Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt én már régen elengedtem. Úgy oldottam meg HDD lemezek lehúzva és csak két SSD. Meg fogod kapni, hogy nem a Windows hibája és user error és hasonló kifogások. Nálam amit Win8 nem ébresztett, ugyanaz a konfignál a Win10 folyton. Friss telepítéskor is, tehát 3rd party program kizárva. Amire jutottam netes kutakodás alapján gyakori probléma, és amit megfigyeltem Windows Update, Áruház frissítés, Defender stb. rendszerfolyamatok ébresztgetik.
-
King Unique
titán
Honnan tudod, hogy a Windows 10 ébreszti fel mindig - pl. üresjáratban az automatikus karbantartás - mindig és nem valamilyen 3rd party program intéz hozzáférést a lemezhez, akár pl. a HDS, AIDA vagy más hasonló? + Ha készenléti módban van a HDD és a fájlkezelő meg van nyitva, ott tallózva a tartalma, vagy feladatkezelő/egyéb programban lemezinfók lekérdezve, akkor annyira nem meglepő, ha felpörög.
Aztán ha teljesen üres a HDD és még partíciók sincsenek rajta, azaz nincsen aktívan használva, akkor nem teljesen világos miért van egyáltalán csatlakoztatva a PC-ben.Ilyenkor adja magát a leválasztás (lehúzás), vagy akár a BIOS/UEFI-ben az adott port/lemez letiltása, stb. + Ha van ott Hot Plug opció, akkor a SATA hot swap képességet kihasználva akár a működő Windows alatt is leválasztható, eltávolítható, újracsatlakoztatható a HDD.
A felpörgések/leállások számának értéke közvetlenül nem befolyásolja a HDD állapotát, írja a SMART, illetve pl. a HDS is. Persze elvileg a sok felpörgés/leállás a mechanikát hosszabb távon igénybe veheti, de itt azért rövid idő alatt a több 1000 / 10 000 ilyen művelet mondható kritikusnak, meg az sem mindegy milyen HDD, a 2,5"-osok pláne bírják a strapát, lásd pl. a 62 ezres példát. -
Cs1csó
titán
Semmi megoldás nincs rá. Legalábbis valós. Van pár kockázatos pl. a HotSwap
Vagy valami hasonló megoldás.
Ennél még az is jobb, ha inkább nem engeded alvóba a HDD-t, a folyamatos üzem kevésbé nyírja a HDD-t mint a ki- bekapcsolás, felpörgés/leállás.
Talán zajban is jobb, a folyamatos mint a felpörgés. -
quailstorm
félisten
Én még 1607 alatt használtam ezt legutoljára. nem tudom most megy-e.
Amúgy meg mindenki figyelmébe ajánlom a WUMT-ot.
Ez egy külső front-end a Windows Update-hez. XP alatt nem kell miatta az IE. W10 alatt meg az XP-s IE-nél is 20-szor rosszabb UWP-s nem kell.
Valamiért nekem nem volt angol, de felraktam egy teljes angol inis csomagot a wumtból ide: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen routert?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest