kulcs, arra Linux menne)?UI: Kérem csak olyan írjon, aki ezt gyakorlatban már megtette, tehát nem puszta feltételezésen alapszik a válasz... Thx! (W10-el előtelepítve 115K alatt nem lehet jelenleg új lapost venni és ez nem fér bele az ügyfél által megadott pénzügyi keretbe(100K max és egy centtel sem több) , viszont ha megenné a Vista kulcsot a W10, akkor egy valamivel nagyobb teljesítményű lapos is beleférne és egy pl. Lenovo 100-nál azért nagyobb teljesítményű/kiépítettségű lapost tudnék berendelni gyorsan)
-
netpeti98
addikt
válasz
gyurkikrisz #30718 üzenetére
Nem, a termékkulcs egy általános kulcs lesz. A frissítés után digitális jogosultsággal van aktiválva a Windows.
-
válasz
delibab #30694 üzenetére
Remélhetőleg megvan a recovery partíciód. Ha igen akkor a laptop leírása alapján visszaállítható a rendszer.
Ha nem, akkor egy oem Win 10 Pro iso-ból való telepítés ajánlott s ha szerencséd van akkor a gép BIOS-ából/UEFI-jéből kiolvassa a rendszer a kulcsot.
De inkább az eladóval kellene rendezni ezt szerintem.
Üdv. core2
-
brcz
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, ugyanis mióta felraktam a windows 10 pro x64-es változatát azóta full random beakad a hang tehát lefagy a gép 1 másodpercre. Mind1, hogy mit csinálok éppen gondol egyet és megtörténik a fagyás. Tiszta telepítéssel telepítettem fel és eredeti kulcsot használtam. Többször is újratelepítettem már, kipróbáltam régebbi/újabb driverekkel, windows frissítéssel/anélkül de nekem úgy néz ki, hogy semmi sem segített. Olvasgattam fórumukon és találtam 2 parancsot is mégpedig:
bcdedit /set disabledynamictick yes
bcdedit /set useplatformclock truede ezek sem segítettek. Írták azt is, hogy tegyem teljesítmény módba a rendszert az energiagazdálkodásnál. Nem vált be. Windows 7 ultimate sp1 volt fent ezelőtt szintén eredeti és azzal tökéletesen működött.
A konfigurációm a következő:Intel core i5 4670K
Gigabyte 760 2gb oc rev 2.0
Corsair Vengeance 2x4gb 1600mhz
Asrock Z87 Extreme4 -
válasz
Barthezz2 #30599 üzenetére
Nem eszi meg egyből.
Ha és amennyiben van egy 8 kulccsal aktivált teljesen 8.1-ed akkor azt felfrissítheted 10-re, ekkor a 8/8.1-es kulcs frissítési alapként fog szolgálni.Tfh. hogy újraraktad a gépet 8-cal, hivatalos forrásból, tehát van egy friss, totál legális, aktivált rendszered. Ezt felfrissíted 8.1-re, ezt felfrissíted 10-re. Amint felment a frissítés akkor örülsz. A következő friss installnál már mehet a 10, akkor kulcsot sem kell megadnod, mindent tudni fog a rendszer magától.
Üdv. core2
-
törölt tag
válasz
#72042496 #30143 üzenetére
Na, az itthoni gépen is fennvan a Windows 10, de természetesen nem sikerült a 1511-et feltenni, se 1511-re frissíteni, így aktiválni sem a Windows 7 kulcsával. Lentebb írom, hogy mit csináltam eddig, a kérdéseim kiemelve.
Minden segítséget előre is köszönök, mert én azt gondolom, mindent megtettem hogy flottul működjön az átállás, de mégsem akar összejönnni.
0, Bekészítettem a dobozos Windows 7-et, hogy annak a kulcsával majd aktiválom a 10-est.
1, Karácsony előtt letöltöttem a "legfrissebb" Windows 10 telepítőt pendrive-ra a Media Creation Tool-lal.
2, Feltelepítettem a 10-est, de aktiválni nem sikerült. Nem fogadta el a Windows 7 kulcsát.
3, Látom, hogy azért, mert egy régi build került fel. Ez normális? Komolyan, egy hónappal az őszi update után még nincs új ISO?
4, Próbálom frissíteni a rendszert Windows Update-en keresztül a 1511-re. A 1511 látszik, elvileg készen áll, de csak nem települ.
5, A neten azt írják, hogy Media Creation Tool-on keresztül lehet frissíteni. Elindítom a tool-t, végimegy az őszi update szép hosszú telepítője, és amikor bejelentkezem, még mindig a 10240-es build fogad. Ez úgy mégis mit csinált akkor fél órán keresztül?
6, Most a 10240-es build alatt frissítést keresve azt írja, naprakész a rendszer. Tényleg ennyire gáz az update, vagy ezt csak álmodom? Van olyan tapasztalat, hogy később megtalálja-e a frissítést? Hogyan lehet felrakni végre ezt a 1511-et?Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Neil Watts #30586 üzenetére
Mondjuk igazad van. Lehet az lesz.
De akkor már mehet egyből a 10 nem? Vagy nem eszi meg a 8 kulcsát?(mintha azt olvastam volna) -
pjen
félisten
válasz
E.Kaufmann #30020 üzenetére
Szia.Egy win 10 pro t honnan tudok letőlteni magyar nyelvűt?Kiírnám lemezre onnan telepíteném.Kulcsom van.
-
King Unique
titán
válasz
sajog159 #30573 üzenetére
Üdv!
Amit írsz a mappa szintű titkosításra, kipróbáltam. Valóban van ilyen lehetőség, de én nem tapasztaltam, hogy bármit is csinált volna, hiába jelöltem be. Igaz írt valami helyreállítási kulcsot, és a tálcán is megjelent egy ikon, ami felajánlotta a mentést. De kijelentkezés után ugyanúgy hozzáférhető volt a tartalma. Ha működik, akkor vsz csak más felhasználói fiókkal belépve nem férhető hozzá a mappa és tartalma.
A logout cikk valóban kicsit túlment a dolgokon a rendszerpartíció titkosításával. Én olyat még nem csináltam Bitlocker által, mert annyira paranoiás azért nem vagyok.
Annál opcionálisan lehet kiválasztani, hogy a gép csak pendrive-val legyen indítható, ha valaki nagyon az. De, ha csak sima adatpartíciót titkosítasz, vagy pendrive-ot, külső HDD-t, akkor a megnyitáshoz elég a jelszó is. Illetve, ha elfelejted a jelszót, akkor jön jól a helyreállítási kulcs, amit előzőleg lehet menteni fájlként, pendrive-ra, felhőbe stb.
-
válasz
DonThomasino #30582 üzenetére
Barthezz2: Pedig ez a legegyszerűbb, ha nem akarsz szórakozni. Egy gányolt rendszerhez nem rendelnék hozzá egy tiszta kulcsot, az tuti, már csak a HW ID miatt sem...
Üdv. core2
-
válasz
DonThomasino #30572 üzenetére
Igen.
Settings/Personalisation/Lock screen > a Windows spotlishtot lökd át Pictures-re, és állíts be egy statikus képet.
Barthezz2:
Kezdd 0-ról inkább.
Win 8 fel, 8.1-re update, utána mehet fel a 10, beaktiválja magát a 8-as kulcs alapján, majd mehet a clean install, ekkor már nem kell kulcsot megadnod.
Üdv. core2
-
sajog159
aktív tag
válasz
King Unique #30477 üzenetére
Igazából a BitLocker lehetőséget nem/sem ismertem (én különben az alábbi opciótt találtam a Windows Útmutatóban: File Manager -> Tulajdonságok/Általános fül -> Speciális/Speciális attribútumok ablak alján a „Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében” opciónál pipa. Nem látom át most mi a lényegi különbség a két megoldás között.)
A logout cikkedben valóban jól le van írva a BitLocker használata, de lenne pár kérdésem:
- a pendrive kulcsot mindig be kell dugni a PC-be, ha be van kapcsolva a BitLocker vagy ez csak a zárolás feloldásához kell?- a példádban a Windows meghajtót zárolod. Csak érdekel ennek mi a jelentősége? Mert én a személyes adatokat mappára gondoltam elsőre…
Persze, lehet, hogy legegyszerűbb kipróbálni mindkét módszert és nem Téged zaklatni… azért nem bánom, ha válaszolsz!
-
Hunork
veterán
válasz
daimonion #30547 üzenetére
Nem mondtam én semmi rosszat felőle, mivel hosszú évekig használtam.
Azonban valami történhetett, hogy a W10 esetében a szokásos keresési algoritmusa rendre olyan elemeket nevez hibának, hiányzónak, amit adott esetben kitörölhetünk, közben meg nem kéne. Azt meg azért nem lehet elvárni az átlagembertől, hogy a registry kulcsok elemzésével töltse kevés szabadidejét. Hogy ilyen ne forduljon elő, arról a program készítőinek is kellene gondoskodni.
Nálam a CCleaner / RegCleaner is bevált, de sok esetben a Regedit manuális tisztítását végzem. Csak jelezni akartam, hogy jelen pillanatban a Wise produkál hibákat, rendszerhez nagyon fontos adatokat törölne ki, remélhetőleg a hibát majd később orvosolják! -
madle
őstag
Sziasztok,
tesóm gépén a gyárilag telepített angol Win 8.1-et szerettem volna cserélni, mert totálon volt a rendszer a HP baromságaival. Win 7 volt itthon de nem engedte telepíteni, ráadásul a Bootolás sem volt egyszerű mire rájöttem hogy SecureBoot-os stb..
Aztán megint új dolog volt, hogy Uefi-s a gép, ami nekem teljesen idegen volt eddig. Lényeg, Win 7 nem sikerült. Szereztem egy kulcs nélküli 8.1-et ami felment USB-ről, de vállalhatatlan lassú a gép, ráadásul már nem is jelentkezik be a felhasználóval, nem értem miért, pedig egy tiszta rendszerről van szó.
Most szerzek végül egy Win10-et, remélem azt akadály nélkül tudom majd telepíteni erre az újabb fajta Boot-os gépre. Esetleg számíthatok hasonló akadályokra?
-
Gabis
őstag
válasz
Neil Watts #30362 üzenetére
Éppen ezt a frissítgetős mizériát szeretném kikerülni egy clean W10 frissítéssel, csak nem tudom kér e kulcsot, ezért kellene kinyernem a W8-ból.
-
netpeti98
addikt
válasz
Neil Watts #30362 üzenetére
Elvileg a Media Creation Tool tud 8.0-ról is frissíteni.
A Nirsoft ProduKey programja ki tudja olvasni a kulcsot, ha még kellene.Ha BIOS-ba égetett a 8.0 kulcsa akkor a 10-s telepítő ki tudja olvasni onnan, ettől függetlenül érdemes valahova kiírni. -
F_Zolee
nagyúr
Eseménynaplóban hol kellene keresni a számológép bejegyzéseit? Már jó ideje nem megy és kíváncsi lennék mit írhat be...
Közben sikerült megtalálni. Ennyit ír: AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsCalculator_8wekyb3d8bbwe\Settings\settings.dat struktúra hozzáférési előzményei törlődtek. 0 kulcs frissült, és létrejött 0 módosult lap.
-
cattus
addikt
válasz
this is life #30294 üzenetére
...amik általában MSDN-ről származó kulcsok, aminek a használatára csak az MSDN fiók tulaja jogosult. Tehát ugyanannyira lesz legális, mintha tört verziót használnál, csak még fizették is érte (az, hogy aktiválódik, nem jelent semmit).
-
-
borat26
aktív tag
Köszi mindenkinek, aki segíteni próbált a billentyűzet problémámon, kiderült, hogy maga a bill adta be a kulcsot és bizonyos gombok működnek nem rendeltetés szerűen.
Ennyit ér egy Gigabyte K7 Force. -
CptAdamica
veterán
Sziasztok, ma újra telepítettem a windows 10-et, mert az előzőleg ráfrissített verzió nem volt tökéletes. Először a Home verziót tettem fel, az nem aktiválta magát, majd feltettem a Pro verziót, ami egyből beaktiválta magát. Ez azért lehetett, mert előzőleg win 7 pro-t használtam? Illetve hogyan ismerte fel a régi termék kulcsot? Alkatrészekből?
-
Surda-
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dtomka #30177 üzenetére
Most akkor kérdezed vagy állítod?
Megoldás amúgy is van rá, csak Te nem használod....., Te ragaszkodsz az Edge-hez
Amúgy Edge-hez is van megoldás, mindössze nem beépülőben kell keresni
betyarr
A telepítőben lévő setup.exe tulajdonságainál ezt kellene látnod, akkor az új 10586-os a telepítő és el fogja fogadni a 7, 8 kulcsát:
-
betyarr
veterán
no,úgy oldottam meg,hogy egy másik gépemen szedtem le az adott MCT-vel a win10-es iso-t,mert amelyikre telepíteni szeretném,azon kevés a hely a c meghajtón.azonban azt írta a program a végén,hogy szükségem lesz egy win10-es kulcsra ha tiszta telepítést szeretnék csinálni,vagy ha frissítek,akkor egy 7 vagy 8.1 kulcsra.remélem csak elcseszték az írást,mert nem lenne jó,ha telepítésnél szembesülnék azzal,hogy nem fogadja el a 8.1 kulcsomat tiszta telepítéshez
-
betyarr
veterán
csak a biztonság kedvvért kérdem (írom le) a frissítés/tiszta telepítés menetét:
1. MCT-vel elindítom a folyamatot
2. regisztrálja magát a w10 a 8.1-es kulcsomhoz
3. lehúzom a megfelelő telepítőt
4. telepítem a w10-etígy működik?nem gond hogy jelenleg csak 6gb helyem van összesen az ssd-n?
-
tibike8
őstag
válasz
Surda- #30013 üzenetére
Ezek szerint a driver miatt hagyod, de azért leírom, hátha kell a jövőben.
Szóval itt intézed a telepítőket. Én leszedtem az összes win10 verziót iso-ban, hátha valakinek kell a környezetemben és nem kell ezzel már akkor foglalkozni. Na most ahogy te is írtad, a 32 bites win7-ről frissítesz a 32 bites win10-re. Legalábbis én nem csináltam itt még tiszta telepítést, nehogy az legyen, hogy valami dirver gondom legyen és maradnék a win7-nél, könnyebben állítom vissza a gépet és nem kell a win7-et is nulláról visszaraknom. Na most miután rendben találtam mindent a 32 bites win 10 alatt, jött a 64 bites win telepítő és tisztatelepítésként feltettem a 64 bitest a 32 bites helyett és belaktam a gépet. Ilyenkor ugyebár már nem kér kulcsot a win10 telepítésekor mert már a regisztráció megtörtént amikor a 32 bites win10-re frissítettél. -
jam1991
tag
Üdv!
Új alaplapot vettem ezért vissza raktam a w8.1-et. Beírtam a kulcsot és már ehhez sem fogadja el.. ilyenkor wtf?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A múltkor már volt pár kérdésem itt.Akkor azt írták,hogy a meglévő 8.1-ről frissítsem 10-re elsőre a gépem.Majd utána csinálhatok külső adathordóról szűz telepítést.Mert amúgy problémáim lesznek a kulcs elfogadásával.De azóta olvastam,hogy a Microsoft oldalon fent lévő iso file letöltése után már nincs ilyen hiba.
Akkor most,hogy is van?Köszönöm!
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Ha szűz Windows 10-et szeretnék telepíteni a gépemre, nem pedig frissíteni szeretném (akár szűz) Windows 7-ről, vagy 8-ról, akkor a Win 10 elfogadja a meglévő 7 vagy 8 kulcsomat?
Esetleg 7 és 8 kulcsok esetén csak és kizárólag frissíteni lehet 10-re, közvetlenül nulláról telepíteni nem lehet azt?
Köszi!
-
Kakumix
senior tag
válasz
qantum #29672 üzenetére
Tapasztalatból írom, hogy nem érdemes. Bármikor inaktiválhatja a microsoft a kulcsot. Bukod a pénzt és amíg működik addig sem legális csak úgy működik (lehet frissíteni, de egy aktivátoros megoldást is lehet). Lebukni nehéz vele, mert a NAV és a rendőrség csak ezért nem fog kimenni hozzád, de ha egyéb dologgal lebuksz vagy csak kapsz egy adóellenőrzést ezt is a listádhoz írják (céges használat esetén)
bopeti98: Ezek csak kulcsokat árulnak, a kérdésben is így volt. De, ha olyat vesz amit írtál, akkor már csak kisebb kellemetlenségek lehetnek (pl. a régi tulaj tovább használja, kiteszi a netre a kódot stb. és ezért tiltja le a microsoft). Persze vannak becsületes eladók - hiszem hogy többségben -, de ezeket is figyelembe kell venni, ha használt windowst vesz az ember. Írom ezt úgy, hogy magam is vettem és adtam is már el olyat, amivel nem volt gond .
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Az aprón többen árulnak win.10 pro kulcsokat, elég kedvező áron, érdemes ilyet venni, esetleg mire kell figyelni? -
gabee jr
tag
Hálistennek, a Win10-re volt egy új 240-es HyperX SSD-m meg egy régebbi Windows 7 kulcsom. Aztán úgy oldottam meg, hogy feltelepített, beaktivált Win10 SSD-jét egyszerűen kihúztam, majd az előző SSD-n lévő működő Win7 rendszeremen csináltam egy master boot record javítást (bootrec /fixmbr...) aztán a régi bejáratott rendszerem alól mentettem adatot. De ha nem lett volna hozzá semmim, akkor marad az általad is mondott bebootolós adatmentés. Kösz azért!
-
tlac
nagyúr
vettem egy win8-as tabletet (még csak nem is 8.1 van rajta)
az uefi-ben van a kulcs, tudok rá rögtön tenni win10-et a 8-ast legyalulva vagy frissítenem kell előtte 10-re? -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, van egy OEM windows 8-as laptopom, amire feltettem a windows 10-ed külön DVD-ről mivel a frissítés folyton lefagyott. Szeretném kiolvasni a gépből az OEM kulcsot majd aktiválni vele a Windows 10-et. Hogy tudom ezt megtenni? előre is köszönöm a segítségeteket!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, van egy OEM windows 8-as laptopom, amire feltettem a windows 10-ed külön DVD-ről mivel a frissítés folyton lefagyott. Szeretném kiolvasni a gépből az OEM kulcsot majd aktiválni vele a Windows 10-et. Hogy tudom ezt megtenni? előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bopeti98
őstag
Egy kínai gyárilag Win 8.1-es rendszerű Chuwi tabletre most raktam fel a Win 10-et tiszta telepítéssel.
Nem volt frissítve, de a 10 telepítője kiolvasta a BIOS-ból a 8.1 kulcsát ( mivel egyszer sem kérte, és rögtön tudta hogy a Home verzió kell ), és ahogy felment a 10 aktiválta is magát.
Ami fura hogy 32 bites Win telepítője még csak el sem indult rajta. Rögtön hibát jelzett. Így kénytelen voltam 64 bitest felrakni 2 GB RAM mellé, de egyenlőre nincs gond. Minden gyorsan működik. -
Üdv!
Igen tudom, hogy ez lenne az ideális verzió, de itt egy vadi új SSD-re menne fel a teljesen tiszta telepítés, miközben a mostani SSD-n is ott maradna egy elvileg szintén működőképes Win 10-es op. rendszer, igaz az egyelőre csak a gépen kívül maradna. Tehát akkor biztos, hogy a csere előtt nem kell deaktiválni a kulcsot, vagy valami hasonló mókolást végrehajtani tuti, hogy aktiválni fogja ?Na tessék, egy perce jött a válasz a kollégától, hogy nála mi a helyzet, szóval azért nem teljesen felesleges ezek szerint az aggodalmam.
-
krisz4b70
aktív tag
Üdv!
Nyáron frissítettem eredeti win7-et 10-re aktiválva lett meg minden, de most azt írja, hogy nincs aktiválva a windows. Ilyenkor mi a teendő?
Próbáltam beírni win7 kulcsot, de azt nem fogadta el. -
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #29012 üzenetére
nCore novemberi updates multi verzió elfogadja a W8 pro kulcsot. 2 gépen tesztelve
-
Inditex
újonc
Sziasztok!
Cegunk vett sok Windows 7 professional VL, es Windows 8.1 professional VL kulcsokat, a kerdesem az lenne tisztan telepithetem a win10-et 1511 ? Ugy tisztan nem frissitjuk a win7-et vagy 8-at manulaisan win 10-re?
Windows 7 kulcs meg a windows 8.1 VL kulcs elfogadja a Win 10 1511? ? Melyik windows toltsem le? Pro vagy professional VL?Elore is koszonom valaszokat
-
tom_tol
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #29010 üzenetére
Én feltelepítettem kulcs nélkül, frissítettem 1511-re és utána aktiváltam 8.1 kulccsal. Ezt elfogadta.
-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #29010 üzenetére
El kellett már akkor is fogadnia a kulcsodat. Én akkor is csináltam Win7 kulcsos telepítést gond nélkül. Azóta is. W8-as kulccsal pont nem, de mennie kell vele.
-
Ezt más is meg tudja erősíteni?
(Kérem, csak olyan emberke válaszoljon, aki ezt gyakorlatból tudja megerősíteni, nem pedig mert olvasta valahol stb. Most csak mobilneten férek hozzá a nethez, és nem akarok ~5,5GB-t eldurrantani a semmiért(mert pár hete leszedtem már egyszer az akkor még először, frissen kirakott 10586-t, de az sem telepítéskor nem fogadta el a W8 kulcsom, sem aktiválni nem tudtam vele!)) -
kungzi
veterán
üdv
ha van 8.1-hez aktiváló kulcsom, de használom mondjuk 10-hez, utána a 8.1-hez is tudom majd használni, vagy már csak a 10-hez?
-
BullZeye
veterán
Ha olyan windowst teszel fel, amiben már benne van a novemberi patch, akkor a w8/w8.1-es kulcsot simán elfogadja és aktiválja magát. Egyszerűség kedvéért én Ncore-ról leszedtem a legújbab W10 pro-t, tiszta telepítést csináltam formatálással, és utána simán elfogadta a w8 pro kulcsot.
2 itthoni gépen is kipróbáltam, mindkettőn azóta is hiba nélkül megy.
-
Bferibörs
addikt
ha jogtiszta w7 ,w8 vagy w8.1 van a gépen amire telepíted akkor frissítés után nem kell kulcs, ha szüzen iso-ból telepíted akkor minimum a felsorolt j.tiszta progi kulcsa kell a telepítéshez- kulcs nélkül nem lehet telepíteni, vagy is lehet de csak 30 napig él
új géphez mindenképpen kell kulcs a w10 nem ingyenes csak.............a legfelül felsorolt esetekben frissíthető ingyen
-
-
HeyTchiki
csendes tag
Ha már egyszer feltelepítettem a 10-est, a 7-es alól, és most teljesen letörlöm, és USB-ről telepítem fel, akkor nem kér kulcsot?
(#28896) csixy: Köszi!
-
-
Elnézést kérek, ha már kérdezték mások is. A M$ oldaláról letöltve a legújabb Win10 telepítő elfogadja végre a 8-as és 7-es kulcsokat?
-
bopeti98
őstag
válasz
bbdzyx #28858 üzenetére
Hívd fel az ügyfélszolgálatot.
Én is nemrégiben úgy jártam, hogy a Win 10 nem akarta aktiválni magát, annak ellenére sem hogy eredeti 7 Home Premiumról frissítettem.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, elkérték a Win 7 kulcsát, és másnap jött is az e-mail egy Windows 10 Home termékkulccsal. -
bbdzyx
senior tag
Pont most végeztem a 8.1 reinstallal. A probléma az, hogy most már a 8.1 sem fogadja el a kulcsot.
Már itt is "Ez a kulcs érvénytelen" üzenetet kapom amikor a Gépházon belül próbálom aktiválni a kulcsot.
Termékkulcsának adatainál pedig egy teljesen más végződésűt mutat (...-D3VPT), gondolom ez valami ideiglenes lehet.Lehet köze ehhez annak, hogy a legelső alkalommal, azaz a win8.1-re tisztán való win10 telepítéskor legyalultam a gyárilag létrehozott összes partíciót?
Lassan fordulhatok a Microsoft ÜFSZ-hez?
-
bopeti98
őstag
válasz
King Unique #28836 üzenetére
Én nem fosok tőle.
Már többször is használtam ezt a programot.
Nekem is ESS9 van fent, és még soha nem jelezett.(#28833) vg
A BIOS-ba írt kulcsot nem hiszem hogy olyan egyszerűen ki lehet olvasni vbs-el.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy a win 10 a 7ről való frissítés után egyszerűen nem hajlandó leállni, hanem helyette újraindul! A 7 soha nem csinált ilyet, próbáltam virus keresést (semmi), a registryiben módositani a powerdown kulcsot, bios stb eddig semmi eredmény. Bocs ha volt már a probléma, de nagyon idegesítő. Bár másodjára leáll,de azért jó lenne megoldani. Köszi előre is.
