Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Zenbook előtelepített Windows 10 Home-al.
Lett vásárolva hozzá egy Win 10 Pro, de nem tudom aktiválni. Amint felteszem a Win 10 Pro DVD-jéről az oprendszert, Win 10 Home lesz és hiába próbálom beírni, nem fogadja el a Pro kulcsot.
Telefonos aktiválásnál pedig már a Telepítési azonosító 2. része nem felel meg az automatának.Mi lehet a megoldás?
Köszönöm!
Üdv.,
almi -
quailstorm
félisten
64-bites appok plusz utasításkészlethasználata és lassan exkluzivitása miatt én 2GB RAM mellé is 64-est teszek fel.
Win10 meg Core2Duo és felfele biztosan nem problémás különösebben, csak ne az integrált VGA menjen.Kulcsellenőrző a legkisebb, amúgy is van steames belőle. 32-bit inkább valami XP-s driver vagy vezérlőberendezés miatt kellhet.
Mostanra már a legtöbb app átnyergelt 64-bitre és ott többet ki tud aknázni a vasból, még egy Chrome is.
64-bites XP meg ugye nem is volt, csak egy butított Server 2003. Nem volt egy sikertörténet ami azt illeti.
Szerintem túl sokan nem is emlékeznek rá. -
vlevi
nagyúr
Két dolog határozza meg, hogy 32, vagy 64 bit.
Az egyik a CPU, de szerintem már 10 évesek is elmúltak azok a processzorok, amik nem támogatták a 64 bitet. Egyetlen apróság lehet, az NX bit támogatása, de az NX bit nélküli CPU-k is nagyon réginek számítanak.
Amúgy az én gépemben i5-3470 proci van, és az is elmúlt 5 éves, de semmi baja a win10-el.
A másik dolog, a memória mennyisége. 2Gigával egyértelműen 32 bites rendszert érdemes, 4Gigával már inkább a 64 bit, több memóriával pedig nem kérdéses, mert 4Giga memóriánál többet csak a 64 bites rendszer képes kezelni."2004 óta 64-bitezünk, el kéne felejteni a 32-bitet."
Hát, igen, de még mindíg a 64bites XP-re emlékeznek azok, akik a 32 bites rendszer erőltetik.
Csak akkor jöhet szóba a 32 bites rendszer, ha van valami olyan, általában nagyonrégi, de fontos hardver, ami nem megy 63 biten. De azoknak sok esetben még a Win7 is problémás, nemhogy a 8, 10. Egyik játék, a GT Legends volt olyan, hogy win7x64-en nem működött a CD kulcs ellenőrzője. -
pmheros
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Üdv!
Egy barátom Sony Vaio VGN-N19VP/B laposán (win10 Home x86) lefutott egy nagyobb win frissítés, szinte az összes driverjét le is frissítette, azóta azon eszközök egyike sem működik (wifi, lan, kártyaolvasó stb..) Most akarom újra húzni a windows -t, de nem szeretném hogy újra ráfrissítsen a telepítő hibátlan működő drivereire az update ! Keresővel meg is találtam a hogyant leíró hozzászólásokat, de különbségre leltem a saját rendszeremen (win10 x64 pro 1703 build 15063.540) próbakor, ezért kérdeznék.
A regedites módszerrel létrehoztam a ExcludeWUDriversInQualityUpdate értéket a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows útvonalon. Majd kellett volna DriverSearching kulcsot a leírás szerint ugyanerre az útvonalra, ami viszont nekem már létezett. Ide létre is hoztam a SearchOrderConfig DWORD -öt a kívánt 0 értékkel. Elvileg ennyivel meg is lenne az egész, de....
Nekem van mellette egy ilyenem: DriverUpdateWizardWuSearchEnabled DWORD aminek az értéke '1' ! Erről nem regélnek. Átállítsam '0' -ra ezt is ?
Üdv.: pmheros
-
Sziasztok!
Windows 10 home telepítése során az alábbi üzenetet kapom:
"A lemez partíciói nem a javasolt sorrendben vannak. A GPT-lemezekre történő telepítésről a Microsoft webhelyén, a GPT kulcsszóra keresve találhat további tudnivalókat. Folytatja a telepítést?"
Ilyen partícióim vannak:
0. partíció: 1. meghajtó 16 MB MSR (fenntartva)
0. meghajtó szabad területe 334 MB
0. partíció: 2: Helyreállítási meghajtó 450 MB Helyreállítás
0. partíció: 3 meghajtó 100 MB Rendszer
0. partíció: 4 meghajtó 976 GB
0. partíció: 5 meghajtó 885 GBFolytathatom a telepítést, vagy valamit rendbe kellene tennem?
Kétfelé partícionáltam telepítéskor a merevlemezt, a Rendszer már korábban megvolt, a többit a Windows hozta létre.
Előre is köszönöm!
-
TRob1
veterán
válasz
Tiger.
üzenetére
A Rufus vagy a MediaCreationTool helyett használod hogy pendrive-ra rakd a win-t? Mert ha jól gubancolom ki a sok összevisszaságból, eddig erről volt szó.
(#63680) premierpark:
Mi megy tele és mivel és ki említett és mit? Nem lehetne konkrétumokat is írni néha?Leszeded MS-től a legújabb MediaCreationTool-t ("Eszköz"-t), letöltöd vele a win-t és Pendive-ra rakatod vele. Ennyi. Nincs ezzel semmi gond, csak valakik szeretik túlvariálni (me' ezé' meg me azé' meg me' mé'?). Illetve van/volt hogy egyes Pendrive-okat nem szeret, kapásból nem mutatta, akkor jöhet esetleg Rufus (De pl. nekem sosem kellett még, simán ment az MS szoftverével)
(#63684) Abrion :
Ugye csak viccelsz. (Vagy ez ma egy ilyen nap hogy senki semmit nem ért és mindenki mindent túlbonyolít)
Pendrive-on kapod, usb-n keresztül telepíted. Nem megy tönkre (jobb esetben, mivel egy pendrive is tönkremehet) Nincs jelentősége, valszeg már fél év múlva sem erről telepítenéd, hisz folyamat van újabb és újabb verza ami ingyen letölthető. HA egyszer felment, utána újratelepítésnél beaktiválja magát. De eleve kapsz egy kulcsot, és akár már elsőre sem muszáj adott Pendriveot használni, tölthetsz újabbat (ha van), és csinálhatsz magadnak a fentebb/lentebb is említett szoftverrel másik Pen-t vagy akár DVD-t is. -
Pubszon
veterán
Üdv.
Vettem egy Win 10 Pro OEM kulcsot.
Azt tudom, hogy egy gépre van és alaplaphoz van kötve. De egyéb hardver változhat?
Illetve ha alaplapot cserélek vagy elromlik, akkor a kulcs is ugrik? -
almi
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre teszem-e fel a kérdést, de nem nagyon találtam a témában aktív topicot.
Adott egy induló 10, max 15 fős cég. Milyen módon érdemes Windows 10 licenszt vásárolni?
Gondolom a bemegyek a boltba és veszek 10en x darab dobozos win10-et a legdrágább megoldás..
Érdemes MAK kulcsot vagy esetleg mennyiségi licensz vásárolni?
Ha igen, ez hogy működik?Köszönöm!
Üdv,
almi -
Ablakos
addikt
HW id alapján eddig szó nélkül újraaktíválódott a win10. Most hardver csere előtt kell valamit tenni? (kulcs export vagy valami hasonló) Vagy az MS fiókom elég az új telepítéshez?
-
gduck
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
Én a FreeDOS-t le szoktam róla szedni.
A telepítőt bárhonnan, akár az MS-től is letöltheted KATT IDE!, a kulcs lesz a lényeg amivel aktiválod

-
törölt tag
Olvastam egy jó tippet, akit zavar a lock screen-nél először nyomni kell valamit, hogy felugorjon a jelszómező.
Registry-ben
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows
útvonalon hozzunk létre egy új kulcsot, legyen a neve Personalization
ebben pedig hozzunk létre egy új DWORD értéket, legyen a neve NoLockScreen és értéke 1
És kész! Innentől rögtön lehet gépelni a jelszót.
(jelszó, zárolási képernyő, lock screen)
-
törölt tag
válasz
mufflika
üzenetére
MCT által pendrive az általános módszer. Pici hátránya utána még egy kis idő amíg az újabb összegző frissítéseket is telepíti, mint máshonnan egy naprakészebb ISO de nem vészes. Adatokról backup legyen, ha több HDD van a gépben figyelj a telepítővel mit formázol, milyen partíciót törölsz. (akár le is lehet húzni addig a többit, csak a rendszerlemez úgy tuti nincs elnézés) Unallocated space-re a Win megcsinálja a partíciókat és telepíti a rendszert. Ha használsz MS fiókot de zavar ahogy a C:\Users\-ben az emailből kreál fióknevet akkor a telepítés során helyi fiókot válassz azt úgy nevezed el ahogy akarod és később átállíthatod MS online fiókká. Feltételezem már aktivált rendszerről írsz, csak újra akarod telepíteni: Ilyenkor amikor kéri a kulcsot a telepítő kiírja ha már volt aktiválva és csak újratelepítesz akkor nem kell megadni annál a képernyőnél. Csak nyomj nincs most kulcsom gombra, aztán amikor végez és netet talál magától aktiválja az előzmények alapján.
A drivereket letölti magától, ha éppen olyan hardvered van kézzel is tudod a gyártó oldaláról. Az áruház sokat szokott vacakolni az appok frissítésével azon ne lepődj meg és jó pár előtelepített játék, app ott lesz. -
törölt tag
Na igen, most nem is a konkrét kérdezőről hanem a témáról elgondolkozva túl sok variáció nincs az ilyen kulcsos kérdésekkel:
1. céges laptop akkor ott kell kérdezni
2. normális helyről számlával vásárolt licence -> MS ügyfélszolgálat megoldja
3. OEM kulcs de meghalt az alaplap papíron újat kéne venni -> jó eséllyel ügyfélszolgálat aktiválja újra
4. ebay-ről okosba' vett mennyiségi kulcs (hibaüzenet alapján) aztán MS lelőtte -> így járás esete
Nagyjából ennyi lehetőség valamilyen speciális helyzetet leszámítva. Hasonló ez mint iphone topikokban hetente kérdezik az ezerszer kitárgyalt témát miért drágább a hivatalos viszonteladónál mint a sufni gsm-ben, mi a különbség.Jött egy új összegző a rendszerhez, felment simán és gyorsan. Látványos javítás nincs benne sajnos.
-
TRob1
veterán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Szerintem egyértelmüsítsünk. Honnan és mennyiért vetted a kulcsot? Mert ha nem hivatalos forrásból, ráadásul olcsón, akkor szerintem nincs is miről tovább beszélni, felesleges körök. (Eleve nem te lennél az első - és nem is az utolsó - akinek tiltják a kulcsát) Ha nagy pénzért, ráadásul hivatalos forrásból, az megint más, egyértelműen bizonyíthatod a számlával, és MS-nek kötelessége lesz valami tenni az ügyedben.
(#63405) misirulez :
Nekem pedig "így távolból" nem win10 hibának tűnik, hanem valami képfrissítési dolognak. Én azért próbálkoznék az nvidia beállításai között (pl. MHz), és mindenképp a legújabb driverrel. Lehet hogy a monitorhoz is tudnál külön drivert feltenni... keress rá. -
szabonagyur
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
A megoldás általában roppant egyszerű: a neten az olcsó kulcsok MSDN hozzáférésből adódó kulcsok.
Az MS aktiválós része nem tökéletes, így fordulhat elő, hogy mások is használják ugyanazt a kulcsot, egy darabig aktiválódik is vele, aztán mire eljut a rendszer odáig akkor írja ki.
A másik opció, hogy mennyiségi kulcsod van, melyhez a KMS nem kötelező és most érték el a maximális db számot, vagy az MS-nél letiltották a kulcsot.
Ilyen az amikor valaki úgy gondolja 5e Ft-ért lesz 50e Ft-s kulcs.
-
bb.bocs
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Értem. Akkor honnan tudjam meg ki állít igazat. A kulcs nem tömeg kulcs e vagy hogy az illető el ezt írta ki a gép. Az elsőben van logika a második fura hogy egy évig működik rendesen és utána közli hogy bocs nem jó. Ha tomeglicence akkor gondolom lehet de elvileg nem lehetett volna egy átlagos win10 képpel működésre bírni ha jól értem.vlmi license ellenőrző ami kiírja h mivan stb tudtok esetleg?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
de tudtommal nem az. állítólag ha az lenne akkor nem is tudtam volna beaktiválni,hacsak nem az adott szerverhez csatlakozom ami jóváhagyja. pl itt a cégnél mennyiségi van. beaktiválok itt bent. (kint nem is tudom azthiszem) és ha féléven belül nem dugom itt hálóra, nem lesz továbbra is aktiv a kulcs.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
"Tesztelni a pénzemért nem is szeretnék."
Töltsd le a Microsofttól, telepítsd fel kulcs nélkül.
Pár napig használhatod így is, addig el lehet dönteni, hogy megfelel-e, vagy sem. -
HI-FI
tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Köszi! Persze Win 7 pro kulcsom van és nyilván win 10 pro lesz rajta
-
HI-FI
tag
Hello!
Most tervezek új SSD-t és HDD-t venni.
Most jelenleg Windows 10 van a gépemen, de még anno Windows 7-ről volt ingyenesen frissítve. Szóval nekem jelenleg is egy eredeti Windows 7 kulcsok van. Az lenne a kérdésem, hogyha kicserélem a háttértárakat, akkor tudom majd aktiválni a Windows 10-et a 7-es kulcsommal? Vagy ez hogy működik? -
Franklin
addikt
Segítsetek kérlek tisztázni ezt a "jogtiszta - nem jogtiszta" helyzetet.
Ha veszek egy random webshopból egy Win10 kulcsot, azzal ugye aktivált lesz a Win, de nem lesz jogtiszta, jól sejtem? Mert nem kapok mellé számlát? De ha kapok, akkor már jogtiszta lesz? Vagy csak az MS-től vásárolt szoftver lesz jogtiszta? Vagy csak a dobozos Win lesz jogtiszta, mert OEM kulcsom elvileg nem is lehetne, csak ha géppel együtt kapom a Win-t?
Gamesdeal pont com oldalon most 12$ a Win 10 Pro, de gyanúsan olcsó...
-
Komplikato
veterán
Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy fel tudok tenni mennyiségi licenc kulccsal W10-et HA a közelgő szeptemberi frissítés Preview telepítőjét használom és be tudom úgy aktiválni véglegesre? Anno azt az infót kaptam, hogy a Red Stone frissítéstől kezdve nincs külön telepítő és bátran feltettem egy ilyen MSN telepítő plusz X hónap frissítés egyben megoldásról és persze nem jó a kulcs. (W10 64 bit Pro N)
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
HP 450 notebookra szeretném újratelepíteni a Windows 10 Home oprendszert. Korábban már csináltam, de most számomra új dolgokba ütköztem.
Leszedtem a MediaCreation Tool-lal a W10 Home magyar nyelvű rendszert egy pendrive-ra. Erről be is bootolt, eddig ugyanúgy ment mint korábban. Most viszont először telepítő kulcsot kért, ami nincs, előre telepített Win8-cal vettem a gépet. Itt rányomtam a nincs termékkulcsra, a következő képernyőn pedig megkérdezte, hogy melyik wint szeretném telepíteni. Volt ott W10 home, Pro, meg egy harmadik is. Eddig ezt sem kérdezte a telepítő.
Kérdés, hogy telepíthetem nyugodtan, ugyanúgy aktivált marad a rendszer mint jelenleg is, vagy más módon kell telepíteni?
Köszönöm! -
zzola
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Persze, már többször is! Én a MS fiókból eltávolítottam a gépet. Egy ideig nekem is csinált ilyet, de egy újabb telepítés során beadtam a kulcsot és úgy már elfogadta és aktivált automatán...
Tuti, hogy működik, még OEM kulccsal is... -
Poplacsek
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Retail Win10 kulcsnak tök mindegy kell legyen az alaplap. Nem OEM kulcsod volt?
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Igyekeztem utána olvasni a problémámnak, de nem találtam meg a siker kulcsát, így teszek egy próbát hátha lesz eredménye.
Van most ideiglenesen használatomban egy Lenovo (g50-45) laptop, melyen próbálnék képeket szerkeszteni és azt vettem észre, hogy nem megfelelő a színkezelése a windowsnak. Kicsit arra emlékeztetnek a képek, még mikor nagyon-nagyon régi gépem volt és kevés színnel dolgozott még akkor gép. Próbáltam telepíteni drivert és frissíteni egyéb dolgokat is, illetve kalibrálni de semmi eredményt nem hozott. Becsatolok egy képet, amit lefotóztam képernyőről, mivel a képet átküldtem másik gépre és ott megfelelő volt.Persze itt a képernyőről fotózás hozott több nem kívánt torzítási eredményt, de a függőleges vonalak (színkezelés) átmenetei mutatják mi a problémám.
Legyetek kedvesek adni pár tippet mivel próbálkozzak!
A gép elvileg frissen van telepítve (win10) új rammal és sdd-vel, nem tudom ez közre játhat-e.
Köszönöm szépen előre is a tippeket!
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Többségnek elég a Home.
Választható persze.TRob1: hát mondasz valamit, anno a 8 idején nagy akcióban vettem MS-től kulcsot, azzal frissítgetek azóta. Csak még jobban szidnám a 10-et ha teljes 40K áron használnám.

-
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
"Kérdésem ha alaplapcsere és más hardvert is cserélek, akkor is új kulcsot kell vennem a gépfüggetlen változathoz is?"
Nem, a gépfüggetlen kulcsot egyszer veszed, benne van a nevében, olyan hardverre telepíted amire akarod.
Az olcsóbb alaplaphoz kötődő OEM kulcsok csak az alaplaphoz kötődnek, tök mindegy neki ha közben videókártyát vagy mást cserélsz, és köztudottan nem szigorúak még alaplapcsere esetén is engedi tovább használni a kulcsot az ügyfélszolgálat. Az MS az igazi bevételét a vállalati piacon szerzi, nem szaroznak magánszeméllyel ha éppen elfüstölt az alaplap.
Ha a Home és Pro között nem látod a különbséget, akkor valószínűleg nincs szükséged a Pro verzióra. Abban olyan pluszok vannak mint csoportházirend, Bitlocker, HyperV... általános célokra elég a Home is.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
üzenetére
Üdv!
Kérdésem ha alaplapcsere és más hardvert is cserélek, akkor is új kulcsot kell vennem a gépfüggetlen változathoz is?
Köszönöm a linket és nem találom a különbségeket hogy mi is lehet, meg is éri most nekem a váltás?
A lényeg a stabilitás és játékokat nem is zárnám most ki.
A másik kérdésem, mi az előnye ha ezt a csomagot is választanám?(#62521) aprokaroka87
Szerintem valami frissítés az oka, de itt a kollégák jobban is tudják mint én, most készülök váltani 10-re.
Mi a véleményed és tapasztalatod a 10-ről, mert érdekelne a véleményed. -
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Gépfüggetlen, retail: amikor bármilyen gépre telepítheted és aktiválhatod (nyilván egyszerre csak egy gépre)
Függő, OEM: amikor az alaplaphoz kapcsolódik a kulcs, elvileg ha alaplapcsere új kulcsot kell venni, gyakorlatilag a telefonos ügyfélszolgálat udvariassági kör után aktiválja a régi kulcsot az új alaplaphoz is.40-ért Home verzió, 80-ért Pro. különbségek itt
Egyébként ha Win 7 vagy 8 a gépeden, ingyen frissíthetsz 10-re, illetve apróhirdetéseknél vannak az 5-10 ezer forintos "szürke" kulcsok is.
-
válasz
bitpork
üzenetére
Nem biztos, az enyemet sem lehetett magyaritani, amig a mult evi nagy CU frissitest meg nem kapta.
A tied naprakesz?
A kulccsal ne foglalkozz, csakaz a lenyeg hogy ugyanolyan verziot rakjal a gepre (pro, home), beaktivalja ,agat ahogy netet kap. A telepitesnel a kulcs megadast ugord at es telepitsd fel. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sajnos a preinstallalt windows nem multi language igy nem maradt mas mint a gyalu
Ciki mert a kulcs jo lett volna ha megmarad. -
törölt tag
Miért van az ha ide írok valamit,legyen az tapasztalat vagy kérdés,akkor senki nem reagál rá? Tudom hogy néha fikázom a W10-et mert sajnos nem lett a legtökéletesebb,de mégis vettem hozzá kulcsot,meg kezdem megszeretni.
Természetesen tisztelet a kivételeknek!
Nem le**** akartam senkit se,csak kíváncsi vagyok.
Hogy on is legyek: Nem úgy volt hogy a W10 CU javítja a lemezkarbantartó hülyeségeit? SSD-m van és olyan lassan törli a Windows Update-t hogy öröm nézni hogy szenved az SSD

-
Gabesz87
veterán
Csinálok egy tiszta telepítést a napokban, mert már nagyon ráfér a gépemre. Mióta frissítettem a 8.1-ről, nem volt még újrahúzva, de mostanában elég sok az anomália, különösen az Anniversary Update óta. Kérdésem, hogy tiszta telepítésénél kell kulcsot megadni (mert olvastam, hogy elvileg hardver ID alapján aktiválja magát)? És ha igen, az AIDA által kiírt kulcs az, ami elvileg telepítéshez szükséges? Csak mert nem vagyok benne már biztos, hogy melyik kulcs kell nekem, vettem korábban kettőt is. Asztalira, meg a laptopra.
-
válasz
philipe
üzenetére
Ismered a mondast , ha valami tul szep ahoz hogy igaz legyen akkor az hamis,valotlan. Szerinted realis w10 kulcsot venni 4 szamjegyu osszegert ? Amugy inkabb vegyel egy w7,w8.1 kulcsot telepitsd az adott oprendszert hozza , majd frissitsd az akadalymentesitett win10-re , ugy legalabb tenyleg hivatalos lesz(win COA matrica es egyebek is legyenek a kulcshoz)
-
philipe
tag
Sziasztok !
Nem igazán értek a témához ezért szeretnék segítséget kérni.
Lenne lehetőségem vásárolni nagyon olcsón egy digitális licensz kulcsot.(4 számjegyű az összeg)
Megéri vele foglalkozni, vagyis teljes értékű Windows 10 Pro 64bit -et kapok, vagy ez csak kamu ?Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv., Phil
-
SLacus
csendes tag
Üdv,
egy tapasztalat megosztása...
Gépet cseréltem, az SSD maradt, legális windows 8.0-ról updatelt windows 10 pro-val. Új gépbe ez ment rendszermeghajtónak.
Első meglepetés, hogy csont nélkül bebootol, feláll a rendszer és kb 10 óra használat után csak annyi baja volt, hogy kérte az aktiválást a rendszert (jobb alsó sarokban, félig áttetsző, és soha el nem tűnő feliratként).
Második meglepetés, hogy miután beírtam a windows 8-hoz kapott licence kulcsot, szó nélkül aktiválta a rendszert Windows 10 pro-ra.
-
MK VII
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerintem, ha nem ilyen 3-4 ezer forintos kulcsot veszel akkor nem rosszat veszel.. Haver járt így egy oldalon voltak valami 5 ezerért win10 kulcsok... Vett egyet, megkapta és nem tudta aktiválni, mert már be volt aktiválva..
Vedd normális helyről rendes áron és azt kapod amit vettél.. -
Micsurin
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
jimmy399
üzenetére
Ha most a Vaioba vennék egy SSD-t + 1 keretet neki, akkor már hozzádobnék egy 100-ast és építenék desktop gépet, de most nincs keret, amíg ezen mennek a fent levő cuccok, marad így.
Azt akarom elérni az alapjáraton jól működő gépem ne baxxák el fentről akaratom ellenére ....

A gépen gyárilag 8 volt, majd 8.1, ezekre visszatudok valahogy térni? Digitális, gépbe égetett a licenc kulcs.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Nem tudom van itt bitlocker guru, de hátha tudtok segíteni.
Adott egy noti, aminek mindkét meghajtója titkosított. Egy hibás driver révén elkezdett kékhalálozni induláskor. Próbálkoztunk ezzel azzal, de a vége csak az lett, hogy újra kéne rakni. Ehhez persze a bitlockert vissza kell fejteni. Igen ám, de a helyes recovery key -t már nem hajlandó elfogadni, pedig ezzel a kulccsal már oldottuk fel a buherállás folyamán.
Szóval most ott állunk, hogy van egy neminduló windows, amit ha javítani szeretnék akkor is fel kéne oldani a titkosítást, de azt meg ugye nem nem engedi... Az SSD kondíciója jó, tehát nem merevlemez hiba. Gondolom addig kékhalálozhatott, hogy valami sérült?
Tudtok javasolni valamit? A reapir-bde működhet? Mert ugye annak is az az alapja hogy elfogadja a kulcsot...Valaki?

-
TRob1
veterán
válasz
pucevas
üzenetére
Bármit olvastál, akkor sem volt soha jogtiszta win10ed. AZ egy dolog hogy a tört win7edre felment és aktiváltnak írta a 10et is ezáltal, de attól még nem volt jogtiszta...
Amúgy meg ha így volt és most újrarakod az elején kihagyva a kulcsot, ha netet kap, rövid időn belül aktiválja magát. -
customer114
őstag
"Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!"
Gondolom senki nem kérdez naponta az ebayes vagy épp a hardveraprós pár 1000 Ft-os kulcsokról (ezért nincs benne szó az összefoglalóban, így:
Sziasztok,
http://hardverapro.hu/apro/windows_10_pro_3 az ilyen fajta win10-nek van bármi hátulütője? Milyen hátrányom lehet, ha innen veszem és nem sokkal drágábban boltból?
Köszönöm,
Szép napot! -
King Unique
titán
Letöltési opciók: [link], [link], [link].
De, ha netán pl. Linux alatt vagy, akkor az elsőnél is közvetlenül az ISO-t lehet letölteni.
Egyébként a rendszer alól pl. in-place upgrade esetében megmaradnak az adatok, de 8.1-ről 10-re mostanában nem próbáltam ISO-ból. A normál telepítésnél pedig a felső opció való erre. De, ha külön partíción vannak az adatok, akkor lehet akár az alsót választva csinálni egy tiszta telepítést.
Amúgy az egy dolog, hogy az egyes beszámolók alapján állítólag most is elfogadja a korábbi rendszerek kulcsait. Viszont az 1 éves ingyenes frissítési lehetőség hivatalosan már lejárt és csak az ezen opció, illetve a megvásárlás maradt.
-
VoidXs
nagyúr
Az asztali gépemen nekem is minden rendben. Azon sima Pro van, a laptopon Edu. Mindkettő eredeti DreamSparkos, ugye egy egyetemi hallgatónak kettő jár. Kicsit elrontottam az aktiválást, és egymás kulcsát kapták, de működnek. Nem tudom, hogy köze lehet-e ennek a kékhalálozáshoz.
-
joe999
tag
válasz
Casoli
üzenetére
Szia nem kell 8.1-et telepíteni. Tedd fel a 10-et, de ne adj meg telepítéskor termék kulcsot. Ha felment a Windows 10, akkor a rendszer információknál a "Másik termék kulcs megadása" opcióra kell kattintani és itt megadni a 8.1 kulcsot, simán be fogja aktiválni. Fontos, hogy azonos verziójú ( Home, Prof, stb.) Windows 10 legyen telepítve.
-
VGYke
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Hogyan lehet megmondani az alábbi képből, hogy az win8.1 vagy win8.1Core volt?

Szerintem sima win8, majd 8.1, majd win10(pro?) lett, de mivel előtelepített volt a laptop, nincs lemez.
Mikor elkezdtem frissíteni, ennyit látszódott:
Sajnos nem fotóztam már le a települt win10 verziót, csak emlékezetből mondom hogy win10pro volt.
Most, win10 újra telepítésnél azonban állítja hogy home kulcsot talál...
Én meg esküszöm hogy pro volt.
Szerintetek kinek lehet igaza? -
-FLY->
őstag
Köszi srácok, sikerült kiolvasni a kulcsot, csökkentett módban elindult szerencsére.
Mostanság mekkora szopás a tiszta w10 telepítés notira? Úgy értem, hogy pl tudja natívan kezelni a 10-es bt-wifi-kártyaolvasót-t.padot, stb? Vagy mindenhez driver fog kelleni?
Mondjuk előtelepített a gép, ami szerint rajta van a bedriverezett win telepítő, csak ugyan így fogok valszeg újra járni ezzel, uh inkább a formázós tiszta telepítést választanám. -
-FLY->
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Esküszöm ezt a kulcs kimásolást megcsinálnám, kár, hogy az elmúlt 3 órában, már a wint sem tölti be egy "szükséges" újraindítás után, csak karikázik a gyöngy.

-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL
üzenetére
Van mondjuk a topiknak keresője is, meg olyan kulcsszavak, mint pl. lemezkarbantartó, PatchCleaner stb. A WinSxS mappa teljes tartalmát még nem próbáltam törölni, de amúgy nem is szándékozom. Illetve szükségem sincsen rá, mivel én mindig megfelelő tárolókapacitású háttértárat teszek a Windows alá és a rendszerpartíció méretét sem centizem ki...

Egyébként amire gondolsz, az vsz ezen cikk alapján a lemezkarbantartó törlési funkciójának kibővítése. Tehát ez nem a manuális "beletörlést" jelenti és ezt egyébként a 8.1/10 már rég tudja...
Továbbá még ezt tudnám hozzáfűzni...
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Windows 10-et be lehet aktiválni Windows 7 Professional kulcsal is?
-
-
vlevi
nagyúr
Engem a hétvégén az UEFI (és a secureboot) szivattott meg, de úgy, hogy kivert a veríték.
Van egy külön meghajtóm, amire fel volt téve az Insider verzió. Ezt nézegettem egy ideig, aztán dolgom lett volna, kihúztam azt a meghajtót, és visszadugtam a "rendeset", amin a ténylegesen használt W10 van.
Bekapcsolom a gépet, és belép a BIOS-ba.
Namondom, WTF, miért ment ez be ide?
Kiléptem a BIOS-ból, hogy majd akkor bebootol, de nem. Visszament, megint a BIOS-ban találtam magam.
Megnéztem a boot device résznél, ott van minden meghajtó ami kell, az elsődleges boot eszközként az SSD-n lévő Windows 10 Boot manager van beállítva. De mégsem.
Nyomtam BIOS defaultot is, attól sem javult meg.
Na, itt öntött el a víz, hogy miaf***van.Végül az segített, hogy a Secure boot beállításnál töröltem a kulcsait.
Hát, bakker, ilyet még nem szoptam, pedig rendszeresem cserélgettem eddig az Insider és a rendes meghajtót.
Asszem soha többé a b***s életbe nem nézek bele az insiderbe.
De, ha egyszer valami baja lesz ennek a vacaknak, és újra kell húzni a rencert, akkor megy vissza a hetes, az k***isten. -
Nem hivatalosan pont ugyanúgy megy a frissítés mint a határidő letelte előtt. Német Win10-re tudsz frissíteni, aztán felraksz magyar nyelvi csomagot, de ne lepődj meg ha a rendszer kb 10%-a továbbra is német marad.
b) verzió, ahogy írod újrarakod, Win7 kulccsal, megy magyar telepítővel is. Ha a Win7-et rakod vissza, akkor lehet, hogy nem megy majd az automatikus aktiválás, telefonos kell majd. Win10 már nem szórakozik, hogy milyen nyelvű volt a kulcs.
-
King Unique
titán
Ez az "akarnák" gondolom rád vonatkozik, mert tied a gép. A 8.0 visszaállítására max. esetleg garanciális ügyintézésnél lehet szükség, mert egyes gyártóknál feltétel lehet az eredeti oprendszer megléte. Bár ingyenes frissítés keretében beszerezhető volt a 8.1 és a 10 is, szóval így már kicsit más a helyzet. De ezt legjobb előtte a laptop gyártójának itteni topikjában, vagy az ügyfélszolgálatánál megkérdezni. Amúgy a 8.0 már nem támogatott, szóval másrészről sok értelme nincsen. Illetve ezeknél az újabb laptopoknál a kulcsot az UEFI-ből olvassa ki a rendszer. De egyébként pl. ezzel a programmal is ki lehet és fel lehet jegyezni.
A 10-es meg eleve regisztrálta a hardverazonosítót, ha korábban frissítettél rá. Szóval annál ez esetben még csak a kulcsot sem kell megadni, mert eleve aktivált lesz azon a gépen.
-
A214
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
ÖÖÖ enyire nem vágom a dolgokat.
Szóval ha törlöm és formatálon az egész lemezt utána is telepíthetem még a 8 at.
Telepítő lemezt nem kaptam a géphez.Akkor ha jól értem egy ms oldalról letöltött windows 8 home (x64) verzióval csinálnám a telepítést akkor az UEFI böl kiolvassa nekem a kulcsot vagy mi. Még nem csináltam ilyet.
Windows 10 már telepítettem másik gépen. Az simán kulcs nélkül is digitálisan aktiválta magát.
Gondolom ez itt is így működne a 10 nél. -
TRob1
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Letöltöd az "Eszközt"-t (MediaCreationTool.exe).
(Kulcs majd eldönti milyen lesz... de igen, Pro)vagy
Windows ISO Downloader.exe
(nem hivatalos app, de az MS szervereiről szedi az iso-kat) Lehet vele szedin 7-es, 8-as, 10-es és különböző Office iso-kat tetszőleges nyelven. -
Sonja
nagyúr
Most ~4000HUF-ért vehettek Win 10 Prof OEM kulcsot!
Limitált kulcsok, tessék sietni, akinek kell!
-
Ga3rieL
senior tag
Hali.
A telepítőbe, ki lehet hagyni, hogy ha a Nincs termékkulcsomra mész, vagy pedig beírod a 8, 8.1-es kulcsát, és állítólag el fogadja azt. Én másképp csináltam, azért úgy írtam, hogy "állítólag" . Várj meg más válaszokat,még ha gondolod, hogy biztosra menj. De róla itt van kép
-
King Unique
titán
válasz
nubreed
üzenetére
A korábbi cikkekben még mindenféle letiltást & áthelyezést javasoltak az SSD kímélése végett
—►[link], [link].Viszont manapság, több éves tapasztalat után kijelenthető, hogy ezekre nem feltétlen van szükség, vagy mondhatni egy részük teljesen felesleges. Max. ezeket szokták javasolni Windows alatt, de nem feltétlen kötelező ezen beállítások piszkálása sem. Valamint a témában inkább már az alábbi cikk a mérvadó:
★ Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? ★
Egyébként elég sok írást kibírnak ezek a meghajtók és úgyis előbb fogja a vezérlő beadni a kulcsot, mintsem a sok írás gondot okozzon. Egyes típusoknál max. a garanciában foglalt íráslimitre célszerű odafigyelni. Viszont, hacsak pl. nem az SSD-re torrentezel, akkor normál használat mellett azt sem nagyon fogják túllépni.
-
The DJ
addikt
Segítsetek légyszi, mert már nagyon kezd idegesíteni a következő probléma:
Az utóbbi időben elkezdte a Windows 10 azt csinálni, hogy hajnalban szép kék halálokat dob nekem, a hang beakad amíg összegyűjti az infókat a rendszer, a gép pedig újraindul a végén. Napközben nem történik ilyesmi, hajnalban is általában akkor, amikor Youtubeon nézek videókat, bár lehet ennek ehhez semmi köze, mert hajnalban elég sokszor vagyok a Youtubeon, inkább maga a hajnali időpont lehet érdekes.
A konfig:
- Windows 10 Pro 64 bit (eredeti), fenn az összes frissítés, a Creators update is
- Dell Latitude E6540 notebook, I5-4300M procival, 16GB memóriával, 250-es SSD-vel, 1TB HDD-vel, Intel VGA-val (nincs forrófejű dedikált)Minden alkalommal amikor ez történt belenéztem az eseménynaplóba az újraindulás után és mindig a következőket látom:
Első:
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
, APPID:
{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.Második:
Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: Microsoft.AAD.BrokerPlugin_1000.15063.0.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!Windows.Security.Authentication.Web.Core.BackgroundGetTokenTask.ClassId.WebAccountProvider – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
"31"
A következő parancs indításakor történt:
"C:\WINDOWS\System32\BackgroundTaskHost.exe" -ServerName:BackgroundTaskHost.WebAccountProviderHarmadik:
Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: Microsoft.Windows.CloudExperienceHost_10.0.15063.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!Windows.Security.Authentication.Web.Core.BackgroundGetTokenTask.ClassId.WebAccountProvider – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
"31"
A következő parancs indításakor történt:
"C:\WINDOWS\System32\BackgroundTaskHost.exe" -ServerName:BackgroundTaskHost.WebAccountProviderPróbáltam rákeresni a két utolsóban szereplő AAD Broker Plugin és Windows Cloud Experience Host kulcsszavakra és attól tartok, hogy ezek pont olyan "csomagok", amik Powershellen keresztül el lettek távolítva rögtön a Windows 10 telepítése után, mivel itt valamelyik guru megosztotta, hogy ezeket (is) bátran el lehet távolítani, csak az erőforrásokat eszik, nincs hasznuk. De egyébként a net minden egyes ilyen leírásában benne vannak, mint eltávolítható csomagok... Nos, én, mint laikus arra jutottam, hogy valamelyik frissítés után mégis szükség lenne rájuk, csak nekem már nincsenek telepítve. Fel lehet ezeket tenni még utólag? Az újratelepítés nem opció, ez a gép megy szinte egész nap, melós laptop, nem tudom nélkülözni és újra belakni sem szeretném.
Köszönöm előre is mindenkinek, aki segít ötletelni az ügyben.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Korábban kb. 1,5 évvel ezelőtt használtam egy kulcsot Windows 10 Pro (retail) verzió aktiválásához.
Most úgy alakult, hogy megint aktiválnom kellett egy Windows 10 Pro rendszert amit ugyanezzel a kulccsal tettem meg.
A kérdésem az lenne, hogy ez mégis hogyan lehetséges?
Úgy tudtam, hogy 1 kulccsal csak 1 rendszert lehet aktiválni (biztos, hogy nem volume license kulcsot használtam).Előre is köszi.
-
CirrMee
addikt
A hiba oka: gyanítom maga a w10 CU, ha előtte nem volt gond, és a kompatibilitásos varázsolgatóval sem lehet megoldani. Kvázi lesz*rják a régi szoftokat, de hát erről szól ez a ránk erőszakolós sztori. Ha USB alapú a kulcs, akkor működőképes lehet, box kezeli a portokat. Ha egyéb, akkor valamiféle downgrade lesz a megoldás.
-
gduck
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem...
Még most is lehet ingyen frissíteni, sőt telepíteni is a 7-es és 8-as kulcsokkal
A licensz az úgy van ahogy írtad! -
lck
senior tag
válasz
PerczelZita
üzenetére
Igen, telepítéskor ki lehet hagyni a kulcsmegadást, utána 30 napig használhatod. Aktiválás nélkül.
-
Ga3rieL
senior tag
Nos, emberkék, egészen eddig szívtam vele,mint állat. Fater gépén próbáltam rufusal megcsinalni kulcsra a rendszert, ott is lecsípta azt a nyomi uefi ntfs mindent elrontó marhaságot. És nemvolt jó. Utána fogtam feltettem magamnak a 7-est, és ott kezdtem el csinalni rufussal, és láss csodát, a 7esen nemhozta elő, azt a részt. szépen akkor hagytam felmenni a rendszert a kulcsra, és lám,szépen feltelepült,. és itt vagyok. Ezekszerint mindig vin7-re átkellesz mennem, és amíg fog jönni új Win, mármint friss magában telepíthető verzió,akkor azt mindig 7esen kellesz csinalnom,vagy pedig még virtuálboxba megpróbálni,ott feltenni 7-est, és abba megcsinálni,mert azér annyit odavissza telepítgetni, kicsit embertelen dolog. Hát nagyjából ennyi.
-
Ga3rieL
senior tag
csoda történt
és nembootol be biosból sehogyan sem a fat32es formázott kulcs. rögtön visszaugrik mindkettő opcióból a biosba.!!!!

(#59452) pedig de. most próbáltam volna feltenni a 4gb-re konvertáltat, és micsinál? uefi:ntfs ,............. baromság. hiába régebbi rufussal csinálom.
-
-
bryant56
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Sajnos nem tudom ez mennyire megbízható, amit onnan letöltök, mert nem ismerem. Én azt hittem, hogy valami MS-es linket adtok.
A helyzet az, hogy megpróbáltam az MS-tól leszedni a Win 7-et, de nem tudtam, mert beírtam a CD kulcsot és ezt írta ki:
"HibaA megadott termékkulcs vagy érvénytelen, vagy egy, a jelen webhely által nem támogatott termékhez tartozik. Próbálkozzon újra, vagy kérjen segítséget a Microsoft ügyfélszolgálatának Kapcsolatfelvétel lapján."
Gondolom azért írta ezt ki mert, amit beírtam kulcsot az VL-es, ott meg csak simát fogad el. Még ha el is tekintek attól, hogy egy számomra ismeretlen oldalról szedem le a Windows-t, akkor is ott van az a probléma, hogy, amit onnan leszed Win nem lesz jó, mert VL-es kellene nekem. De megpróbálkozom azzal és meglátom mi lesz.
De még arra mindig nem érkezett válasz, hogy hol tudom ellenőrizni, hogy egy CD kulccsal melyik termék(ek) et tudom aktiválni és annak/azoknak melyik verzióit.
-
bryant56
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek van ilyen Tiszta Szoftver csomagja, amiben van Windows 7-től 10-ig és Office 10-től 16-ig. Kapott egy e-mail-t, amiben benne vannak a CD-kulcsok és egy link, ahonnan letöltheti az ISO fájlokat.
Ha jól tudom az MS-től lelehet tölteni up-to-date Windows-okat és Office-okat. Mivel a letöltött ISO-k nem frissek, ezért úgy gondoltam, hogy az MS-től szedném le, ami kell és azt is telepíteném fel és így sok idő megspórolható, hogy nem update-el a Win.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy honnan tudnál ezeket letölteni, ha lehetséges. A másik meg az, hogy hol tudom ellenőrizni, hogy a CD-kulcs egy termék mely verziójára jogosít fel? Ezt azért kérdezem, mivel az e-mail-ben lévő linkről letöltöttem az ISO-kat és egy csomónak a nevében benne volt az MVL meg a VL szó. És kíváncsi vagyok, hogy tényleg volume license-esek e a kulcsok.
Remélem mindent érthetően leírtam, ha valami mégsem az, akkor kérdezzetek nyugodtan.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt vízhűtés
- EAFC 26
- OLED TV topic
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ciki mert a kulcs jo lett volna ha megmarad.

és nembootol be biosból sehogyan sem a fat32es formázott kulcs. rögtön visszaugrik mindkettő opcióból a biosba.!!!!