-
raidx
őstag
Mivel sokunknak megjött és települt a hibás frissítés azt is javítani kell az MS-nek. Egyébként a beállításokat állította át kérdezés nélkül. Azt már a 7-esnél megszoktam, hogy nagyobb frissítések után a beállításokat átnézem és ha kell vissza állítom.
"November Update ("polgári" nevén Windows 10 1511-es verzió) a Microsoft szerint nagyon kevés felhasználónál alaphelyzetbe állított vissza négy kapcsolót, közöttük egy fokozottan érzékeny adatközlést szabályozót is.
A négy közül kettőért valószínűleg a hivatalos közlés szerint amúgy is kevés érintett többsége nem balhézott volna túlságosan, legfeljebb az akkus üzemidő csökkenése miatt morgolódott volna egy sort. Azok ugyanis a kompatibilis eszközök közötti szinkronizálást és az appok háttérben futásának lehetőségét szabályozzák. Szintén nem vert volna túl nagy port a SmartScreen Filter aktiválása, ráadásul ezt a funkciót amúgy is sokan bekapcsolva hagyják.
A felhasználónként egyedi hirdetési azonosító megosztásának háttérben, tájékoztatás és engedélykérés nélküli bekapcsolása gyorsan kicsapta volna a biztosítékot a témára most amúgy is érzékeny felhasználók körében. A negatív reakció és sajtóvisszhang pedig nagyon rosszul jött volna a Microsoftnak, miután hónapokat töltöttek az adatvédelem kérdésének tisztázásával.A cég most, a hiba kijavítása után újra elérhetővé tette a 1511-es ISO-kat, így a Media Creation Toollal készített lemezképeket újra lehet használni kötelező első frissítés nélküli tiszta telepítésre (Windows 7 és 8, 8.1 kulcsokkal). A visszavonás indoklását is módosította, a friss hivatalos álláspont már a műszaki hibát jelöli meg okként. A javítás természetesen a Windows Update-be is bekerült, és az érintett gépeken a 1511-es frissítés telepítése előtti állapotba hozza a kapcsolókat."
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #28734 üzenetére
Van legális kulcsom win7hez gondoltam rá frissítem és utána újra rakom a rendszert, csak azt nem tudom meddig tehetem ezt még meg, vagy ha van legális kulcsom a win7 hez akkor bármikor ha rá frissítek legális lesz a win10 is?
-
Partyface007
őstag
válasz
Cseri0058 #28703 üzenetére
jelenleg valamilyen oknál fogva visszavonták egy időre a 1511-es Media Creation tool-t és a windows update-ről se frissül ha jól tudom. Nekem megvan a media cration tool de hogy most jelen pillanatban az leszedi-e a 1511-es verziót azt nem tudom. Ha gondolod akkor megosztom neked próbáld ki..
A másik megoldás hogy szürke importból leszeded az msdn-es verziót
A verzió egyezőségre figyelj, nyilván egy windows 7 home kulcs nem lesz jó egy win 10 pro-hoz.....
https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-specifications
-
kaszaf
aktív tag
Most pénteken raktam újra a 10-et teljes gépcsere miatt (AMD->Intel) és elfogadta a 8.1es retail kulcsot és aktiválta is magát. MCT vel készített Threshold 2 64 bit pro. Nem telepítés közben adtam meg a kulcsot, hanem a gépházban. Ezzel a kulccsal telepített 8.1-et upgradeltem 10-re és használtam az előző gépemen.
-
King Unique
titán
válasz
#14595328 #28640 üzenetére
Micsoda baki már megint...
Szóval akkor azért vonták vissza.
Nemrég tabletnél panaszkodott vki Bitlocker titkosításra, hogy TH2 telepítés után automatikusan bekapcsolódott, persze a kulcsot nem tudta, mert nem ő kapcsolta be. Még szerencse, hogy felhőbe automatikusan elmentette a kulcsot, így végül vissza tudta állítani. -
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Cseri0058 #28647 üzenetére
Innen tudod letölteni azt a win10-et ami neked kell. Ha a telepítés során kéri a kulcsot csak tovább kell lépni és belépve a rendszerben majd magától beaktiválódik (kiolvassa a biosból a kulcsot).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest